Bordslampor (57 Foton): I Stil Med "Provence" Och Tiffany, Japanska Och Kinesiska, I Havet Och "retro", "moderna" Och "country", I Klassiker

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampor (57 Foton): I Stil Med "Provence" Och Tiffany, Japanska Och Kinesiska, I Havet Och "retro", "moderna" Och "country", I Klassiker

Video: Bordslampor (57 Foton): I Stil Med
Video: Utanpåliggande Lamputtag från Schneider Electric 2024, April
Bordslampor (57 Foton): I Stil Med "Provence" Och Tiffany, Japanska Och Kinesiska, I Havet Och "retro", "moderna" Och "country", I Klassiker
Bordslampor (57 Foton): I Stil Med "Provence" Och Tiffany, Japanska Och Kinesiska, I Havet Och "retro", "moderna" Och "country", I Klassiker
Anonim

I en vacker och harmonisk inredning är varje detalj viktig. De mest attraktiva alternativen ser ut designade i samma stil. Detta gäller inte bara möbler och dekorationer, utan även dekorativa föremål, belysningsenheter. Idag lär du dig om bordslampor i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära stilar

Idag är konsumenterna inte begränsade när de väljer utformningen av sitt hem. Det är möjligt att skapa en vacker och snygg inredning i vilken stil som helst. Låt oss titta närmare på vilka särdrag som bordslampor i olika stilar har:

En mycket populär inredningsstil är klassisk … Det kommer aldrig att gå ur mode och kommer alltid att vara i trend. Klassiska hemlampor är eleganta och diskreta. Dessa belysningsarmaturer fyller rummet med varmt och mjukt ljus.

Klassikerna kännetecknas av dyra och högkvalitativa material, därför ser bordslampor med ben av naturligt trä, sten, metall eller keramik i sådana miljöer mest organiskt ut. Det rekommenderas att föredra alternativ för lugna färger. Det kan till exempel vara en beige, brun, förgylld, sand- eller olivlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor ser riktigt fantastiska ut i en intressant orientalisk stil … Sådana modeller skapar mys i rummet - oavsett vilken riktning av denna stil du har valt. Med sådana belysningsanordningar kommer hemmet säkert att fyllas med fascinerande skönhet, som skiljer sig mycket från det europeiska koncept som är bekant för många.

Bild
Bild

Till exempel har vackra lampor i japansk stil ofta vanliga former. Det kan vara en rektangulär eller sfärisk modell med en träbotten av naturligt trä eller bambu.

Typiskt för den japanska stilen är apparater med stela ramar / ramar och papper. Ofta appliceras hieroglyfer på ytan av pappersinlägg i sådana lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor i kinesisk stil liknar på många sätt de japanska. Som regel är ljuset i sådana produkter dolt bakom lampskärmar av papper eller tunt tyg. Deras former skiljer sig mycket från traditionella konformade exemplar.

Till exempel kan kinesiska lampor utrustas med ovanliga lampskärmar i form av en parallellpiped gjord av pinnar och täckta med textilier. Sådana lampor ser väldigt intressanta och attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trenden de senaste åren är interiören i nautisk stil … Denna riktning ger närvaro i inställningen av en kombination av blå och vita färger, liksom naturligt trä. Ett rum i nautisk stil kan anses vara komplett om det innehåller antika föremål.

När det gäller bordslampor gäller dessa principer också för dem. Baserna för dessa belysningsarmaturer kan vara gjorda av naturlackerat trä eller metall med en artificiellt åldrad yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletteras "marina" lampor med olika dekorativa element. Detta kan vara en roder, segel eller ett ankare fäst vid basen.

Bordslampor ser särskilt intressanta ut, vars lampskärmar kompletteras med bilden av en gammal karta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor i stil med modern … Sådana modeller kan kompletteras med dekorativa element: kristall, flerfärgade pärlor, glas, sällsynta träslag, naturläder, marmor och halvädelstenar.

Bordslampor, tillverkade i den populära jugendstilen, kännetecknas av utsmyckade böjar och invecklade öglor. Ofta är belysningsarmaturer i denna anda intressanta kombinationer av olika material. Till exempel kan vackert färgat glas och keramik finnas i en produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plafonds i modernistiska bordslampor har ofta strömlinjeformade, flytande former. Ofta är lampornas baser dekorerade med små kvinnofigurer eller mönster i form av fåglar och fjärilar.

Bordslampor i jugendstil kan också tillverkas i blommig stil. I sådana alternativ har lampskärmarna formen av en knopp, kronblad eller hela blomsterbuketter.

Bild
Bild

En annan populär inredningsstil är retro … Inredningen i den här venen representerar de förflutna årens verkliga andetag. Denna stilriktning är en av de mest komplexa, mångfacetterade och intressanta.

Bild
Bild

Retro bordslampor kompletteras ofta med vackra vävda lampskärmar med små tofsar, "levande" fransar eller strömbrytare i form av en tunn sladd.

Idag är lampor mycket populära, vars design upprepar de allra första glödlamporna som skapades av Thomas Edison. Om du vill gå bort från de vanliga stereotyperna för belysning i interiören, så passar dessa alternativ till din smak.

Moderna lampor i retrostil har ofta original, nyckfulla former. Till exempel säljer många butiker modeller i form av en stor glödlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor i stil Land kännetecknas av sin mångfald. Varje land har sina egna byar - med sina egna egenskaper och traditioner. Idag kan köparen själv välja en bordslandlampa i stil med amerikanskt, engelskt, ryskt eller franskt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel utmärks sådana lampor av ett primitivt, fast utseende. Ibland verkar det som att de är skapade från olika hushålls trivia. Faktum är att det ursprungligen var så. I byarna tillverkades och dekorerades alla inredningsartiklar av ägarna.

Det är därför moderna rustika lampor kan verka lite oförskämda. Detta påverkar dock inte på något sätt deras förmåga att skapa en otroligt mysig och varm inomhusatmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen en mycket populär stil gren av franska landet - provence . Bordslampor utformade på detta sätt kännetecknas av enkla motiv. Lampskärmar är ofta dekorerade med naiva blommotryck, mönster och prydnader.

Oftast finns det provensalska lampor, i vars utformning det finns diskreta noter av blomster. De är målade i lugna naturliga färger och kompletteras med bilder av olika blommor och växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil imperium interiören ser väldigt dyr och lyxig ut. Han betonar bostadens status och ägarnas ekonomiska situation. Lampor i den här stilen ser ganska pretentiösa ut. De är ofta imponerande i storlek och har förgyllda ytor.

Belysningsarmaturer i Empire -stil är oftast gjorda av högkvalitativa och dyra material som ser eleganta och "rika" ut.

Ofta är bordslampor utformade på detta sätt eklektiska. De kombinerar gyllene och svarta toner, karakteristiska eklektiska mönster och prydnader, samt broderi med gyllene trådar på lampskärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan chic, catchy stil är barock … Som regel finns det i interiörer med en sådan design symmetriska lampor av klassiska former. Som regel finns det i barockstil dyra enheter som i inget fall kan ersättas med billiga motsvarigheter, eftersom de kommer att slå ut från den allmänna designen och göra den smaklös.

Bordslampor i denna ven utmärker sig genom sin vackra glans, graciösa linjer, lockar och invecklade dekorativa skär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att placera små lampor med miniatyrinredning i sådana interiörer. Barockmöbler bör innehålla stora, iögonfallande föremål med iögonfallande inredning.

Om du är trött på stadsbilder, så passar det här bra för dig. ekostil i interiören. För dessa lugnande miljöer är bordslampor av naturmaterial idealiska. Det kan till exempel vara en vacker rottingmodell, kompletterad med en vävd nyans av pastellfärger.

Som regel har lampor i ekostil en enkel, okomplicerad design. I sådana enheter hittar du inte pretentiösa element eller listiga vävar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Original stil steampunk är en harmonisk kombination av industriella och klassiska trender. Som regel innehåller sådana interiörer bordslampor som liknar industriella. De är gjorda av metall- eller metallrör.

Ytorna på sådana anordningar kan artificiellt åldras och kompletteras med olika element: dekorativa sensorer, brickor, svetsar och andra "produktions" delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusdesignen har bordslampor i stilen shabby chic . För sådana interiörer rekommenderas att välja mystiska och graciösa modeller som avger mjukt, fascinerande ljus. Enheten kan dekoreras med kristaldetaljer, rosor och änglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil högteknologisk metall- eller glaslampor, som är dekorerade så lakoniskt som möjligt, kommer att se mest harmoniska ut. För sådana interiörer bör du inte välja enheter tillverkade av naturmaterial.

Armaturens yta kan målas eller omålas. Som regel har enheter enkla och regelbundna former (fyrkantiga, runda, triangulära). Skärmar av sådana lampor är också gjorda av metall, glas eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Socklar i trä eller metall har stilrena lampor Tiffany … De är ofta utrustade med vackra färgade glasskärmar, kompletterade med järndetaljer.

Sådana belysningsarmaturer passar stilen i modern modernism, liksom alla interiörer, gjorda på ett sofistikerat sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man interiören?

Bordslampor bör väljas i enlighet med interiörens stil. Till exempel i moderna miljöer ser alternativ från naturligt trä inte alltid harmoniska ut och i klassiska modeller - gjorda av metall.

När det gäller eleganta, konstnärliga interiörer, försök att undvika armaturer gjorda av billiga material. Sådana detaljer kan snedvrida designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belasta inte interiören med ett stort antal bordslampor, annars kommer stämningen att bli löjlig och inharmonisk.

Snygga rumsdesignidéer

En klassisk lampa med en triangulär vit nyans och en tjock keramisk bas dekorerad med blå målning kommer att se intressant ut i ett rum med gula väggar och vita gardiner på fönstren. Placera en sådan lampa på ett svart marmorbord och placera en beige fåtölj bredvid.

Bild
Bild

Metallampor med rundade orange nyanser kan placeras på sängborden nära den snövit sängen. Denna ensemble kommer att se spektakulär ut mot bakgrund av en vägg som är trimmad med svarta träpaneler och ljusa parkettgolv. Häng en modulär skarlet tavla över din sänggavel.

Bild
Bild

Armaturer med glasunderlag och vita nyanser kommer att harmonisera med gröna väggar och beige matta på golvet. Lägg dessa föremål på mörka nattduksbord nära en hög säng. Späd interiören med väggmålningar med mörka ramar.

Rekommenderad: