Bordslampor För Sovrummet (59 Foton): LED -sänglampor På Nattduksbordet, Moderna Flexibla Modeller I Klassisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampor För Sovrummet (59 Foton): LED -sänglampor På Nattduksbordet, Moderna Flexibla Modeller I Klassisk Stil

Video: Bordslampor För Sovrummet (59 Foton): LED -sänglampor På Nattduksbordet, Moderna Flexibla Modeller I Klassisk Stil
Video: Top 10 Amazing Smart Bedside Lamps 2024, Maj
Bordslampor För Sovrummet (59 Foton): LED -sänglampor På Nattduksbordet, Moderna Flexibla Modeller I Klassisk Stil
Bordslampor För Sovrummet (59 Foton): LED -sänglampor På Nattduksbordet, Moderna Flexibla Modeller I Klassisk Stil
Anonim

Bordslampor i sovrummet är ett mycket nödvändigt och användbart attribut, liksom ett originalt belysningselement. Dess användbarhet ligger i att dekorera ditt rum. Det är mycket bekvämt att inte tända det allmänna ljuset hela tiden, utan att använda en liten lokal källa. Därför bör belysningen i ditt sovrum varieras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

En av fördelarna med en sådan lampa är möjligheten att belysa en liten del av rummet med ett mjukt och dämpat mysigt ljus. Detta gäller särskilt när du tänder din bildskärm eller TV, eftersom starkt ljus från skärmen i fullständigt mörker inte rekommenderas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ganska svårt att hitta ett sovrum utan en extra belysningskälla i form av en lampa, som också tjänar till att zonindela utrymmet. Tack vare nattljuset kan du mycket bekvämt läsa din favoritbok eller tidning precis i sängen.

En annan fördel med detta inre element är rörlighet. Om du vill kan du flytta lampan till den del av rummet eller lägenheten där den behövs.

Bordslampor har också dekorativa funktioner. Därför är en annan fördel med dem den ljusa dekorationen i rummet. Sådana lampor skapar en mysig och fridfull atmosfär i lägenheten. Den funktionella positiva aspekten av denna belysningsenhet bör kallas den bekväma förmågan att tända och stänga av ljuset.

Lampan kan också kombinera andra användbara funktioner, den kan till exempel användas som en klocka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nattlampor förbrukar mycket mindre el än allmän belysning i rummet.

Det bör också noteras att dessa bordslampor är mycket mobila och kan drivas av detta USB -nätverk. Allt ovanstående gör att vi kan dra en obestridlig slutsats att bordslampor för ditt sovrum idag är ett mycket användbart och bekvämt belysningselement.

Visningar

Det bör sägas att alla lampor för sovrummet relativt sett kan delas in i säng-, säng- eller vägg- och bordslampor, samt kontors- och dekorativa lampor. Följaktligen placeras sänglampor inom räckhåll för en person bredvid en sovplats, till exempel på ett nattduksbord. De måste ha en sådan ljusnivå så att de kan läsa bekvämt.

Men bordslampor ska vara kraftfullare och ljusare. Det finns också lampor med flexibla ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat kriterium enligt vilket armaturer fördelas är graden och typen av deras användbarhet.

Därför är lampor också indelade i funktionella och dekorativa

  • Funktionella belysningsenheter är utformade för att lysa upp och effektivt belysa ditt arbetsområde.
  • Dekorativa lampor, som namnet antyder, fungerar mest som ett extra dekorativt element och har till exempel en ovanlig lampskärm eller andra flexibla designlösningar. Och rätt val av dekorativ belysning hjälper dig att dölja brister i ditt interiör.
Bild
Bild

I allmänhet bör det noteras att skillnaderna mellan olika lampor är obetydliga och hans val beror endast på den framtida ägarens smak och preferenser.

Bland lamporna för sovrummet finns golvlampor, lampor och strålkastare (spot). Det bör också sägas att det numera ofta används LED -armaturer med dimmer, där ljusstyrkan kan styras. Och till exempel används LED-modeller av nattlampor för närvarande för att styra pekskärmar.

Sådana lampor är mer ekonomiska och förbrukar flera gånger mindre el.

Bordslampor är också indelade enligt typ av infästning i följande: på en klämma, på en klädnypa och bordslampor.

Enligt typ av omkopplare är de: med en dimmer, med pekskärm och med en konventionell omkopplare (tryckknapp eller på en sladd).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Den vanliga och vanligaste formen av nattljus är en konisk eller cylindrisk form. Tack vare det sprids ljuset upp och ner och förblindar dig inte. Lampor kan också bära en estetisk belastning och vara en dekoration för din inredning. I detta fall har en sådan lampa en original och ovanlig lampskärm och manuell montering.

Om du inte har en kantsten bredvid sängen, så är en väggmonterad sängmodell i detta fall ett bra val av en lampa, som tar mindre plats och ser väldigt vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör understrykas att valet av form och storlek på belysningsarmaturen måste stämma överens med stil och design i din lägenhet.

Till exempel är långbenade lampor ett bra val för en klassisk lägenhetsinredning. Genom att göra det kommer de att belysa ett större område av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växla typer

För närvarande finns det flera typer av strömställare som används i armaturer. Det här är lampor med strömbrytare på en sladd, med touchkontroll, med en dimmer och med en konventionell knappknapp. Armaturer med touchkontroll och dimmer är dyrare än andra lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Det bör noteras att en av de vanligaste färglösningarna för armaturer är vit. I detta fall är lampskärmen gjord av glas, plast, tyg eller metall. Det kan också vara tillverkat av flätade vinstockar.

Till exempel är plastmodeller för närvarande mycket populära på grund av deras lätthet och praktiska egenskaper. För tillverkning av sådana lampor bör emellertid ett högkvalitativt material väljas så att det inte avger skadliga ämnen vid uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialvalet påverkar din lampas prestanda.

Dessutom kan förkromade delar användas i modellerna, till exempel i benen och kristallen. Och färgen på lampan ska matcha färgen på textilierna i rummet. Lampstativet kan vara smidda eller trä. Och som material i själva lamporna kan du använda ädla träslag eller brons, ofta med snidning eller förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning i lantlig stil är rika och pastellfärger lämpliga. Och för etnostilen är material som jute, vass eller säckväv i allmänhet naturmaterial väl lämpade. Om din lampa har en tygbas är det bättre att inte använda glödlampor i den, utan att använda halogen- eller diodlampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

  • Ett av stilalternativen för sovrummet är lantlig stil , det vill säga lantlig stil eller Provence. Det är typiskt för honom att använda tyglampor.
  • Och här i ekostil glödtråd eller korglampor tillverkade av naturmaterial, såsom vinstockar eller trä, används.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska sägas att för klassisk stil Konventionella lampor med cylindrisk eller rund skärm fungerar bra. De kan också använda moderna material. Kristall, metall och keramik används ofta för denna stil, liksom andra dyra och vackra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Också för närvarande allmänt använd minimalistisk stil när man inreder interiören. Högteknologi och minimalism kombineras ganska framgångsrikt nuförtiden. Således föds en högteknologisk stil, vars särdrag för lampor är användningen av plast- och kromdelar.
  • Det kan också noteras att sovrumslampor kan tillverkas i följande stilar: art deco, loft, blomster eller etnisk stil .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Boende regler

Det bör noteras att belysningen i ditt rum bör vara jämnt fördelad över hela området, men i vissa områden krävs ofta mer ljus. För detta installeras lampor där:

  • För det mesta är lampor vanligtvis placerade på ett sängbord nära en koja eller på ett armstöd i en soffa. Detta är bekvämt genom att du, utan att tända det allmänna ljuset och utan att gå upp ur sängen, snabbt och enkelt kan nå lampan med handen och tända den omedelbart. Detta gäller sänglampor.
  • Armaturer för att belysa din arbetsplats finns på bordet eller väggen bredvid. På toalettbordet är det bäst att placera ett par lampor på vardera sidan av spegeln. Denna placering kommer också att visuellt förstora ditt rum.
Bild
Bild
  • Det bör också noteras att parade identiska lampor är väl lämpade för en stor dubbelsäng, som kommer att placeras på båda sidor: hane och hona.
  • Lampan ska placeras på en sådan plats att den inte av misstag kommer att välta eller bryta den på natten. Och den tunga basen på lampan hjälper till att hålla den stabil. Ett av alternativen för att placera ditt ljus är väggen bredvid sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det bör sägas att en av huvudfaktorerna när du väljer en lampa för sovrummet är produktens utsida. Valet av en viss lampmodell beror endast på en persons smak och den allmänna inredningen av en lägenhet eller ett hus. Det råder dock ingen tvekan om att en sådan lampa mycket organiskt ska passa in i den övergripande layouten.

Bild
Bild

En annan lika viktig aspekt är lampans funktionella syfte. Håller med om att en lampa för bra bordsbelysning och en lampa för inredning kommer att se ut och lysa annorlunda. Om du behöver en lampa för jobbet, bör du välja en modell med ett kraftfullt ljusflöde, med möjlighet att justera den och på en klämma.

I vilket fall som helst måste du veta vilken ljusstyrka som är rätt för dig och vilken typ av ljusflöde du behöver: LED, lysrör eller från en glödlampa.

Bild
Bild

Justering av lampans höjd är också en viktig och användbar faktor. För ett rum är det bättre att köpa en mängd olika lampor och lampskärmar från den allmänna serien, i samma stil.

I allmänhet, när du väljer en lampa, bör du förstå vilka egenskaper den ska uppfylla och för vilka ändamål den ska tjäna, samt bygga på dina stilistiska preferenser och platsen för produktens framtida plats.

Originalidéer i inredningen

Det bör noteras att lampor i sovrummet ofta också har en dekorativ funktion, så marknaden erbjuder oss också originella lampidéer, gjorda efter individuella preferenser. Dessa är utmärkt utförda snidade figurer och ovanliga former av lampskärmar och ben, och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är ett utmärkt exempel på en så exklusiv lampa för ditt rum. Istället för ett vanligt ben används vackert designade stenar. Därför ser spridningen av sådana stenar bredvid lampan väldigt organisk ut.

Bild
Bild

Sådana ovanliga handgjorda lampor tillför interiören skönhet och sofistikering. Till exempel, i ett barns sovrum är det fullt möjligt att använda en lampa i kombination med en mjuk leksak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsvis vill jag dra slutsatsen att användningen av en lampa för ett sovrum är mycket nödvändig och användbar av olika skäl, både funktionella och dekorativa.

Rekommenderad: