Babysängstilar: Provence Och Klassiker - Klassiska, Nautiska Och Skandinaviska Stilar

Innehållsförteckning:

Babysängstilar: Provence Och Klassiker - Klassiska, Nautiska Och Skandinaviska Stilar
Babysängstilar: Provence Och Klassiker - Klassiska, Nautiska Och Skandinaviska Stilar
Anonim

En person tillbringar en tredjedel av sitt liv i en dröm. En sund sömn kräver en skön säng och ett mysigt sovrum. Om en vuxen bara använder sovrummet för att sova, är ditt barns rum både en plats för drömmar och en lekplats för spel och kreativa aktiviteter. Därför ägnas alltid särskild uppmärksamhet åt arrangemanget av barnets sovrum. Och, naturligtvis, är det viktigaste steget valet av sängen. Inte bara kvaliteten på barns sömn beror på en ordentligt utvald säng, utan också hur bekväm och bekväm atmosfären i barnrummet kommer att vara. Hur väljer man en säng för en viss dekorationsstil, vad är viktigt att tänka på? Vi kommer att prata om detta i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du börjar utrusta ett sovrum är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder. Om han fortfarande är liten kommer valet av säng att falla på föräldrarnas axlar. Glöm inte att all inredning och dekoration i framtiden bör bidra till kreativt förverkligande och bära en utvecklingsbelastning. Men om ditt barn är äldre och redan har sin egen åsikt om allt, är det nödvändigt att ta hänsyn till hans önskemål och idéer när de ordnar rummet. Så ditt designproblem kommer att lösas snabbare, och den lilla älskarinnan eller ägaren kommer att gilla rummet mycket mer. Oavsett vilken sängmodell du väljer måste den vara bekväm och säker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Oftast används stilar när du dekorerar ett barnrum:

  • provence;
  • klassisk;
  • Skandinavisk;
  • nautisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Klassiker är populära hela tiden. En sådan interiör kännetecknas av stor bekvämlighet och komfort; endast naturmaterial i pastellfärger används i dekorationen. Dekorelement - målningar, inramade speglar, ljuskronor, statyetter. Möbler av massivt trä eller andra naturmaterial med mjuk textilklädsel. Valet av barnsäng för alla interiörer beror på barnets ålder. För barn under två år väljer de små barnsängar med en längd på högst 130 cm. Vissa företag erbjuder också gungbäddsalternativ.

Sådana sängar förutsätter närvaro av stängda sidor så att barnet inte faller ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn från 3 till 6 år är olika alternativ lämpliga: en ottoman eller en öppen modell . En öppen säng skiljer sig endast från en vuxen i storlek (190x90 och 120x200 cm). Men soffan kan inte bara vara en sovplats, utan också ett spelområde. Den är något bredare än en öppen säng - från 80 till 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar i klassisk stil kännetecknas av frånvaron av pretentiösa detaljer och närvaron av en hög sänggavel:

  • Sänggaveln är annorlunda: hård eller mjuk stoppad . Styv har oftast en rektangulär form och är gjord av massivt trä med mörka eller ljusa färger. Det finns alternativ med snidade eller målade prydnader. I alternativen för järnsängar finns en sänggavel i smidesjärn med släta böljande element.
  • Mjuk sänggavel inte bara vackert, det skyddar barnets huvud från skador. Varianter av sådana former av sänggavlar kan vara mycket olika: ovala, lockiga. De kan täckas med läder eller tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sänggaveln vid den ottomanska sängen är mjuk i form av en våg . Denna modell kompletteras med lådor. Bland andra egenskaper hos klassikerna kan man särskilja en hög och mjuk madrass, ett överkast eller en filt, ett stort antal kuddar. Om sovrummet är för två barn kan du lägga en våningssäng.

Skandinaviska

Interiörer i denna stil är minimalistiska. Det finns inget överflödigt, allt är praktiskt och enkelt. Modulära möbler ändrar lätt sin form. Som koja används ofta bäddsoffor med bekväma sänggavlar. Detta sparar mycket utrymme i rummet och gör det enkelt att byta inredning. Klädseln är tillverkad av högkvalitativa tyger. Ett särdrag hos sängarna är förmågan att transformera. Sängar för spädbarn har en träram med en pendelmekanism. Längden på sådana produkter överstiger inte 120 cm. Den bekväma nedåtgående framväggen kan tas bort när barnet växer upp. Justering av bottenhöjden är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn upp till 12 år finns sängarna i skandinavisk stil i två färger: svart och vitt, vilket är mångsidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika tillverkare erbjuder alternativ med lyftmekanismer som gör att madrassen kan lyftas. Det finns ett bekvämt förvaringsutrymme under för sängkläder. De flesta modeller har praktiska lådor.

Bild
Bild

Provence

En sådan inredning är romantisk, den ger utrymme för designkreativitet. Det låter dig enkelt uppdatera miljön utan att utsätta den för drastiska förändringar. Alla designelement är tillverkade av säkra naturmaterial i pastellfärger. Grundfärger: grädde, rosa, vit, terrakotta, lavendel, blå. En barnsäng för denna stil väljs med släta kurvor, åldrade ytor, med målningar eller mönster. Det ska framkalla en känsla av lätthet och komfort samtidigt. Alla möbler är enkla i designen. Järnsängar med höga sänggavlar och smideelement ser vackrast ut i en sådan inredning.

Det är möjligt att använda förgyllning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du använda en ren tygkåpa . Denna graciösa dekoration är särskilt älskad av tjejer. Sängens dekoration är ett överkast med blommiga ornament, sammansättningar, volanger. Dessutom finns det kuddar av tyg med blommiga ornament eller broderier och naturligtvis många leksaker: handgjorda dockor och björnar. Ett överkast med lapptäcke i gör-det-själv är perfekt för en sådan spjälsäng. På samma sätt kan du dekorera sänggaveln genom att täcka den mjuka stötfångaren med lapptäcke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nautisk

För att dekorera en plantskola i den här stilen måste rummet fyllas med föremål relaterade till havet. Han passar drömmande, romantisk, resa och äventyrsälskande natur. Stilen är perfekt för pojkaktiga sovrum. Enligt färgschemat ska interiören vara utformad i lugnande färger. Du kan använda olika nyanser av ljusblå, blå, vita, gråa eller sandiga toner. Ornament i nautiska ränder är möjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelbutiker presenterar köparnas sängar med teckningar på ett nautiskt tema eller i en form som liknar ett fartyg . Du kan till och med komplettera kajplatsen med en imitation av ett segel. Sängkläder med motsvarande tema eller olika speltillbehör kommer att vara vackra och lämpliga: en kaptenbro, en ratt, en livboj, flaggkransar, ficklampor, ankare, rep eller imitation av fiskenät. Alla dessa tillbehör kan köpas i affären, eller så kan du göra dig själv med dina barn. I det här fallet kommer miljön som de skapade med sina egna händer att vara särskilt dyr för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pirat

En slags nautisk stil är pirat. Piratkopieringsattribut läggs till designen: skattkistor, kartor, leksakshajar och bläckfiskar, papegojor. Och barnsängen bör också vara ovanlig: i form av ett fartyg eller en piratskattkista. När du väljer en sovplats för ett barn, låt dig vägledas av barnets rums designstil. Välj en säng med hänsyn till barnets önskemål, materialets säkerhet och bekvämlighet, eftersom det inte finns något viktigare än ditt älskade barns hälsa.

Rekommenderad: