Väggfläckar: Vridbara LED -vägglampor, Lampor Med Brytare För Sovrummet Och Andra, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Väggfläckar: Vridbara LED -vägglampor, Lampor Med Brytare För Sovrummet Och Andra, Exempel I Interiören

Video: Väggfläckar: Vridbara LED -vägglampor, Lampor Med Brytare För Sovrummet Och Andra, Exempel I Interiören
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Väggfläckar: Vridbara LED -vägglampor, Lampor Med Brytare För Sovrummet Och Andra, Exempel I Interiören
Väggfläckar: Vridbara LED -vägglampor, Lampor Med Brytare För Sovrummet Och Andra, Exempel I Interiören
Anonim

Väggspots är mycket populära typer av lampor som ser harmoniskt ut i en mängd interiörkompositioner. Dessa enheter presenteras i ett stort sortiment, de produceras av många tillverkare. I dagens artikel kommer vi att ta reda på hur man väljer rätt kvalitetsväggfläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna väggfläckar finns i olika former och storlekar. Utformningen av sådana belysningsanordningar är mycket varierande. Ofta spelar väggfläckar rollen som underbara dekorativa lampor som effektivt dekorerar interiören . De installeras ofta över arbetsbord eller speglar. Korrekt utvalda väggmonterade bitar kan helt ersätta klassiska bordslampor, som alltid tar mycket plats.

Med hjälp av väggfläckar är det möjligt att dela det befintliga bostadsutrymmet på ett attraktivt och effektivt sätt i flera separata funktionsområden . En sådan ansökan visar sig vara särskilt relevant om den tillgrips under förhållanden med blygsamma kvadratmeter.

Ofta är det fläckarna som är installerade på väggarna som separerar zonerna i studiolägenheter, utan standarddelande skiljeväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De övervägda enheterna kännetecknas av lokaliseringen av belysning . Spots är perfekta för att organisera ett arbetsområde för en student, liksom för att tända ett köksbord för en hemmafru. Högkvalitativt riktat ljus visar sig vara mycket användbart och användbart i nästan alla aktiviteter. Väggfläckarna är också kompakta. Med deras hjälp är rummen väl upplysta, men samtidigt är de inte alls överbelastade med massiva lampor och nyanser. Dessutom kan fläckar grupperas baserat på semantisk belysning. Var och en av grupperna kan startas i en separat ordning, bortsett från resten av det installerade ljuset.

Spots är multifunktionella belysningsenheter, eftersom de kan användas för både inomhus- och utomhusbelysning . Ofta installeras dessa lampor på trappsteg, längs omkretsen av trädgårdsvägar, i entréområdet. Högkvalitativa modeller av väggfläckar presenteras idag i ett mycket rikt sortiment. Valet av konsumenter presenteras av många olika exemplar, perfekt för interiörer i absolut vilken stil och färgschema som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En person med valfri budget kan välja det bästa alternativet.

Visningar

Moderna väggfläckar är indelade i många olika undertyper. Dessa belysningsarmaturer är klassificerade efter typ av installation. Ljuskällan är ett annat kriterium för att dela väggfläckar i separata typer . Alla alternativ har vissa funktioner. Detta måste beaktas när du väljer en modell för ditt eget hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av bilaga

Väggfläckar är uppdelade efter den installerade typen av fästelement. Metoden för att montera lamporna på väggarna beror direkt på denna parameter. Låt oss bekanta oss med funktionerna i olika alternativ.

Inbäddad . Infällda väggfläckar är mycket populära eftersom de är idealiska även för mycket små utrymmen. De tar inte mycket plats, men samtidigt ser de snygga och originella ut. De kan användas för att markera och markera specifika områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet . Moderna modeller av överliggande väggfläckar är inte mindre populära. Utåt kan de likna mycket attraktiva sconces.

Fäst på basen på en speciell konsol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . Dessa sorter har mycket gemensamt med traditionella ljuskronmodeller. I sin design är flera lampor placerade i en bas samtidigt. Vanligtvis slås alla på samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sträckt . Dessa sorter är anslutna till skenbelysningssystemet. De kan röra sig fritt längs de flexibla repstängerna. Produkterna i fråga är också vändning … De kan rotera runt sin egen axel och rikta ljus i en specifik riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av ljuskälla

Ljuskällan är ett annat viktigt kriterium för att dela väggfläckar i olika typer. Låt oss ta reda på vilken typ av ljuskällor som finns i sådana enheter.

Modeller med glödlampor . Sådana ljuskällor blir mindre populära för varje år. Naturligtvis är de billiga, men de är inte alls lämpliga för sträcktak. Värmen från lamporna i fråga kan lätt framkalla allvarlig överhettning av det elastiska tyget.

När det gäller väggmonterade apparater kan glödlampor värma upp de omgivande efterbehandlingsmaterialen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med halogenlampor . Dessa sorter är mycket ekonomiska och kännetecknas av hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med lysrör . Instanser med de angivna typerna av glödlampor används vanligtvis för implementering av växtbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med LED -lampor . Moderna enheter med de angivna ljuskällorna är de bästa. De är hållbara, effektiva och ger ganska ljus och tydlig belysning. Sådana produkter värms nästan inte upp, på grund av vilken risken för eventuella brandfarliga situationer reduceras till noll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Praktiska väggfläckar finns i olika utföranden. Det finns många attraktiva modeller till salu i olika stilar. Låt oss överväga vilken design av väggfläckar som är den mest populära och attraktiva för närvarande.

Väggspots med två lampor och två nyanser passar perfekt in i olika interiörer . Idag kan du på butikens hyllor hitta mycket vackra exemplar, designade i både klassiska och moderna stilar. Den dubbla armaturen kan orienteras både vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckarna i form av minimalistiska sconces ser attraktiva och snygga ut . För moderna interiörer är dessa modeller gjorda i lakonisk svart, krom eller vit. För klassiska ensembler är vägglampor som imiterar brons idealiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

För mer genomarbetade miljöer kan du säkert köpa guld- och silverväggfläckar . Lyxiga snygga armaturer kan också dekoreras med sniderier, rika reliefer och prägling. Sådana fläckar med hela sitt utseende visar rikedom och lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är snygga fyrkantiga väggfläckar mycket populära . Sådana anordningar kan harmoniskt smälta in i både moderna möbler och interiörer i loftstil. De mest populära är svarta, vita och grå fyrkantiga lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna barnplatser ser söta och charmiga ut . De är dekorerade med blommor, djurfigurer, seriefigurer. Färgerna på dessa belysningsarmaturer är oftast ljusa: gröna, rosa, gula, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Väggfläckar bör väljas korrekt så att de blir ett effektivt tillskott till inredningen. Dessutom måste sådana enheter vara funktionella och ergonomiska. Vi lär oss att välja rätt väggfläckar.

  • Du bör omedelbart besluta om typ av installation och ljuskälla för väggfläckar . Olika produkter kommer att vara lämpliga för olika driftsförhållanden. Till exempel är en apparat med glödlampa osannolik att vara lämplig för belysning av ett badrum, men den kan installeras i sovrummet. Om vi överväger det bästa och mest praktiska alternativet, är det vettigt att titta närmare på LED -exemplaren. Typen av fästelement väljs individuellt, baserat på husägarnas behov.
  • Du bör välja väggapparater som är gjorda av högkvalitativa och praktiska material som kan hålla länge . Sådana produkter kommer inte att deformeras eller förlora sin visuella attraktionskraft.
  • Idag kan du i butiker inte bara hitta standard, utan också sensoriska väggfläckar med lämplig typ av omkopplare . Sådana enheter är mycket enkla att använda, men det är lämpligt att köpa dem endast för moderna inredningsstilar. I en klassisk design kan sådana saker se disharmoniska ut.
  • Det är absolut nödvändigt att se till att armaturens design matchar den omgivande interiören . Endast om detta villkor är uppfyllt kommer miljön att se attraktiv och balanserad ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras den korrekt?

Låt oss överväga några regler för korrekt placering och installation av väggfläckar inomhus

  • I rymliga rum fungerar enheterna som övervägs som ytterligare belysningskällor. Om rummet är väldigt litet, är här väggen platsen huvudenheten.
  • Montera vägganordningarna på ett avstånd av minst 2 meter från golvet.
  • Om du behöver mjukt diffust ljus är modeller med matta nyanser lämpliga.
  • För hård belysning bör fläckar installeras, vars ljus riktas nedåt.
  • Flera apparater ska inte installeras för nära varandra. Ett tillräckligt gap måste upprätthållas mellan dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Tänk på några attraktiva interiörer som har väggfläckar.

I en modern inredning, designad i svartvita färger, kommer de att se spektakulära ut modeller i form av vita tomma rutor satta av en stege.

Bild
Bild

Ovanför en ljus säng som ligger mot en mörk accentvägg kan du hänga två väggfläckar med runda genomskinliga nyanser . Ett stort avstånd bör hållas mellan dem (över sängens hela bredd).

Bild
Bild

I en korridor med kaffeväggar kommer en lång uppsättning i en rad att se vacker ut lysande lampor som ger ut ljus i två riktningar samtidigt.

Rekommenderad: