Installation Av Armaturer I Gips: Installation Av Inbyggda Strålkastare, Diameter På Inbyggda Belysningsarmaturer För Gips

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Armaturer I Gips: Installation Av Inbyggda Strålkastare, Diameter På Inbyggda Belysningsarmaturer För Gips

Video: Installation Av Armaturer I Gips: Installation Av Inbyggda Strålkastare, Diameter På Inbyggda Belysningsarmaturer För Gips
Video: How To Use Automatic Penis Pump 2024, April
Installation Av Armaturer I Gips: Installation Av Inbyggda Strålkastare, Diameter På Inbyggda Belysningsarmaturer För Gips
Installation Av Armaturer I Gips: Installation Av Inbyggda Strålkastare, Diameter På Inbyggda Belysningsarmaturer För Gips
Anonim

Vid reparationer och byte av husets inre används ett material som gips som tak. Samtidigt uttrycker husets ägare ofta en önskan att installera spot- och andra typer av lampor i taket. Men på grund av deras inkompetens i denna fråga, lägger de för mycket tid på att leta efter proffs, liksom pengar för att betala sitt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och typer

Spotlights betyder lampor inbyggda i taket (eller i andra interiörartiklar), medan de bara belyser en del av rummet eller absolut hela rummet.

Först och främst bör det sägas att alla lampor skiljer sig åt i sin priskategori och kvalitet på rumsbelysning, liksom livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typerna av strålkastare är klassificerade:

  • efter konstruktionstyp;
  • efter installationstyp;
  • efter lamptyp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på vilka typer av strålkastare som utmärks av design:

  • icke -repeterbar;
  • upprepas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av installation finns följande typer av lampor:

  • inbyggt;
  • fraktsedlar.

Inbyggda armaturer installeras helt under gipsskivans del av taket, medan endast den dekorativa delen av armaturen förblir synlig. Taklampor sticker ut helt och endast ledningar är gömda under själva taket. Det gör att du bara kan installera denna typ av armatur på fasta ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsanordningar skiljer sig också åt när det gäller lamporna som används. De är följande:

  • halogen;
  • LED;
  • självlysande;
  • lampor med spegelreflektion, den så kallade glödlampan.
Bild
Bild

Av de presenterade typerna av lampor LED -lampor anses vara en av de dyraste de anses dock också vara de mest effektiva. Det är upp till dig att bestämma vilken typ av belysningsarmaturer du ska välja, baserat på ditt ekonomiska tillstånd.

Men innan du bestämmer vilken lampa du ska köpa, bör du veta det det är bättre att stanna på LED -lampor , som köps från företag som har förtjänat vårt förtroende (det vill säga kända företag) med sina kvalitetsvaror, även om priset är högt, betalar det lätt för sig själv. Eftersom deras produkt är hållbar och avger minst värme. Medan glödlampor är de minst effektiva i sin kategori, har de en hög förbrukning av el, men samtidigt är deras priskategori mycket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutschema

Tänk på lampornas möjliga layout. Platsen för dessa typer av belysningsenheter har flera scheman:

belysningsarmaturer installeras i rad har en direkt plats. Samtidigt försvinner ett avstånd på cirka 60 centimeter från väggen, medan det har ett steg på åttiohundra centimeter;

Bild
Bild
Bild
Bild
  • om du vill uppnå bästa belysning över hela rummet, rekommenderas det att använda förskjuten installation ;
  • det sista alternativet är perifert armaturarrangemang … Som regel används sådan belysning som extra belysning i närvaro av central belysning i rummet. Ett avstånd på cirka fyrtio centimeter mäts från väggarna och cirka åttio centimeter mellan själva lamporna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma möjligheten att kombinera dessa system med varandra är inte uteslutet samtidigt som du hittar en kompromiss och uppnår bästa möjliga belysning för ditt hem. När du väljer ett platsalternativ beaktas också längden och placeringen av ledningarna, antalet berörda terminaler, installerade innan taket av gipsskivor installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbeta före installation

Innan installationen av mejslade belysningsarmaturer påbörjas installeras ramen under gipset.

Innan allt arbete påbörjas är det nödvändigt att rita upp ett diagram , som representerar armaturernas placering i taket. Därefter utförs kabeldragning. Dessa typer av arbeten utförs direkt i taket (för att underlätta processen) och fixeras också med clips avsedda för detta.

Eftersom det finns ett behov av att hålla kabeln spänd, för vilken klipp används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningen av belysningsanordningar sker i sin tur genom terminalkontakterna, och kablarna från kabeln bör sänkas till lamporna. Om det finns speciella hål i profilerna, sker kablar också genom dem. Men det rekommenderas inte att göra dessa hål på egen hand .… Detta kan äventyra hela strukturens integritet (det vill säga hela vårt tak).

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Låt oss diskutera några rekommendationer när vi utför arbete:

  • kabeln läggs med tre kärnor och måtten en och en halv till två millimeter, medan kabeln är flexibel. Detta gör att du kan uppnå de mest bekväma arbetsförhållandena.
  • i princip används inte högeffektslampor någonstans, och valet faller på mer ekonomiska finansiella modeller av lampor med en glödlampa på trettiofem till fyrtio watt;
  • om du vill byta lampa till en mer kraftfull eller annorlunda i färgtemperatur och spridningsvinkel är det inte svårt att bli av med den gamla lampan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du fortfarande har svårt att installera armaturerna, så finns det ett litet knep som du kan ta till. Antennarna på vårt fäste sammanförs, varefter de ska anslutas med en liten bit tråd.

För att minska sannolikheten för kortslutning till ett minimum rekommenderas att använda en styv tråd vid isolering .… Därefter placeras vårt förberedda fäste i hålet och tråden skärs med trådskärare.

Kroppen sätts på plats, med en verkande fjäder, som hjälper till att räta upp fästet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsprocess

Armaturledningar görs i ett korrugerat rör. Det finns också en reservkabel, som är placerad i ett separat korrugerat rör.

Samma sak kopplingsboxen är företrädesvis placerad på en synlig och lättillgänglig plats för god tillgänglighet när det blir nödvändigt att kontrollera ledningarna för gott skick eller byta ut den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer att vara möjligt att lägga någon av de nödvändiga ledningarna till någon av belysningsarmaturerna, eftersom hål i gips kommer att göras på de platser där armaturerna är installerade. Du kan byta ut korrugeringen med en brandsäker kabel … Men det kommer inte att vara möjligt att helt ersätta korrugeringen med en brandsäker kabel. I början av takutrymmet är dess installation nödvändig.

Det är bäst att placera det korrugerade röret från själva kopplingsdosan, det gör det enkelt att byta ut de nödvändiga ledningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en installation av ytterligare strömförsörjning. Den installeras vid användning av lågspänningsarmaturer .allt från tolv volt till tjugofyra volt. För att underlätta underhållet installeras det ofta på en lättillgänglig plats. Till exempel under eller i taket (en nisch är utrustad för detta).

Bild
Bild
Bild
Bild

Håltillverkningsprocess

Först och främst görs markeringarna på gipsskivor. Denna del av arbetet utförs innan den fästs på ramen. Vidare justeras lampornas placering för att säkerställa att de är jämnt placerade i taket. För att göra detta, lägg kablarna med en liten marginal för att undvika missförstånd.

För att skära hål för lampor är det möjligt att använda en prästkniv eller en borr, varefter kanterna måste behandlas med en primer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsprocess

Installationsprocessen är noggrann nog för att undvika skada på den redan fullt applicerade beläggningen.

Installationen utförs i följande ordning:

  • kablarna måste vara spänningslösa, sedan kopplas trådarnas ändar till lamporna eller klämmorna på lamporna genom att dra dem genom hålen i gipset;
  • antenner, som kallas fjäderbelastade, förs samman, varefter de ansluts till lamporna och installeras i hålen i gipset;
  • genom hålet i lampan är patronen ansluten;
  • sedan sker infästningen med hjälp av en låsring;
  • det sista steget är att kontrollera strukturens hälsa och den slutliga fixeringen utförs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att underlätta installationsprocessen bör du läsa instruktionerna som medföljer armaturen. På grund av att installationsmetoderna kan skilja sig åt.

Processen är följande. Vi tar en lampa avsedd för gips, varefter vi fixar ledningarna i kopplingsblocket. Från nätverket, som vi tidigare lagt under taket, ansluter vi trådarna. Armaturerna har också markeringar som måste följas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ser ut så här:

  • jordning betecknas PE;
  • fasen är märkt L;
  • noll fick namnet N.

Därefter monteras fodralet i hålet som vi gjorde i början av vårt arbete. Denna process är vanligtvis enkel, eftersom hålet är gjort för våra LED -armaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

De vanligaste tipsen:

  • Om du vill uppnå en "varmare" och mindre "hård" rumsbelysning rekommenderas det att luta ditt val mot en lampa med spegelfinish. Denna typ av lampa kommer att värma upp mindre.
  • Innan installationen och anslutningsarbetet påbörjas är det nödvändigt att kontrollera att det inte finns någon nätverksanslutning. Och vid installation och elarbete är det absolut nödvändigt att iaktta säkerhetsåtgärder.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid arbete med anslutning av belysning görs det parallellt, vilket gör det enkelt att upptäcka och byta ut en utbränd glödlampa. Vid en sådan anslutning stoppar också ett fel på en glödlampa driften av alla lampor.
  • Absolut alla lampor är anslutna parallellt med en slinga. I det här fallet behöver inte skärningen av den så kallade stamtråden utföras. Detta gör att du kan lämna en matning av matningskabeln för att kunna ansluta i framtiden. Du kan enkelt ta bort belysningsarmaturen vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan självständigt räkna ut de många befintliga typerna av LED -lampor och korrekt bestämma deras diameter, om det behövs. Välj högsta kvalitet och samtidigt ekonomiskt lämpligt alternativ.

Utför också mycket installation utan att behöva anstränga dig, samtidigt som du sparar på att anställa proffs och får användbara färdigheter. Efter att noggrant ha studerat materialet kommer du definitivt att uppnå önskat resultat.

Rekommenderad: