Tätningsmedelpistol (50 Bilder): Professionell Skelettversion För Silikonlim, Halvkroppsstrukturer

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsmedelpistol (50 Bilder): Professionell Skelettversion För Silikonlim, Halvkroppsstrukturer

Video: Tätningsmedelpistol (50 Bilder): Professionell Skelettversion För Silikonlim, Halvkroppsstrukturer
Video: How To Use A Caulking Gun 2024, April
Tätningsmedelpistol (50 Bilder): Professionell Skelettversion För Silikonlim, Halvkroppsstrukturer
Tätningsmedelpistol (50 Bilder): Professionell Skelettversion För Silikonlim, Halvkroppsstrukturer
Anonim

Tätningsmedelspistolen är ett viktigt verktyg vid reparationsarbete. Den är utformad för att noggrant och jämnt applicera tätningsmedelsblandningen. Arbetet är snabbt och enkelt. Idag presenteras detta verktyg i olika typer, vilket gör att du kan välja det bästa alternativet.

Särdrag

Tätningsmedelpistolen fick sitt namn eftersom det ser ut att ha mycket gemensamt med denna typ av vapen. Den är utrustad med ett bekvämt grepp, samt en speciell mekanism med en avtryckare och en guide som simulerar pipan på detta vapen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de presenterade vapnen för användning av hermetiska blandningar är silikonalternativ mycket populära. De märks på hyllorna i järnaffärer, eftersom de lockar uppmärksamhet med sin speciella förpackning.

Tätningsmedelspistolen presenteras i ett speciellt rör eller cylindriska behållare . Det särdrag hos instrumentet är att dess botten kännetecknas av rörlighet. Det kan enkelt röra sig runt produktens kropp. En mängd olika tillbehör kan läggas på rörets spets, vilket gör att du kan ge den pressade blandningen önskad form. Rörets botten rörelse beror på närvaron av en speciell kolv, som börjar röra sig när avtryckarmekanismen trycks in. Kolven sätter tryck på behållarens botten med tätningsmedlet, och blandningen pressas redan ut genom pipen på produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningstillverkarna använder ett enhetligt format, så tätningsmedelspistolen är idealisk för olika typer av tätningsmedel.

Visningar

Moderna tillverkare av konstruktionsutrustning erbjuder ett stort utbud av hermetiska blandningspistoler. I en sådan sort kan du lätt bli förvirrad, så innan du köper bör du bekanta dig med funktionerna i olika modeller.

Alla pistoler för hermetiska blandningar kan villkorligt delas in i två stora grupper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Denna kategori innehåller högkvalitativa pistoler som är avsedda för flera användningsområden. De utmärks av sin tillförlitlighet, praktiska och hållbarhet och tillverkas också enligt GOST. Vanligtvis köps professionella verktyg för stora industrier där det finns behov av att utföra tätningsarbete.

Det särdrag hos professionella verktyg är att de är idealiska inte bara för arbete med tätningsmedel i form av ett rör . De är lämpliga för arbete även med bulkblandningar av hermetisk korvtyp. Den obestridliga fördelen med sådana verktyg är det enorma antalet bilagor som säljs med dem i en uppsättning. Munstycket låter dig skapa sömmar av önskad storlek. Sådana modeller kan användas för att arbeta med glastätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella alternativ inkluderar pneumatiska och batterimodeller. Den pneumatiska pistolen har en något annorlunda verkningsmekanism jämfört med den mekaniska versionen. Tätningsmedlet pressas ut av lufttryck, inget mekaniskt tryck appliceras. Med den här funktionen kan du öka arbetstiden med verktyget, eftersom ingen trötthet känns i händerna.

Många sprutpistoler med tätningsmedel har tryckregulatorer . De låter dig ställa in det önskade trycket så att blandningen pressas ut i den mängd som krävs för bekväm fyllning av en viss fogbredd. Modeller för tvåkomponents tätningsmedel ser intressanta ut. Tack vare en genomtänkt design är det ganska enkelt och enkelt att arbeta med sådana förseglade föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

De dyraste professionella verktygen är sladdlösa. På grund av deras höga kostnad köps de sällan för inhemsk konstruktion, eftersom sömmarna vanligtvis förseglas en gång. Det särdrag hos de sladdlösa modellerna är att de har en förinställning av extruderingshastigheten. Detta gör att du kan förbättra kvaliteten på det utförda byggnadsarbetet.

Sladdlösa vapen kan också användas för bulkblandningar eller i rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amatör

Amatörmodeller är efterfrågade på grund av deras överkomliga pris och stora variation. Flera sorter av denna grupp kan hittas på rea. Deras särart ligger i det faktum att alla modeller är manuella. De kan enkelt monteras även utan instruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på kroppstyp finns det flera typer av amatörpistoler för hermetiska blandningar.

Skelettpistol - perfekt för engångstätning. Om du jämför det med halvlådemodellen är den mer hållbar, men den kostar lite mer. Det håller perfekt röret med tätningsmedlet på grund av förekomsten av styva konstruktionsribbor. Kolvstången kännetecknas av ett smidigt slag utan snedvridningar. Skelettmodellen är tillverkad av stål av hög kvalitet, vars tjocklek bara är 1,5 mm. För tillverkning av handtaget används stål med en bredd på 2 mm och för skaftet - en sexkantig stång av stål med en sektion på 6 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förstärkt skelettvariant i design skiljer det sig inte på något sätt från skelettet. Skillnaden ligger i användningen av mer pålitliga och hållbara material. En sådan pistol kännetecknas av en lång livslängd. Vid tillverkning av höljet används stål med en tjocklek på 2 mm, handtaget är 3 mm och en skaft med en sektion på 8 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvskrovsvy är den mest prisvärda på grund av den låga kostnaden för produkten. Det kännetecknas av en kort livslängd. Det räcker till ungefär några förpackningar med hermetisk blandning. På grund av rörets konstruktionsegenskaper lutar lutningen, och när man klämmer ut polyuretanskummet bör man anstränga sig mycket. Dessa pistoler är tillverkade av stål med en tjocklek på endast 1 mm och en stjälk med en sektion på endast 6 mm. Om instrumentet kastas kan det skrynkla och försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cylindrisk pistol är den mest populära bland amatörmodeller. Med sin höga kostnad låter den dig arbeta även med bulktätningsmedel. Verktygets design garanterar användarvänlighet på grund av stångens släta slag. Detta alternativ är idealiskt för arbete med silikonlim, liksom för korvrör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Tätningsmedlet kan appliceras även utan pistol. Det här alternativet är inte särskilt bekvämt, eftersom du måste använda en hammare för att slå ut produkten ur patronen.

För att göra reparationsarbetet snabbt och enkelt bör du köpa en spruttätningspistol. Innan du använder den manuella modellen bör du läsa instruktionerna från tillverkaren. Förstärkta produkter är mycket efterfrågade. De utmärker sig genom sin bekvämlighet och enkelhet, eftersom de är lättare att arbeta med än att använda en skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Instruktioner för användning av en pistol för hermetiska blandningar är enkla och innehåller flera steg

  • Du måste tänka på personligt skydd först. Handskar och skyddsglasögon rekommenderas.
  • Det är nödvändigt att rengöra ytan. En triangulär skrapa eller vass kniv kan användas för att ta bort den tidigare beläggningen. Om smulor finns kvar efter rengöring kan de tas bort med en borste eller dammsugare. Det är absolut nödvändigt att avfetta basen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Alla begränsningar måste tas bort. Om du använder en skelett- eller halvskrovsversion, tar detta steg inte mycket tid. Det är nödvändigt att uppmärksamma närvaron av en speciell botten, eftersom den används som en begränsare. Det måste tas bort innan röret används.
  • Du måste dra ut skaftet. För att göra detta, tryck på spaken för att ta bort delen. I det fria utrymmet där stammen befann sig måste du sätta patronen. Applicera lite tryck på kroken med lätt kraft, vilket stärker behållaren.
  • Det är nödvändigt att göra ett speciellt hål i behållaren genom vilket ämnet kommer att tillföras till konen. Hålet bestämmer skapandet av en rak och enhetlig linje. Vanligtvis förseglas kottarna, i vilket fall konens ände ska skäras av för att skapa en söm med erforderlig diameter. Observera att snittet måste ha en mindre diameter än den erforderliga extruderingsstorleken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att arbeta med en spruta eller rörformad pistol är lite annorlunda

Först måste du göra ett hål i röret. Om du använder färdigförpackat material i form av en "korv" för arbete, måste du noggrant skära av ena änden, vilket gör att tätningsmedlet lätt kan komma ut ur behållaren

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den förberedda behållaren med tätningsmedlet ska sättas i pistolen, medan den skurna änden ska gå in i verktygets spets, eftersom det är genom det som blandningen kommer att pressas ut. Men innan dess är det absolut nödvändigt att eliminera stammen, som beskrivs i steg-för-steg-instruktionerna när man arbetar med skelettversionen.
  • Vanligtvis har pistoler för hermetiska blandningar flera munstycken i komplexet, vilket gör att du kan välja det mest praktiska alternativet. Det är nödvändigt att skruva den valda biten på verktygsröret.
  • Om spetsen inte har ett hål, är det nödvändigt att skära spetsen med hjälp av en prästkniv, medan mediets vinkel ska vara 45 grader. Naturligtvis måste du också gissa storleken på hålet för att skapa en söm med önskad diameter. För att fixa verktyget är det värt att använda en klämma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har köpt en elektrisk eller batteriversion för att arbeta med tätningsmedlet måste du först träna på oansenliga platser. Utlösaren är ansvarig för att reglera materialflödet. Om du behöver fylla ett gap med ett tätningsmedel eller släta ut redan skapade fogar, rekommenderas det att fukta ytan något med tvålvatten. Det är denna lösning som förhindrar att skummet fastnar i händerna, vilket gör att du snabbt kan ta bort överflödigt tätningsmedel från ytan.

Kom ihåg att rengöra tätningsmedelspistolen noggrant efter användning. Den bästa lösningen är att skölja instrumentet med varmt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag på byggmarknaden kan du hitta ett stort urval av vapen för användning av hermetiska blandningar för alla smaker. Om vi pratar om betyget för de bästa tillverkarna av byggmaskiner, bör du definitivt uppmärksamma produkterna från det tyska företaget Kraftool.

Verktyg Kraftool Super-Max kännetecknas av utmärkt kvalitet, unik mekanism och hållbarhet. Dess särdrag ligger i det faktum att kolvens fram- och återgående rörelse utförs utan användning av våld. Denna unika utveckling är ett patenterat företag. Denna version av pistolen är utrustad med plastpaneler för att skydda den från damm. Det är den perfekta lösningen för professionella modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Känt märke Hilti är en tillverkare av högkvalitativ utrustning och material för byggnadsarbete. Företaget presenterar ett stort utbud av vapen för arbete med tätningsmedel för både amatörer och proffs. Lång livslängd är en obestridlig fördel med märkets produkter.

Kinesiskt företag Hammare respekteras också av byggproffs. Tillverkaren erbjuder kvalitetspistoler till överkomliga priser. De är gjorda av högkvalitativ metall, är lätta att använda och kommer att hålla i många år vid noggrann användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyskt märke Wolfcraft är en populär tillverkare av högkvalitativ anläggningsutrustning, bland vilka mekaniska och elektroniska tätningsmedelspistoler är mycket efterfrågade. Företaget ger 5 års garanti på sina produkter. Pistlarna kännetecknas av närvaron av ett ergonomiskt handtag, har ett automatiskt droppstoppsystem och är också utrustade med ett speciellt system för snabb byte av patroner.

Många professionella byggare föredrar att använda ett verktyg från ett japanskt företag Makita … Till exempel är DCG180RHE tätningsmedelspistolen ett utmärkt val eftersom den är sladdlös. Detta verktyg fungerar bra med 300 ml eller 600 ml patroner och bulkblandningar. Det kännetecknas av lätthet, kompakthet och hög arbetseffektivitet. Dessutom är enheten utrustad med en justerbar hastighet för att pressa ut tätningsmedlet, samt en anti-droppfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan tysk tillverkare av konstruktionsutrustning av utmärkt kvalitet är företaget Stayer … Det erbjuder fantastiska lösningar för riktiga proffs. Kinesiskt märke Sparta ger ett års garanti på alla produkter. Tätningsvapen har en förstärkt karossstruktur som är utrustad med fyra tvärgående förstyvningar.

Spanska företag Armero tillverkar högkvalitativa verktyg, inklusive pistoler för hermetiska blandningar. Utmärkt kvalitet, brett utbud och hållbarhet är styrkorna hos konstruktionsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland ryska tillverkare är det värt att notera företaget " Zubr " … Många modeller är tillverkade av hållbar metall med kromfinish för att förhindra korrosion. Ett bekvämt grepp, en genomtänkt design och en garanti på upp till 5 år gör Zubr-pistoler populära och efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Bland det stora sortimentet av tätningsmedelspistoler från olika tillverkare är det mycket svårt att göra ett val.

Det är nödvändigt att uppmärksamma några nyanser

  • Verktyget ska hålla bra i handen. Att klämma på avtryckaren ska vara bekväm, och det ska inte vara någon ansträngning.
  • När du köper en billig modell bör du vara uppmärksam på kvaliteten. De nitade delarna av verktyget måste vara ordentligt fixerade.
  • Det är bättre att välja ett aluminiumhandtag, eftersom detta material kännetecknas av utmärkt kvalitet och hållbarhet.
  • Enheter från välkända tillverkare kännetecknas av en lång livslängd, men du bör vara försiktig så att du inte faller för en falsk. Det är bättre att köpa verktyget på specialiserade platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några tips för rengöring av din pistol efter användning

  • Rengör alltid instrumentet efter användning. Det är nödvändigt att ta bort resterna av tätningsmedlet från fatet, skaftet och munstycket.
  • Om du inte rengör pistolen i tid, kommer skummet att härda inuti, då finns det inget sätt att arbeta med det igen.
  • För vidare arbete med tätningsmedel av polyuretan är det nödvändigt att ta bort pipen med en torkad komposition och använda ett nytt munstycke.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • White sprit hjälper till att rengöra det färska bituminösa tätningsmedlet, och den härdade kompositionen kan endast hanteras mekaniskt.
  • Om det finns svårigheter att ta bort det torkade röret från kroppen, är det bättre att kontakta reparationen.
  • Arbete med tätningsmedlet bör inte utföras i hög luftfuktighet, liksom i direkt solljus. Detta kan leda till långvarig eller mycket snabb härdning av tätningsmedlet, vilket påverkar dess prestanda negativt.

Rekommenderad: