Lampor I Stil Med "Provence" (81 Bilder): Takmodeller "high-tech" Och "country", Nautiska Och Skandinaviska, Moderna Och Steampunk, Japanska

Innehållsförteckning:

Video: Lampor I Stil Med "Provence" (81 Bilder): Takmodeller "high-tech" Och "country", Nautiska Och Skandinaviska, Moderna Och Steampunk, Japanska

Video: Lampor I Stil Med
Video: Trio med Lax - Morsans nya karl Bobby 2024, Maj
Lampor I Stil Med "Provence" (81 Bilder): Takmodeller "high-tech" Och "country", Nautiska Och Skandinaviska, Moderna Och Steampunk, Japanska
Lampor I Stil Med "Provence" (81 Bilder): Takmodeller "high-tech" Och "country", Nautiska Och Skandinaviska, Moderna Och Steampunk, Japanska
Anonim

Belysningsenheter är viktiga attribut för alla hem, vare sig det är ett hus på landet eller en stadslägenhet. Dessa diskreta men nödvändiga detaljer måste matcha interiörens stil för att det ska bli mer harmoniskt och komplett. Idag kommer vi att i detalj överväga alla egenskaper och särdrag hos lampor i olika stilar.

Bild
Bild

Visningar

Lampor är olika. De skiljer sig från varandra inte bara i extern design, utan också i sättet och platsen för installationen i rummet.

En av de mest utbredda och efterfrågade är taklampor. Enheter av denna typ är indelade i följande underarter.

  • Upphängd . Normalt används dessa armaturer för allmän belysning. De ser särskilt attraktiva och harmoniska ut om rummet har högt i tak. De vanligaste är hängande lampor som ljuskronor, föremål med slutna skålar och moderna böjlampor med smal strålbelysning.
  • Inbäddad . Sådana lampor är överlägset mest populära, eftersom de inte tar mycket plats och är enkla att installera i både styva (till exempel gipsskivor) och sträcktak. Installationen av dessa belysningsarmaturer är ganska enkel. De har inte ett främre fodral, men de har en mängd olika kanter. Oftast finns infällda armaturer med en lampa av silver eller guld.
  • Väggmonterad . Interiörens skönhet och harmoni bör betonas med hjälp av väl valda vägglampor. Sådana belysningsarmaturer kan installeras i olika rum, men oftast väljer ägarna ett sovrum för sin placering (i området ovanför sängen).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bordsskiva lampor kommer aldrig att förlora sin relevans. De är nödvändiga för att komplettera skriv- och datorbord, liksom sängbord i sovrummet. Sådana anordningar är ofta små och medelstora. De främsta fördelarna med dessa inredningsdetaljer är deras låga vikt och bärbarhet. Bordslampan kan bytas ut när som helst till en ny plats, om det behövs.
  • Golv en lampa som matchar stil och färg kan placeras om bilderna i rummet tillåter. Moderna golvlampor är gjorda av olika material och kompletteras med en mängd olika nyanser. Som regel består sådana armaturer av en stabil bas, en stel ram och en ljuskälla fäst vid den.
  • Om du letar efter ett unikt och originalt alternativ, bör du vara uppmärksam på det intressant design lampor. Med hjälp av sådana detaljer kan du återuppliva interiören och blåsa liv i även den tråkigaste och enformiga ensemblen. Designalternativ har ofta icke-standardiserade former och en mängd olika dekorativa tillägg. Till exempel är de oöverträffade lamporna i Tiffany-stil dekorerade med mångfärgat glas, vilket ger enheten en speciell chic och glans.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna tillverkare tillverkar belysningsarmaturer gjorda av en mängd olika material.

Oftast finns det lampor gjorda tillverkad av metall … Produkter målade i guld, silver eller brons ser särskilt imponerande och eleganta ut. Vanliga omålade metalllampor ser inte mindre attraktiva ut i moderna interiörer. De har en enkel och snygg design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter ett mer elegant och sofistikerat alternativ, bör du titta närmare på lampor dekorerade med smide. Som regel är sådana produkter inte billiga, men de har ett verkligt aristokratiskt och lyxigt utseende. Det är värt att notera hållbarheten och styrkan hos sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även efter många år kommer de inte att förlora sin presentation och kommer att glädja ägarna med sin skönhet. Dessutom är metallarmaturer inte känsliga för kontaminering, så de kräver inte komplext och konstant underhåll.

Men om du bestämmer dig för att köpa en taklampa i metall måste du överväga dess tunga vikt. Smidda eller enkla metallmodeller ska inte fästas vid ett oarmerat tak, annars kan en tung struktur inte tåla sådana belastningar.

Bild
Bild

Åtminstone vid tillverkning av belysningsanordningar används den glas … Detta material kännetecknas av ett rikt färgval och motståndskraft mot negativa yttre faktorer. Dessa inkluderar temperaturfall och direkt solljus.

Men detta material har en stor nackdel - bräcklighet. Glaset är mycket lätt att skada. Detta händer särskilt ofta när du installerar enheten eller under rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av glasvarianterna är kristall -… Detta material är vansinnigt populärt och känt. Det kännetecknas av sin sofistikering och unika briljans. Kristallbelysningsarmaturer ser särskilt imponerande ut i klassiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För finsmakare av miljövänliga material är lampor idealiska gjort av trä … Sådana detaljer kan kallas universella, eftersom de ser organiska ut i nästan alla interiörer. En kvalitets träarmatur kan väljas även för modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana inredningsdetaljer har också vissa nackdelar. Många köpare vägrar att köpa trälampor på grund av att de tappar presentationen utan ordentlig vård.

Detta material måste beläggas då och då med speciella skyddande impregneringar. Detta är nödvändigt för att föremålet inte ska spricka, torka ut och bli ett "hem" för trädparasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer är billiga tillverkad av plast … Som regel är de lätta i vikt och målade i en mängd olika färger. Var inte rädd för sådana enheter, eftersom de är gjorda av speciell värmebeständig plast som inte överhettas eller smälter under påverkan av höga temperaturer.

Men det är värt att notera det faktum att plastmodeller är mindre hållbara. Under påverkan av solljus kan de blekna och till och med spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan förvandla interiören och betona den oklanderliga smaken hos ägarna till hemmet med hjälp av vackra keramisk lampor. Sådana alternativ har både klassisk och modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat material som används vid tillverkning av lampor är textil -… Som regel är nyanser och lampskärmar av belysningsarmaturer gjorda av olika typer av tyg. Tyget i lampan kan ha absolut vilken färg och struktur som helst. Idag finns det i butikerna inte bara vanliga, utan också flerfärgade alternativ, kompletterade med olika tryck och intressanta mönster. Tyglampor är billiga och lätta.

Bland nackdelarna med tygskärmar kan man särskilja svårigheten att vårda, eftersom alla textilier är benägna att smutsas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För närvarande kan du välja rätt lampa för inredningen i absolut vilken stil som helst. Låt oss i detalj överväga vad som är särdrag och egenskaper hos belysningsenheter i olika riktningar.

Klassisk

Vackra klassiska lampor kännetecknas av elegans och diskret lyx. Sådana modeller har inte frodiga nyanser och massiva baser, men de är fortfarande mycket imponerande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer i klassisk och nyklassisk stil kompletteras ofta med olika dekorativa element med måtta. Till exempel kan det vara invecklade bronscurls, eleganta nyanser i form av snygga horn eller cylindrar, samt enskilda ytor kompletterade med förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller dekorerade med blommiga ornament, förgyllda lockar och insatser som imiterar naturliga ädelstenar och halvädelstenar ser särskilt attraktiva och rika ut.

Den största delen av klassiska och nyklassiska apparater är gjorda av material som brons, koppar, mässing, naturligt trä, porslin, kristall och glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

I interiörer i en graciös jugendstil rekommenderas att installera lampor med diffust och mjukt ljus. Denna imponerande trend kännetecknas av asymmetriska, vågiga och flytande linjer, liksom ett stort antal olika prydnadsföremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

De karakteristiska egenskaperna hos modernistiska ljuskronor är deras lätthet, "luftiga" design, där det inte finns några viktningstillägg, samt matta nyanser i form av sfärer, prismor och kottar. Dessa produkter kompletteras inte av förgylld plätering och prickiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

I interiören i jugendstil ser original sconces bra ut i form av blomsterbuketter, vingar, lotus, frukt, etc. När det gäller bordslampor, i detta fall är flerfärgade modeller med glasmålningar i Tiffany-stil lämpliga.

Bild
Bild

Art déco

Snygga art deco -ensembler är alltid fyllda med ljus, vilket innebär att belysningsenheter spelar en avgörande roll i dem. Denna intressanta destination kännetecknas av teman arkeologi och resor, samt lyxiga inslag av frodiga palatsstilar och diskreta etniska anteckningar.

Beslag och nyanser i sådana lampor är ofta dekorerade med pärlemor detaljer, chic krokodil läder, elfenben, samt halvädelstenar och ädelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nautisk

Lampor i nautisk stil kan tillverkas i form av stora eller små ankare, rattar eller fartyg med olika modifikationer. I sådana interiörer kan du ordna enheter med artificiellt åldrade ytor.

För en marin interiör är lampor i en lite grov design ganska lämpliga. Du bör inte komplettera dem med alltför känsliga och graciösa enheter. Bättre att spara dessa bitar för mer sofistikerade och glamorösa miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rustik

I en mysig lantlig stil bör naturmaterial råda. För sådana interiörer är det bättre att välja lampor av naturligt trä. Det rekommenderas att föredra objekt med enkla former, lugna färger och texturer.

För den populära Provence -stilen är snygga och känsliga lampor med tygskärmar, målade i lugna och pastellfärger, idealiska. Belysningsobjekt med nyanser dekorerade med charmiga blommor och fransar på kanterna kommer att se bra ut i sådana ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant rustik stil är rustik. För interiörer i den här stilen är enheter med låg och svag belysning ganska lämpliga. Rustika armaturer är ofta grova och massiva i formen. De kan kompletteras med vackert smide.

Som regel är sådana enheter gjorda av naturligt trä med sina naturliga kurvor och mönster.

Bild
Bild

Ångpunk

Oftast är ångpunklampor gjorda av metall. Det kan vara koppar, brons, järn eller mässing. En enhet gjord av järnrör eller en vanlig glödlampa kommer att se intressant och icke-trivial ut i interiören.

Belysningsenheter i denna design är ofta dekorerade med olika återvunna maskiner och industridelar. Dessa kan vara omtänksamt installerade kugghjul, sensorer, bultar, etc. Även dekorativa svetsar ser mycket intressanta ut på ytan av sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

Gotiska lampor är gjorda av glänsande metaller, vackert smidesjärn, klassisk kristall och mångfärgat glas. En enkel men sofistikerad modell av mässings-, koppar- eller silvercirklar och kedjor med kristallhängen kan användas som huvudkrona i ett gotiskt rum. Även i sådana ensembler ser produkter med patinerade åldrade ytor och utsökta prydnader i form av öppet hack, mönster eller väv organiskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Moderna stilar inkluderar högteknologi, minimalism, techno och industri. För sådana ensembler är det bättre att välja lampor och ljuskronor av metall.

För interiörer högteknologisk det är värt att välja mer futuristiska produkter med släta eller tydliga linjer, utan elegant inredning och invecklade mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristiska drag minimalism är enkelhet och kortfattad. För sådana miljöer är vanliga belysningsanordningar lämpliga, där det inte heller finns några dekorativa prydnader och pretentiösa inslag av lyx.

Bild
Bild
  • Loft är en fri stil. Vilken lampa som helst kan placeras i en sådan inredning. Även invecklade mönster med mönster och sniderier kommer att göra.
  • I stil industriell grova enheter med enkla former med öppna nyanser på metallstavar kommer att se bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lampor i stil tekno har ofta regelbundna och kantiga former. De är gjorda av plast, metall och glas (material kan kombineras).
  • I stil med e Till o det måste finnas lampor av naturmaterial. Dessa kan vara tak- eller golvlampor av trä (eller trästavar) med sitt naturliga mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk och exotisk

  • För interiörer i skandinavisk stil är enkla och okomplicerade lampor med stora metallskärmar (glansiga och matta) i neutrala och lugna färger eller miljövänliga träskärmar av trä idealiska.
  • I ensembler i medelhavsstil kommer klassiska, rustika eller provensalska lampor att se harmoniskt ut. Det är lämpligt att välja produkter tillverkade av naturmaterial, till exempel rotting, trä eller bambu.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På kinesiska eller japanska ensemblen kan arrangera intressanta papperslampor i träramar. Du bör också välja enheter gjorda av naturligt trä eller specialpapper i form av en boll.
  • Orientaliska lampor på marockanska eller indiska stil ska vara en invecklad mönstrad komposition med många minsta detaljer. Oftast är dessa modeller gjorda av metall. Ofta kompletteras marockanska och indiska lampor med stenar som imiterar ädelstenar eller halvädelstenar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysningsarmaturer på engelska stil är återhållsam lyx och sammanvävning av perfekt raka linjer, utspädda med diskreta mönster och geometriska kompositioner. Engelska ljuskronor kompletteras ofta med kristallkedjor och hängen.
  • På väg att göra ljuskronor på amerikanska I tillverkarens riktning försöker de hålla sig till den koloniala stilen, så de är inte målade i ljusa färger. Mycket ofta i sådana enheter finns lampskärmar i form av lyktor med veken eller volymetriska rundade strukturer med metallkant, mönstrade virvlar och konstnärliga smidesinsatser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysningsarmaturer i jakt- och chaletstil kan vara brutal, åldras och kompletteras med horn, ljusstakar eller smidda galler. Som regel är baserna för sådana enheter gjorda av trä.
  • Grekiska eller antika varianter stiliserade som gamla produkter tillverkas i form av stenskålar, vägg- och golvbrännare, lampor med keramiska stöd eller högtidliga strukturer på hängande kedjor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Charmiga lampor shabby chic förkroppsligar atmosfären i ett mysigt mormors hus. Sådana modeller är ofta dekorerade med olika porslinsfigurer, blomsterarrangemang och invecklade väv av metalldetaljer. Sådana produkter är målade i känsliga och mjuka färger.
  • Afrikansk lampor är ofta målade i olika nyanser av gult och orange. Deras nyanser kan dekoreras med bruna ornament med jaktscener eller afrikanska djur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Nästan alla belysningsarmaturer är lämpliga för vardagsrummet. Om du plockar upp en takkrona i hallen, bör du ta hänsyn till takets höjd:

  • För lågt i tak är kompakta alternativ eller infällda armaturer lämpliga.
  • För högt i tak i ett rymligt rum är det värt att välja en lyxig och omfattande stor modell.
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet kommer infällda lampor och bordslampor på sängbord att se bäst ut. Istället för det senare kan du installera vägglampor ovanför sängen.

För köket är barlampor med öppna nyanser på sladdar eller metallstavar lämpliga. Valet av en belysningsenhet beror till stor del på stilens inriktning i hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

  • I ett ljust vardagsrum med ett ljust laminatgolv kan du integrera 9 mörka fyrkantiga lampor i taket och placera en vit hörnsoffa, en stor spegel (på en av väggarna) och ett brunt soffbord under dem.
  • I den stora, eleganta matsalen med djupa lila väggar, karamellgolv och utsökta vita möbler kan du hänga en utsmyckad vit ljuskrona med levande ljus och kristallklädsel. Hon hittar sin plats ovanför matplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förutom huvudstrålkastaren kan sovrummet med grädde förses med 3 vägglampor i rad ovanför mörk chokladträ. Placera också nära sängen två mörka sängbord och placera bordslampor med stora rundade mörka chokladfärgade lampskärmar på.
  • I ett trendigt vardagsrum med grå väggar, ett vitt tak och ett brunt golv kan du sätta lakoniska vita fåtöljer och en mjuk grå tygsoffa. Placera en svart mjuk puff mellan dessa föremål och placera en vit öppen spis nära en av väggarna. Häng en stor vit ljuskrona i amerikansk stil över möblerna och placera vita golvlampor på vardera sidan av soffan.
  • I en elegant matsal med tapeter dekorerade med gyllene mönster kan vägglampor installeras i form av ljusstakar med kristallhängen. Placera ett skåp framför dessa apparater med färska blommor i en ljus vas och ett matbord med vita stolar.

Rekommenderad: