Dörrfoder Av MDF: Mantel Med Dekorativa Paneler, Klädsel Med Frästa Fuktresistenta Material

Innehållsförteckning:

Video: Dörrfoder Av MDF: Mantel Med Dekorativa Paneler, Klädsel Med Frästa Fuktresistenta Material

Video: Dörrfoder Av MDF: Mantel Med Dekorativa Paneler, Klädsel Med Frästa Fuktresistenta Material
Video: Montering MDF Panel 2024, April
Dörrfoder Av MDF: Mantel Med Dekorativa Paneler, Klädsel Med Frästa Fuktresistenta Material
Dörrfoder Av MDF: Mantel Med Dekorativa Paneler, Klädsel Med Frästa Fuktresistenta Material
Anonim

Lusten att skydda ditt hem från obehörig inträde i ditt territorium är helt naturligt. Ytterdörren måste vara pålitlig och hållbar. Starka metalldörrar har inte tappat sin relevans på många decennier. Men om dörrens utseende inte ägnades vederbörlig uppmärksamhet, strävar nu varje ägare efter att ge entrén till sitt hem med respekt och förfining. Först och främst är dörren husets ansikte, vars skönhet och adel i dekorationen berättar om ägarens smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Numera är det ganska populärt att täcka dörrar med dekorativa paneler.

Överlägg är gjorda av:

  • MDF;
  • trä;
  • plywood;
  • plast.

MDF -paneler är utbredda bland konsumenterna; de har också etablerat sig som ett vackert och pålitligt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF är en medeltäthet komprimerad fiberplatta. För att uttrycka det enkelt är det krossat sågspån och spån impregnerat med harts. Därav namnet - fin fraktion, förkortad som MDF. Resultatet är en ganska stark platta.

När du gör dörrbeklädnader behövs flera av dessa plattor. Om du lägger ett isolerande material mellan dem får du en panel med ökade värmeskyddande egenskaper.

Sådana foder kallas termiska paneler och används främst för att trimma entrédörrar, eftersom de hjälper till att hålla temperaturen i bostaden på en viss nivå. MDF -paneler installeras på både entré- och innerdörrar. De används för att avslöja inte bara nya, nyinstallerade dörrar, utan också dekorera gamla som har tappat sitt utseende. Det är lätt att dölja yttre skador på dörren med MDF -överlägg, samt ge den ett respektabelt, sofistikerat utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Inte undra på varför detta material är så populärt.

Den har så viktiga egenskaper som:

  • Skönheten. Den största fördelen med MDF -paneler är att deras beläggning gör att du kan imitera alla typer av trä och textur. Dessutom gör ett stort utbud av färger, från standard, träigt till exklusivt ljust, dem särskilt populära bland konsumenter.
  • MDF - snyggt lätt att arbeta material , den är mjuk och plast, vilket gör att du kan göra absolut alla mönster och prydnader på den. Fräsning är mycket populärt nu. Skivans yta är fräst före laminering eller målning.

Detta gör det möjligt att applicera en reliefbild på plattan, från linjer och de enklaste geometriska ornamenten till de mest komplexa utsmyckade målningarna. Prägling är också vanligt.

Beständig mot skador och lång livslängd. Materialet tål fysisk stress och skador. Bleknar inte när den utsätts för solljus

Bild
Bild
  • Eldfasthet och fuktbeständighet. Till skillnad från sin motsvarighet - spånskiva, sväller den inte av fukt och förlorar inte sitt utseende.
  • Ljudisolering. Möjligheten att använda mineralull och andra isoleringsmaterial ökar dörrens isolerande egenskaper
  • Pläteringsarbete kräver inte mycket tid och material.
  • Låg kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt tillverkas dessa paneler i valfri storlek på kundens begäran, från typiska klassiska till icke-standardiserade med exklusiva storlekar. Att dekorera med en vacker MDF -panel ger enkelt en storslagen look till alla ytterdörrar.

Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av tillverkning av MDF -paneler och var och en av dem har vissa egenskaper, vilket avsevärt påverkar platsen för deras ytterligare installation.

Laminerad

Laminerad MDF. Skivan är täckt med en PVC -lamineringsfilm. Denna teknik låter dig simulera vilken textur som helst, även om det också finns ett slätt beläggningsalternativ. På grund av fräsning, färgade skär och speglar uppskattas denna typ av MDF av konsumenten. Materialets höga hållfasthet gör att det kan användas i årtionden.

Bild
Bild

Fanerad

Fanerad. På grund av tillverkningstekniken, där plattans yta är täckt med ett tunt sågsnitt av naturligt trä, är denna typ av MDF den vackraste i utseende och ser så naturlig ut som möjligt.

Ytan som erhålls med denna tillverkningsmetod imiterar trä inte bara i färg utan också i struktur.

Dess popularitet beror på dess ädla utseende. Paneler täckta med ekfaner är lämpliga för dörrar till lägenheter och gator, eftersom de är näst efter laminerade i motstånd mot skador.

Bild
Bild

Färgad

Färgad. Denna typ av MDF är lämplig för efterbehandling av både innerdörrar och ytterdörrar. Plattans yta är täckt med en speciell färg som är resistent mot solljus och mekaniska skador.

Bild
Bild

Laminera

Täckt med laminerad MDF. Den så kallade anti-vandalbeläggningen. Den mest hållbara beläggningen som tål inte bara UV -strålar, stötar utan även kemikalier. En sådan beläggning anses vara nästan ideal när det gäller motståndskraft mot fysisk stress. Dessutom är denna beläggning maximalt fuktbeständig i förhållande till resten.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIY restaurering

Processen att återställa en dörr med dekorativa överlägg är inte så svårt. Men lite färdigheter i att arbeta med verktyg kommer inte att vara överflödiga.

Först måste du bestämma färg och design så att din uppdaterade dörr är i harmoni med fasaden i ditt hem, om du dekorerar ingången. För rätt val av topplack är det viktigt att inte glömma klimatförhållandena. Vid restaurering eller renovering av en innerdörr är det viktigt att den smälter harmoniskt med inredningen.

Bild
Bild

Du kan köpa ett dörrskydd färdigt, men nu är priset individualiteten för dekoration och design av bostäder.

Ett brett urval av färger, texturer och design gör att du kan skapa en panel efter din smak, enligt ditt individuella projekt.

För oberoende arbete med dörrpaneler behöver du verktyg och material:

  • borra;
  • skruvmejsel;
  • självgängande skruvar;
  • lim eller flytande naglar;
  • sandpapper;
  • slutprofil;
  • roulett;
  • klämmor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Panelbeklädnadsprocedur

Innan manteln påbörjas är det nödvändigt att ta bort dörren från gångjärnen, demontera beslagen och lägga den på en plan yta. Det rekommenderas inte att utföra alla manipulationer på vikt för att undvika störningar. Om den gamla beläggningen byts ut tar vi bort den helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du slipa hela ytan på duken. Om dörren är gjord av stål, rekommenderas att måla eller täcka den med vinylfilm för en perfekt passform av panelen till dörren. Om dörren är av trä måste det gamla färg- och lackskiktet tas bort från det och hela ytan måste rengöras noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

På dörrarna är det nödvändigt att beskriva platserna för de framtida beslagen, samt överföra dessa märken till panelerna och borrhålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör börja från insidan av dörren. Dörrens yta är belagd med speciellt lim eller flytande naglar. Limet appliceras i vågor och panelen läggs. Det är viktigt att trycka på den så hårt som möjligt. För detta används klämmor eller klämmor.

I hela området borras hål utifrån, i steg om 40 cm. Med deras hjälp kommer de att fästas på självgängande skruvar. Det är viktigt att välja självgängande skruvar av sådan längd så att de inte går igenom fodret och förstör inredningen. Vi skruvar dem rakt igenom till det dekorativa locket och tar bort klämmorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att installera ytterpanelen. Lite mer lim krävs än med det inre kortet. Vi fixar panelen med klämmor. Vidare är skillnaden i åtgärder bara att det är nödvändigt att borra hål längs omkretsen, så nära kanten som möjligt, i steg om 10-12 cm. Vi skruvar i skruvarna och tar bort klämmorna.

Bild
Bild

Vi stänger ändarna med ett dekorativt hörn för att matcha dörren, detta kommer att dölja skruvarnas lock. För att göra detta mäter vi dörrpaginationen och skär av nödvändiga lameller från ändprofilen. Vi installerar alla beslag och låset på dörren. Vi hänger dörren på gångjärnen.

Bild
Bild

Vi tar fram öppningen på samma sätt.

Vid stoppning av innerdörrar med dörrpaneler uppstår flera frågor som måste lösas.

På grund av tjockleken på överläggen på båda sidor ändras också tjockleken på själva dörren. Gångjärnen, liksom spärren, kommer inte längre att falla på plats.

Beslagen måste definitivt bytas, och med dem hela lådan, eftersom dörren inte längre "sitter" korrekt i dörrblocket.

Det är sant att det finns ett alternativ att installera foder med en minsta tjocklek. Dessa är paneler med en tjocklek på cirka 2-3 mm, men de skiljer sig inte åt i hållbarhet och hållfasthet. Sådana paneler misslyckas snabbt.

Bild
Bild

Om du är i färd med att uppdatera dörren har du en fråga om det är värt att uppdatera dörren, det är definitivt värt det. Samma MDF -paneler som dörren var mantlad med är idealiska. Den idealiska lösningen skulle vara att göra sluttningar och plattband av samma material som själva dörren. Så det uppdaterade dörrblocket kommer att se snyggt och harmoniskt ut.

För att uppdatera dörröppningen är det nödvändigt att inspektera den för sprickor och sprickor och, om någon, utföra betongarbete.

Sedan fästs styrskenor i trä på ytan. Deras installation utförs med en nivå. Du kan få perfekta kanter när du fäster paneler bara med ett dekorativt hörn. För att plattbandet ska passa så tätt som möjligt på väggen, applicerar vi det på väggen och bestämmer tjockleken på gapet. Vid behov kan hörnet trimmas så att det passar exakt till väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den övre lutningen justeras och installeras först med hjälp av små reglar. Vi fäster den på den övre ramen. Sedan tar vi mätningar för att installera lutningen på vänster sida. Vi mäter längden från den övre lutningen till golvet och bredden från dörrkarmen till de yttre hörnen, övre och nedre. Lutningen fästs med självgängande skruvar, och det är bättre att använda små spikar vid dörrkarmen. I slutet kommer denna plats att täckas med en bar. Sedan måste du använda en injekteringsbruk eller kitt för att eliminera luckorna mellan backarna. Det återstår att fästa plattorna. Vi väljer dem i färgen på vår dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan kan du se hur restaurering / utbyte av MDF dörrpaneler utförs.

Rekommenderad: