LED -taklampor (78 Bilder): Välj Runda Och Fyrkantiga LED -modeller För Taket

Innehållsförteckning:

Video: LED -taklampor (78 Bilder): Välj Runda Och Fyrkantiga LED -modeller För Taket

Video: LED -taklampor (78 Bilder): Välj Runda Och Fyrkantiga LED -modeller För Taket
Video: Hur man gör fina vita nudlar【Japanska daghemmets lunchrecept】 2024, Maj
LED -taklampor (78 Bilder): Välj Runda Och Fyrkantiga LED -modeller För Taket
LED -taklampor (78 Bilder): Välj Runda Och Fyrkantiga LED -modeller För Taket
Anonim

Ljuskällor måste ge enhetlig belysning och effektiv energiförbrukning vid långvarig användning.

Overheadmodeller av tak -LED -armaturer är fullt lämpliga för dessa kriterier. De erbjuder en optimal kombination av lätt vikt och kompakt storlek, vilket utökar möjligheterna att använda dem för belysning av nästan vilken yta som helst. Dessa är takkonstruktioner av olika slag, platser med begränsad tillgång till ljus i form av urtag och nischer, öppningar med icke-standardiserad geometri och smala korridorer.

Låt oss överväga deras sorter, fördelar och möjligheter i belysningsdesign av lokaler, och också ta reda på hur man inte räknar fel med valet av overhead LED -enheter.

Bild
Bild

Särdrag

Lätta miniatyr taklampor kan installeras på tak och väggar av vilket material som helst: gipsskivor, lameller, brädor, plastpaneler. Namnet på takarmaturerna beror på att installationen av alla komponenter och karossen utförs direkt på den yta som ska fixas, och det finns inget behov av att använda takutrymmet.

Därför är det inte alls nödvändigt att installera dem i det första skedet av reparationen, men du kan göra detta när processen är klar, vilket är mycket bekvämt, eftersom du kan göra justeringar av belysningsplanen när som helst.

Bild
Bild

Design

Oavsett dekorativ design fungerar överhead -LED -enheter på samma princip. Armaturen består av en lampa - det kan vara en eller flera dioder, vilket påverkar glödets styrka. Kretsen för de enklaste modellerna innehåller två komponenter: dioder och ett dämpningsmotstånd.

Bild
Bild

Den interna strukturen för mer komplexa modeller presenteras:

  • Omvandlare;
  • Induktionsspole;
  • Nuvarande stabiliserande förare;
  • Ytterligare skydd som neutraliserar statisk elektricitet och impulser kortsiktiga störningar i strömförsörjningsnätet;
  • Kylfläns - en radiator som ansvarar för termoregulering av armaturen under drift.

Ljuselementen är anslutna med en enda krets som är ansluten till komponenterna i strömförsörjningen, vilket ger interaktion med styrkretsen. Skärmar är gjorda av metall eller plast.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De grundläggande parametrarna för LED -belysning gör den till en trygg ledare bland de konstgjorda ljuskällorna som används för närvarande - glödlampor, halogen- och fluorescerande enheter.

Populariteten för LED -belysningslösningar beror på deras exceptionella egenskaper:

Hög energieffektivitet. Till skillnad från glödlampor är strömförbrukningen för diodbaserade armaturer 10 gånger lägre och jämfört med lysrör kan de spara upp till 40% på elräkningarna

Bild
Bild
  • Pålitlighet i kombination med hållbarhet och säkerhet. Det finns inga glaskärl och glödtrådar i utformningen av LED -lampor, så de kan enkelt motstå stötar och vibrationer samtidigt som driftparametrarna bibehålls.
  • Tyst drift utan farlig exponering för ultravioletta strålar. Funktionen för gasurladdningsanordningar kännetecknas av pip, klick, engångsavstängning och generering av UV-strålar, medan diodlampor ger en ännu flimmerfri glöd utan de listade biverkningarna.
  • Stort drifttemperaturintervall: -60 ° - + 50 ° C, därför påverkar svåra driftförhållanden inte deras funktion.
  • Vid strålvinkel: 10 ° -360 °.
  • Livslängden. De kan användas kontinuerligt i 10 år, vilket är 100 gånger högre än glödlampornas kapacitet.
  • Lätt att installera utan att behöva en elektronisk ballast.
Bild
Bild

Brister:

  • De är dyrare än andra enheter, i synnerhet lysrör.
  • Möjlighet till nedbrytning. Under 4-5 års driftsperiod förlorar luminescens ljusstyrka. Det kommer inte att vara möjligt att ignorera detta minus, eftersom återbetalningstiden för armaturerna är lika med den angivna förlustperioden för ljusflödet. Därför är det så viktigt att köpa certifierad belysningsutrustning med obligatorisk garanti.
  • Alla är inte nöjda med den vita sken som dioder släpper ut. Att bo i ett rum med denna typ av ljus kan åtföljas av obehag i ögonen.
Bild
Bild

Visningar

Sortimentet av ytmonterade armaturer kännetecknas av en mängd olika modeller.

De viktigaste urvalskriterierna är utseende, syfte (för inomhus / utomhusbelysning), ljusflöde.

Det finns modeller som är utformade för att passa olika typer av takkonstruktioner - det här är Armstrong -sträcktak, undertak och tak.

De grundläggande kraven för LED -enheter förblir oförändrade och relaterar till deras säkerhet, funktionalitet och effektivitet när det gäller energiförbrukning.

Det finns flera kategorier av lampor .som uppfyller följande faktorer, och därför klassificeras modellerna:

På installationsplatsen - denna grupp representeras av vägg-, tak- och infällda möbelbelysningslösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt lokalerna : för vardagsrum, korridorer, plantskolor, kontor, kök, bruks- och tvättstugor - förråd, omklädningsrum, hallar, korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form : plattor av ytmonterade LED -lampor kan ha olika geometriska former - triangel, kvadrat, rektangel, ellips, cirkel, linjär design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Genom kroppsdesign : med tunn och standard.
  • Efter omfattning : de är interiör, landskap, nödsituationer, för att skapa arkitektoniskt ljus och gatubelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom designfunktioner : kan vara overhead extern, inbäddad, med externa / inbäddade drivrutiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Overhead LED -armaturer kan skilja sig åt i funktionalitet.

Enligt detta kriterium skiljer man modeller:

Stationär på en hållare som ger en fast fixering av lampan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snurra utrustad med en vridmekanism för att ändra ljusflödets riktning till valfri punkt i rymden i en vinkel på upp till 360 °, vilket utökar möjligheterna att zonera och skapa arkitektoniskt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med / utan reflekterande element - reflektor . Tack vare en reflektor som reflekterar ljusflödet, reflekterar inte skärmytor och speglar i rummet bländning.
  • Punkt / traditionell lokalisering . Den första typen av armaturer är idealiska för att organisera accentbelysning, medan traditionella lampors möjligheter är begränsade till att skapa extremt full belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en fjärrkontroll - universella modeller . De är utrustade med en fjärrkontrollpanel som låter dig justera styrkan hos ljusflödet.

Separat är det värt att notera modellerna för smarta LED -enheter, som styrs av en konventionell omkopplare, med vilken parametrarna för ljusstyrka och färgtemperatur ställs in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör belysning

Infällda belysningslösningar med lysdioder gör att du kan skapa huvudbelysning eller accentbelysning för att definiera gränserna för funktionella segment och markera enskilda element.

Olika nyanser av ljusflöde gör att intressanta interiörer kan spelas i alla färgscheman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Organiseringen av spotbelysning är ett effektivt sätt att diversifiera designen och betona funktionerna i rymdens arkitektur. Platsens utformning representeras av den främre delen, som inkluderar ett belysningselement, en diffusor, en reflektor, olika inredning och en kropp som döljs av arbetsytan.

Bild
Bild

Lampor kan ge ett sken i flera färgvariationer, som kan vara kall neon, varm solig, dagsljusvit, flerfärgad. Modellerna skiljer sig åt i ljusflödets vinkel: för smalstrålande armaturer är denna parameter begränsad till 45 ° och för vidriktade ljuskällor kan den vara 360 °.

De installeras med hjälp av speciella fästelement - fjäderfästen på en tidigare förberedd yta med införingspunkter med en diameter mindre än fläckens framsida för att maskera monteringsspåren. Efter montering av ledningarna och dragning av fästelementen till armaturen placeras dess kroppsdel i hålet.

En sådan enkel installationsmetod gör det enkelt att montera och ta bort enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning för möbler

Inbyggda garderober, som liknar separata rum som används för omklädningsrum, är orealistiska att utrusta med vanliga ljuskronor och lampor på grund av sådana anordningar. I sådana fall hjälper organisationen av spotbelysning, vilket ökar funktionaliteten hos garderober och skjutbara garderober, vilket ökar komfortnivån kraftigt när du använder dem.

Tack vare de upplysta nischer med hyllor kan du snabbt hitta de saker du behöver, vilket hjälper till att hålla ordning på skåpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armstrong -modeller

Den utbredda tillämpningen av Armstrong undertakssystem, som utrustar produktionsanläggningar och kommersiella lokaler, har lett till utvecklingen av modeller av LED -enheter som är inbäddade i takkonstruktioner utan att deras integritet kränks. Sådana lampor och plattor av upphängda strukturer har identiska dimensioner på 600 x 600, därför reduceras installationen till att placera belysningsanordningar i takcellerna.

Ytmonterade takarmaturer, i kombination med Armstrong hängande plattor, skapar en intressant design med en ojämn takyta. Tillförlitlighet för fixering av lampor tillhandahålls av speciella fästen.

Detta takalternativ välkomnar den högteknologiska stilriktningen, så det kan hittas i förorterna i hushållen, där designen upprätthålls i trender i nanostil.

Bild
Bild

Linjär

Modeller av linjära armaturer är inbyggda i takkonstruktioner av lister och gips och väggavskiljningar gjorda av gipsskivor. Tack vare anslutningselementen finns två installationsalternativ tillgängliga - med bildandet av en enda ljuslinje eller skapandet av ljusövergångar från en yta till en annan i olika vinklar.

Designen av den linjära typen innehåller ett aluminiumhölje, en diffusor av högkvalitativ plast, en skiva med dioder. Genom att placera linjära modeller med en solid linje elimineras bildandet av en mörk fläck -effekt, vilket gör det möjligt att skapa nyckfulla kompositioner med en enhetlig glöd.

Fördelen med sådana lösningar är omedelbar påslagning, trots att frekvensen för på / av inte påverkar varaktigheten av den funktionella resursen.

Omfattningen av deras tillämpning är lägenheter, kontor, produktionsanläggningar, lager, växthuspaviljonger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rörelsesensor

Ljuskällor utrustade med en rörelsesensor används när det är nödvändigt att organisera belysningen av platser med begränsad strömförsörjning eller när det inte finns behov av konstant belysning av föremål. För att använda sådana enheter behöver du fyra batterier - AAA -batterier. På grund av lampan på sex dioder kan de ge kraftfull belysning av lokalerna.

Ett särdrag hos modeller med rörelsesensorer är en livslängd på upp till 3 månader, så länge batteriets livslängd tillåter. Dessutom har de justerbar ljusstyrka, sensorkänslighet och avstängningstid. Omfattning - belysning av trappor, källare, korridorer och hallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laboratoriet förseglat

Dessa modeller av LED -armaturer är mycket förseglade på grund av att stålramen är fäst på kroppen med fyra skruvar. Modeller av damm- och fuktresistenta armaturer är konstruerade för installation i takkonstruktioner av gips och T15 / T24 undertakssystem. Paketet innehåller speciella fästen.

Tillämpningsområdet är produktionsanläggningar där det finns ökade krav på renlighet: dessa är företag som producerar läkemedel, livsmedelsprodukter och mikroelektronik.

Ytterligare alternativ inkluderar dimningsfunktionen, möjligheten att justera färgtemperaturen, närvaron av sekundära strömförsörjningar för nödsituationer.

Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna på takmodeller bestäms av användningsområdet, så det finns ingen enda standard för dimensioner för dem. Billiga takarmaturer har oftast dimensioner på 600 x 600, vilket förenklar installationen i typinställande undertak.

De små armaturerna med en liten diameter på 40 mm mäter 395 x 395. Jämfört med vanliga Armstrong LED -takarmaturer är de kompakta modellerna kortare i längd, bredd och djup. Storleken på stora ytmonterade armaturer med en diameter på 50 mm är 595 x 595, de används främst för kontorsbelysning.

Blanketter

Belysningslösningar med dioder har olika former:

  • Runda;
  • Fyrkant;
  • Rektangulär, som är typisk för inbyggda modeller, tillsammans med de två första formerna.
  • Triangulärt - det finns bland de infällda belysningslösningarna för möbler, förutom standard rund / fyrkantig design.
  • Cylindrisk.

De fyra första typerna av nyanser är konvexa, runda och plana, och för cylindriska modeller är skärmen gjord i form av ett glas.

Utformningen av platta cylindriska modeller, förfinad på grund av sin enkelhet, gör dem till universella lösningar för en inredning av vilken stil som helst. Deras prestanda kan skilja sig åt i antal glasögon, modeller kan vara singel, parade, trippel med fyra eller fler lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Takmonterade taklampor är helt säkra.

Dessutom beror detta inte bara på avsaknaden av elektromagnetisk strålning under deras drift och den ofarliga kompositionen, där det inte finns kvicksilver och bly, utan också på användningen av högkvalitativa material vid tillverkningen.

Kroppen kan vara av metall - tillverkad av mässing, stål, gjuten aluminium eller plast.

Diffusorer tillverkas med polykarbonat, polymetylmetakrylat (organiskt glas). Inredningsmodellerna är dekorerade med kristallhängen, vars kanter skapar ett vackert ljusspel. Glasskärmar kan vara transparenta eller ogenomskinliga, vilket påverkar ljusets ljusstyrka - mer mättad eller dämpad, mjuk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgerna på armaturerna kan vara helt olika - från standardvitt till elegant guld och designen i trendiga nyanser av silvermetallic.

Faktiska färglösningar:

  • Beige lampor är ett universellt alternativ för alla interiörer, oavsett om designen domineras av kalla nyanser eller varma färger.
  • Vita modeller kommer perfekt att komplettera inredningen i svart, rött, guld, silver.
  • Bruna modeller - deras val bör vara genomtänkt. Den bruna paletten innehåller olika grader, och för att kunna passa dem i det övergripande färgschemat är det viktigt att ta hänsyn till interiörens färgtemperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lampor i röd design älskas av designers som aktivt fyller utrymmet i grå interiörer med vågade ljuskompositioner varvat med rött, vilket ofta återfinns i Techno-design, floristiska, etniska och moderna stilar.
  • Svarta lampor kommer aldrig att förlora sin relevans på grund av svart förmåga att smälta in i de flesta nyanser, vilket skapar bisarra, ibland chockerande kombinationer. De mest framgångsrika paren för svart är vita, beige och blåa.
  • Guldfärgade lampor är ett lyxigt alternativ för belysningslösningar med lysdioder. Lampor med blanka nyanser eller individuella gyllene detaljer kan komplettera alla rumsdekorationer, både mörka och ljusa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper takbelysningslösningar med dioder är det viktigt att ta hänsyn till belysningselementets huvudsakliga tekniska egenskaper, nämligen parametrarna:

  1. Ljusflödet, vilket påverkar intensiteten hos det utsända ljuset.
  2. Effekt - för bostadshus finns det tillräckligt med lampor med en låg belastning på upp till 12 watt. Stora ytor belyses med kraftfulla enheter.
  3. Färgtemperatur. Färgtemperaturområdet från 2700K till 3200K ger ett varmt sken. Enheter som arbetar i 3500K till 4200K -serien ger en neutral glöd. Ljuskällor med ett värde över 5000 K avger kallvitt.
  4. En funktionell resurs. Den genomsnittliga livslängden är 30-50 tusen timmar.

När det gäller typen av lysdioder och märken av lampor, är det lämpligt att ta kontakt med betrodda belysningstillverkare som värdesätter deras rykte och utrustar lampor med högkvalitativa sändare.

Bild
Bild

Andra nyanser

Det är särskilt värt att överväga valet av modeller av strålkastare för ett sträcktak för ett hem. I sådana fall styrs de främst av parametrarna för uppvärmningsgraden för att undvika deformationer och hängande av strukturerna, för att inte tala om den skadade filmen.

Sträcktak kännetecknas av ökad känslighet för höga temperaturer. Den uppvärmda baren börjar smälta och bli färgad. För GKL-tak är lampornas kraft inte grundläggande, det viktigaste här är högkvalitativ ventilation av upphängda strukturer.

Liknande krav gäller för tak av PVC-paneler och typinställande lameller. Den rekommenderade effekten för enheter för dem är begränsad till 40 watt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket beror på kvaliteten på själva materialen. När du måste hantera strukturer gjorda av tunna mjuka paneler är det lämpligt att utrusta dem med lågeffektsanordningar, men i större mängder, och därigenom uppnå önskad belysningsgrad.

När du väljer modeller för badrummet är det viktigt att överväga tillgängligheten av skydd mot fukt och stänkvatten. De vattentäta fläckarna är utformade för att fungera under dessa förhållanden tack vare deras IP -betyg på 44 eller högre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer för en modern inredning

Fotogalleriet innehåller exempel på användning av tak- och vägg -LED -lampor i taket i interiörer i lägenheter, privata hus och kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

15 foton

Rekommenderad: