Sängkläder (49 Bilder): Vägglampa I Sovrummet För Läsning På Sängen

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder (49 Bilder): Vägglampa I Sovrummet För Läsning På Sängen

Video: Sängkläder (49 Bilder): Vägglampa I Sovrummet För Läsning På Sängen
Video: Min lägenhet vecka 49 2024, Maj
Sängkläder (49 Bilder): Vägglampa I Sovrummet För Läsning På Sängen
Sängkläder (49 Bilder): Vägglampa I Sovrummet För Läsning På Sängen
Anonim

Efter att ha ritat och dekorerat designen av sovrummet är det nödvändigt att ordentligt organisera belysningen. För att skapa komfort använder de inte bara takkronor, utan även nattdukar som harmoniskt passar in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Rätt belysning skapar en avkopplande och bekväm inomhusmiljö. I vissa fall är det meningslöst för ett sovrum att köpa en stor takkrona; det räcker med att hänga sängbordet korrekt med rätt form och belysningsriktning.

Innan du börjar reparera måste du planera vilken typ av belysning som ska användas. Välj en ljuskrona av lämplig storlek och glöm inte vägglampan, som är oumbärlig i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningen tillhör lokal belysning och monteras direkt på väggen. Belysning från den kan vara spetsig eller diffus, vilket beror på den valda lampskärmen eller plattan. En väggmonterad enhet används oftast i ett vila och sömnrum och placeras ovanför sängen för att läsa i sängen eller bara koppla av innan sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spotbelysning av en lampa är bekväm att använda och stör inte andra människor i rummet med sitt ljus. Perfekt för att läsa böcker och tidskrifter i sovrummet och för att slippa behovet av att stiga upp ur sängen för att slå på eller av huvudbelysningen. Fäst ovanför sängen passar två lampor av samma typ och som ligger nära varandra i alla stilar.

Det är bättre att placera dem på båda sidor av sängen så att varje sovplats är tillräckligt upplyst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje enhet är ansluten till en separat switch, i det här fallet kan varje person säkert njuta av att läsa utan att störa den andra.

Det viktigaste är att välja rätt modell av en vägglampa och placera dem korrekt på väggen.

Stil och form

Väggmonterade belysningsanordningar kan användas inte bara för sitt avsedda ändamål, utan också som ett vackert dekorativt element. Den valda formen på lampan ska komplettera rummets övergripande bild och ha många positiva egenskaper:

Den klassiska versionen Vägglampans placering är en armatur som ligger på vardera sidan av dubbelsängen. Om sängen är liten är det tillräckligt att fixa en lampa på väggen från endera sidan. Fallet för den klassiska modellen är oftast metall, tillverkat av lätta aluminiumlegeringar eller rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En lång och smal nyans, monterad på väggen ovanför personens huvud, skapar ett riktat ljus som är perfekt för läsning eller avkoppling. För enkelhets skull har varje lampa sin egen strömbrytare, vilket sparar en person från att stiga upp ur sängen för att släcka ljuset.

Färgen på skuggan på belysningsprodukten matchas till rummets huvudfärgschema och till takkronans modell.

Vägglampa lantlig stil har en kropp tillverkad av naturmaterial, oftast trä. Skärm och lampskärm är gjorda av glas, plast eller tyg. Ett utmärkt alternativ för denna stil skulle vara en sconce med en liten touch av vintage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sänglampa i minimalismens stil skiljer sig i sin enkelhet och korthet, liksom elegans. Varje modell har sin egen omedelbara funktionalitet.
  • Sängkläder vid sängen i modern stil är tillverkad av naturmaterial, med mjuka flödande linjer, utan stora vassa hörn. Lampskärmarna har vackra klassiska mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna och populära modeller för vägglampor är produkter med dimmer , med hjälp av vilken ljusintensiteten regleras smidigt. Till denna funktion läggs till: automatisk avstängning av enheten, kontroll med fjärrkontroll, olika varianter med dimning och flimmer av lampor.

Bild
Bild

Bekväm att använda väggmonterad flexibla sconces , deras fot hjälper till att rikta ljuset till rätt plats. Produkten är tillverkad av lättmetalllegeringar som lätt deformeras och inte går sönder. Flexibla enheter är utformade för att utföra flera uppgifter:

  • Spara utrymme.
  • Direkt belysning till önskad punkt.
  • Passar alla moderna stilar.
  • Om det behövs kan du föra skansen närmare dig för att läsa på sängen.
  • Det flexibla benet låter dig rikta ljuset till önskat hörn av sängen eller rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med lampor ovanför sängen

Fördelarna inkluderar:

  • Mångsidighet i användning och ett stort utbud av modeller som gör det möjligt att utöka omfattningen av sconces.
  • Vägglampor är mycket enkla att använda.
  • På grund av produktens lilla storlek och låga vikt placeras sängkläderna direkt på sängens huvud eller monteras ovanför sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett vackert dekorativt element som passar alla designstilar.
  • Ekonomisk användning av el.
  • Lätt att sköta och använda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också mindre nackdelar med enheterna:

  • Innan du arbetar med att avsluta rummet måste du på förhand bestämma var lampan ska hängas.
  • Svårighet att placera ledningarna innan du installerar det inbyggda uttaget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för tillverkning av vägglampor

Oftast används glas och metall för att göra nattdukar. Sådana lampor dekorerar ett rum inrett i vilken stil som helst. Duktiga hantverkare kan göra lampskärmar för lampor i olika former och storlekar av dessa material, samtidigt som de behåller alla funktionella egenskaper:

Glasskärmar bättre diffust ljus. Välj frostat och tonat glas för bästa belysning i ditt sovrum. En mängd olika mönster och mönster appliceras på den transparenta ytan, vilket positivt betonar rummets övergripande interiör. Om vägglampor av bra dyra typer av glas fästs på väggen ovanför sängen, kommer detta att bli en elegant höjdpunkt i hela interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggskärmar med nyanser, dekorerade olika typer av textilier , perfekt för ett lantligt sovrum. Tyget med blommönster ger romantik till hela miljön och bibehåller rummets stil. Huvudkravet vid tillverkning av textilskärmar är brandsäkerhet. När du använder en värmelampa i enheten ska duken placeras på ett stort avstånd från den så att den inte självantänds.

För textilmaterial används endast säkra färgämnen för att inte sprida giftiga ämnen vid uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Denna regel gäller även nyanser tillverkad av plast , som inte rekommenderas för användning i barnrum och sovrum.
  • Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt platsen rispapper , som harmoniskt passar in i rummets orientaliska interiör. Dessa sconces skapar den lugnande atmosfären i den orientaliska traditionen.
  • Naturligt trä tillhör rena och miljövänliga material. Om den behandlas korrekt kan den inte skada människors hälsa. Vägglampan i trä avger en behaglig doft från det uppvärmda hartset. Ett rum med träprodukter ser elegant och elegant ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt belysning av rummet

Med rätt belysning i sovrummet blir det mysigt och bidrar till hälsosam avkoppling och sömn. För att göra detta är det nödvändigt att dela in rummet i flera zoner, som förenas av en ljuskälla. Utvalda hörn av rummet belyses av lokala källor - sänglampor och vägglampor, som skapar en trevlig intim atmosfär på kvällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningen i rummet ska vara diskret och bekväm, samt skapa tillräckligt med ljus för alla hörn av rummet. Innan du sätter fast en vägglampa ovanför sängen måste du bestämma följande parametrar:

  • Vilken höjd krävs för att en person ska trivas med denna belysningsenhet. Oftast är lamporna monterade på en höjd av 1,2-1,6 meter från golvet. I det här fallet finns det tillräckligt med belysning för att läsa böcker och stänga av enheten utan att gå upp ur sängen.
  • Varje produkt bör betona de viktigaste fördelarna med hela interiören.
  • För ett litet rum, välj diffusionsenheter och glansig tapet, som reflekterar ljus och visuellt förstorar sovrummet.
  • Ljuset ska falla jämnt.
  • Strömställaren är installerad nära sängen så att du enkelt kan nå den med handen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägglampor monteras på samma höjd för bättre ljusdiffusion. Dekorativa modeller ger rummet originalitet och gör det unikt. För sovrummet ska belysningen vara mjukare än i andra rum. Nattduksbord bör inte vara en distraktion, de är installerade för att upprätthålla allmänt humör och lokal belysning.

Kraften hos den väggmonterade apparaten måste vara tillräcklig för att en person ska ha tillräckligt med ljus för att läsa böcker och tidskrifter utan att anstränga ögonen.

Bild
Bild

Varje lampa har en annan färg för att passa en viss typ av rum. Rosa nyanser av lampor lägger till romantik i sovrummet, medan blues och greener är kallare och berövar rummet mysighet.

För att uppnå önskat resultat behöver du inte köpa speciella lampor i olika färger, det räcker med att hitta en lampskärm av en viss nyans.

Olika typer av lampor används för vägglampor:

  • Glödlampor är svagare och ger starkt ljus som inte är lämpligt för ett pausrum.
  • Lysrör skadar din syn, och rummet får ett kontorsutseende.
  • Halogenlampor anses vara idealiska för ett sovrum, de håller länge och sparar energi bra.

Rekommenderad: