Fuktresistenta Massiva Tunga-och-spårplattor: Användning Av Gipsplattor Med Dimensioner På 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Andra Parametrar

Innehållsförteckning:

Video: Fuktresistenta Massiva Tunga-och-spårplattor: Användning Av Gipsplattor Med Dimensioner På 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Andra Parametrar

Video: Fuktresistenta Massiva Tunga-och-spårplattor: Användning Av Gipsplattor Med Dimensioner På 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Andra Parametrar
Video: FixarTV | Bygga Yttervägg (del 7) | Sätta Gips 2024, April
Fuktresistenta Massiva Tunga-och-spårplattor: Användning Av Gipsplattor Med Dimensioner På 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Andra Parametrar
Fuktresistenta Massiva Tunga-och-spårplattor: Användning Av Gipsplattor Med Dimensioner På 667x500x80 Mm, 667x500x100 Mm Och Andra Parametrar
Anonim

När du renoverar och bygger nya byggnader vill du alltid göra allt bra för att inte göra om det senare. För att göra detta måste du använda moderna och högkvalitativa material. En av dessa - monolitiska plåtar , vars användning ger en mer betydande ekonomisk effekt än tegelstenen eller betongen som redan är bekant för alla. Detta sparar tid och resurser. Nu är det säkert att säga att traditionella byggmaterial snart är ett minne blott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Tunga-och-spårplattor (PGP), eller block , Är ett byggmaterial i stort format för konstruktion av väggar och skiljeväggar. Utåt liknar de en rektangulär parallellpiped, på vars sidoytor det finns spår och åsar (spikformade utsprång). På grund av dessa funktioner fick de sitt namn.

För tillverkning av dessa produkter används stuckatur med föroreningar eller en lösning baserad på sand och kalk (silikat).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vill säga det finns monolitiska block av gips och silikat. Låt oss överväga deras parametrar.

  1. Vikt … Paneler är indelade i två typer enligt deras design - monolitiska (fasta) och ihåliga. En solid tung-och-spårplatta skiljer sig från sin ihåliga "syster" i vikt och styrka. Väggar byggda av massiva plattor blir starkare, men betydligt tyngre, viktskillnaden är cirka 25%.
  2. Fuktmotstånd … Blocken finns i två versioner - standard och vattenavvisande. För att gipsblocken ska bli vattenbeständiga krävs speciella tillsatser och behandlingar. Vanligtvis för detta ändamål tillsätts Portlandcement och masugnsslagggranulat till gips. För att enkelt skilja fuktresistenta gipsblock från vanliga är de första målade gröna. Silikat påverkas initialt inte av fukt.
  3. Brandsäkerhet . Paneler av gips kan motstå en öppen eld (temperatur ca +1100 C) i minst tre timmar utan att förlora sin bärighet. Silikatblock bekämpar brand lika bra; vid brand avger de inte skadliga gaser.
  4. Gaspermeabilitet . Monolitiska plattor låter luft passera väl eller, som folket säger, "andas".
  5. Värmeisolering … Denna parameter är på en ganska hög nivå. En rad med 80 cm tjocka block kan ersätta en fyra meter lång tegelvägg.
  6. Höjd … För gipsplattor är det högst 4, 2 m för väggar. För överlägg-3, 6 m. Det finns inga begränsningar för silikatpaneler.
  7. Ljudisolering … Brusfaktorn för denna typ av produkt varierar från 35 till 42 dB. Och det som är karakteristiskt, för ihåliga produkter, kommer denna parameter inte att vara bra, och för att förbättra bullerdämpning måste du dessutom mantla väggen med gipsskivor. Monolitiska block kommer att göra detta bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med tungspår är hastigheten och enkelheten i installationen. Även en person som aldrig har installerat dem kan enkelt hantera detta arbete.

Fördelarna med fylliga block inkluderar också:

  • förmågan att använda i regioner med alla klimat;
  • miljövänlighet;
  • leder inte elektrisk ström genom sig själva;
  • inte utsatt för förfall;
  • har ingen lukt.

Men det finns också ett minus - det är det pris … För närvarande är sådana produkter ganska dyra. Men det finns fler fördelar, och detta kommer mer än att betala alla kostnader.

Bild
Bild

Dimensioner

De vanligaste dimensionerna för gipsmonolitiska plattor med spikar - 667x500x80 mm, 667x500x100 mm. I enlighet med nuvarande GOST och TU är det också möjligt att producera block på 900 × 300 mm; 800 × 400 mm; 600 × 300 mm.

Tjocklek produkter kan vara 80; 100 och 120 mm. För silikatblock är måtten något mindre, längden och bredden är 500x250 och tjockleken kan variera - 70, 88 och 115 mm.

Bild
Bild

Hur används det?

På grund av deras anmärkningsvärda egenskaper har fjäderblock i olika material praktiskt taget avlägsnats från installation av överliggare i byggnader tung tegel eller snarare opålitlig gips. Men de används inte bara för dessa ändamål. De används ofta för att isolera byggnadsfasader, öka ljudisolering och murning av bärande väggar.

Men Det huvudsakliga tillämpningsområdet för vattentäta fasta plattor är fortfarande rum med en luftfuktighet på mer än 60%, det vill säga badrum . Snyggt utförda panelytor gör att du kan utesluta puts av väggarna och omedelbart börja lägga kakel. Massiva block tål anständiga belastningar, du kan hänga möbler på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver bygga bärande väggar är det värt att undersöka produkternas parametrar. Det bästa valet skulle vara paneler med en tjocklek på 100 mm och 120.

I det fall då panelerna används som inför , bör du använda fuktresistent eller silikat.

En annan punkt som få människor kommer ihåg är att fuktbeständiga fasta plattor kan ansöka om byggande av lokaler , där uppvärmning inte tillhandahålls. De reagerar inte på temperaturförändringar, och det kommer ingen kondens inuti.

Det finns ganska många tillverkare av dessa produkter på marknaden nu, men du bör lita på de testade.

Rekommenderad: