Fläckar I Interiören (54 Bilder): I Vardagsrummet Och I Sovrummet, Takbelysning I Olika Rum, Svartvita Lampor I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Fläckar I Interiören (54 Bilder): I Vardagsrummet Och I Sovrummet, Takbelysning I Olika Rum, Svartvita Lampor I Interiören

Video: Fläckar I Interiören (54 Bilder): I Vardagsrummet Och I Sovrummet, Takbelysning I Olika Rum, Svartvita Lampor I Interiören
Video: Lampor och belysning till hela hemmet - Clas Ohlson 2024, April
Fläckar I Interiören (54 Bilder): I Vardagsrummet Och I Sovrummet, Takbelysning I Olika Rum, Svartvita Lampor I Interiören
Fläckar I Interiören (54 Bilder): I Vardagsrummet Och I Sovrummet, Takbelysning I Olika Rum, Svartvita Lampor I Interiören
Anonim

Praktiska och kompakta föremål används i modern inredning. Denna regel gäller dekoration, inredning och belysning. Små lampor på rörlig basis - fläckar - är populära. Med deras hjälp skapas riktningsbelysning, som är lätt att justera - för att ändra ljusets ljusstyrka eller vinkeln på dess infall. Denna fördel med enheter används ofta av designers när de inreder rum.

Bild
Bild

Vilken stil är de lämpliga för?

Fläckar placeras inte bara i taket, utan också på väggarna på olika platser och på vilken nivå som helst. Det finns flera typer av fästelement.

väggmonterad - används som dekorativ belysning för möbler eller för att markera enskilda zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak - dessa alternativ används som huvudljuskälla eller som tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad - de är monterade i ytan av sträcktak, gipsskivor eller väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Över huvudet - enheter är fästa på ytor, ofta används som en spektakulär designteknik. Utåt kan de likna sconces som roterar 360 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med fäste - det finns versioner på fästet och på stången. Den största skillnaden från resten av alternativen är att fästet är synligt. Enligt konstruktionens form finns det olika konfigurationer. Ofta finns det flera lampor på en konsol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa lampor har ett antal fördelar. Detta är en bra lösning för en lägenhet med lågt i tak, så att du kan spara utrymme och ledigt utrymme . Det rekommenderas att montera modeller av samma form och typ, av samma material, i ett litet område.

Med deras hjälp kan du fokusera på enskilda områden eller markera ett spektakulärt föremål i interiören . Olika modeller produceras i utseende och design, det finns metall och plast. För dekoration i vilken stil som helst är det lätt att välja alternativ för en lämplig design och färg.

I klassiska och moderna riktningar används de som ytterligare belysning av tak och väggar, för att markera funktionella områden, speglar och dekorativa element

De kommer att hjälpa till att betona rummets funktioner, skapa mys i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett idealiskt val för en loftstil kommer att vara mönster med fästelement . Strålkastare är en karakteristisk egenskap hos loftet, och de grova fästena och stavarna ger ditt hem en unik och modern känsla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism innebär att man bara använder de mest nödvändiga detaljerna i interiören . Detta beaktas också vid val av lampor. Bommarnas geometriska form och bindningar med fläckar, infälld tak och väggbelysning passar perfekt in i stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kännetecken för den högteknologiska stilen är rummets zonindelning . Lampor av metall och plast, inbyggda fläckar skapar den nödvändiga balansen i utrymmet och markerar vissa områden.

Skandinavisk stil - det här är diskreta enheter utan onödig inredning, återhållsamma färger som inte lockar uppmärksamhet och är lätta att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrumsanvändning

Spotlampan ser bra ut i det inre av alla rum, vare sig det är en arbetsplats, en plantskola, ett vardagsrum eller ett sovrum. Med fel placering av ljuskällor kan ett litet område se obekvämt och trångt ut, och en rymlig, tvärtom, är för catchy och enorm.

I utformningen av vardagsrummet används fläckar ofta i stilarna minimalism, högteknologisk, loft, skandinavisk . Taklampor kan vara huvudbelysning och extra belysning. Genom att kombinera olika typer skapar designers flera nivåer.

Bord, nischer med målningar, vaser, växter och rekreationsområden utmärks oftast av belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum med lågt tak, istället för en ljuskrona, installeras ofta inbyggda element. På ett sträcktak placeras de i flera nivåer. Med hjälp av ljus kan du rita släta linjer, göra en bild eller en inskription.

Riktande fallande och stigande lampor kommer att skapa en speciell spännande atmosfär . Den största fördelen med slots är att de kan göras ljusare eller mjukare, och riktningen för strålarnas förekomst kan ändras till och med flera gånger under en kväll.

Det är viktigt när du väljer och placerar dem på ett sådant sätt att vardagsrummet är så bekvämt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan om korridoren

De flesta moderna korridorer saknar fönster. För att förhindra att rummet ser mörkt och dystert ut används flera ljuskällor . Fläckarna hjälper dig att dekorera takbelysningen, göra en ljus gloria för möbler, speglar och hyllor där små saker lagras. Ett utmärkt alternativ skulle vara att markera ytterdörren och platsen där skor tas bort och sättas på. Du kan tända dörren till vardagsrummet - det här är en inbjudan att gå in i just detta rum.

Med olika modeller kan du korrigera husets konturer . För en liten hall kommer riktningsbelysning av väggarna från taket att visuellt utöka området, ge en känsla av större rymlighet. En smal korridor blir visuellt bredare om du bara placerar lampor på ena sidan. Bottenbelysta ytor visas högre.

Ofta placeras ytterligare lampor på den nedre delen av väggarna, detta gäller särskilt för trappor och långa breda korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckar i andra lokaler

För ett sovrum väljs ofta svagt diffust ljus, men sådan belysning är inte alltid bekväm. Den justerbara ljusstyrkan och möjligheten att rikta strålkastarens strålar är den bästa lösningen för en mängd olika situationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett lågt rum rekommenderas att använda flera små lampor, de placeras på ett vitt tak och på väggar på samma avstånd . Kompakta modeller väljs för att belysa en spegel eller toalettbord, ett område nära sängen. Jag installerar dem på fästen ovanför sängen eller på ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet har en stor garderob måste du göra inbyggd riktad belysning så att du inte känner besvär när du plockar upp kläder. Fläckar i sovrummet kommer att bli en riktig gåva - infallsvinkeln för elektriska strålar kan ändras efter behov eller behov . Dekorativ bottenbelysning är lämplig för att dekorera sovrummet och hyllorna med saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren belyses vanligtvis flera områden: en lekplats, en sovplats och ett bord för att göra läxor . Armaturer ska inte bara vara snygga, utan också säkra och praktiska. Fläckarna kan justeras till önskad belysningsnivå, ofarliga för barns ögon.

De kan installeras på en plats som är otillgänglig för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även den ljusaste takbelysningen ger inte maximal komfort när du arbetar vid ett skrivbord på ett kontor . Endast ett speciellt sätt att organisera utrymmet hjälper till att markera och belysa arbetsplatsen, markera bokhyllor, hyllor, lådor med dokument. I kontorsdesign kommer svarta eller vita alternativ att vara i perfekt harmoni med en bordslampa, ljuskrona.

Mysig belysning från de inbyggda platserna nära din favoritstol hjälper dig att slappna av och skapa en bekväm arbetsmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kökets design kommer sådan belysning att bidra till att markera mat- och arbetsytorna . Minispots hjälper till att enkelt belysa ytorna på bänkskivor där hemlagade måltider lagas och under middagen skapar en kammarstämning vid bordet där hela familjen samlas.

Rekommenderad: