Gröna Bordslampor: Modeller Med En Retroskärm För Sovrumsbordet

Innehållsförteckning:

Video: Gröna Bordslampor: Modeller Med En Retroskärm För Sovrumsbordet

Video: Gröna Bordslampor: Modeller Med En Retroskärm För Sovrumsbordet
Video: 3 Best Large Lounge Table Lamps Reviewed and Rated in 2021 2024, Maj
Gröna Bordslampor: Modeller Med En Retroskärm För Sovrumsbordet
Gröna Bordslampor: Modeller Med En Retroskärm För Sovrumsbordet
Anonim

I en harmonisk inredning måste varje detalj vara genomtänkt. Detta gäller inte bara möbler och inredning, utan också belysningsarmaturer. Några av de mest populära är traditionella bordslampor. Sådana modeller kan matchas till inredningen i vilken stil som helst. Idag ska vi prata om vackra alternativ för naturligt grönt.

Lite historia

Gröna bordslampor var populära i Sovjetunionen. En gång presenterade Nadezhda Krupskaya VI Lenin med en fotogenlampa med en grön nyans. Thing är mycket förtjust i ledaren för världsproletariatet. Han beordrade att lampan som han fick omvandlas till en elektrisk lampa. Efter det började gröna bordslampor dyka upp i alla ledningens kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan diskret enhet har blivit en symbol för välstånd och välstånd i huset. Gröna lampor blev mycket populära bland den tidens intelligentsia. De har också blivit mycket framgångsrika och önskvärda presenter.

Sedan rörde sig de lugna gröna lamporna utomlands. De hittade till och med sin plats på Vita husets kontor. Hittills är många amerikaner övertygade om att denna belysningsenhet har utvecklats i deras hemland.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Attraktiva naturliga nyanser av lampskärmar var så populära i Sovjetunionen av en anledning. Experter har funnit att grönt ljus har en gynnsam effekt på människans syn.

Det är ingen hemlighet att med regelbunden läsning under artificiellt ljus, anstränger ögonmusklerna för mycket. På grund av detta träder trötthet in ganska snart och synen kan försämras. Lampor med gröna nyanser fungerar lite annorlunda. Under sådana förhållanden anstränger ögonen inte, utan slappnar av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under sådan belysning kan du arbeta länge och studera olika dokument utan att förstöra dina ögon.

På grund av dess historia tillhör dessutom en sådan lampa attributet lyx. En sådan detalj kan förvandla och berika interiören där den ligger. Idag tillverkar tillverkare en mängd olika lampor med en grön nyans. Du kan välja rätt produkt för vilken inredning som helst, vare sig det är en lyxig klassiker eller en mystisk retro.

Det är värt att notera att den gröna färgen är perfekt kombinerad med många nyanser i interiören. Det är därför som sådana belysningsanordningar kan kallas universella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter och syfte

Alla belysningsanordningar bör villkorligt delas in i två kategorier: bearbetning och dekoration:

  • Lampor har ofta på sängborden i sovrum. De kan också placeras på toalettbordet, om det finns en i rummet. För sådana ändamål rekommenderas att välja små gröna bordslampor med svag belysning. En grön lampa i sovrummet kommer att främja total avkoppling.
  • Mycket populärt idag sänglampor … De är elektriska apparater skapade i form av en liten nyans, utan extra ben eller hållare. De mest optimala är mörkgröna nyanser för nattljus, eftersom de bildar en låg ljusintensitet i rummet. En sådan liten sak kan placeras inte bara i en vuxen, utan också i ett barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Normalt har öppna lampskärmar grön bordsskiva golvlampor … Sådana modeller är utrustade med små stativ. Oftast ligger de i vardagsrum och hallar bredvid stoppade möbler på sängbord eller vad som helst. En bordslampa-golvlampa med en grön nyans kommer att se särskilt imponerande ut om det finns ett mjukt hörn i rummet i kaffe- eller chokladtoner. Sådana attraktiva ensembler kommer att glädja ägarna som vill betona interiörens miljövänlighet.
  • I butikerna idag finns det en mycket många dekorativa anordningar olika nyanser. De kan tillverkas i form av en konventionell bordslampa med en grön skärm. I detta fall kan en keps vara ett intressant konstobjekt med ovanlig form. Ofta är dessa delar gjorda av täta material som inte har ljusöverföring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lugnande gröna belysningsarmaturer är också indelade i klassiska och kontorsmässiga:

  • Klassiska instanser har en strikt och lakonisk design. Deras snitt kännetecknas av elegans och sofistikerad stil. Lampor av denna typ diffunderar perfekt ljus, under vilket det är mycket bekvämt att läsa eller brodera.
  • Kontorsalternativ är mer moderna. Sådana modeller installeras oftare på arbetsbord som ytterligare ljuskällor. Vanligtvis är dessa sorter mer moderna i designen och ger en funktion för att ändra belysningsriktningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta modeller

Det finns många intressanta och attraktiva lampor med en grön nyans på den moderna belysningsmarknaden. Låt oss titta närmare på några av modellerna:

  • Strålande Paolo 92907/04 … Denna lampa är ett snyggt nattljus. Den har en keramisk bas som liknar en stenhög. Plafond för denna enhet är tillverkad av högkvalitativa textilier. En sådan produkt är ett mycket bra alternativ för ett sovrum i jugendstil. Brilliant Paolo produceras i Tyskland och kostar cirka 2 000 rubel.
  • Artelamp A2251LT-2RB … Denna vackra lampa är gjord i klassisk stil. Det liknar väldigt mycket modellerna som är installerade i Lenin -biblioteket. Artelamp är en solid bronsbas och en raffinerad blank grön glasskärm. Denna vackra belysningsarmatur är tillverkad i Italien och kostar ungefär 6500 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kink Light 0903.07 Marocko … Denna lampa är tillverkad i en lyxig arabisk stil. Det kommer att se harmoniskt ut i nästan alla rum. Denna modell är utrustad med ett rikt smidd stativ och mosaik av mångfärgade pärlor och grönt glas. Denna unika designermodell är tillverkad i Kina och kostar 4000 rubel.
  • Browbeck ottone … Denna fantastiska modell kommer att tilltala alla älskare av vintage stil. Utåt liknar den den berömda "bat" -lampan. En sådan intressant lampa är lämplig för en klassisk inredning. Kostnaden är cirka 24 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Moderna Sirius" С 16 … Denna lampa är avsedd för kontorsbruk. Den har en modern designstil och är lämplig för mer än bara stationära installationer. Den kan placeras i ett modernt högteknologiskt sovrum. Kostnaden för den moderna Sirius C 16 -lampan är cirka 3000 rubel.
  • Arte Lamp Veil A3082LT-1WG … Denna eleganta italienska lampa med en grön nyans är det perfekta komplementet till sängborden i sovrummet i jugendstil. Den är utrustad med ett högt ben, vilket gör lampan mer sofistikerad och graciös. Arte Lamp Veil är dekorerad med dekorativa element i form av kristaldroppar, vilket gör enheten mer glänsande och lysande när ljuset slås på. Denna fantastiska modell från den italienska tillverkaren kostar cirka 3500 rubel.

Gröna lampor kan hittas i nästan alla butiker (både i en vanlig butik och i en provision) eller beställas online.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De vackra och berömda bordsbelysningsarmaturerna är gjorda av olika material:

De mest hållbara är metallalternativ … Både ett lock och en hållare kan tillverkas av detta material. I klassiska apparater kombineras ofta gröna kepsar med hållare som imiterar vintage -guld.

Sådana alternativ är inte bara mycket vackra och aristokratiska, utan också ganska svåra. Den tunga vikten gör dessa bordslampor mer stabila och hållbara.

Mer prisvärda modeller av lampor tillverkade tillverkad av plast … De är lätta. Oftast köps sådana enheter för kontorsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att välja tillverkade armaturer tillverkad av speciell termoplast … Detta material tål enkelt de höga temperaturer som kommer från en uppvärmd glödlampa.
  • Vackra, men ömtåliga är exemplen i skapandet av vilka de användes glas … Endast en grön keps eller bas kan vara glas. Om du köpte en sådan modell bör du vara så försiktig med den som möjligt. För att göra detta, se till att lampan står stabilt på bordet.
  • Klassiska lampor kompletteras ofta med grönt vävda lampskärmar … Dessa alternativ ser väldigt trevliga ut. De kan göra interiören mer bekväm och välkomnande.

Rekommenderad: