Möbellampor (48 Bilder): Inbyggda Och överliggande LED-modeller I Köksskåp Och Andra Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Möbellampor (48 Bilder): Inbyggda Och överliggande LED-modeller I Köksskåp Och Andra Möbler

Video: Möbellampor (48 Bilder): Inbyggda Och överliggande LED-modeller I Köksskåp Och Andra Möbler
Video: Ny Belysning för köket med LED Slinga! 2024, Maj
Möbellampor (48 Bilder): Inbyggda Och överliggande LED-modeller I Köksskåp Och Andra Möbler
Möbellampor (48 Bilder): Inbyggda Och överliggande LED-modeller I Köksskåp Och Andra Möbler
Anonim

Idag kan du i många lägenheter och hus som har renoverats väl se funktionella och vackra belysningsarmaturer för möbler. Denna typ av belysning ser bra ut i det inre av alla rum. Korrekt utvalda produkter för belysning av olika headset hjälper till att skapa en bekväm atmosfär och mysiga förhållanden i alla hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Utformningen av miniatyrstrålkastare är ganska enkel.

Enheten består oftast av:

  • lampor;
  • anslutningstråd;
  • produktkropp;
  • en viss sorts omkopplare.

För att göra ljuset ljusare är en del av fodralet inuti ofta gjord med en speglad reflekterande yta.

I uppsättningen extra tillbehör ingår ofta clips, skruvar, magnetplattor, bussningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Möbelbelysningsanordningar behövs idag för att dekorera inredning i olika lokaler - från husets kök och vardagsrum, avsluta med inredningen på kaféer, kontor och butiker.

De används oftast för 2 ändamål:

  • Huvudbelysning . En uppsättning små produkter kan belysa ett litet rum - en korridor, en hall, ett badrum eller ett litet sovrum. Med hjälp av en ljusstråle kan du dela in alla rum i zoner - till exempel ljusa upp området för arbete och installera ett inte särskilt starkt ljus ovanför sängen.
  • Extra ljus . Spotbelysning är bekväm att använda för att belysa olika platser - till exempel ett bord i köket. Strålkastare inuti olika möbeluppsättningar gör det lättare att hitta de saker du vill ha. Belysning i mörkare hörn gör att du kan skapa den visuella effekten av att förstora rummet och göra dess tak högre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Armaturer för möbler efter typ av installation är konventionellt indelade i inbyggda (de kan också kallas spets eller stomme) och tak. Lampor av var och en av dessa typer är ganska snygga och ovanliga, de har vissa funktioner, positiva egenskaper och nackdelar.

Stopplampor anses vara de mest populära . De fick sitt namn på grund av att de är inbyggda i möbelelement - dörrar, skåplock. Dessa armaturer är mycket praktiska att använda för installation inuti skåp. Man bör komma ihåg att placeringen av mortise -produkter måste planeras i ett tidigt skede vid montering av en ny möbeluppsättning.

Ytmonterade armaturer är också mycket populära. Deras drag är det faktum att de fritt kan rotera i den riktning som ägaren behöver; Dessutom anses enkel installation vara deras betydande fördel. De kommer att behövas särskilt i köket. Svängbara ytmonterade armaturer är en bra lösning, eftersom de kan lösa många belysnings- och möbelproblem och alla arbetsytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa platserna för deras installation är väggskåp och hyllor, bardiskar, frontpaneler på headset i köket.

Enligt kontrollmetoderna är dessa lampor indelade i:

  • Kontakta när det finns en strömbrytare bredvid lampan.
  • Beröringsfri - de tänds endast under drift, till exempel när du öppnar en skåpdörr eller drar ut en skrivbordslåda. Med detta kontrollalternativ kan du spara avsevärt på energikostnaderna.

Moderna ljuskällor kan antingen vara anslutna (med ett uttag), eller klara sig utan denna allvarligt störande komponent och fungera med laddningsbara batterier. Trådlösa lampor på batterier är de enklaste att montera, men avsaknaden av en konstant strömkälla kan göra egna justeringar av bakgrundsbelysningens arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laddningsbara batterier måste laddas upp då och då, och det är mest bekvämt att göra det när det inte är nödvändigt att ta bort enheten från dess plats. När du väljer en viss typ av anslutning, vägledas först av bekvämligheten och tillgängligheten för ett visst läge för att driva enheten.

Armaturer kan också ha en rörelsesensor eller bara fungera när skåpet öppnas, vilket är mer ekonomiskt än när armaturen arbetar 24 timmar om dygnet, och mycket mer praktisk än en konventionell omkopplare. Du kan också använda ett sådant alternativ som kontroll via fjärrkontrollen, vilket är mycket bekvämt när du behöver tända ljuset i en annan del av rummet utan att gå upp.

Det är också möjligt att göra strålkastarljuset mer dämpat eller omvänt att förbättra bakgrundsbelysningen. På så sätt kan du justera ljusstrålens intensitet och även spara på el.

Bild
Bild

Belysningsprodukter kanske inte utför någon specifik funktion, men kan bara dekorera ett visst utrymme.

Svag eller till och med svagt ljus med ovanliga nyanser hjälper till att skapa en romantisk atmosfär eller bara en positiv stämning i rummen.

Med sådana lampor kan du tänka på olika alternativ för belysning av rum:

  • Fläck . Med denna belysning kommer ljusstrålarna inte att spridas utan kommer att riktas till ett visst område i en kontinuerlig ström. För dessa ändamål används oftast en konisk eller rund produkt för att belysa en bänkskiva, hylla eller arbetsyta.
  • Accentuerande . För att skapa en sådan ljusstråle är det bättre att ta inskurna produkter - de kommer att ge det önskade objektet mer uttrycksfullhet.
  • Dekorativ . Färgade produkter används här för att lindra stress och göra rummet mer elegant.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lamptyper

Glödlampor är en vanlig typ av lampor till ett lågt pris. En negativ egenskap hos möbelprodukter med glödlampor är ett stort inbäddningsdjup - från 7 cm och djupare. Under drift värms dessa lampor snabbt upp, vilket inte är säkert.

Halogenlampor ger den ljusaste belysningen, håller längre och förbrukar mindre energi. Nackdelen med dessa möbelarmaturer är uppvärmning under aktiv användning, så du måste bygga in element som absorberar värme eller reglerar ljusintensiteten i strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xenonlampor utsätts inte för stark uppvärmning, men de avger för starkt ljus för vardagsrum, därför används de oftare på offentliga platser.

Lysande produkter har den mest betydande nackdelen - de innehåller kvicksilver och kräver särskild avfallshantering. De kan inte slängas som vanliga glödlampor. Ljuset på en sådan lampa, bland annat, accepteras av många vanliga människor som för livlöst och liknar sjukhusbelysning, så det är inte det mest populära.

LED -lampor är överlägsna andra typer av lampor när det gäller driftens kvalitetsegenskaper. De innehåller inte skadliga ämnen, förbrukar lite el, flimrar inte, avger inte ultraviolett strålning. LED -lampor är ganska dyra, men en så hög kostnad lönar sig i drift med många fördelar.

En lampa med en diodlampa avger det mest bekväma skenet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Armaturer i sin form kan inte bara vara klassiskt runda (i form av den så kallade "brickan"), utan också i form av en rektangel, triangel, oval - för varje smak. Miniatyr triangulära enheter ser väldigt originella ut - lampans kanter dissekerar vackert ljuset och gör det mer raffinerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

Miniatyrstorleken och enkel installation gör det möjligt att använda punktprodukter var som helst: på väggen och i dörröppningarna, i alla möbeluppsättningar.

Användningen av belysningsprodukter kan öka kostnaden för möbler, men då kommer inte bara headsetet eller hyllan, utan också hela interiören i rummet att dra nytta av användningen av en ytterligare ljuskälla. Det kommer att göra användningen av möbler mer bekväm och hjälper till att placera accenter i utformningen av utrymmet.

Möbellampor av en viss stil kommer att se karakteristiska ut i alla vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbellampor för köket hjälper till att belysa arbetsområdet, förfina utrymmet där själva måltiden genomförs, framhäva enskilda möbler eller nödvändig köksinredning.

I en mörkare hall eller stor korridor skapar en rad belysningsarmaturer ett behagligt och mjukt ljus som får dig att känna dig väldigt bekväm i rummet. Ibland är det möjligt att ordna riktad belysning för hyllan där husnycklarna förvaras.

I badrummet hjälper sådana lampor att utrusta den bästa belysningen av speglar och skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnkammaren är utrustad med enheter för att skapa ett bekvämt läsningsområde, som bryter upp utrymmet med hjälp av ljusstrålar.

Inbyggda produkter i kontor och hallar, bibliotek, där vanligtvis många möbler placeras, används för att göra massiva strukturer lättare, för att göra mer spektakulära visuella accenter på alla befintliga hyllor och ställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelbelysning i sovrummet används för att skapa en speciell aura av rymden. En liten infälld armatur som ger mjukt och justerbart ljus hjälper till att skapa de bästa förutsättningarna för kvalitetsavslappning. En lampa installerad ovanpå skåpet låter dig vackert belysa taket och spela rollen som nattlampa.

Accentlampor för möbelsatser kan monteras på alla strukturella detaljer. Platsen för deras exakta installation kan bestämmas av det område som behöver markeras.

För korrekt belysning av arbetsutrymmet på skrivbordet kan lätta produkter placeras på bottenytan på hyllan ovanför bordet (då behöver du en infälld lampa), eller en ytmonterad lampa monterad på väggen kan accentuera ytan på Bordsskivan där du arbetar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelprodukter för bord tillverkas i olika designlösningar, till exempel kan deras kropp till och med vara guld eller silver, bordsskivan kan vara gjord av sten eller billigare plast, samt gips.

Enheter för skjutbara garderober kan vara både kontakt och icke-kontakt. Framlampor monteras bredvid dörrhandtag och hyllor, oftare endast för dekoration. Man bör komma ihåg att vanliga dekorativa lampor alltid är tända, och därför är det bäst att skruva in sparlampor i dem.

Lampor för köksutrymmen byggs ofta in i grupper och styrs samtidigt, till exempel kan det vara en grupp belysning för bordet, alla köksskåp, utrymmet vid diskbänken.

Armaturer nära diskbänken måste skyddas mot fukt i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

I mörkret skapar ljusstrålarna från lamporna, som är inbyggda i möbeluppsättningar, en elegant och spektakulär atmosfär. Beroende på utformningen av dessa enheter kan du skapa olika effekter - ljuset sprids på det sätt du vill ha det.

Med hjälp av stilistiska lampor kan du perfekt komplettera interiören av vilken önskad typ som helst . I dagens interiörer kan överheadprodukter inte döljas alls, utan kan tvärtom presenteras som det viktigaste elementet i hela interiören. Den enda stilen - traditionellt land - accepterar inte närvaron av tekniska enheter, så strålkastare i denna stil kan användas, men det är viktigt att dölja dem väl från sikten.

Klassisk eller barock, viktoriansk stil, japanska och afrikanska motiv kan alltid göras mer än original och texturerat med en infälld typ av belysningsarmatur.

Samtidigt förblir belysningsanordningarna själva nästan osynliga, men deras glöd kommer väl att komplettera alla situationer. Själva belysningsanordningarna förblir nästan osynliga, men deras glöd kommer att komplettera alla situationer väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

I högteknologiska och moderna interiörer, art nouveau och popkonst är det tillåtet att inkludera önskat antal belysningsprodukter. Tack vare en extra ljuskälla blir alla hem mycket bekvämare.

Till exempel kommer minimalistiska kökslampor med lysdioder att bli huvudinredningen, i så fall blir rummets lakoniska design mer komplett.

Formerna på möbelminiatyrbelysningsprodukter i jugendstil är vanligtvis skrymmande och omedelbart slående och kan ha en viss asymmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild

I urbaniserade högteknologiska lampor hittar du ingen specifik inredning, det blir inga överflödiga funktioner här. Förenklade former, maximalt raka linjer, vanliga former används ofta, minimalism i allt - det är det som kan skilja denna urbana stil från alla andra.

Lampor i floristisk stil kan ha sofistikerade och plastiska former.

För att betona inredningsdetaljerna och detaljerna i stil med den nya klassikern kan du använda matt diffus belysning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Alla tänkte säkert på vilken typ av möbel i hans hem som behöver bra belysning. När du inreder en bostadsinredning i den valda stilen, kommer det dekorativa syftet med dessa enheter också att vara viktigt. Därför kommer det att vara nödvändigt att välja lampor för möbler i direkt proportion till deras funktionella tillbehör.

Möbellampor är mycket vanligare i köksbelysning - de installeras på köksskåp för att skapa snygg inredningsbelysning eller för att belysa arbetsområdet med hjälp av belysningsarmaturer för hängande skåp för dessa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver badrumsarmaturer för att ge mer ljus till möblerna där, välj en fuktbeständig modell.

För barnkammaren, för att belysa sovplatsen och bordet, är det bättre att välja enheter med diffust ljus, det är bättre att välja ljusa möbler i hallen för skjutbara garderober, i biblioteket eller studera för snygg belysning av bokhyllor eller i sovrummet för att skapa en atmosfär av romantiska lampor med en lugn matt glöd är lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Dekorativa ljuskällor som installeras direkt på möbler, under eller över dem, kan betona stilen i varje interiör, lägga till charm och komfort, sofistikering och funktionalitet. Genom att korrekt välja denna snygga belysningsdekoration för huvudljuset gör du ditt hem mer modernt och attraktivt.

Bild
Bild

Belysningen av en bokhylla kommer att se väldigt vacker ut, där en liten lampa kommer att installeras ovanför varje rack, riktad mot böckeraderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Taklampor ovanför baren ger diffust ljus till bänkskivan. De kan vridas i önskad riktning, om det behövs, och med hjälp av kontrollpanelen för att göra deras ljus ljusare eller mer dämpat.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om syftet med möbellampor i följande video.

Rekommenderad: