Hur Använder Jag En Tätningsmedelpistol? Hur Man Sätter In Och Tar Bort En Cylinder, Hur Man Tar Bort Ett Tätningsmedel I Ett Rör

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag En Tätningsmedelpistol? Hur Man Sätter In Och Tar Bort En Cylinder, Hur Man Tar Bort Ett Tätningsmedel I Ett Rör

Video: Hur Använder Jag En Tätningsmedelpistol? Hur Man Sätter In Och Tar Bort En Cylinder, Hur Man Tar Bort Ett Tätningsmedel I Ett Rör
Video: Чистка топливной системы мотоцикла Suzuki | Бензобак, бензонасос, рампа | Suzuki manual engine ⚠⛽✅ 2024, April
Hur Använder Jag En Tätningsmedelpistol? Hur Man Sätter In Och Tar Bort En Cylinder, Hur Man Tar Bort Ett Tätningsmedel I Ett Rör
Hur Använder Jag En Tätningsmedelpistol? Hur Man Sätter In Och Tar Bort En Cylinder, Hur Man Tar Bort Ett Tätningsmedel I Ett Rör
Anonim

Tätningspistolen är en utmärkt assistent vid konstruktion och reparationsarbete. Det krävs i olika byggarbeten, både internt och externt. Namnet på detta instrument kommer från den karakteristiska egenskapen hos dess handling. I detta fall kommer tätningsmedlet ut ur pistolen efter att avtryckaren har tryckts av en person, vilket bestämmer dess likhet med ett vapen. Det bör dock inses att en sådan jämförelse inte är helt korrekt. Efter att ha dragit i avtryckaren börjar kolven röra sig och klämmer ut tätningsmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av tätningsmedelpistoler

Tätningsmekanismen kan klassificeras enligt deras konstruktionsegenskaper.

I denna situation kan flera typer urskiljas

Rörformig . De presenterade modellerna gjordes för tätning av skarvar med en viskös silikon- eller akrylmassa. En liknande anordning är utrustad med en stång och en cylinder med ett hålrum inuti. Det är här tätningsmedlet hälls. Som en viss fördel med denna mekanism är det värt att lyfta fram frånvaron av behovet av frekventa påfyllningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skelettmodeller utformad för att fungera med tätningsmedel i en standardpatron. Denna mekanism är utrustad med en stång och förstyvningar. Fördelen med denna produkt är möjligheten att endast delvis använda tätningsmedlet. Det är inte nödvändigt att använda hela patronen på en gång, men bara en viss mängd av den kan användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvskrov , vilket innebär installation av patroner med en volym på mindre än 310 milliliter. Deras design är mycket lik den tidigare versionen, men skillnaden är bristen på en solid ram. Den har bytts ut mot ett patronstativ. Denna mekanism är mycket bekväm att använda, eftersom kompositionen inte läcker under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel kan också klassificeras enligt andra kriterier. Om vi betraktar dessa mekanismer i enlighet med principen för att leverera ett ämne, kan flera typer av pistoler urskiljas.

Mekanisk . Det här är enheter som har en universell design. Denna mekanism kan användas av både proffs och nybörjare för hushållsbruk. För att pressa ut kompositionen ur pistolen måste du trycka på stången med en viss ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatiskt alternativ . Det används vanligtvis när arbetet inte kräver en stor mängd tätningsmedel. I denna situation matas kompositionen automatiskt efter att handtaget har sänkts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar som vanligtvis används av professionella arbetare. Sådana modeller används i de fall där en stor mängd arbete förväntas. Pistolen fungerar på samma sätt som den tidigare versionen. Skillnaden är användningen av batteriet i arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Även en nybörjare kan använda ett tätningsmedel. Först måste du bestämma hur enheten i fråga fungerar och hur du öppnar den. Tätningsmedlet pressas ut som en remsa efter tryck appliceras. Genom att kontrollera sin styrka kan en person kontrollera mängden av blandningen som pressas ut. Trycket genereras av stången, som börjar röra sig när du trycker på avtryckaren.

Det bör noteras att i pistoler av pneumatisk typ fungerar luft som en stjälk. Kompositioner för en pistol kan antingen vara i rör eller cylindrar. Denna monteringsanordning måste användas med största försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Detta verktyg är lätt att använda.

Nybörjare bör läsa instruktionerna steg för steg innan de använder denna mekanism

  • Först och främst måste du ta hand om skyddsåtgärder. Du måste bära handskar, täcka föremål och ytor nära arbetsområdet med film eller trasa. Detta kommer att hålla tätningsmedlet borta från dem.
  • I framtiden är det nödvändigt att förbereda allt för att applicera kompositionen. I den här situationen måste du styras av vad som står på kassettens baksida. Det enda som först måste avlägsnas från ytan på den tidigare beläggningen, och detta kan göras med en vass kniv. För att ta bort smulor kan du använda en borste eller dammsugare, medan ytan måste avfettas.
  • Det är då viktigt att ta bort avgränsarna.
  • Sedan måste du ta bort skaftet från enheten. För att göra detta, tryck på spaken och ta bort delen. I det lediga utrymmet måste du installera patronen och göra några små pressar på kroken. Detta gör att behållaren kan fästa ordentligt vid pistolen. Det är viktigt att notera att denna instruktion tillhandahålls för skelettvy. Andra användningsområden för denna enhet skiljer sig enbart åt i hur patronen sätts i.
  • Sedan måste du göra ett litet hål i behållaren genom vilken en rak linje av tätningsmedel kommer ut. Detta kräver ett snitt i den befintliga konen.

Observera att snittet ska vara något mindre än vad du behöver för att göra jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metoden att använda den rörformiga pistolen bör övervägas separat

  • Inledningsvis måste du skapa ett hål i röret med tätningsmedel. Om du väljer material som är förpackat i påsar, måste ett hörn klippas av så noggrant som möjligt. Annars kommer blandningen säkert att läcka ut.
  • Det är nödvändigt att pressa in tätningsmedlet i själva verktyget, men innan det måste du ta bort skaftet på samma sätt som beskrivs i den tidigare versionen.
  • Vanligtvis har dessa pistoler flera olika munstycken i en uppsättning, som kännetecknas av närvaron av olika typer av spetsar. Du bör välja ett lämpligt alternativ för arbete, dra åt cylindern med den. Om det inte finns något hål på spetsen kan du göra det själv. För att göra detta måste du ta en vass kniv och göra ett snitt i en vinkel på 45 grader. Observera att det är nödvändigt att förutsäga storleken på det framtida hålet. Detta är nödvändigt så att sömmen som ett resultat har den erforderliga diametern. Detta kommer att göra blandningen lättare att applicera.

Trots instruktionerna anger tillverkare av sådana pistoler på produkten hur man använder den och hur man korrekt sätter in en ny och tar bort den gamla cylindern. Det är värt att bekanta sig med vilken information tillverkaren tillhandahåller, eftersom varje typ har sina egna specifika egenskaper och du måste sätta in enheten mycket noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för en nybörjare

Om verktyget i fråga var korrekt utrustat borde det inte vara några problem med att använda det. Om du lyckas sätta in patronen i enheten har halvvägs redan passerat. Allt som återstår att göra är att långsamt dra i avtryckaren och pressa blandningen på önskad yta.

Det finns några tips att följa för att få jobbet gjort så bra som möjligt

  • Om en skelett- eller halvkroppspistol väljs kan det ta flera kranar innan tätningsmedlet kommer ut ur hålet. Kom ihåg att trycka försiktigt så att produkten pressas ut jämnt.
  • Om en modell används som drivs av el eller ett batteri, kan du genom att trycka på avtryckaren styra intensiteten på blandningstillförseln.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du arbetar med denna enhet för första gången rekommenderas det att träna på diskreta platser eller på separata föremål. För att göra jobbet bra måste du lära dig lite om hur du använder verktyget.
  • Om det kommer att vara nödvändigt att trimma något område eller lägga till tätningsmedel i ett smalt gap, kan du göra detta med fingrarna. Det enda är att du behöver blöta dem med tvålvatten. Detta hjälper till att hålla tätningsmedlet från att fastna i dina händer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det bör noteras att tätningsmedlet inte kräver ytterligare torkning. Om det är i frisk luft, kommer det att få den nödvändiga styrkan på några timmar.
  • Så snart du har arbetat med tätningsmedelspistolen ska du skölja mekanismen väl under varmt tvålvatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För en vacker söm är det bäst att använda maskeringstejp. De måste limma ytan på båda sidor och lämna bara området som ska täckas med tätningsmedel fritt. Du måste ta bort det omedelbart efter att du har applicerat lagret.
  • För att skapa en vacker, utmärkt filetsvets måste du först fukta sidorna med tvålvatten. I förväg bör du hitta en pinne av plast eller trä. Å ena sidan måste den skäras så att den kan användas för att ställa in sömmens form. Detta är en mycket enkel och bekväm teknik, tack vare vilken du kan få en vacker söm. Det finns ingen anledning att leta efter speciella bilagor för detta, eftersom en vanlig pinne kommer att rädda situationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du överdriver det med tätningsmedlet bör du inte oroa dig för detta. Denna situation kan enkelt åtgärdas. Det kommer att vara nödvändigt att torka sömmen väl. En vanlig hårtork kan hjälpa till med detta. Därefter måste du ta bort resterna av materialet. Detta kan göras med en pinne som tidigare blötläggts i tvålvatten. Det är viktigt att notera att med hjälp av denna lösning kan olika föroreningar tas bort, men du bör fortfarande försöka arbeta så noggrant som möjligt.
  • Det finns en situation när en tätningsmedelspistol inte är tillgänglig, men det är nödvändigt för jobbet. I det här fallet kan du använda verktygen till hands för att "slå ut" tätningsmedlet. Detta är långt ifrån det mest praktiska alternativet, men det hjälper till att rädda situationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på ovanstående blir det tydligt att det inte är så svårt att ladda och använda ett tätningsmedel . Allt som krävs är att välja rätt verktyg, välja ett kvalitets tätningsmedel och lite övning om hur man snabbt fyller det.

Rekommenderad: