Gipslampor (50 Bilder): Infällda Modeller För Målning Och Design Av Tak, även Dubbla I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Gipslampor (50 Bilder): Infällda Modeller För Målning Och Design Av Tak, även Dubbla I Interiören

Video: Gipslampor (50 Bilder): Infällda Modeller För Målning Och Design Av Tak, även Dubbla I Interiören
Video: ILLUMA AB STOCKHOLM - MÅLNING AV TAK 2024, Maj
Gipslampor (50 Bilder): Infällda Modeller För Målning Och Design Av Tak, även Dubbla I Interiören
Gipslampor (50 Bilder): Infällda Modeller För Målning Och Design Av Tak, även Dubbla I Interiören
Anonim

Belysningsattribut av glas, metall, tyg och andra material kompletterar perfekt inredningen i lägenheten, men de passar inte alltid ägarna till lokalerna på grund av uttråkade designlösningar. Gipslampor är de attributen som låter dig visa din kreativitet, eftersom du kan göra en individuell beställning efter storlek, form och till och med önskade färger på produkten. Och det kommer inte att finnas någon sådan modell i något rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom sitt unika utseende är sådana lampor pålitliga och säkra för hälsan, vilket gör dem mer och mer intresserade av köpare.

Funktioner och Fördelar

Gipslampor används i inredningen som den viktigaste källan till belysning, som dekoration eller för att markera din favoritmålning, statyett och andra föremål. I det senare fallet får designers många möjligheter att förkroppsliga djärva och kreativa idéer.

Sådana modeller har ett antal fördelar som lockar köpare:

  • Miljövänlighet av attributet - det är tillverkat av naturmaterial utan tillsats av skadliga komponenter.
  • Polymerer som beståndsdelar gör den hållbar och ökar dess motståndskraft mot eventuella mekaniska skador.
  • En gipsprodukt tänds inte om det uppstår kortslutning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätt att fästa på alla strukturer: undertak, väggar etc.
  • En mängd olika former och nyanser gör att dessa armaturer harmoniskt kan passa in i inredningen i alla stilriktningar: klassisk, modern och till och med högteknologisk.
  • Gipsmodeller har ett lågt pris, till skillnad från glas- eller tygattribut, medan de inte är sämre än dem i originaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda nackdelen är hygroskopicitet, men tillverkare har löst detta problem med hjälp av speciella impregneringsmedel.

Gipsarmaturer är en prisvärd men ändå mycket kreativ lösning för att dekorera ditt hem. På grund av frånvaron av skadliga komponenter kan de installeras även i barnrum, och intressanta former och färger kommer bara att dekorera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur produceras det?

Produktionen av gipslampor kan jämföras med konst, eftersom tillverkningsmaterialet i sig ger många möjligheter för genomförandet av intressanta idéer. Både små föremål och hela kompositioner får ett attraktivt utseende. Detta beror på gipsets unika egenskaper. På grund av att detta material är naturligt är de resulterande belysningsattributen ekologiska och därför hälsosäkra.

I de tidiga stadierna av gipsproduktionen skapades lampor genom gjutning, som liknade tillverkningen av lerprodukter. Ett sådant förfarande krävde mycket ansträngning och mycket tid, så tekniken förbättrades ständigt. Nästa steg var ristningsmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det moderna sättet att skapa gipsbelysningsattribut är bildandet av modeller under tryck eller gjutning enligt förberedda formar för gjutning. Grunden för sådana former är gjord av silikon eller metall, och gipsstrukturen fästs med ett speciellt lim.

Dessutom kan tillverkare lägga till syntetiska hartser till gipsblandningen, vilket ger utmärkt motståndskraft mot framtida attribut till mekanisk påfrestning. Därför är det ett misstag att tro att lampor av detta material inte kommer att hålla länge - de kommer att vara mer tillförlitliga än vissa glasmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Modeller av gipslampor väljs i enlighet med deras placering och framtida användning. För huvudbelysningen bör takattribut köpas, väggprodukter används för att markera vissa områden. Båda alternativen kan utrustas med designer nyanser eller strålkastare. Det sista alternativet är indelat i två typer:

  • Snurra . På grund av möjligheten att ändra position kan en sådan strålkastare belysa flera områden samtidigt eller fokusera allt ljus på ett område.
  • Fast . Platsen är klart fixerad och ger ett riktat ljusflöde.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan också vara enkla eller dubbla: i det första fallet används en svängbar eller icke -vridbar spotlight, i den andra - två attribut som ligger bredvid varandra.

Takpunktsmodeller finns också av flera typer. Enligt metoden för att fästa dem i taket finns det följande typer:

  • Inbäddad med en dedikerad plattform . Tack vare den styva infästningen installeras de på valfri yta av sträcktak.
  • Tapphål . Sådana modeller används för lameller och sträcktak. Ett hål görs i ytan enligt produktens dimensioner, som sedan monteras på dessa platser.
  • Över huvudet . Redan med produktens namn är det klart att de ligger ovanpå taket. Sådana lampor är mycket enkla att använda, och även en person utan erfarenhet kan installera dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på glödlampornas placering är attributen uppdelade i:

  • Utomhus . Ett tillräckligt stort utrymme är upplyst, men utan en riktningsstråle.
  • Dold . De är installerade på ett sådant sätt att det inte finns några utskjutande element i taket. Men använd inte för många av dessa lampor, eftersom sprickor kan gå längs taket från det konstanta temperaturfallet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör veta att du kan köpa en gipslampa av en viss färg för att matcha huvudtonen i det inre av rummet, men det finns speciella modeller för målning. Den ursprungliga vita färgen ändras oberoende till önskad nyans eller flera toner kombineras samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampalternativ

Gipsmodeller av belysningsarmaturer kan utrustas med olika typer av glödlampor, detta beror på deras syfte i rummet och lampskärmens storlek och själva lampans bas.

Det finns följande typer av glödlampor:

  • Självlysande . De ger kallt ljus, därför används de på kontor eller institutioner, men inte i bostadslokaler. Sådana lampor värms upp lite, men tål inte spänningsfall.
  • LED . De kan användas som huvud- eller extra ljuskälla (nattljus, bakgrundsbelysning, etc.). De är hälsosäkra, glädjande för ögat och hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glödlampor . De används ofta som huvudbelysning, eftersom de ger hög färgåtergivning och mjukt diffust ljus. Det finns dock en liten nackdel - de förbrukar mycket el, till skillnad från andra typer av lampor.
  • Halogen . Praktiska glödlampor som håller länge. Beroende på formen kan de ge diffust ljus och användas som belysning av ett visst område. Det finns olika färgscheman, tack vare vilka rummets design kan märkbart förändras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampor skiljer sig inte bara i vissa egenskaper, utan också i deras syfte, vilket påverkas av deras storlek och installationsmetod. Alla typer av glödlampor är lämpliga för tak- eller vägggipsmodeller, men den bästa tandemen fås från LED eller halogen. Det gäller prickprodukter. I det andra fallet kan lågspänningslampor med normal spänning användas.

Oavsett vilken lampa du väljer för en gipslampa, ska du komma ihåg att detta material är mycket starkt och motståndskraftigt mot höga temperaturer. Ett sådant belysningsattribut kommer inte att spricka eller deformeras.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

Gipsarmaturer installeras som allmänbelysning eller zonbelysning. Förutom huvudsyftet kan dessa attribut fungera som dekorativa element. Omfattningen av deras tillämpning är ganska varierad: belysning av målningar, väggpaneler, små inredningsartiklar, som jag skulle vilja betona, samt högkvalitativ belysning av små rum eller rymliga lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på form, storlek och installation av belysningsarmaturer kan de ha följande syften:

  • Strålkastare installerad för att belysa vissa områden i rummet. Som regel är sådana produkter monterade i taket. De har ett snyggt och snyggt utseende samtidigt.
  • Väggmodeller fäst på vertikala ytor. Kan användas som huvudbelysning eller nattlampa (används ofta i sovrummet). Sådana attribut kommer harmoniskt att passa in i inredningen i alla stilriktningar - från klassiker till högteknologi.
  • Takprodukter med LED-lampor ger högkvalitativ belysning. Sådana modeller kommer att vara ett utmärkt alternativ till dimensionella ljuskronor eller redan uttråkade nyanser, så de passar perfekt in i ett rum med lågt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar tillåter användning av gipslampor i små lägenheter och rymliga stugor.

Tillverkare

Gipsmodeller av belysningsarmaturer tillverkas av tillverkare i Italien, Tyskland, Polen, England och andra länder. Bland de viktigaste företagen i olika tillverkningsländer efterfrågas följande:

  • Italien: Arte Lampa, Ideal Lux;
  • Tyskland: SLV;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • England: Söklys;
  • Polen: Nowodvorski;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ukraina: Imperium Light;
  • Spanien: Leds-C4;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belgien: Lucide;
  • Grekland: Viokef.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är attributen för italienska och tyska tillverkare som framgångsrikt kombinerar hög kvalitet och överkomliga priser i sina produkter. Italienska lampor är också intressanta för sina ursprungliga designlösningar.

Inredning idéer

Varje typ av gipslampa kan skapa en helt annan ljuseffekt.

  • Väggmodellen ger rummet ett sofistikerat utseende, särskilt om det är designat i klassisk stil.
  • I lägenheter gjorda i nyklassisk stil är attribut med förgyllning eller silverfärg lämpliga.
  • Takprodukter är ett bra alternativ till skrymmande ljuskronor eller lampskärmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strålkastare ger ett elegant och modernt utseende. De passar nästan alla interiörer.
  • Gipsarmaturer kan också användas som belysning.

Tack vare intressanta designlösningar kan gipsbelysningsarmaturer jämföras med verkliga konstverk som kan förvandla alla rum.

Rekommenderad: