LED -strålkastare 30 W (28 Foton): Gata Och Hem, Matris För En 30 Watt Strålkastare, Strålkastare För Belysning Med Fotorelä Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: LED -strålkastare 30 W (28 Foton): Gata Och Hem, Matris För En 30 Watt Strålkastare, Strålkastare För Belysning Med Fotorelä Och Andra Modeller

Video: LED -strålkastare 30 W (28 Foton): Gata Och Hem, Matris För En 30 Watt Strålkastare, Strålkastare För Belysning Med Fotorelä Och Andra Modeller
Video: Best LED Headlights For Swift | how to install LED light on the Swift |Night eye| Legendary Vlog's| 2024, Mars
LED -strålkastare 30 W (28 Foton): Gata Och Hem, Matris För En 30 Watt Strålkastare, Strålkastare För Belysning Med Fotorelä Och Andra Modeller
LED -strålkastare 30 W (28 Foton): Gata Och Hem, Matris För En 30 Watt Strålkastare, Strålkastare För Belysning Med Fotorelä Och Andra Modeller
Anonim

Led punktbelysning Är en universell belysningsanordning som löser ett ganska brett spektrum av uppgifter från belysning av arkitektoniska kompositioner till dekoration av belysning och elementär belysning av små gatuområden. Projektorer med en effekt på 30 W tillhör segmentet ganska kraftfulla enheter, som innehåller den senaste tekniken som visar utmärkt prestanda med den lägsta energiförbrukningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

LED -strålkastare för de flesta av deras parametrar är betydligt överlägsna sina gamla motsvarigheter, särskilt när det gäller effektivitet och ljusstyrka. Kraftledning av producerade moderna strålkastare: 10, 20, 30, 50, 100 W . För en 30 W LED-strålkastare är det optimala området för det upplysta området 240-300 m². Fjädringens höjdnivå i intervallet 8, 7-9, 7 m.

Dessa indikatorer är avgörande när man väljer en enhet där lysdioder är de viktigaste strukturella elementen.

Bild
Bild

Låt oss notera ett antal fördelar med de diskuterade strålkastarna (30 W)

  1. Betydande grad av energieffektivitet. En sådan anordning kan ge ljusstyrka jämförbar med äldre typer av analoger med högre effekt, som fungerar på metallhalogenlampor, vilket leder till betydande kostnadsbesparingar.

  2. För LED -enheter når verkningsgraden 90%, medan för en konventionell glödlampa är den bara 20%, resten går åt till att generera värme.
  3. Produktens höga tillförlitlighet, längre livslängd bestäms av användning av diodelement med en resurs på cirka 50 000 timmar (5 års outtröttligt arbete). Enhetens konstruktiva enkelhet, som inte kräver regelbundna förebyggande åtgärder. Den låga värmegenereringen leder inte enheten till överhettning, tvingar inte till användning av aktiva kylkretsar.
  4. Lådans kompakthet och låga vikt gör det möjligt att placera LED-gatanordningar både på specialfästen och på elementära fästelement, vilket förenklar kopplingsschemat, vilket en icke-specialist kan hantera.
  5. Det är inte nödvändigt att använda externa nätaggregat som sänker spänningen, eftersom enheten drivs direkt från ett 220V hushållsnät (strömförbrukningen är 0, 14 A).
  6. De fungerar under alla väderförhållanden, eftersom de har skydd av IP67-68-standarden.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan enhet lyser på olika sätt, och för att karakterisera kvaliteten på belysningen finns en separat parameter som kallas färgtemperatur, mätt i Kelvin (K)

  1. Varm vit belysning (upp till 3500 K). Denna mjuka typ av ljus avger en gul färg, bländar inte ens när den är nära. Den används för att belysa verandor eller lusthus.
  2. Dagsljusversion (3500-5000 K). Ger ljus som liknar naturligt solljus. Lämplig för kontor och lager. Med detta ljus blir ögonen inte trötta.
  3. Kallvit (över 5000 K). Används vid belysning av stora ytor, gårdar, parker, idrottsområden.
Bild
Bild

En annan speciell parameter kallas ljuseffektivitet, den kännetecknar belysningens ljusstyrka.

Betecknad - Lm / W . För objekt med förekomst av små delar (skyltar) bör parametern överstiga 80 Lm / W och för föremål där det inte finns några små element (verandor, gårdar etc.) - högst 60 Lm / W.

Bild
Bild

En viktig roll i valet av en produkt spelas av färgåtergivningsindex , vilket återspeglar graden av noggrannhet för projiceringen av färgen på belysta objekt. Parametern betecknas som Ra. Till exempel är Ra1 den lägsta färgåtergivningen och Ra 100 är den högsta. Det optimala värdet för denna indikator ligger i intervallet 70-100 Ra.

Bild
Bild

För att belysa gator eller lager, installeras enheter med Ra 70-80 . Ra ca 100 används i komplexa designprojekt där kvaliteten på färgåtergivningen är oerhört viktig.

Tilldela också till klasser av damm- och fuktskydd, betecknade som IP . Till exempel IP65. Ju högre siffra, desto mer effektiv är fukt- och dammskyddet. För gatans behov använder de vanligtvis IP65 -teknik. Även den konstanta Londonfuktigheten och regnet kommer inte att skada en sådan produkt. IP65 väljs också för industriell produktion, där det alltid finns ett överflöd av damm. Om IP -nivån är låg kommer enheten snabbt att misslyckas.

Vissa enheter använder rörelsessensorer för att spara energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns ett antal klassificeringsfunktioner för enheter som motsvarar vissa typer, inklusive produkter med en effekt på 30W

  1. Med effekt - 10-500 watt.
  2. När det gäller ljusstyrka - 700-34000 lm.
  3. Enligt IP -skyddsklass, till exempel:
  • IP20 - för inomhusbruk, inget skydd;
  • IP21 / IP22 - för användning i rum utan uppvärmning (skyddad mot kondens);
  • IP65 - för utomhusbruk med fullt skydd.

Även producerad:

  • automatiserade enheter (med ett fotorelä), där ljuset släcks och slås på automatiskt;
  • icke-automatiserad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns följande typer av produktplaceringar:

  • golv;
  • väggmonterad;
  • mast;
  • under konsolen;
  • stationär;
  • bärbar.

Det finns också batteriversioner och elnät (220 W).

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Bland de många bästa märkena kommer vi att peka ut produkter från de mest testade och populära:

Wolta;

Bild
Bild

Globo

Bild
Bild

Feron

Bild
Bild

"EPOK"

Bild
Bild

NovoSvet

Bild
Bild

D-energi

Bild
Bild

Några av dessa märken presenterar utmärkta och långvariga diodljus på marknaden. Det slutliga valet av en specifik produkt beror på villkoren för den kommande användningen (platsens område, önskad färg och ljusstyrka, effekt och erforderlig skyddsnivå).

Reservdelar

Tre huvuddelar av LED -strålkastare - matris (ljuskälla), modul och strömförsörjning (drivrutin) , är inställda på motsvarande tillhörande strömspänningsegenskaper. Separat kan de som regel inte repareras utan ersättas av kompletta block, och ibland allt på en gång.

Antalet matriser och drivrutiner i en produkt kan vara från 1 till 4.

Om din strålkastare började blinka, lysa svagt eller helt enkelt inte tänds, betyder det att det är dags att byta ut reservdelar, du behöver diagnostik.

Vid montering av matriser används kluster av superbright -dioder (5050, 5630) eller stora matriser med vanliga SOD -dioder med intensiv ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Grundläggande parametrar för val av strålkastare:

  • plats och användningstid (sjukhus eller tillfällig koja);
  • lamptyp;
  • ljusstyrka (från 800 till 20 000 lm), ju högre värde, desto mer ljus avger enheten;
  • skyddsnivån för fodralet och tillverkningsmaterialet;
  • kraftnivå;
  • sätt att ansluta ström (220 V direkt eller via en adapter till 12 V), färgtemperatur;
  • resurs (15000-50000 timmar);
  • färgåtergivning;
  • typ av belysning (ljusstrålningens vinkel appliceras punkt eller diffunderas);
  • temperaturintervall för arbete (med fokus på den genomsnittliga årliga temperaturen i området).
Bild
Bild

För små områden (för en veranda, ett lusthus, en väg till ett garage, etc.), välj enheter med en effekt på 10-50 W och med en färgtemperatur på upp till 4000 K.

De mest traditionella indikatorerna: IP65, Ra 70-75, 60-80 Lm / W. Det är bättre att välja karossdelar för gatan från rostfritt stål och reflektorn från aluminium.

Det är inte värt att spara på radiatorn, eftersom sådana besparingar kommer att minska mängden värme som tas bort från matrisen och minska dess livslängd . Det är inte värt att spara på skyddsfunktioner, graden av kapslingsskydd IP54 / 64 skulle vara ett ganska lämpligt alternativ.

När du väljer en produkt för ett sommarboende, köp den med rörelsesensorer. Det tänds vid behov, och detta är en betydande besparing.

Runda armaturer är bättre lämpade för riktningsbelysning av ett område. Om du behöver upplysa ett stort område på ett enhetligt sätt köper du en produkt i ett fyrkantigt fodral - det ger diffus belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Anslutning av en kabel till en LED -strålkastare består av ett antal standardsteg

  1. Vi rengör ändarna på installationstrådarna för att säkert fästa dem på uttagen.
  2. Vi tar bort lådans lock eller demonterar fodralet (beroende på enhetens designfunktioner).
  3. Vi introducerar nätkablarna genom en speciell koppling med en packning i huset (trycktätning) och fäster ledarna i plintarna. Vi ansluter ledarna, styrda av märkningen och deras beteckning (fas, neutral, jord). Om produkten är med en rörelsesensor utförs anslutningen av ledningarna från sensorn och ljusomkopplaren i en faskontaktgrupp.
  4. Efter att ha fixerat trådarna på kopplingsplintarna lägger vi tillbaka locket på kopplingsdosan eller enhetshuset - produkten är klar för installation.

Anslutningen av kabeln från enheten till nätverket (220 V) utförs efter att strömmen till installationsplatsen har kopplats bort och spänningen har kopplats bort. För detta är maskinen på skärmen avstängd.

Rekommenderad: