Knauf Perlfix Lim: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Gipsmonteringssammansättning I Ett Paket Om 30 Kg

Innehållsförteckning:

Video: Knauf Perlfix Lim: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Gipsmonteringssammansättning I Ett Paket Om 30 Kg

Video: Knauf Perlfix Lim: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Gipsmonteringssammansättning I Ett Paket Om 30 Kg
Video: Knauf Perlfix Тест на отрыв ! 2024, April
Knauf Perlfix Lim: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Gipsmonteringssammansättning I Ett Paket Om 30 Kg
Knauf Perlfix Lim: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Gipsmonteringssammansättning I Ett Paket Om 30 Kg
Anonim

Att utföra reparationsarbete innebär användning av ett ganska stort antal monteringsdetaljer. Spikar används vanligtvis, men de är inte alltid den bästa lösningen för ytor som gips. Detta material är mycket tunt och spikhålen kan skada det. Professionella hantverkare rekommenderar att du använder specialmonteringslim när du arbetar med gips, vilket kommer att vara fördelaktigt både ur praktisk och ekonomisk synvinkel.

En av de bästa i denna nisch är Knauf Perlfix gipsskiktlim; det är ett utmärkt alternativ till spikar och självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Knauf grundades i mitten av förra seklet. Det lilla företaget förvandlades snabbt till en enorm oro för byggmaterial tack vare ägarnas ansvar och noggrann kvalitetskontroll i varje produktionsstadium. Idag är Knauf bland ledarna i sin nisch, deras produkter presenteras över hela världen.

Perlfix lim är en av de mest sålda produkterna . Produktens huvuduppgift är ramlös beläggning av ytor med gipsbaserade plåtmaterial. Det finns bara två typer av lim som skiljer sig från varandra både i ingredienser och i graden av vidhäftning till ytan: vanlig Perlfix och Perfix GV.

Bild
Bild

En enkel blandning är gjord för att täcka baserna med gipsskivor och med ytterligare gipsfiber - för gipsskivor.

Beläggningsmaterialet i sig är inte särskilt viktigt, eftersom denna blandning är perfekt kombinerad inte bara med gips utan också med betong och tegel, det är bara viktigt att välja rätt jord. Till exempel, för att limma gips på en betongbas, bör du ta en betongkontakt, för gips eller kalkgips kan du ta en enkel djup penetrationsblandning. Knauf -lim är också lämpligt för arbete med isolerande material, till exempel expanderad polystyren med extrudering eller mineralskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perlfix kan endast användas för internt arbete . Kompositionen appliceras perfekt i både varma och svala rum, men man bör komma ihåg att luftfuktigheten i rummet ska vara över genomsnittet. De kan limma inte bara gips, utan också matta gipsplattor, polystyrenskum, mineralull och expanderad polystyren. Försök att förhindra direkt vatteninträngning på den applicerade blandningen. Använd inte lim på våta ytor, eftersom det kan skada vidhäftningen.

Bild
Bild

Gipsblandning säljs som en torr produkt som är klar att använda, så det finns ingen anledning att använda ytterligare ingredienser.

Vid reparationsarbete under särskilda förhållanden producerar företaget produkter som skiljer sig från baslimet. Deras sammansättning möjliggör applicering på icke-standardiserade ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Knauf Perlfix gipslim har utmärkta egenskaper som motsvarar den höga kvaliteten på alla företagets produkter. Den ökade livslängden, som är mer än tjugo år, är en av konsekvenserna av denna kvalitet. Nivån på vidhäftning till betong är 0,6 MPa. Förekomsten av gips i kompositionen ger en högre tryckhållfasthet på 10,9 MPa och med en böjning på 3,4 MPa. Tack vare den trettio minuter långa vidhäftningen är det möjligt att korrigera gipsskivor med en byggnadsnivå.

Blandningen finns i förpackningar som väger 15 och 30 kilo, vilket är mycket bekvämt . Den får endast förvaras på en torr plats, eftersom den innehåller gips. Det är bäst att förvara blandningen på träpallar för att underlätta optimal luftning av påsarna. Detta görs också för att förhindra att den torra kompositionen blir fuktig under förhållanden med hög luftfuktighet. Om förpackningen är skadad, överför blandningen till en hel påse och lägg sedan tillbaka den i påsen. Hållbarheten för ett öppnat paket är sex månader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Knauf Perlfix lim har både många fördelar och vissa nackdelar, som måste beaktas vid köp. En av dess främsta fördelar är blandningens ekologiska renhet, liksom frånvaron av en giftig lukt, vilket gör den hälsosäker. När du använder lim är reparationsarbetet mycket snabbare och enklare. På grund av avsaknaden av att behöva använda en hammare eller hammare för att hammra spikar och skruvar blir din reparation helt tyst och ekonomisk, eftersom du inte behöver spendera pengar på ytterligare verktyg. Kompositionen appliceras med en speciell räfflad spatel, antingen direkt på hela ytan eller med platta kakor.

Ett stort plus med denna produkt är dess mångsidighet, den fungerar utmärkt med olika material. Vissa hantverkare använder det under icke-väsentligt kittarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stor fördel med Knauf -företaget självt är tillgängligheten av kvalitetscertifikat för var och en av sina produkter, vilket garanterar hög kvalitet på alla varor, samt noggrann kontroll i olika produktionsstadier.

Limblandningen har emellertid flera nackdelar .varav en är en lång torktid på en vecka. Denna egenskap är förknippad med komponenterna som utgör Knauf -limet. Efter torkning blir limmet mycket starkt och ger en pålitlig fastsättning i många år. Under denna process, det vill säga alla sju dagarna, kommer kompositionen att öka styrkan och liksom att krympa materialet. Under denna period är det nödvändigt att skjuta upp eventuellt kittarbete för att förhindra sprickor.

En annan funktion hos Perlfix är en kort korrigeringstid för GCR- eller GVL -block.

Bild
Bild

Det är bara tio minuter, och ibland fem. Limmet förlorar sin plasticitet på kort tid, varför eventuella förändringar i påläggning av ark, eliminering av uppträdande stötar eller gropar bör ske på kort tid. Efter tio minuter kommer alla dina ansträngningar att vara förgäves, eftersom blandningen inte längre kommer att dra. Trots en så snabb inställning av produkten kommer den äntligen att hårdna först efter en vecka. Kostnaden för denna produkt är ganska demokratisk och uppgår till 300-350 rubel per påse.

Bild
Bild

Hur man använder

Innan du börjar arbeta med Knauf Perlfix -lim bör du bestämma dess förbrukning på önskad yta. Enligt instruktionerna är förbrukningen av monteringskompositionen för gips 5 kg per 1 m² vid bearbetning av ytor av gipsskivor och gipsskivor, vid arbete med GWP blir förbrukningen 1,5 kg per 1 m². Men i praktiken kan förbrukningen av medel vara något annorlunda, allt beror på mästarens erfarenhet. Professionals, som redan har tagit hand om installationen av plattor med platta (PGP), applicerar lite utspätt lim på ytan så att när arket läggs kommer lite medel ut ur fogen. Nybörjare i byggbranschen gillar inte att rädda blandningen och tänker att det här är dåligt, och de applicerar mycket lim, vilket lämnar en stor mängd överskottskomposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här bör du ta hänsyn till det faktum att arbetet sker med gips, och inte med vanligt lim eller cement . Om det i det andra fallet är möjligt att ta bort allt överskott med en spatel och sätta tillbaka dem i behållaren, så i det första - det kan inte göras, eftersom blandningen som samlas upp från gipset kommer att kraftigt minska livslängden på limet. Det torkar helt enkelt i hinken på cirka femton minuter, vilket kommer att resultera i överskridanden. Men tack vare användarvänligheten kan du snabbt och enkelt lära dig hur mycket du ska blanda och applicera på underlaget som ska behandlas.

Konsumtionen av blandningen för gipsskivan beräknas mer exakt med hänsyn till ojämnheter eller grovhet i basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste förutsättningarna när du arbetar med Perlfix -lim är temperaturnivån, som inte bör vara lägre än +5 grader. När du arbetar med en produkt som väger 30 kg behöver du 16 liter vatten.

Bild
Bild

Arbetet med Knauf Perlfix -lim görs i följande ordning:

  • först måste du rengöra väggen från smuts, damm och lossning;
  • vid arbete med gipsskivor ska väggen grundas, helst med en primer av samma märke som själva gipsskiktlimet;
  • utföra processen att blanda blandningen, vanligtvis sker detta i en plastbehållare;
  • en torr blandning sätts till vattnet i ett förhållande av 1: 2;
  • omrörning rekommenderas med en byggmixer, som ett resultat bör du få en blandning utan klumpar, liknande densitet som gräddfil;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • vid stark täthet eller flytande tillstånd i limmet, tillsätt vatten respektive torr produkt. Professionella hantverkare, för att inte misstas, tillsätt blandningen gradvis under omrörning samtidigt. Detta gör att du kan kontrollera limets konsistens;
  • du måste använda den resulterande massan inom trettio minuter, så det är lämpligt att göra små portioner som kommer att användas under denna tid;
  • det rekommenderas att applicera Perlfix punktvis och göra avstånd på 30–35 centimeter;
  • om gips är mindre än en centimeter tjockt, appliceras lim längs mittlinjen i rad, när det arbetar med ett förtjockat ark appliceras det i två rader över hela planet;
  • arket appliceras försiktigt på väggen från botten till toppen och jämnas sedan ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf Perlfix lim har optimal plasticitet och vidhäftning till material . Den visar perfekt sina egenskaper när man arbetar med plåtar och spår utan ram. Produktens demokratiska pris och den stora volymen gör att du kan lägga mindre pengar på reparationsarbete.

Rekommenderad: