Ljus LED-remsa: Den Mest Superljusa Diodens Vita Tejp På 12 Volt Och ökad Effekt På 220 Volt

Innehållsförteckning:

Video: Ljus LED-remsa: Den Mest Superljusa Diodens Vita Tejp På 12 Volt Och ökad Effekt På 220 Volt

Video: Ljus LED-remsa: Den Mest Superljusa Diodens Vita Tejp På 12 Volt Och ökad Effekt På 220 Volt
Video: How to use 12 volt adaptor, using LED strip 2024, Maj
Ljus LED-remsa: Den Mest Superljusa Diodens Vita Tejp På 12 Volt Och ökad Effekt På 220 Volt
Ljus LED-remsa: Den Mest Superljusa Diodens Vita Tejp På 12 Volt Och ökad Effekt På 220 Volt
Anonim

LED -remsor används ofta som huvud- eller tilläggskälla för olika typer av lokaler. Deras tekniska egenskaper måste uppfylla de strängaste kraven - det är viktigt att de har en hög ljusstyrka. Låt oss stanna kvar vid de ljusaste LED -remsorna, överväga vad som påverkar ljusflödets intensitet, vilka exemplar som är de ljusaste och vilka som är de fem bästa tillverkarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad påverkar ljusstyrkan?

Ett antal faktorer påverkar glödintensiteten för en ledremsa efter att den är ansluten till effektmodulen:

  • LED -kristallens dimensioner;
  • LED -diodernas densitet på remsan;
  • tillverkarens tillförlitlighet.

Det finns flera standardstorlekar för LED -element som används i remsor med högsta ljusstyrka. Alla har olika ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusstyrkan är inte mer än 5 lm. Typiskt används sådana ränder som ytterligare belysning av kökets arbetsområde, garderobshyllor, nischer och tak i flera nivåer.

5050/5055/5060 - ljusparametrarna för sådana ledkristaller är 15 lm . Detta räcker för att band med dem kan användas som oberoende lampor. Kapaciteten hos sådana produkter är tillräcklig för bekväm belysning av ett utrymme på 8-10 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusstyrka parametrar upp till 30 lm är de ljusaste LED -remsorna. Strömmen som genereras av sådana ljuskällor kännetecknas av smal riktning och hög effekt. En rulle på 5 m räcker för ljus belysning i ett rum på 11-15 kvm. m.

5630/5730 - dioder av denna typ kännetecknas av maximala ljusstyrka parametrar upp till 70 lm

LED -remsor baserade på dem kan bli den viktigaste ljuskällan i rymliga hallar, handels- och utställningscentra.

Bild
Bild

Tillverkares översikt

Vi erbjuder ett litet betyg på de mest populära modellerna av superbright LED -remsor.

Goolook LED -remsa

Detta är en av de mest populära modellerna, som används i stor utsträckning för att belysa köpcentra, kontorslokaler och bostadshus, och har hittat sin tillämpning i organisationen av nödutgångsbelysning. Tillverkaren erbjuder ett urval av två typer av dioder: smd 5050 och smd 3528. Var och en av dem har versioner i längder på 5, 10 och 15 m, med eller utan vattenskydd.

Smd 5050 -remsorna är dessutom utrustade med en styrenhet som reglerar belysningen och låter dig skapa olika färgeffekter . Fördelarna med modellen inkluderar hög kvalitet, ljusstyrka och pålitlig drift av fjärrkontrollen. Det finns bara ett minus - tejpen på ett sådant band håller inte fast.

Bild
Bild

GBKOF 2835 LED -band med ljusband

Fem meter av denna flexibla remsa kombinerar cirka 300 lysdioder. Sådana belysningsanordningar är relevanta för dekoration av konstföremål och belysning av rymliga hallar . Produkten finns i olika färgspektra: varm / kall vit, dessutom blå, gul, grön och röd. Tillverkaren tillverkar modeller med och utan vattenskydd.

Remsan drivs med en nätadapter . De flesta moderna modeller inkluderar en IR -fjärrkontroll. Detta gör att du kan justera egenskaperna hos bandets ljusflöde på avstånd.

Dessa ränder ger en kraftfull och ljus högintensiv glöd . Deras driftstid når 50 tusen timmar.

Av bristerna noterar användarna bristen på förmåga att justera glödens intensitet och tejpens dåliga vidhäftningsförmåga. Dessutom fungerar inte alla dioder även i en ny produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Malitai RGB USB LED Strip -ljus

Denna modell av ljusa LED -remsor kompletteras med usb. Tillverkaren erbjuder belysningssystem i de mest varierade storlekarna från 50 cm till 5 m. Tejpen är flexibel och tunn, så den kan installeras var som helst-i sovrummet, gästrummet, längs trappan, under taket och på svåråtkomliga platser . Tack vare närvaron av en USB -port kan LED -systemet aktiveras och styras från valfri gadget eller bärbar dator. Den kan till och med anslutas till en bilcigarettändare.

Tejpen ger en ljus mättad färg utan flimmer och annan skadlig strålning . Därför är färgspektrumet helt säkert för mänskliga ögon. Andra fördelar inkluderar produktens mångsidighet och bandkvalitet för ett starkt grepp. Nackdelen är det höga priset.

Bild
Bild

BTF-Lighting WS2812B

Denna LED -remsa innehåller 5050 dioder. Tillverkaren erbjuder en modell i flera längder, med varierande fuktskyddsparametrar, så att varje användare kan välja en produkt själv som uppfyller driftsförhållandena. Om det behövs kan tejpen klippas var som helst - det kommer fortfarande att fungera . Livslängden för sådana lysdioder är 50 tusen timmar.

En löpande meter tejp innehåller 60 lampor, vilket ger ljus och intensiv belysning . Kvaliteten bekräftas av ett internationellt certifikat.

Vissa användare noterar dock att dioderna i det här bandet då och då börjar blinka spontant.

Bild
Bild

ZUCZUG RGB USB LED Strip -ljus

Den optimala modellen när det gäller pris och kvalitet. För enkel användning erbjuds remsor i olika längder - från 50 cm till 5 m. Produkterna är utrustade med smd 3528 lampor, fungerar på 220 volt.

Satsen levereras med en USB -laddare. Färgspektrumet är varmvitt. Betraktningsvinkeln motsvarar 120 grader . Modellen ger en rik färg vid temperaturer från –25 till +50 grader.

Fördelen med en diodprodukt anses vara ett självhäftande underlag . Detta gör att du enkelt kan fästa tejpen på valfri bas. Bland fördelarna är närvaron av fjärrkontrollen och den demokratiska kostnaden. Samtidigt noterar vissa köpare att några av lysdioderna inte fungerar efter installationen.

Bild
Bild

Hur väljer man ljusa lysdioder?

Innan du väljer en viss modell av LED -remsor är det värt att undersöka dess tekniska och operativa egenskaper

  • Standardstorlek på lysdioder . De flesta modellerna inkluderar smd 3528 eller smd 5050, de fungerar utifrån tre kristaller och skiljer sig åt i ljusstyrka. Produkter märkta 5050 lyser mycket mer intensivt. De är dock dyrare.
  • LED -färg . LED -remsor kan producera ett kallt eller varmt vitt spektrum, liksom färgspektra - blåaktigt, rött, grönt eller gult. De dyraste är produkter med 5050 dioder, på grund av närvaron av tre kristaller kan de producera superskarpt ljus. Om en styrenhet ingår i designen kan du uppnå olika effekter.
  • Ljuseffektivitetsklass . De ljusaste premium-lysdioderna tillhör klass A. För LED smd 3528 5050 blir ljusflödet 14-15 lm. Klass B lyser mycket svagare, för trikristallprodukter är det bara 11, 5-12 lm.
  • Diodernas täthet i remsan . Denna parameter påverkar direkt LED -ljusets intensitet. Klass A -remsor har vanligtvis 30 eller 60 dioder per meter. meter tejp, klass B innehåller från 60 till 120 dioder.

Rekommenderad: