LED-utanpåliggande Armaturer (53 Bilder): Runda Och Fyrkantiga LED-modeller För Inomhusbelysning, Linjärt Vitt Och Svart

Innehållsförteckning:

Video: LED-utanpåliggande Armaturer (53 Bilder): Runda Och Fyrkantiga LED-modeller För Inomhusbelysning, Linjärt Vitt Och Svart

Video: LED-utanpåliggande Armaturer (53 Bilder): Runda Och Fyrkantiga LED-modeller För Inomhusbelysning, Linjärt Vitt Och Svart
Video: Incredible LED linear light for homes 2024, Maj
LED-utanpåliggande Armaturer (53 Bilder): Runda Och Fyrkantiga LED-modeller För Inomhusbelysning, Linjärt Vitt Och Svart
LED-utanpåliggande Armaturer (53 Bilder): Runda Och Fyrkantiga LED-modeller För Inomhusbelysning, Linjärt Vitt Och Svart
Anonim

Overhead LED -enheter idag är mycket populära enheter hos de flesta och används både i privata hus och lägenheter, och i alla administrativa byggnader och företagskontor. Denna efterfrågan styrks av ett överflöd av fördelar: låg kostnad, enkel installation, enkel underhåll. Dessutom har sådana lampor en lång livslängd, och den förbrukade energimängden är mycket mindre än med andra typer av glödlampor.

Bild
Bild

Vad?

Snygga överliggande modeller av LED -enheter (lampor) idag kan inte ersättas av någonting i rum med populära alternativ för undertak. I dessa overheadprodukter på kontoret är direkt ljuskällor från LED, utvecklade enligt den senaste tekniken, direkt involverade, vilket garanterar deras höga ljuseffektivitet, funktionstid, ljuskvalitetsbeständighet samt bekvämlighet och komfort i drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den övervägda typen av enheter har följande särdrag:

  • För att utrusta alla rum med dessa armaturmodeller behöver du inte specifikt definiera och förbereda säten i förväg. Således tar installationen minst tid;
  • Takbelysning av den angivna typen avser ganska ekonomisk, eftersom i detta fall förbrukas tio gånger mindre el, i motsats till vanliga belysningsprodukter. Följaktligen motiverar prispolitiken sig fullt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • LED -enhetens livslängd är minst tjugo år. Det finns således inget behov av att ofta byta komponenter i ljuskällan eller utföra den fullständiga ersättningen;
  • Dessa enheter ger en enhetlig glöd över hela tillgängligt område på kontoret eller andra rum, samtidigt som de bildar en verkligt bekväm miljö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av dessa produkter kan utföras på valfri eller tillgänglig stödbas.

Därför, om rummet inte har renoverats på länge, rekommenderas det att använda LED -modeller.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De positiva och negativa aspekterna av LED-ytmonterade armaturer bör beaktas.

Plusserna inkluderar följande:

  • Lång livslängd;
  • Genomsnittlig elförbrukning med en signifikant indikator på utsläppt ljus;
  • LED -belysningsenheter fungerar perfekt både från det elektriska nätet och autonomt, det vill säga direkt från strömförsörjningen. Denna fördel är särskilt relevant vid ett plötsligt strömavbrott;
  • Möjligheten att visa din fantasi när du väljer färger, former, framtida läge och önskat antal belysningsenheter i det inre av en lägenhet eller hus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med all betydelse av dessa positiva aspekter av överliggande LED -belysningsenheter finns det en betydande nackdel - den höga kostnaden för produkten och en minskning av rätt ljuskvalitet efter en viss tid. Efter ett par år blir ljuset från belysningsenheterna svagt jämfört med vad det var i början. När du köper en faktura LED -belysningsarmatur ska du inte förbise garantikortet - det måste verkligen utfärdas för en period av 5 år. Ljusflödet är vanligtvis snävt riktat. Om rummet är tillräckligt rymligt och du inte vill installera en annan takbelysning, kan du behöva ett större antal takprodukter eller ytterligare ljuskällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten för diodlampor

Innan du börjar fixa taket tillbehör över taket måste du förstå hur det fungerar:

  • Själva lampan har ett antal lysdioder. Ljusstyrkan beror på antalet lysdioder i fråga. En lampa innehåller från ett till flera dussin lysdioder.
  • LED -komponenter kan inte fungera av sig själva, de är anslutna i en enda krets. I sin tur är LED -strängen ansluten direkt till strömförsörjningen.
  • En mycket viktig komponent i konstruktionen är reduceraren, som är nödvändig för att ta bort värmen som släpps ut och koncentreras i lampan.
Bild
Bild

Tänk på att fästa LED -delarna på armaturen. Det enklaste sättet att installera denna armatur är att köpa den redan ansluten, men det är möjligt att göra det själv. I det här fallet måste du förstå alternativen för att implementera monteringen och själva anslutningen:

  • Seriell anslutning . Det används oftast, särskilt när man ansluter armaturer i industrilokaler;
  • Parallell anslutning . Motstånd är växelvis anslutna till varje lampa;
  • Blandad anslutning . Det används ofta för installation både i kontorslokaler och hemma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns följande typer av LED -overheadprodukter.

Tak . Den betraktade versionen av produkterna anses vara den mest kända och används för att bilda huvudbelysningen i en lägenhet eller ett hus. Taklampor är traditionellt utrustade med övergripande dimensioner. Med hjälp av dessa lampor kan du implementera en verkligt fantastisk och unik lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad . Det är värt att notera de infällda lamporna som används för att markera önskade områden eller föremål i interiören. I de flesta fall används de typer av belysningsenheter som övervägs direkt för att rikta uppmärksamheten mot dyra och särskilt viktiga inredningsartiklar. Tack vare användningen av dessa produkter utmärker sig rummet genom originalitet och oöverträffade designlösningar. Det är dock värt att notera att det inte är så lätt att installera dem, så för detta arbete är det värt att använda tjänster från proffs som perfekt känner till de viktigaste teknikerna för utförandet av idealisk och högkvalitativ bakgrundsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten väljs infällda modeller för sträckta eller undertak. De måste vara lämpliga för sådana konstruktioner i alla dimensioner. I denna situation rekommenderas det också att använda lampor som har intressanta färger. Det är viktigt att notera att belysningsprodukterna i fråga enkelt kan byggas in i även inredningsartiklar. I de flesta fall används de för att implementera bakgrundsbelysningen på en TV eller garderober, dessutom används de perfekt för installation i alla skåp.

Tack vare ovanstående kan varje mörkare plats belysas perfekt om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbel . Sådana produkter tillverkas traditionellt i små storlekar, men installationen anses vara ganska mödosam. Detta beror på att det är nödvändigt att extremt noggrant och korrekt leda elektriska ledningar till en viss möbel. Detta måste göras på ett sådant sätt att inga ledningar eller andra detaljer om "fyllningen" syns. För installation av den aktuella typen av apparat är det också nödvändigt att göra ett speciellt hål i möblerna, som måste ha de nödvändiga måttindikatorerna. För att göra detta bör du använda speciella detaljer, för att genom att utföra den tänkta lösningen annorlunda kan du förstöra det inre objektet eller vara missnöjd med det slutliga resultatet av arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontor . Det är värt att inkludera i en separat grupp de speciella modellerna av kontorslampor som endast används i kommersiella fastigheter. De utmärks av det faktum att de är utrustade med speciella storlekar och utseende. De har hög produktivitet, produktionen av sådana enheter utförs endast i vitt. Det är ganska enkelt att installera dem. Sådana enheter kan användas inte bara för att organisera allmän belysning i rummet, utan också för att belysa arbetsplatsen för absolut alla anställda i organisationen. För att skapa belysning på kontoret produceras lampor i olika storlekar, så det subjektiva valet av dessa enheter är helt beroende av nyanserna i själva rummet. Installation av dessa lampor bör endast utföras av specialister, eftersom komforten och säkerheten för framtida belysning beror på det erhållna resultatet. Armaturer för ett kontor måste ha en tydlig lista över parametrar som endast är lämpliga för dem, eftersom det är mycket viktigt att de uppfyller alla specificerade krav och allmänt erkända belysningsstandarder direkt under arbetsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytmonterade LED -armaturer är den idealiska lösningen för alla typer av utrymmen (bostäder, kontor, offentliga). Det är enkelt att installera belysningsenheter, och om det behövs kan du helt enkelt byta plats för enheten, eftersom den enkelt och mycket snabbt kan demonteras eller flyttas till en ny plats. Det är värt att notera att, liksom alla belysningsanordningar som är skapade med hjälp av lysdioder, utmärker sig produkterna i fråga med en betydligt låg elektrisk energiförbrukning, vilket garanterar betydande besparingar i betalningar för förbrukad el. Detta förklarar den uppenbara och förtjänta populariteten för sådana produkter bland de flesta. Tillverkningsföretag erbjuder dessutom följande typer: linjär, rätlinjig, dubbel, brytande, tunn, smal, med en rörelsesensor, batteridriven, vattentät, med en strömbrytare, med en fjärrkontroll.

Bild
Bild

Blanketter

Klassificeringen görs först och främst på grundval av de strukturella skillnaderna mellan skuggan och fästelementet. Lamporna som beaktas kan ha följande form: cirkulär, fyrkantig, rektangulär, triangulär, konvex, kantig, platt, lång, smal och liknar också ett glas eller görs som ett piller, en tablett. Den angivna uppdelningen har inte stor effekt på området för direkt tillämpning, men den runda designen används oftast. Fyrkantiga former presenteras i två versioner: kompakta och tillverkade i form av paneler.

De sista av de namngivna versionerna används oftare för att organisera ljusflödet på företagens kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att genomföra belysning av stora rum används enheter som är standard när det gäller storleksindikatorer, vilket ger en stor diffus ljusström. Modeller i olika storlekar är utrustade med en ergonomisk design, så det rekommenderas att välja produkter som är lämpliga för absolut alla interiörstilar, såväl som organiskt utseende både i familjen och i offentliga institutioner. För att fokusera uppmärksamheten på ett specifikt område eller objekt, installeras en taklampa direkt ovanför den. Den är utrustad med små dimensioner och ljusflödesriktning och kan också installeras på olika ytor: väggar, tak eller möbler. För användning som huvudström av ljus i ett rum är en enhet med ett stort antal strålkastare användbar. De tillverkas både av olika material och med olika dekorativa ytor, och i en mängd olika dimensioner (stora eller små).

Bild
Bild

Ofta är sådana produkter dessutom utrustade med en svängningsmekanism för en bekväm riktning av ljusstrålen.

Material (redigera)

Ytmonterade eller väggtakmodeller av LED-belysningsenheter kan skryta med originalitet i designen och det unika materialet som används. De får installeras både direkt på taket och på väggarna. Det finns modeller med ett redan tillsatt antal dioder, och det finns också de där lamporna byts ut efter behov. Följaktligen är materialet och den yttre utformningen av overheadmodellerna mycket mer attraktiva och attraktiva än mortise -modellerna. Material, färgpalett, form, utförningsmetod, har inga begränsningar eller ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsföretag producerar unikt järn, glas, plast, gips, brons och kombinerade LED -belysningsenheter.

Färger

Färgpaletten på lamporna som övervägs överraskar positivt med olika förslag: känsliga snövit och mjuka pastellfärger, rika mörka (choklad, svart, brons) eller ljusa nyanser (citron, mynta) med tillägg av strass och liknande. Tillverkare deklarerar med säkerhet att alla köpare enkelt kan välja önskad färg, eftersom de olika nyanser som presenteras kommer att tillfredsställa önskemål och önskemål från även den mest krävande kunden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Designen av LED -belysningsarmaturer är verkligen vinnande och lakonisk. Raffinerade klassiska modeller utan extra krusiduller erbjuds, liksom produkter med ett alltför dekorerat yttre fodral i stil med techno och andra. En sådan lampa kommer organiskt att passa in i absolut alla önskade interiörer i en lägenhet eller ett hus, vare sig det är klassiskt eller minimalistiskt, Provence eller Empire, och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsalternativ för LED -modeller

Användningen av LED -armaturvariationer är mest känd för sina operativa fördelar. De är idealiska för att styra belysning i stora industriella och kommersiella lokaler. Sådana lampor har visat sig vara utmärkta i daglig användning i kontor och bostadshus. Platsen väljs beroende på modellens storlek och dess önskade design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett utmärkt sätt att använda LED -modeller rekommenderas att använda dem för inomhusbelysning, för en hustrappa, en garderob.

Vackra interiörer

  • För sovrummet . Det är värt att komma ihåg att för att skapa huvudljuset bör en sådan lampa inte installeras på något sätt, särskilt i ett litet sovrum. Om området är rymligt är det tillåtet att montera 2-3 små lampor som en extra ljuskälla.
  • Vardagsrum . Här måste du bygga på interiörens stil: de passar perfekt in i den högteknologiska stilen, men de kommer definitivt inte att passa för klassikerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök . Platsen för taklampan ligger direkt i matsalen, men för arbetaren är det bättre att använda den som ett extra ljus för att belysa platsen där maten tillagas.

Bild
Bild
  • Badrum . Det är också tillåtet att använda LED -ljus i detta rum, med hänsyn till inredningen.
  • Kontor . Modellerna sticker ut för sitt återhållsamma utseende och utmärks av optimala storleksindikatorer. Huvudbetoningen i dessa paneler läggs på hög produktivitet och lakonisk design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du installerar en LED -taklampa genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: