Lim "Moment Joiner": Instruktioner För PVA -snickarens Lim, "Express" För Trä I Ett Paket Om 3 Kg, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Lim "Moment Joiner": Instruktioner För PVA -snickarens Lim, "Express" För Trä I Ett Paket Om 3 Kg, Recensioner

Video: Lim
Video: Best Construction Adhesive - Loctite Premium - How We Found Out! 2024, April
Lim "Moment Joiner": Instruktioner För PVA -snickarens Lim, "Express" För Trä I Ett Paket Om 3 Kg, Recensioner
Lim "Moment Joiner": Instruktioner För PVA -snickarens Lim, "Express" För Trä I Ett Paket Om 3 Kg, Recensioner
Anonim

Lim "Moment Stolyar" är välkänt på hemmamarknaden för byggkemikalier. Kompositionen produceras vid de ryska produktionsanläggningarna i den tyska koncernen Henkel. Produkten har etablerat sig som ett utmärkt lim, lämpligt för reparation och tillverkning av träprodukter, används ofta i vardagen och på jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stolyar innehåller en dispersion av polyvinylacetat med speciella mjukgörare och tillsatser som förbättrar materialets vidhäftningsegenskaper och ökar anslutningens tillförlitlighet. Vid tillverkning av Moment -lim används inga giftiga och giftiga ämnen, vilket gör materialet miljövänligt och gör att det kan användas vid reparation av hushållsartiklar. Produktens kemiska säkerhet bekräftas av ett kvalitetspass och intyg om överensstämmelse som uppfyller strikta europeiska standarder.

Bild
Bild

Tack vare speciella tillsatser stör limmet inte träfibrernas struktur . Efter torkning är den osynlig. Produktens omfattning är ganska bred. Limet används framgångsrikt vid arbete med alla typer av naturligt trä, plywood, spånskiva och fiberboard, kartong, faner och laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är tillåtet att arbeta med kompositionen vid temperaturer över 10 grader och en relativ luftfuktighet på högst 80%. Vid arbete vid låga temperaturer kan limet förlora sina höga vidhäftningsegenskaper, och limningen kommer att visa sig vara av dålig kvalitet. Genomsnittlig materialförbrukning är cirka 150 gram per kvadratmeter yta. Den torkade kompositionen är kompatibel med alla typer av färger och lacker, därför kan den limmade saken vid behov målas eller lackeras.

Fördelar och nackdelar

Hög konsumenternas efterfrågan på Moment Stolyar -lim beror på ett antal positiva egenskaper hos materialet.

Bild
Bild
  • Limets fuktbeständighet gör att du kan använda föremålen som limmats av "Joiner" under förhållanden med hög luftfuktighet.
  • På grund av sin goda värmebeständighet klarar limmet temperaturbelastningar upp till 70 grader. Detta är mycket bekvämt när du arbetar med fanerade element som kräver uppvärmning under installationen.
  • Utmärkt vidhäftning och korta härdningstider möjliggör en snabb, stark och hållbar fog. "Joiner" hänvisar till snabbtåg, så att arbeta med det minskar reparationstiden avsevärt.
Bild
Bild
  • Tiden för fullständig torkning av rumpleden är högst 15 minuter.
  • Anslutningens hållbarhet. De limmade ytorna kommer inte att förlora vidhäftningstillförlitlighet under hela den reparerade produktens livslängd.

TILL nackdelar inkluderar kompositionens låga frostbeständighet och vissa krav på fukthalten i trä: det är nödvändigt att använda de reparerade produkterna vid positiva temperaturer, och trädets fuktinnehåll bör inte överstiga 18%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

På den moderna hushållskemikaliemarknaden representeras modellserien av snickerilim av fem serier, som skiljer sig från varandra i sammansättning, användningsförhållanden, tidpunkt för första inställning och fullständig härdning.

" Moment Joiner Lim-Express " -ett universellt fuktresistent medel framställt på vattendispersionsbasis och avsett för limning av trä av olika arter, samt fiberplattor och spånskivor, fanerade produkter och plywood. Hel härdningstid är från 10 till 15 minuter och beror på omgivningstemperaturen och trähalten.

Bild
Bild

Limmet har höga fuktresistenta egenskaper, innehåller inte lösningsmedel och toluen. Produkten är lämplig för arbete med papper, kartong och halm, vilket gör att den kan användas istället för brevpapper för tillverkning av hantverk och applikationer. Efter applicering av kompositionen måste arbetsytorna pressas tätt mot varandra. Detta kan göras med en skruvstång. Produkter kan också krossas av en bok eller ett annat tungt föremål.

Produkten finns i rör som väger 125 g, i burkar om 250 och 750 g, samt i stora hinkar på 3 och 30 kg. Du måste lagra limmet i tätt slutna behållare i ett temperaturintervall på 5 till 30 grader.

Bild
Bild

" Moment Joiner Super PVA " - den optimala lösningen för limning av trä av olika arter, laminat, spånskiva och fiberboard. Limmet finns i röda burkar, har en transparent struktur och är praktiskt taget osynlig efter torkning. Materialets fuktbeständighet motsvarar klass D2, vilket gör att det kan användas i torra och måttligt fuktiga rum. Snickeriet är lämpligt för arbete med laminerad plast, halm, kartong och papper, vilket gör att du kan utföra hantverk tillsammans med barn utan rädsla för skadliga effekter. Fullständig inställning av lösningen sker efter 15-20 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Moment Joiner Super PVA D3 vattentät " - en universalmonteringsförening som kan motstå upprepad frysning och tina, avsedd för limning av träprodukter och laminerade ytor. Vattenbeständighetsgränsen bestäms av DIN-EN-204 / D3-indexet, vilket indikerar materialets höga fuktavvisande egenskaper och tillåter användning av produkter som repareras med det under hög luftfuktighet. Produkten har visat sig bra i renoveringsarbete i kök, badrum, toaletter och även som ett monteringsverktyg för limning av parkett och laminatgolv.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Moment Universal PVA Joiner " - lim på vattendispersionsbasis, lämpligt för limning av element av alla träslag, MDF, fiberboard och plywood. Produkten har en kort fullhärdningstid, en transparent struktur och lämnar inte färgade eller grumliga fläckar på träet. Den initiala initiala inställningskraften är 30 kg / cm2, vilket kännetecknar produktens utmärkta vidhäftningsegenskaper. Huvudvillkoret är att ytorna som ska limmas måste vara ordentligt fixerade inom 20 minuter. Lim på vattendispersionsbasis har i sin sammansättning en strikt definierad mängd vatten, därför kommer det inte att vara möjligt att ytterligare späda ut medlet för att öka volymen, annars bryts proportionerna och blandningen kommer att förlora sina driftsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Moment Joiner Instant Grip " -ett universellt fuktresistent medel tillverkat på akrylisk vattendispersionsbasis, avsett för alla träslag. Den initiala inställningstiden är bara 10 sekunder, vilket avser sammansättningen av de andra limen och kräver noggrann användning. Lösningen är lätt att applicera och lämnar inga rester. Produkten är utmärkt för limning av trä på metall, PVC till plast, tål upp till fem kortvariga fryscykler.

Paket

Lim "Moment Stolyar" produceras i bekväm förpackning, som representeras av rör, burkar och hinkar. Rören har en fyllning på 125 gram och är lämpliga för renovering av små möbler. På grund av rörets speciella struktur är det möjligt att hålla limförbrukningen under kontroll, samt att lagra resterna av produkten tills den återanvänds. För reparationsarbeten av medelvolym tillhandahålls burkar, vars volym är 250 och 750 g. Det täta locket låter dig också lagra resten av medlen till nästa gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora möbelfabriker köper lim i skopor på 3 och 30 kg. Ett förseglat lock, som låter dig behålla resterna av kompositionen under en lång tid, finns inte i dem. Men med tanke på produktionsvolymen för möbelbutiker finns det inget behov av sådan lagring. Vikten av paket med lim "Instant grip" är 100 och 200 g.

Subtiliteter av ansökan

Att utföra reparationer med Moment Stolyar -lim kräver ingen särskild kunskap. Du behöver bara noggrant läsa instruktionerna och strikt följa alla rekommendationer. Innan limet appliceras är det nödvändigt att noggrant förbereda arbetsytorna genom att ta bort rester av damm, flis och grader från dem. Slipa vid behov av de delar som ska fästas vid rumpfogen. Träelement ska tydligt matcha varandra i konfiguration. För att bestämma denna indikator krävs en preliminär torrmontering och vid behov justera delarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applicera lim på båda arbetsytorna i ett tunt jämnt lager med en mjuk borste. Efter 10-15 minuter ska elementen anslutas med maximal ansträngning. När installationen är klar avlägsnas överskottet av lim mekaniskt. Sedan måste den limmade strukturen placeras under förtrycket. Du kan använda en skruvstång. Efter 24 timmar kan den reparerade produkten användas.

När du arbetar med "Instant Grip" -kompositionen bör delar förenas med särskild omsorg. Limet stelnar direkt, så det är inte längre möjligt att korrigera ett ojämnt applicerat element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Moment Stolyar -limet är allmänt känt på den ryska byggmarknaden och har många positiva recensioner. Köpare noterar konsumenttillgänglighet och billig materialkostnad, höga vidhäftningsegenskaper och användarvänlighet. De uppmärksammar också möjligheten att reparera trämöbler utan att behöva borra hål för skruvar, vilket bevarar produkternas estetiska utseende. Nackdelarna med användarna inkluderar den dåliga vidhäftningen av kompositionen på en lös träkonstruktion och härdningshastigheten för "Instant Grip" -lim, vilket utesluter ytterligare justering av delarnas position.

Vilken typ av lim som är bättre för att limma trä beskrivs i videon.

Rekommenderad: