Flytande Kork (39 Bilder): Korktätningsmedel För Laminatfogar, Komposition För Innervägg Och Fasaddekoration

Innehållsförteckning:

Video: Flytande Kork (39 Bilder): Korktätningsmedel För Laminatfogar, Komposition För Innervägg Och Fasaddekoration

Video: Flytande Kork (39 Bilder): Korktätningsmedel För Laminatfogar, Komposition För Innervägg Och Fasaddekoration
Video: Floating Floor Tips - How To Plan for Expansion and Contraction 2024, April
Flytande Kork (39 Bilder): Korktätningsmedel För Laminatfogar, Komposition För Innervägg Och Fasaddekoration
Flytande Kork (39 Bilder): Korktätningsmedel För Laminatfogar, Komposition För Innervägg Och Fasaddekoration
Anonim

Den moderna byggmaterialmarknaden fylls ständigt på med nya typer av produkter. För dem som sysslar med reparationer kommer det därför inte att vara svårt att hitta material till en acceptabel kostnad som uppfyller specifika behov. Flytande kork är en intressant och multifunktionell produkt.

Funktioner och Fördelar

Naturkork är ett material med en rik historia av användning. Det används vanligtvis som råvara för fasader. Men inte alla har råd att klä en byggnad med naturlig kork på grund av dess höga kostnad. Flytande kork är ett värdigt alternativ till naturliga råvaror, samtidigt som det har ett antal fördelar och fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns ett problem i samband med inredning med material som är oförenliga med sina fysiska egenskaper. Därför är det nödvändigt att kompetent och estetiskt fylla sömmarna mellan dem. För att hitta en väg ut ur denna situation kan du använda flytande kork - ett multifunktionellt material som ger ett attraktivt utseende och skydd i inredningsfrågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets stora popularitet beror på ett antal positiva egenskaper och fördelar som det har.

Dessa inkluderar:

  • motståndskraft mot temperaturfluktuationer;
  • bra vidhäftning på de flesta ytor;
  • utmärkta värmeisoleringsegenskaper;
  • mekanisk styrka;
  • 100% miljövänligt;
  • elasticitet;
  • brist på möjlighet till krympning av råvaror.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trender i byggandet av bostadshus bestämmer användningen av material av naturligt ursprung . Detta förklaras av det faktum att en byggnad av miljövänliga produkter kommer att vara helt ofarlig för människorna i den, vilket kommer att ge en högre komfort. Korkbeläggningen orsakar inte allergiska reaktioner på grund av dess naturlighet. Dessutom har en sådan beläggning inte en tendens att samla damm.

Användningen av detta material för fasader minskar avsevärt sannolikheten för mänsklig exponering för skadlig radioaktiv strålning. Detta faktum bekräftas av ett antal studier, vilket resulterade i att korken skyddar väggarna från avvikande fält.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter noterar att råmaterialen inte ruttnar under drift av olika ytor från kork, mögel och mögel bildas inte på grund av kompositionens särdrag, som inkluderar naturliga konserveringsmedel. Ytan kan rengöras med en fuktig trasa, vattentryck från en slang eller en tvättdammsugare. Fettspår kan enkelt avlägsnas med ett lösningsmedel. Och det lilla motståndet mot mekanisk påfrestning kompenseras av materialets goda underhållbarhet - för detta räcker det att bearbeta det skadade området igen med materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Kork är ett naturmaterial som tillverkas av barken av medelhavsek genom att krossa och pressa den. Produktens struktur liknar en honungskaka. En av komponenterna i råmaterialet är cellsaft; det löser sig inte i vatten eller alkohol, på grund av vilket materialet har utmärkta prestandaegenskaper.

Som regel är andelen korkflis i den upp till 90%, resten består av bindemedelspolymerer och vatten.

Tätningsmedlet är elastiskt och elastiskt även efter härdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på polymerbindemedlet avgör hur korken kommer att visa sig under applicering och under användning . För limning av granulat använder många tillverkare lim baserade på polyakrylater, som har utmärkt vidhäftning till de flesta byggmaterial. Dessa ämnen har också fysikaliska egenskaper som liknar korkflis.

Tack vare bindningselementen blir det möjligt att minimera några av materialets nackdelar, såsom hygroskopicitet och känslighet för förstörelse från kontakt med oxidanter och ultraviolett ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Flytande kork finns på marknaden i en mängd olika färger, så varje kund garanteras att välja den perfekta nyansen och färgen på materialet. Kompositionens färg kan vara en naturlig nyans eller härdas av ett färgämne som tillsätts under beredningen av lösningen.

Flytande kork har 46 huvudfärger , inklusive den vanligaste - vit, brun, grå. Ytan som behandlas med korkmaterial lämpar sig också bra för att måla med vattenbaserade färgämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Kork är en original och elastisk råvara. Tack vare honom löses viktiga uppgifter på byggfältet enkelt, och produkterna används i stor utsträckning för följande arbeten:

  • förse taket med en skyddande beläggning;
  • efterbehandling av fasader;
  • efterbehandling av skiljeväggar och tak;
  • minimering av buller och vibrationer;
  • värmeisolering;
  • antikorrosionsbeläggning av metallkonstruktioner;
  • skydd mot ansamling av överskott av fukt;
  • ljudisolering av bilar, hytter, bilar;
  • dekorativ användning i interiören;
  • skydd av produktledningar med låg temperatur och hög temperatur;
  • brandskydd av olika utföranden;
  • isolering av loggior och balkonger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Korkens egenskaper gör det möjligt att använda produkterna för att täta fogar mellan olika ytor och byggmaterial, till exempel mellan golv och en vägg, för att dekorera fogar mellan kakel och PVC -paneler, träytor och laminat. Under dessa arbeten förseglas sömmarna på ett tillförlitligt sätt även med stora temperaturskillnader, vilket leder till att deformation av produktens huvudkomposition uppstår. Denna funktion uppnås på grund av korkens elasticitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används detta material framgångsrikt som isolering för dörr- och fönsteröppningar . Applicering av en flytande kork på lederna i sluttningar och karmar, liksom sömmarna på dörrkarmen, kommer att eliminera risken för drag i rummet.

Och på grund av närvaron av luft i smulan ger den pålitlig värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande kork är ett mångsidigt material som kan användas som basmaterial för väggdekoration, inklusive inomhus och utomhus.

Som ett resultat av dess applicering bildas en beläggning med följande egenskaper och egenskaper:

  • attraktivt exteriör;
  • enkel teknik för applicering på ytan;
  • vattenavvisande;
  • god ångpermeabilitet;
  • värme- och ljudisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av ovanstående egenskaper gör det möjligt att lösa ett antal grundläggande problem . Först och främst eliminerar materialet behovet av att hitta arbetare för att slutföra väggdekorationen. Behandlingen av fasaden eller väggarna i rummen kan utföras av specialister utan allvarliga konstruktionskvalifikationer, vilket gör det möjligt att göra allt med egna händer.

Dessutom ser ytan täckt ut med flytande kork lyxig och dyr, vilket eliminerar behovet av att köpa dyra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitlig vattentätning ger högkvalitativt skydd mot regnfukt, vilket avsevärt förlänger husets totala livslängd. Materialets utmärkta ljudisolering löser problemet med gatubuller, så den maximala närheten till vägbanan inuti huset känns inte. Pluggen dämpar perfekt ljud och vibrationer.

Den sprutade flytande korken tillåter vattenånga att tränga igenom ytorna, vilket har en gynnsam effekt på mikroklimatet inne i huset.

Med en hög luftfuktighet sipprar ånga ut genom väggarna, så det är inte nödvändigt att köpa ventilationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid högkvalitativ läggning av parkett på golvet är en av huvudpunkterna tätningen av fogarna som uppstår mellan brädan och väggarna . Denna uppgift hämmas av att ytorna har olika mekaniska egenskaper. Naturligt trä skiljer sig från gips eller kakel genom att det kan ändra sin geometri från temperaturförändringar och effekten av fukt på råvaror. Även efter en kort tid efter läggningen kan parketten svälla eller börja knarka på grund av neoplasmer i form av luckor. I sådana fall är det den flytande beläggningen som kommer att kunna lösa ett så svårt, vid första anblick, problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta förklaras av korkens elasticitet och elasticitet, vilket ger brädet viss frihet. Tack vare detta expanderar materialet, men utan att äventyra planet för dess läggning.

Produkten fyller perfekt sprickorna i parketten på grund av dess elasticitet , säkerställer samma tryck på alla element. Det är därför bildandet av luckor utesluts. Samtidigt behåller materialet utmärkt styrka, vilket inte begränsar möjligheterna att använda beläggningen för sitt avsedda ändamål. Kork används ofta vid parkettrenovering som material för att fylla sprickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande kork har en mängd olika användningsområden. Nästan var som helst där ljudisolering, täthet och värmeisolering behövs kommer materialet att komma till nytta. Dessutom kan nästan allt arbete med produkter enkelt utföras med egna händer, vilket sparar på betalt för hyrd arbetskraft och eliminerar behovet av att köpa dyra material.

Bild
Bild

Varumärken

På den inhemska byggmarknaden representeras flytande kork av flera märken. Populära märken är Isocork, Bostik.

Korkbeläggning Isocork från Green Street är populärt och mycket efterfrågat som material för att avsluta fasader på byggnader för olika ändamål. Materialets egenskaper gör det möjligt att byta ut med sådana produkter lim, tätningsmedel, efterbehandlingsmaterial för ytterväggdekoration, isolering och takmembran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande kork " Subertres-Facade" och nanoCork perfekt för dekorativa fasader. De presenterade produkterna kännetecknas av en mängd olika färger.

Kork Superplast är ett mångsidigt efterbehandlingsmaterial av hög kvalitet. Produkterna produceras i ett 500 ml rör och har många positiva recensioner.

Rekommenderad: