Grön Färg I Interiören (71 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Gröna Och Blå Toner, Färgpalett Med Gröna Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Grön Färg I Interiören (71 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Gröna Och Blå Toner, Färgpalett Med Gröna Nyanser

Video: Grön Färg I Interiören (71 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Gröna Och Blå Toner, Färgpalett Med Gröna Nyanser
Video: Glittergås S01E02 "Vad har grön för färg?" 2024, Mars
Grön Färg I Interiören (71 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Gröna Och Blå Toner, Färgpalett Med Gröna Nyanser
Grön Färg I Interiören (71 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Gröna Och Blå Toner, Färgpalett Med Gröna Nyanser
Anonim

När du inreder en inredning är valet av färger viktigt. Det är känt att färger har egenskapen att påverka nivån på mänsklig komfort. Det finns lugnande färger som ger en känsla av komfort, och å andra sidan nyanser som upphetsar nervsystemet eller är förknippade med fara. Grönt rekommenderas av många inredare, för det är ingen hemlighet att dess nyanser ger lugn och är förknippade med naturen. Grönt, på grund av olika nyanser, passar också bra med ett stort antal andra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Påverkan på en person

Varje färg har sin egen betydelse och har sin egen effekt på en person. Grönt står för natur och välstånd. Mest slående av alla, olika nyanser av samma färg har olika effekter på en person. Låt oss överväga huvudtonerna i grönt för att välja rätt alternativ för din inredning. De kan villkorligt delas in i 3 grupper.

Saftig grön . Färgen på bladen och färskt gräs är associerad med våren. Det har en positiv effekt på det mänskliga psyket, är förknippat med lugn, hjälper till att slappna av, hanterar stress, ger en person en känsla av munterhet. Ofta används denna färg på sanatorier, sjukhus och andra medicinska institutioner.

Det finns till och med en speciell färgterapi som hjälper till att komma ur långvarig depression.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varma och ljusa nyanser av grönt . De ger en mer avslappnande effekt än saftig grön. Dessa färger rekommenderas för att dekorera sovrumstillbehör som lampor, kuddar, sängkläder etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkgrön, närmare kärr . Forskare hävdar att sumpiga och mörka nyanser av grönt förknippas med förfall, ger melankoli, leder till nedstämdhet. Men detta ögonblick kan enkelt korrigeras genom att kombinera med andra färger. Du kan också använda mer ljus (lampor eller golvlampor), vilket gör de mörkare nyanser av grönt varmare och mer lugnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grönt symboliserar rikedom och välstånd, det är också förknippat med lycka, viljestyrka. Grönt kan normalisera blodtrycket och positivt påverka det mänskliga nervsystemet . Sådana interiörlösningar rekommenderas för starka personligheter, som med säkerhet går mot sitt mål.

Hoppas inte att utseendet på grönt i interiören helt kommer att vända ditt liv. Denna färg kan ha en liten positiv effekt på ditt välbefinnande och humör, men den är definitivt lämplig för att skapa ett bekvämt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Om du börjar demontera alla möjliga nyanser av den gröna paletten kan du bli galen - det finns flera hundra av dem. Låt oss bara analysera grundtonerna och deras funktioner.

  • Grågrön . Det tenderar att lugna, det är valt för dekoration av vardagsrum och sovrum.
  • Blå grön . Denna nyans anses ganska svår och undviks ofta, men med dess hjälp kan du få en djärv och kontrasterande inre lösning. Denna färg, i rätt koncentration, kan ge ditt rum en unik smak.
  • Gulgrön . Den vanligaste nyansen som används i interiörer. Livsbekräftande gulgrön kan stärka, dessutom går det bra med andra toner.
  • Ljusgrön eller ljusgrön . Den näst mest populära nyansen, den används oftast vid design av kök eller badrum.
  • Gräsfärg . Saftig och uppfriskande grön, det rekommenderas inte att använda den i överflöd i sovrum. Kan ge vilken inredning som helst ett fräscht och livsbekräftande utseende.
  • Olivfärg . En varm nyans som utstrålar lugn och stillhet.

Det är viktigt att komma ihåg att svala toner är bättre lämpade för väl upplysta rum på solsidan, medan varma, tvärtom. Många designers rekommenderar att du använder minst två nyanser av huvudfärgen för att ge interiören friskhet och originalitet.

Bild
Bild

Vilka färger kan du kombinera med?

Tabellen med nyanser i kombination med denna färg är mycket varierande. Du kan alltid välja en grön nyans som passar alla, även den mest excentriska färgen. Tänk på de klassiska kombinationerna.

Vit … Denna färg tenderar att visuellt utöka utrymmet, men det måste spädas så att det inte finns någon koppling till sjukhusavdelningen. Om du bestämmer dig för att använda ljusa gröna färger i interiören, kommer vit helst att späda inredningen.

Tack vare det kommer ljusgröna accenter att sticka ut mer, men samtidigt kommer de att se balanserade och harmoniska ut och inte irritera ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart … För många människor kan interiörer i svart och grönt verka dyster, men trots att dessa toner motsäger varandra i mening är de perfekt kombinerade. För att bli av med svårighetsgraden av mörka nyanser kan du späda ut dem med vitt eller lysa upp rummet med vägglampor, golvlampor, lampor etc. Att använda mörkgrå eller ljusgrå nyanser, som också fungerar bra med grönt, kan också hjälpa.

Denna kombination är bäst lämpad för sovrum eller vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige … Denna kombination ser bäst ut med de dominerande beige och ljusa inre accenterna av grönt. Denna design främjar avslappning och hjälper till att hantera stress.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brun … Denna kombination är associerad med träd. Grönt kan också kombineras med äkta trä (i privata trähus eller med trämöbler i lägenheter). Denna kombination kan beskrivas i ett ord - komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gul … Dessa färger matchar varandra som ingen annan. Detta färgschema är perfekt för barnrum eller kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa … En intressant inre lösning där färgbalansen är mycket viktig. Det är bättre att välja mer känsliga nyanser av rosa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange … Denna kombination väljs vanligtvis av unga och excentriska människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå … När du använder blått är det också bäst att använda detaljer i beige, grått eller vitt för att späda och balansera interiören. Istället för blått kan blå (som en accent, inte huvudlösningen) eller lila också vara lämplig.

Med rätt användning av sådana accenter kan du ge rummet originalitet och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röd … Designers undviker ofta denna kombination och anses aggressiva. Men till exempel interiörer inredda i vissa moderna stilar har råd med sådana kontrasterande övergångar. För andra stilar är det bättre att minimera närvaron av en av dessa toner, vilket ger interiören en dynamik utan förtryck.

Till exempel, i en inredning med en dominerande ljusgrön, kan du använda vinröda gardiner eller kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Violett … Lila accenter är lämpliga för Provence -stil, de lägger till en speciell romantik i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsalternativ för olika rum

Grönt kan användas som huvuddekoration (tapeter, tak eller golvbeläggning) eller i form av accenter (gardiner, tillbehör, kuddar och ett överkast på en soffa, stol eller säng).

Vardagsrum … Ett område dedikerat till vila, umgänge eller arbete. Grönt kan passa in i vilken inredning som helst, det viktigaste är att komma ihåg grundregeln: ju mindre rummet, de ljusare nyanser du behöver välja.

Att kombinera med vitt hjälper till att visuellt expandera ett litet vardagsrum. Ljusa färg accenter och grön dominans används bäst i rymliga vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum … För att dekorera ett sovrum behöver du bara välja blandade och ljusa nyanser, om det gäller väggar eller tapeter. Tapeter kan tas med en bild eller målas en av väggarna i mynta eller olivolja. Om ditt sovrum är inrett i ljusa nyanser kan du använda mer härliga element som accenter, till exempel en vas, sängkläder etc. En ljus dominerande färg kan störa avslappning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök … Grönt är den mest populära färgen i kök, du kan använda alla ljusa nyanser här. Ljusare olivtoner är lämpliga för Provence -stil och kommer att fylla köket med hemkomfort. Du kan använda trämöbler och kombinera basfärgen med vita och bruna nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum … Badrummen är vanligtvis inte stora i storlek, så endast ljusa och känsliga nyanser bör väljas för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn … Grönt är perfekt för barnrum. Det sägs uppmuntra barn att vara aktiva och utforska världen. Som nyanser för kombinationen kan du välja en ljusgul, orange eller till och med röd ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lämpliga stilar

Designers rekommenderar att du använder grönt i många stilistiska riktningar. Låt oss överväga de mest populära.

Art déco … Stil innebär rikedom och rikedom av färger. Trendens namn översätts bokstavligen som "dekorativ konst" och innebär djärva blandningar av olika kulturer (egyptiska, indiska, etc.) med moderna eller klassiska lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tropisk och ekostil . De antyder helt enkelt användningen av läckra gröna. Fototapeter med ljusa mönster är perfekta för sådana stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marin design . Underförstått med en kombination av nyanser av grönblått, turkos och aqua.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk … I en klassisk stil är det värt att använda djupa och mörka nyanser, men det är viktigt att inte överdriva det med närvaron av en färg. De dominerande färgerna i klassikerna är vita och beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern … Denna trend kännetecknas av moderna lösningar i stil med minimalism, ljusa kontraster, men inte för flashiga, mörka och ljusa färgtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många inredningsstilar idag. Du kan strikt följa den valda riktningen eller kombinera dem med varandra för att få den inredning som ligger närmast dig.

Intressanta exempel i inredningen

En variant av vardagsrumsinredningen i ljusa, saftiga gröna färger i kombination med bruna möbler och vita inslag.

Bild
Bild

Ett exempel på ett mycket sofistikerat sovrum gjort i mörka gröna och aqua.

Bild
Bild

En variant av interiören i en studiolägenhet, där olika gröna nyanser kombineras harmoniskt.

Bild
Bild

Ljus köksdesign med en kombination av vita och bruna toner.

Bild
Bild

Ett exempel på en kombination av svart och grönt i det inre av ett duschrum.

Bild
Bild

Barnrum med ljusa accenter och en kombination av rött, blått och orange med grönt.

Bild
Bild

Ett bra exempel på ett vardagsrum inrett i mörka färger med grå, svart och mörkt grönt.

Rekommenderad: