Tätningsmedel "TechnoNICOL": Egenskaper Hos PU-sammansättning I 600 Ml Förpackning, Klass 70 Och 2K, 42 Och 71, Användning Av Tak, Polyuretan Och Tvåkomponent Tätningsmed

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsmedel "TechnoNICOL": Egenskaper Hos PU-sammansättning I 600 Ml Förpackning, Klass 70 Och 2K, 42 Och 71, Användning Av Tak, Polyuretan Och Tvåkomponent Tätningsmed

Video: Tätningsmedel
Video: Properties of TECHNONICOL CARBON extruded polystyrene 2024, April
Tätningsmedel "TechnoNICOL": Egenskaper Hos PU-sammansättning I 600 Ml Förpackning, Klass 70 Och 2K, 42 Och 71, Användning Av Tak, Polyuretan Och Tvåkomponent Tätningsmed
Tätningsmedel "TechnoNICOL": Egenskaper Hos PU-sammansättning I 600 Ml Förpackning, Klass 70 Och 2K, 42 Och 71, Användning Av Tak, Polyuretan Och Tvåkomponent Tätningsmed
Anonim

I konstruktion och reparation är det idag svårt att klara sig utan tätningsmedel. De stärker strukturerna under installationen, tätar sömmar och finner därför en mycket bred tillämpning.

Det finns många liknande produkter på marknaden, men du kan inte gå fel om du föredrar TechnoNICOL -material.

Bild
Bild

Särdrag

TechnoNICOL -tätningsmedel har ett antal funktioner och fördelar.

  • TechnoNICOL är en av de bästa tillverkarna av vattentätningsmaterial. Faktum är att företaget utvecklar produkter tillsammans med praktiska byggare. Som ett resultat kommer produkterna inte bara att vara sämre i någonting än sina europeiska motsvarigheter, utan till och med överträffa vissa indikatorer.
  • TechnoNICOL -tätningsmedel har en unik komposition som bildar en vattentät beläggning med hög elasticitet och motståndskraft mot miljöpåverkan.
  • De garanterar utmärkt vidhäftning till alla typer av material och yttyper och har en tillräckligt hög inställningshastighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter torkning är den resistent mot ultraviolett strålning, den spricker inte.
  • Vattentätningsskiktet skyddar inte bara på ett tillförlitligt sätt mot fukt och försämras inte under påverkan, vissa typer blir till och med starkare.
  • Produkten är också biologiskt stabil: om miljön har hög luftfuktighet kommer tätningsmedlet inte att genomgå organisk förstörelse och svampmögel kommer inte att börja på det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den resulterande elastiska beläggningen är mycket hållbar, kommer att hålla i 18-20 år, vilket väsentligt ökar livslängden för olika strukturer och strukturer utan reparationer.
  • Tätningsmedel tillåter inte korrosion att utvecklas i metallkonstruktioner och fästelement, är neutrala för lösningsmedel och är resistenta mot effekterna av oljor och bensin.
  • Många arter krymper inte och är resistenta mot extrema temperaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De typer som är avsedda för installation av byggstenar i bostadslokaler är giftfria, släpper inte ut skadliga ämnen i det omgivande rummet och skadar därför inte hälsan, är brand- och explosionssäkra och torkar snabbt.
  • Det finns en ganska stor färgvariation av tätningsmedel, vissa typer kan målas efter härdning.
  • TechnoNICOL -tätningsmedel förbrukas ekonomiskt och har ett rimligt pris.
Bild
Bild

När du väljer ett material måste du vara uppmärksam på dess syfte, det vill säga om det är takläggning, vattentätning, mångsidig, anpassad för utomhus- eller inomhusbruk. Det bör också noteras att när du arbetar med tätningsmedel kommer det att vara användbart att skydda händerna.

När du arbetar med dem, bör tekniken, materialförbrukningshastigheten observeras. När du väljer ett material måste du bekanta dig med möjliga nackdelar, till exempel intolerans mot låga temperaturer eller uppvärmning över 120 grader. Därför är det bättre att söka professionell rådgivning innan du utför arbete.

Bild
Bild

Typer och tekniska egenskaper

TechnoNICOL producerar många typer av tätningsmedel, alla med sina egna egenskaper och tekniska egenskaper.

Polyuretan

Polyuretantätningsmedel används i stor utsträckning, eftersom det är lämpligt för limning och limning av metaller, trä, plastprodukter, betong, tegel, keramik, lackade plåtelement. Den är lätt att använda, ansluts pålitligt, är inte rädd för vibrationer och korrosion, och dess styrka ökar när den utsätts för fukt.

Den används vid temperaturer från +5 till +30 grader C, efter härdning är den resistent mot temperaturer från -30 till +80 grader C. Produkten måste appliceras på en ren, torr yta. Filmbildning sker efter 2 timmar, härdning - med en hastighet av 3 mm per dag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel "TechnoNICOL" PU nr 70 den används när det är nödvändigt att täta olika strukturer, fylla sömmar i industriell och civil konstruktion, skapa vattentäta fogar. Produkten är en enkomponent viskoelastisk massa som härdar när den utsätts för fukt och luft. Tätningsmedlet är grått och kan målas över. Den är förpackad i 600 ml folieförpackningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Annan polyuretan tätningsmedel - 2K - används främst inom konstruktion. De används för att täta fogar, sömmar, sprickor, sprickor i byggnader för alla ändamål. Produkten är grå eller vit och kan målas över med fasadfärger efter härdning. Det är ett tvåkomponentmaterial, båda komponenterna finns i en förpackning (plasthink, vikt 12 kg) och blandas omedelbart före användning. Den kan appliceras vid temperaturer från -10 till +35 grader C, under drift tål den från -60 till +70 grader C. Dess förbrukning beror på sömmens bredd och djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bituminös polymer

Bland utvecklingen av "Technonikol" - bitumen -polymer tätningsmedel nr 42 . Den är baserad på petroleumbitumen med tillsats av konstgummi och mineraler. Den används för tätning av skarvar på asfalt- och betongvägar, på flygfältytor. Den har en kort härdningstid och hög elasticitet. Det krymper inte. Tre märken produceras: BP G25, BP G35, BP G50 för användning i olika klimatzoner. G25 används när temperaturen inte sjunker under -25 grader, G35 -för temperaturer från -25 till -35 grader C. G50 behövs när temperaturen sjunker under -35 grader C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mastik

Tätningsmedel mastik nr 71 används oftast som takmaterial. Det behövs för att isolera den övre böjningen av kantlisten, för att reparera taket, för att installera olika delar av taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den har god vidhäftning till betong och metaller, hög värmebeständighet och vattenbeständighet.

Bild
Bild

Silikon

I många byggnadsarbeten kommer silikontätningsmedel att vara av intresse. Det kännetecknas som en mångsidig produkt som tätar pålitligt och har ett brett användningsområde. Interagerar med fukt i luften, det blir ett tåligt elastiskt gummi och fungerar bra som en elastisk tätning i olika utföranden.

Kan användas med metaller, betong, tegel, trä, porslin, glas, keramik. Har en vit färg, stelnar med en hastighet av 2 mm per dag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

På grund av olika typer har TechnoNIKOL -tätningsmedel ett stort användningsområde. De används av mästare vid reparation av lokaler, använder dem som vattentätning och för att fylla hålrum runt rör i badrum, för att fylla sprickor och anpassa sömmar och skarvar av paneler i rum, när du installerar dörrblock och PVC -fönster.

Tätningsmedel används i många branscher: skeppsbyggnad, fordon, el och elektronik. Det är svårt att överskatta vikten av tätningsmedel i konstruktionen.

Technonikol stannar inte där och skapar nya produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av innovationerna inom vattentätningsteknik är polymermembran. De är ett helt nytt tillvägagångssätt för takläggning. De har en lång livslängd - upp till 60 år, de har många fördelar:

  • brandmotstånd;
  • motståndskraft mot ultravioletta strålar och temperaturfluktuationer;
  • estetiskt utseende;
  • vattentät;
  • inte utsätts för mekaniska skador och punkteringar;
  • lämplig för tak på valfri lutning och valfri storlek.

Rekommenderad: