Designer Ljuskronor (60 Foton): Moderna Platta Taklampor, Liksom Barns Stora Och Små Hängande Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Designer Ljuskronor (60 Foton): Moderna Platta Taklampor, Liksom Barns Stora Och Små Hängande Modeller

Video: Designer Ljuskronor (60 Foton): Moderna Platta Taklampor, Liksom Barns Stora Och Små Hängande Modeller
Video: Fiona - Moderna Taklampor 2024, Maj
Designer Ljuskronor (60 Foton): Moderna Platta Taklampor, Liksom Barns Stora Och Små Hängande Modeller
Designer Ljuskronor (60 Foton): Moderna Platta Taklampor, Liksom Barns Stora Och Små Hängande Modeller
Anonim

En ljuskrona är en integrerad del av inredningen i många rum. Det är inte bara en källa till belysning, utan ofta en original inredning. Ljuskronor i olika stilar är ibland ett helt konstverk. Men särskilt sofistikerade användare väljer ofta en exklusiv design skapad enligt ett speciellt projekt. Sådana produkter är ofta chockerande i sin unikhet och blir ljusa accenter i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För designermodeller av belysningsarmaturer är ett antal funktioner karakteristiska som skiljer dem från vanliga butiksprodukter:

  • En ljuskrona kan vara en kombination av flera material, vars kombination sällan ses i typiska modeller. Textil och metall, trä och keramik och många andra material som sällan ses i tandem kombineras med varandra.
  • Plafond och dekorativa element i sådana produkter liknar ofta vardagliga föremål, element, himlakroppar, bisarra former, blommor och många andra figurer.
  • Vissa modeller kombinerar polära stilar. Tecken på den klassiska stilen späds med begreppet futurism, vintage presenteras genom avantgardeens prisma, technostilen kompletterar barockens utsmyckade linjer med sina vassa element.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På grund av komplexiteten i former och material är sådana konstruktioner svåra att underhålla. Ofta är sammanvävningen av former så liten att det blir svårt att rengöra ljuskronorna från smuts.
  • Skräddarsydda produkter överstiger betydligt butiksmodeller i pris. Även produkter som inte är komplexa i form, skapade av en eftertraktad designer, kommer att ha en mycket hög kostnad.
  • Designkronor är ofta en källa till estetiskt nöje. De har en fördelaktig effekt på människor i alla åldrar - de hjälper till att utveckla fantasin hos barn, de ger variation till de äldres liv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla ljuskronor, inklusive designmodeller, är indelade i två huvudtyper: tak och hängsmycke.

Takkonstruktioner kännetecknas av det faktum att deras ram passar tätt till takytan. Vanligtvis är sådana produkter platta, men ibland hänger trådar och andra dekorativa element ner från ramen, vilket gör strukturerna större. Designer takkronor är ofta en hel panel som upptar en del av taket.

De kan imitera naturmaterial, stenar och vågor, ofta ingår små detaljer som faller från ramen i designen av produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda strukturer är en ram med nyanser, fixerade på en kabel. Repet kan presenteras i form av olika former och material: en plastsladd, en kedja, ett bunt som imiterar en repprodukt. En sådan ljuskrona tar mycket mer plats än en i taket och kan innehålla ett stort antal olika former-från en flerfärgad enstaka boll till sammanflätade små spiraler, från en spetsig trästruktur till imitationer av silhuetter av djur och marint liv.

Det senare alternativet kommer att dekorera barnrum perfekt. För att göra barnets vardagliga värld färgglada kan du beställa en ljuskrona i hans rum, vars nyans är gjord i form av en djursilhouett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Designerprodukter kan presenteras i olika varianter, har nästan vilken form som helst. Storleken på produkterna beror på rummets höjd och yta och ljuskronans roll i inredningen.

För stora rum väljs stora modeller av belysningsarmaturer. I grund och botten föredrar de hängande ljuskronor, som ibland har en längd på mer än en meter. Speciella modeller gjorda med kaskadtekniken kan till och med nå två meter i längd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland takkonstruktionerna kan du hitta ganska breda modeller, de upptar en betydande del av taket och ser bara presentabla ut i stora rum.

Takkonstruktioner passar bättre in i små rum. De tar inte mycket plats eller överbelastar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Designers förkroppsligar sin fantasi i en kombination av material till ljuskronan. De viktigaste typerna av råvaror är följande:

  • Metall - starkt och hållbart material som matchar trä och plast. Men formgivarna har lyckats kombinera metall även med glas och kristall.
  • Trä är ett material både för handgjorda lampskärmar i ett stycke och för exklusiva modeller med öppningar och en spiralstruktur. Trä är ett material där en designer kan förkroppsliga nästan vilken form som helst; det fungerar både som en ram och som huvudmaterialet för en struktur.
  • Den största fördelen plast - dess förmåga att imitera andra texturer. Det kan framstå som en ljuskrona som skimrar av alla spektra eller som en monokromatisk design av en elegant form. Plast, tillsammans med glas och metall, skapar speciella ljusspektrum i ljuskronan, som när de slås på bildar ett fint mönster i taket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vissa stilar är perfekta för designerkronor. från glas … Även om detta material är skört, finns det i fantastiska, graciösa former. Glasprodukter är transparenta, färgade, matta. Glas används i stora ljuskronor för att skapa nyckfulla hängande kransar. Designers ger glas en mängd olika former för att göra din lägenhet så original som möjligt.
  • Vävnad lampskärmar är populära inte bara för kinesiska lampor, utan också för många andra riktningar. Exklusiva modeller föreslår tyget på ramen med en speciell form. Vanligtvis placeras materialet i ett spänt läge så att produktens geometri inte störs.
  • För dem som har råd att köpa produkter kristall -, designers erbjuder ljuskronor av högsta komplexitet och originalitet. Teknik hjälper till att skapa sådana modeller, vars ram nästan är osynlig, själva ljuskronan ser ut som en serie gnistor som hänger i luften.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Många färger kan användas för designerkronor.

De avgörande faktorerna för att välja produktens nyans är:

  • interiörens stil och färgen på möblerna i rummet;
  • ljuskrona storlek;
  • takfärg;
  • egenskaper hos material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers skapar vackra och ovanliga modeller med bara en nyans, men så är inte alltid fallet. Det finns kombinationer av två färger. Både en harmonisk ensemble och mottagning av kontraster är möjliga. Nära nyanser bildar en ensemble, och kontraster är inneboende i färger som svartvitt, gult och blått, orange och grönt, beige och brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Varumärken

Bland de ledande designermärkena finns de som har dykt upp i Italien och Tyskland.

De tyska ledarna är företag:

  • Faustig . Huvudkriteriet vid skapandet av ljuskronor är produktens estetik. Den kompletterar den överlägsna produktkvaliteten, funktionaliteten och hållbarheten.
  • Rånare . Företaget är specialiserat på att arbeta inte bara med standard, utan också med komplexa material. Det bedriver produktion av belysningsanordningar för olika ändamål, inklusive modeller för gatubelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande företag är populära bland italienska tillverkare:

  • Bellart . Företaget är känt för sin professionalism i att arbeta med ömtåliga material. Hon specialiserar sig på att skapa glasprodukter och andra ömtåliga strukturer.
  • La Murrina - ett märke som producerar exklusiva modeller. Det är känt för att alla modeller av tillverkade produkter är skapade i ett enda exemplar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För att framgångsrikt välja ett märke måste du först och främst bestämma stilen på interiören:

  • Diversifiera en klassisk massiv ljuskrona barock med ljuskronor och glittrande hängen kan designers lägga till mer färg på den. Färgat glas kommer att få ljuset att glittra med olika färger och göra ljuskronan inte bara en indikator på lyx, utan också bidra till att lyfta stämningen med nyanser av ljus.
  • I stil högteknologisk designers blir kreativa med nyckfulla taggiga former eller kombinerar perfekt geometri med vågiga linjer. Förutom den traditionella metalliska nyansen är absolut transparenta nyanser på modet, liksom takkronor i futuristisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som ovanliga nyanser och ramar för vägledning loft former av fläktar, växelmekanism, rör, brandsläckare och andra attribut på vinden används. Färg accent kan också göras eftersom den vanliga paletten i loftstil inte innehåller många nyanser.
  • Om du vill dekorera ett halvantikt rum, beställ gärna exklusiva lampor i stil retro … Ljuskrona nyanser kan ha olika former, upp till imitation av utformningen av en flaska. Alternativt skapar designers en kombination av kupolformade lampskärmar och metallkabel, vilket ser väldigt distinkt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du bör välja en taklampa baserat på det funktionella syftet med rummet där den ska placeras. För varje rum är speciella parametrar för designprodukter att föredra:

  • I köket blir det mer och mer populärt att installera flera lampor i rad eller placera nyanser på en gemensam struktur.
  • I vardagsrummet är det tillåtet att hitta dimensionella taklampor. De är vanligtvis placerade i mitten av taket och lockar uppmärksamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Takkonstruktioner placeras oftast i sovrummet. Ibland placeras en lampa ovanför sängen, som ser ut som en plattform med små stjärnlampor. Det finns ovanliga alternativ för att installera hängande lampor. De kan vara miniatyr och placerade på båda sidor av sängen.
  • Ljuskronor i olika geometriska former är särskilt populära för studien. Designers, trots de strikta koncepten för kontorsstilar, bestämmer sig för att fokusera på ljuskronor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i en modern inredning

För en modern inredning finns det praktiskt taget inga ramar som begränsar designers fantasi. De erbjuder köparnas uppmärksamhet riktigt originella modeller av ovanliga former och färger:

För älskare av hängande ljuskronor produkter tillhandahålls i form av maneter, inverterade keramiska koppar, glass, en spindel och till och med en honungskaka. De flesta modeller kommer att se mer relevanta ut i moderna stilar, men om formen du gillar är förkroppsligad i rätt material kan du kombinera ljuskronan med en klassisk design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av takkronor produkter i form av spridda paljetter tillhandahålls, som kommer att dekorera en modern inredning. Ovanliga och exklusiva mönster uppnås ofta genom geometriska tekniker. En geometrisk figur är placerad inuti eller ovanför en annan, tack vare vilken plafondet ofta kan jämföras med ett verkligt konstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill att varje rum i ditt hem ska se riktigt vackert ut, välj designkronor. De kommer att ge din lägenhet ett sofistikerat utseende och lyfta fram din individualitet.

Rekommenderad: