Trådlös Tätningsmedel: Professionella 600 Ml Makita, Igun, Bosch Och Skil -produkter

Innehållsförteckning:

Video: Trådlös Tätningsmedel: Professionella 600 Ml Makita, Igun, Bosch Och Skil -produkter

Video: Trådlös Tätningsmedel: Professionella 600 Ml Makita, Igun, Bosch Och Skil -produkter
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Trådlös Tätningsmedel: Professionella 600 Ml Makita, Igun, Bosch Och Skil -produkter
Trådlös Tätningsmedel: Professionella 600 Ml Makita, Igun, Bosch Och Skil -produkter
Anonim

Ett tätningsmedel är en väsentlig del av alla större renoveringar. När du arbetar med det är det oerhört viktigt att tillämpa det exakt och exakt, vilket inte alltid är möjligt med bristande erfarenhet av reparationsbranschen. Det är här tätningsmedelspistolen kommer till undsättning, vilket i hög grad kan underlätta förfarandet för applicering av blandningen, men bara om du väljer det korrekt.

Olika utföranden av tätningsmedelpistoler

En hermetisk sprutpistol i rätt storlek kan göra detta förfarande så enkelt att även en nybörjare klarar det. På samma sätt kan dock fel val komplicera hela jobbet.

Bild
Bild

För att inte misstas och göra rätt val är det till en början användbart att ta reda på vilka typer av pistoler som finns.

Alla tätningsmedelkanoner är indelade i tre typer beroende på deras struktur

  • Öppet (skelett) . Det billigaste och enklaste i sin enhet. Den väger relativt lite, men har oftast svaga indikatorer på styrka och bekvämlighet. Uteslutande utformad för att arbeta med silikontätningsmedel i patroner.
  • Halvöppen (halvkropp) . En förbättrad version av skelettpistolen. Deras design och driftsprincip är mycket lika. Liksom den tidigare versionen är den endast lämplig för patroner. Men tack vare metallspåret i den nedre delen är den halvöppna pistolen mycket mer tillförlitlig och fyllningen av tätningsmedlet i den är snabbare och enklare.
  • Stängd . Detta alternativ har ett fast slutet rör och är därför lämpligt för både patroner och tätningsmedel i rör. Jämfört med andra alternativ är slutna modeller mycket kraftfullare och mer exakta vid applicering av tätningsmassan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt statistiken föredrar majoriteten av konsumenterna öppna pistoler på grund av deras låga kostnad. Stängda och halvskrov tas oftare av köpare som arbetar med reparationer på professionell nivå.

Professionella pistoler kan placeras i en separat grupp. De finns i olika utföranden och typer. De förenas alla av ökad hållbarhet och bekvämlighet, liksom ett högt pris.

Bild
Bild

Typer av tätningsmedelpistoler

Förutom att kategoriseras efter typ av konstruktion, kategoriseras även tätningsmedelpistoler efter blandningsmetod.

Det finns fyra typer av dem

  • Mekanisk . Detta är den enklaste designen. När du trycker på handtaget sätts en kolv i rörelse som pressar ut tätningsmedlet ur förpackningen. Denna modell är fysiskt krävande och inte lika exakt som de andra. Det är dock fortfarande efterfrågat på grund av dess låga pris och tillgänglighet.
  • Pneumatisk . Den mest populära typen av tätningsmedelpistol. De är bekväma och kräver inte mycket fysisk ansträngning när du applicerar blandningen. På grund av designens komplexitet är denna modell positionerad som en professionell, men den är också väl lämpad för hushållsbruk.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Uppladdningsbar . Kanske den mest praktiska att använda bland alla. De kräver ingen fysisk ansträngning eller komplex inställning. Före användning kan ägaren självständigt ställa in blandningens matningskraft, och tack vare utbytbara munstycken väljer du diametern. Trots alla dess fördelar förlorade sladdlösa pistoler fortfarande inte mycket popularitet bland köpare på grund av det relativt höga priset.
  • Elektrisk . Denna typ är den svåraste att hitta på hyllorna, eftersom den tillverkas exklusivt för professionellt arbete. Den har en enhet som liknar ett batteri, men på grund av designfunktionerna är den mer avsedd att fungera på ett stort område med en stor mängd tätningsmedel (upp till 600 ml) än för mindre reparationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och vilken man ska välja i slutändan beror bara på köparen. Naturligtvis är det bäst att välja den mest bekväma och pålitliga som kommer att tjäna dig i många år. Men många kommer fortfarande att skrämmas av det höga priset.

Olika tillverkare av sladdlösa tätningsmedel

Förutom design och typ av blandningsleverans kan tillverkaren spela en stor roll när det gäller att välja en tätningsmedelspistol. Idag finns ett stort antal olika företag och leverantörer representerade på byggmarknaden. Var och en av dem erbjuder produkter med sina egna egenskaper, kvalitet och material.

Bland alla har de etablerat sig särskilt högt Makita, Igun, Bosch och Skil … Deras produkter har varit populära bland köpare i många år, både proffs och nybörjare. Alla dessa företag har funnits på marknaden länge, och därför har kvaliteten på deras produkter testats genom åren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologier står inte stilla, nya modeller och företag dyker upp varje år. Många av dem kan se frestande ut och lova kvalitet som är många gånger högre än tävlingens. Men när det gäller reparationer är det bättre att föredra ett pålitligt, beprövat verktyg som definitivt inte kommer att svika dig.

Reparation är en mycket ansvarsfull process, och därför är det bättre att inte spara på den . Annars är sannolikheten stor att du efter en tid måste göra om allt igen. Det bästa valet är en sluten sladdlös tätningsmaskin från en pålitlig tillverkare. Låt dig inte skrämmas av priset, för det kommer att tjäna dig troget länge. Du kommer att spendera mycket mer på att köpa en ny, om än billig pistol varje gång. Att köpa ett så viktigt verktyg är en slags investering i framtiden, för du vet aldrig när du kommer att behöva det igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för användning av den sladdlösa pistolen presenteras tydligt i videon.

Rekommenderad: