Sconces I Stil Med "provence" Och "country": Designer Vägglampor På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Sconces I Stil Med "provence" Och "country": Designer Vägglampor På Väggen

Video: Sconces I Stil Med
Video: French Country Interior Design Ideas 2024, Maj
Sconces I Stil Med "provence" Och "country": Designer Vägglampor På Väggen
Sconces I Stil Med "provence" Och "country": Designer Vägglampor På Väggen
Anonim

Provence- och lantstilar, med sin värme, kommer säkert att kräva samma mysiga belysning. Denna uppgift är svår att klara av central belysning, eftersom takkronor och lampor med varmt ljus ser något dystra och tråkiga ut.

Väggmodeller för lokal belysning är ett bra alternativ: snygga lampor i Provence och lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om stilar

Människor som på distans föreställer sig båda stilarna förvirrar dem lätt med varandra och kombinerar begrepp. Samtidigt kan stilarna verkligen kallas släktingar, eftersom deras utseende följde varandra med tillägg av nya detaljer.

Den främsta källan var och förblir country - en rustik stil med hemliknande kvalitet i varje detalj och lantliga motiv som är söta för själen. Var och en av dess detaljer andas med värme och kännetecknas därför i större utsträckning av varma toner i kombination med naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence, å andra sidan, har blivit en framgångsrik variant av land, eftersom stilens skapare är den franska borgarklassen, inspirerad av de magnifika vyerna och landskapen i sydöstra Frankrike. Den bevarade enkelheten i möblerna här har funnit svalhet, luftighet och transparens i nyanser och blivit samtidigt förfinad, men ändå mysig och hemtrevlig.

Den sista omgången av stilar var shabby chic, utspädd med intressanta inredningsartiklar, naturligt eller artificiellt åldrade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsfunktioner

Vägglampor i rustika stilar är lika viktiga som huvudbelysningen, och därför rekommenderas det inte att spara pengar och välja "icke-stil" alternativ. Naturligtvis kommer designarmaturer att passa stilen exakt och tydligt, men du kan hitta andra sconces - och vid behov få dem att passa stilen. Detta kan endast göras med exakt kunskap om detaljerna.

Lantlig stil uttrycks i enkla armaturer av stål och målade i svarta eller vita nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna nyanser är prioriterade här (jämfört med stängda) och avslöjar det varma ljuset från halogenenheter eller glödlampor. Det är värt att notera att lampan med tonat gyllene glas ger lampan en speciell karaktär. Här (som i Provence -stilen) används en stång eller spikar som fästelement - i enklare versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence föreslår en mer subtil strategi för valet av sconces. Lampans stav måste nödvändigtvis vara lockig eller ännu bättre - med närvaro av intressanta detaljer (till exempel blommor eller växtmotiv). Mönstren är gjorda med hjälp av smidda hantverkare.

Vridningar och grenar av träd, känsliga knoppar - det här är de viktigaste punkterna. Antalet lampskärmar i en lampa överstiger som regel inte två.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sconces på väggen har ofta öppna nyanser som estetiskt inramar lampornas varma ljus. De kan ha element av smide eller likna metallplattor. Enkelheten med plattan här kompenseras av en lockig bar.

Ett alternativ till de öppna modellerna är de slutna halvkulorna av frostat glas med stålelement. Deras syn är lyxig och verkligen fördjupad i atmosfären från den tiden. Fördelen med detta alternativ kan anses vara möjligheten att använda LED -lampor med gult glas, detta gör att du kan minska elkostnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt alternativ är en modell med en textil lampskärm på en lockig bar. Många föredrar att måla sådana produkter i kalla färger och dekorera med lavendel. Geometriska mönster på textilier är väl lämpade för landet.

Tyglampskärmen (som sydd av en rustik duk) är mer relevant idag än någonsin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Landets färger och Provence -stilar är olika, även om det ibland finns vissa likheter. Provence är baserad på kalla eller neutrala toner, medan för land är varma toner bekanta: persika, mjukröd.

På ett eller annat sätt är bedömningarna att stilar är begränsade i nyanser felaktiga. Nej, Provence är inte bara en mjölkaktig ton. Blå, grå, citron och grå toner är vanliga här och ser väldigt organiska ut, som många noterar. Väl lämpad för rustika stilar och en hetrosa palett.

Eftersom tryck är välkomna i Provence- och landstilar är det omöjligt att entydigt markera en viss färg. Det är klokare här att bestämma en win-win basfärg och en nyans av blommor, fåglar och andra tryck som används för att dekorera sconces.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idealiska kombinationer av färgpaletter:

  • vit bas kombinerad med sandiga toner, indigo och flerfärgade kompositioner;
  • krämig bas med rosa och gröna mönster;
  • grå bas med lavendel- eller citrondekor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje nyans har tusentals halvtoner, och därför glädjer färgerna på lampskärmarna på sconces med sin mångfald och unikhet.

När du väljer ett lämpligt alternativ bör du ta hänsyn till inredningen, de mest obetydliga nyanserna. I det här fallet kommer designen att visa sig vara komplett, och du kommer inte att bli besviken över resultatet. Belysningen kommer att bli en riktig dekoration av rummet, dess höjdpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I en rustik inredning kan plast och andra onaturliga material inte ses, och därför bör mottot när du väljer en lampa vara naturlighet i förhållande till nyanser och baser.

Ett bra val skulle blekas trä för Provence -stil, naturlig nyans - för land. Ser bra ut keramik vid basen. Det är värt att säga att det används sällan, eftersom ett sådant material är ganska ömtåligt, om än vackert. Stuckformning av detta material på basen ser ädel ut och ger rummet en speciell status.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet som är relevant för alla riktningar är metall … Smidda detaljer med en vridningseffekt som imiterar spolar ser vinnande ut i alla vägglampor. För ljusa interiörer är metallmålning i vita toner lämplig för dem som är gjorda i mörkare färger - i förgyllda och svarta nyanser.

Materialet för nyanser i populära modeller är textil -, som vid första anblicken kan verka opraktiskt. Moderna modeller har dock ett tyg som är brandsäkert och motståndskraftigt mot smuts och damm. Materialet är valt matt och mjukt.

Glas Skärmar används också i vägglampor - till exempel i halvklotformade armaturer. När det är gjort är glaset tjockt och fasetterat, vilket som ett resultat ger ljuset så mycket värme och intimitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

  • Vägglampor med mjölkaktig skärm matchar mittbelysningen från en femarmig ljuskrona. Ljusa färger och en böjd vägg i lampan, bestående av två nyanser, ser färgglada och eleganta ut i fransk stil.
  • Snyggt blomsterarrangemang i ljusrosa nyanser på en vit bas kännetecknas av sin ömhet och speciella luftighet, vilket perfekt spelar upp den romantiska inredningen med rosa väggar i en riktigt feminin stil. De dämpade tonerna i en så komplex komposition låter inte den senare se pretentiös ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den eleganta blågrå nyansen i interiören kompletteras harmoniskt med vägglampor med en lampskärm. Ett lugnt, dämpat alternativ perfekt för sovrumsmiljö.
  • Varm lantlig stil i ljusa, soliga färger kompletteras med att para ihop med två vägglampor på en stapel (i orange färgpalett). Placerade i köksarbetsområdet skapar de inte bara stilstämning utan blir också mycket praktiska element.

Rekommenderad: