Tätningsluftpistol: 600 Ml Stängd Professionell Luftpistol, Alternativ För Tätningsmedel I Rör

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsluftpistol: 600 Ml Stängd Professionell Luftpistol, Alternativ För Tätningsmedel I Rör

Video: Tätningsluftpistol: 600 Ml Stängd Professionell Luftpistol, Alternativ För Tätningsmedel I Rör
Video: AIR GUN HUNTING WITH GERHARD I FX IMPACT M3 PEST CONTROL I AIR RIFLE LONG RANGE SHOOTING 2024, April
Tätningsluftpistol: 600 Ml Stängd Professionell Luftpistol, Alternativ För Tätningsmedel I Rör
Tätningsluftpistol: 600 Ml Stängd Professionell Luftpistol, Alternativ För Tätningsmedel I Rör
Anonim

Ofta, när man utför tätning, är det svårt att klara sig utan ett specialverktyg. Bland sådan extrautrustning som erbjuds på den moderna byggmarknaden är en pneumatisk pistol mer populär bland professionella byggare. Det är viktigt att studera vad detta verktyg är för att välja rätt alternativ för ditt tätningsmedel.

Vad det är?

Luftförseglingspistolen är en anordning för noggrann och enhetlig fördelning av tätningsmedlet under reparationsarbete. Utåt är detta en enkel design med en plats för tätningsmedlet i förpackningen. Denna enhet är utformad för att förenkla manuellt arbete och fysiska ansträngningar för befälhavaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det gör att du kan utföra arbetet så effektivt som möjligt med hjälp av speciella flytande tätningsmedel för att täta sprickor och sprickor . De finns i metall- och plaströr. Den pneumatiska pistolen är utrustad med en ventil genom vilken överskott av tätningsmedel tappas, vilket eliminerar överkonsumtion av blandningen. Verktyget är lämpligt för en mängd olika behållare och media.

Särdrag

Den pneumatiska tätningsmedelspistolen är av sluten typ. Detta är ett professionellt kompressorverktyg, det är enkelt och bekvämt att använda. Arbetet utförs med tryckluft. Tätningsmedlet avges från röret när mastern drar i avtryckaren.

Det applicerade skiktets enhetlighet beror på den kontinuerliga och enhetliga tillförseln av det flytande tätningsmedlet. Det bästa tätningsmedlet för denna enhet är en förening baserad på akryl och polyuretan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från andra analoger är detta verktyg utrustat med ett lufttillförselkontrollsystem. Jämfört med andra anordningar är den mer pålitlig, skiljer sig i appliceringshastigheten för tätningsmedlet, enhetligheten hos det applicerade skiktet. De flesta modellerna är gjorda av metall, som tillåter, om det behövs, att sätta in material i pistolen, inte bara i hårda, utan också i mjuka förpackningar.

Bekvämligheten med denna enhet beror på avsaknaden av behovet av regelbunden tankning. Dess omfattning är omfattande: förutom konstruktion används den pneumatiska pistolen i industri och vardag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Anledningen till efterfrågan på tätningsmedel anses vara massan av fördelar med en pneumatisk pistol för denna komposition.

Dess främsta fördelar är:

  • mångsidighet;
  • sömens noggrannhet;
  • noggrannheten vid applicering av kompositionen;
  • ramstyrka;
  • rostbeständighet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • motståndskraft mot mekanisk skada;
  • enkel användning;
  • låg underhållskostnad;
  • brist på äktenskap på jobbet;
  • varaktighet.
Bild
Bild

Dessutom är fördelen med denna pistol det faktum att modellen kan ha ett hölje för en blandning som framställs oberoende hemma. Det gör att du kan arbeta med bulktätningsmedel. Trots systemets yttre komplexitet kan även en nybörjare arbeta med det. Samtidigt kommer arbetets kvalitet att vara ganska hög.

Eftersom risken för att denna enhet går sönder är liten är det tillräckligt för en lång livslängd . Med många fördelar är den här enheten inte bärbar. Det är obekvämt att transportera. Detta är dock den enda nackdelen som inte kan kallas signifikant mot bakgrund av alla fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket komposition rymmer den?

Denna pistol är unik genom att den kan rymma olika mängder tätningsmedel. Det vill säga att blandningar av olika volymer är lämpliga för honom. Vissa modeller har plats för burkar med en kapacitet på 0,5 till 1,5 liter. Vissa sorter är utformade för en volym på 600 ml. Denna funktion eliminerar behovet av frekvent tankning av pistolen, vilket är en viktig faktor vid utförande av en stor mängd arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tankar man?

Efter att ha köpt en pneumatisk pistol för ett tätningsmedel har många en fråga om dess korrekta användning och självpåfyllning.

Tänk på detaljerna i dressing och användning: det beror på hur hög kvalitet den bearbetade sömmen kommer att bli

  • Innan du sätter in tätningsmedelsröret i pistolen måste du ta patronen (flaskan), öppna den med en konstruktionskniv, sätt på locket och klipp av spetsen i en vinkel på 45 grader.
  • Snittbredden ska vara lika med tjockleken på fogen du planerar att fylla.
  • Om det är första gången du använder pistoltätningsmedel ska du hålla diametern på det avfasade hålet liten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om patronen är gjord av plast kan uttaget punkteras. I vissa fall kan detta emellertid bidra till en ökning av resistensen hos den extruderade tätningsmedelskompositionen.
  • Det är nödvändigt att sätta in patronen (röret) i karosspistolen och fixa den med en gängad spets.
  • För att fylla kompositionen i mjuk förpackning rekommenderas att skruva loss en av pluggarna, varefter röret måste placeras i kroppen och applicera applikatorn.
  • Efter att ha använt kompositionen är det absolut nödvändigt att stänga locket.
  • Om pistolens spets blir smutsig under arbetet, försök att torka av kompositionen från den omedelbart med hjälp av ett lösningsmedel för detta ändamål. Om tätningsmedlet härdar helt måste det tas bort från pistolen mekaniskt, men det kommer att vara problematiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns ett brett utbud av liknande utrustning på byggmarknaden, inklusive utmärkta märkesvaror. Valet av denna pistol är dock inte så svårt som det kan tyckas.

Det är värt att överväga de viktigaste urvalskriterierna, detta gör att du kan välja en kvalitetsprodukt med bra prestanda

  • Valet av design beror på vilken typ av uppgift som finns. En professionell enhet kan hantera en mängd olika jobb. Men om du behöver en engångstätning av sömmar är det ingen idé att köpa ett professionellt verktyg.
  • Om produkten inte köps för ett engångsjobb måste du hålla den i händerna när du köper den för att utvärdera fallet: det ska vara lätt, eftersom övervikt kan påverka sömmens kvalitet.
  • Enheten ska vara bekväm. Uppskatta också enhetens tillförlitlighet, eftersom du måste arbeta med pistolen mer än en gång.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är nödvändigt att vara uppmärksam på utlösaren. Ingen spänning ska kännas under arbetet. Det är viktigt att defekter i enhetens rörelse utesluts.
  • Fråga säljaren vad kroken är gjord av. För köp är alternativet med en gjuten aluminiumdel idealisk.
  • Utvärdera produktens utförande. Den ska vara fri från flis, flis, repor och andra synliga defekter.
  • Det bör noteras att ett bra instrument har olika kontroller och stopp. Detta är märkeskortet för de respekterade varumärkena inom byggsegmentet.
  • Det är bättre att välja modeller med ett metallfodral.
Bild
Bild
  • Man bör komma ihåg att bra verktyg vanligtvis inte säljer med stora rabatter. Sådana produkter skiljer sig åt i förhållande till deras kvalitet och hållbarhet.
  • Köpet bör göras i en pålitlig butik som har en positiv kundbedömning.
  • Det är nödvändigt att utvärdera kolvens funktion och möjligheten att justera kraften i dess tryck, samt uppmärksamma kvaliteten på lederna i produktkroppen.
  • Glöm inte, luftpistolen för tätningsmedel låter dig justera mängden luft, vilket gör det möjligt att skilja den från andra analoger.
  • När du köper bör du be om ett certifikat för produktkvalitet och dess överensstämmelse med säkerhetsstandarder. Anerkända varumärken förser alltid sina produkter med sådan dokumentation.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att överväga en nyans: typen av pistol i fråga kännetecknas av ett slutet utseende. Detta är en cylindrisk modell med handtag. Cylindern upprepar formen av ett rör eller en cylinder, på grund av vilken tätningsmedlet inuti den hålls säkert. Om du ser att strukturen är öppen är denna enhet inte pneumatisk.

Var också uppmärksam på kostnaden. Kvalitetsmodeller från välkända märken är inte billiga. Detta beror på att de är professionell utrustning för att utföra byggnadsarbete. Priset på sådana produkter når ibland 20 000 - 35 000 rubel. Detta lönar sig dock med tillförlitlighet och bekvämlighet. Budgetalternativ kostar cirka 9 000 - 10 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer att tänka på?

När du köper en pistol, välj en modell som är bekväm att använda. Det är också viktigt att ta hänsyn till den volym som instrumentet är utformat för. Om det är viktigt för en professionell hantverkare att enheten ingriper med maximalt tätningsmedel, kommer en 600 ml -modell att räcka för hushållsarbete. Detta beror på att inte alla kommer att använda pistolen regelbundet, och tätningsmedlet kan förlora sina egenskaper om det är i pistolen under en lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte köpa det dyraste alternativet, för om produkten inte används konstant förlorar den sina driftsegenskaper. Det är bättre att välja ett alternativ till ett genomsnittligt pris, vilket är tillräckligt för inhemska behov. Var noga med att tänka på designens säkerhet när du väljer en modell i en butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Tätningsluftpistolen anses vara ett praktiskt verktyg i byggbranschen, både stora och små. Detta bevisas av recensioner av köpare och professionella hantverkare. Luftpistolen kan användas på en mängd olika underlag (från trä till isolerglas). Hantverkare noterar sorter avsedda för 600 ml. De skriver att cylindrarna inte gör verktyget tyngre, men den här mängden räcker för att hantera sprickor och fylla sprickor.

Bild
Bild

Köpare uppskattar också det faktum att det här verktyget låter dig göra det själv .utan hjälp av professionella hantverkare. Samtidigt skiljer sig inte en hemgjord söm från de som utförs av proffs. Enligt dem som använde dessa anordningar tillåter inte ventilen överflödig komposition att flöda ut, vilket gör det möjligt att eliminera överskridanden och därigenom spara tätningsmedlet.

Några i recensionerna noterar det praktiska med modeller av en kombinerad typ av plast och aluminium. Andra i recensionerna kommenterar dock att metall är det bästa för fallet.

Vilka märken bör du föredra?

Kunderna älskar särskilt produkter från Wilton och Workman. Materialet matas in i dem smidigt och kontinuerligt, vilket är viktigt för att göra en jämn söm. Samtidigt är justeringsmekanismens funktion enkel och säker, därför är risken för skada utesluten under drift. Ergonomiskt handtag, tre justeringsfunktioner, minsta återstående effekt - det är inte alla fördelarna med dessa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter kan arbeta med lim . Röret komprimeras av en flytande kolvaggregat, som fästs på bakstycket med hjälp av en speciell förstärkt polyesterkabel. Släppventilen är ansvarig för noggrannheten i tillämpningen i dessa modeller. Utloppsventilen är ansvarig för minsta flödeshastighet för det sekundära tätningsmedlets utlopp.

Dessa modeller är gjorda av lätt aluminium och plast. Verktygets bekvämlighet anses vara möjligheten till ytterligare köp av munstycken som är lämpliga i storlek.

Rekommenderad: