Lim "Moment Gel": Beskrivning Och Instruktioner För Användning Av Universellt Transparent Andra Lim, 30 Och 125 Ml, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Lim "Moment Gel": Beskrivning Och Instruktioner För Användning Av Universellt Transparent Andra Lim, 30 Och 125 Ml, Recensioner

Video: Lim
Video: Så använder du SkinPro Cleansing System 2024, April
Lim "Moment Gel": Beskrivning Och Instruktioner För Användning Av Universellt Transparent Andra Lim, 30 Och 125 Ml, Recensioner
Lim "Moment Gel": Beskrivning Och Instruktioner För Användning Av Universellt Transparent Andra Lim, 30 Och 125 Ml, Recensioner
Anonim

Genomskinligt lim "Moment Gel Crystal" tillhör kontakttypen för fixeringsmaterial. Vid tillverkningen lägger tillverkaren till polyuretaningredienser i kompositionen och packar den resulterande blandningen i rör (30 ml), burkar (750 ml) och burkar (10 liter). Densitetsparametern för ett ämne ändras i intervallet 0,87–0,89 gram per kubikcentimeter.

Bild
Bild

Positiva aspekter och egenskaper hos kompositionen

Fördelarna med det producerade limet representeras av kristalliseringen av den härdande sömmen, vilket förbättrar vidhäftningen till den bearbetade ytan. Vid långvarig exponering för icke-aggressiva alkalier och syror observeras underhållsegenskaperna hos den applicerade kompositionen. Transparent universallim " Moment Gel Crystal " motstår de negativa effekterna av negativa temperaturer och kan förvaras obehindrat i upp till två år.

Bild
Bild

Utseendet på denna möjlighet genereras av temperaturen i rummet, som varierar från tjugo minusgrader till trettio grader Celsius. Om den uppvärmda luften innehåller en liten andel fukt, accelereras kristallisationsreaktionerna. Kall saktar ner avdunstningen av lösningsmedel, vilket förlänger polymerisationsperioden för ämnet. Det härdande materialet bildar ett hållbart transparent filmskikt. Det blockerar fuktens väg och försöker tränga in i den reparerade produktens struktur.

Bild
Bild

Tiden för fullständig härdning av filmbeläggningen når högst tre dagar, och den reparerade produkten får användas en dag efter fixering av delarna. Återställandet av den frysta blandningens ursprungliga konsistens och driftsegenskaper sker vid rumstemperatur. Den relativt höga bindningshållfasthetskoefficienten som anges av tillverkaren gör att den reparerade artikeln omedelbart kan utsättas för ytterligare bearbetning.

Bild
Bild

Den har mestadels bara positiva recensioner och en detaljerad beskrivning av paketet. Finns i behållare om 30 ml och 125 ml.

Användningsområden

Kontaktlim används i fall där du snabbt behöver reparera skadade föremål. Dess substans kombineras idealiskt med olika typer av plastmaterial. Det limmar också porslin, glas, keramik, trä, metall, gummiytor.

Appliceras med noggranna instruktioner, håller ämnet tätt ihop plexiglas, korkträ och skumplåtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det hjälper till att dela textilier, kartong och pappersdukar. Den ansedda typen av snabblim "Moment" är oförenlig med polyeten och polypropen. Kompositionen är också förbjuden att limma bitar av trasiga rätter avsedda för matlagning och lagring av mat.

Säkerhetsåtgärder

På grund av närvaron av giftiga komponenter rekommenderar experter att applicera limmet i ett mycket noggrant ventilerat eller ventilerat rum. Uppfyllande av detta tillstånd minskar sannolikheten för att förgifta kroppen genom att ångor samlas i rymden. Om befälhavaren ignorerar sådana försiktighetsåtgärder har han hallucinationer, yrsel, kräkningar och illamående vid inandning av de avdunstade ingredienserna.

Materialets kontakt med händerna förhindras genom att använda speciella handskar. Ögonen måste täckas med speciella glasögon. I avsaknad av de listade skyddsmedlen tvättas händer och ögon som är färgade med lim noggrant med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den låga självantändningstemperaturen måste materialet hållas borta från öppna lågor.

Mellan användningarna ska röret, burken eller behållaren med ämnet vara tätt tillslutna . Detta förhindrar kristallisation, vilket kommer att orsaka irreversibelt försvinnande av limets egenskaper.

Använd transparent lim "Moment Gel Crystal"

Instruktionerna för användning av limblandningen föreslår att delar av den återställda produkten frigörs från vidhäftande smuts, liksom att de upptäckta fettfläckarna helt elimineras. Sedan är det nödvändigt att behandla elementen som ska anslutas med kontaktlim och lämna dem i fem eller tio minuter vid rumstemperatur. Efter en timme börjar processen med att bilda en perfekt synlig film. Limning av porösa material tvingar en ökad mängd av ämnet att appliceras.

Bild
Bild

För att förbättra fixeringsförhållandet rekommenderas att lagret appliceras jämnt på båda delarna av objektet.

När det transparenta vattentäta limet "Moment Gel Crystal" slutar fastna på fingrarna är det tillåtet att ansluta ytorna till varandra. En sådan åtgärd åtföljs av iakttagandet av största noggrannhet, eftersom efter filmens sista härdning försvinner möjligheten att säkert korrigera felaktiga operationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fixeringsytorna på det reparerade föremålet pressas mot varandra med ett tryck, vars minsta parameter överstiger 0,5 Newton per kvadratmillimeter. Vidhäftningskraften minskar på grund av utseendet på hålrum fyllda med luftmassor. För att förhindra att detta problem uppstår måste objektets detaljer pressas tätt från mitten till kanterna. De senare är noggrant fixerade till varandra för att förbättra tillförlitligheten hos infästningen.

Bild
Bild

De sista etapperna av arbetet

Verktyg och ytor befrias från resterna av det använda ämnet med ett verktyg avsett för utspädning av färg och lack. Nya fläckar av den genomskinliga kompositionen "Moment Gel Crystal" elimineras med en trasa som förimpregnerats med bensin. Torra fläckar avlägsnas från textilvävnadens yta genom kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resten av de kompatibla materialen behandlas med en effektiv färgavlägsnare. All ovanstående information är baserad på information som erhållits efter testning av limkompositionen.

På grund av att det finns många sätt och användningsförhållanden rekommenderas det köpta limet att testas för att uppnå ett positivt resultat.

Rekommenderad: