Hur Ansluter Jag En Rörelsessensor Till En Strålkastare? Diagram över Dess Anslutning Till En LED -strålkastare Och Sätta Upp En Strålkastare För Gatan

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Rörelsessensor Till En Strålkastare? Diagram över Dess Anslutning Till En LED -strålkastare Och Sätta Upp En Strålkastare För Gatan

Video: Hur Ansluter Jag En Rörelsessensor Till En Strålkastare? Diagram över Dess Anslutning Till En LED -strålkastare Och Sätta Upp En Strålkastare För Gatan
Video: How To Repair / Fix HEADLIGHT - LED Car Light - XENON 2024, Mars
Hur Ansluter Jag En Rörelsessensor Till En Strålkastare? Diagram över Dess Anslutning Till En LED -strålkastare Och Sätta Upp En Strålkastare För Gatan
Hur Ansluter Jag En Rörelsessensor Till En Strålkastare? Diagram över Dess Anslutning Till En LED -strålkastare Och Sätta Upp En Strålkastare För Gatan
Anonim

Strålkastare är en typ av belysningsteknik som kan användas för en mängd olika ändamål. Detta är belysningen av sommarstugan, garageutrymme, området runt huset, och så vidare. Den moderna tekniska utvecklingen gör det möjligt att göra denna typ av belysning så energieffektiv som möjligt.

Men för maximal effektivitet är det bäst att ansluta en rörelsesensor till en strålkastare, som bara tänder ljuset när människor dyker upp i ett visst område . Låt oss försöka ta reda på vad du behöver veta för att göra det själv, och hur man implementerar en sådan idé med egna händer utan mycket arbete och särskild kunskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kopplingsschema

Du bör börja överväga detta problem med hur du korrekt ansluter en rörelsesensor till en LED eller någon annan typ av strålkastare. När allt kommer omkring kan en felaktig anslutning vara orsaken till kortslutning eller fel på enheten. Även om det inte finns något kopplingsschema kan även en nybörjare räkna ut detta problem.

Det krävs att börja med det faktum att det är nödvändigt att hitta optimala platser för placering av enheter … Här bör funktionaliteten för varje del beaktas. Sensorn bör monteras på ett sådant sätt att den är maximalt orienterad till det förväntade mänskliga utseendet. Det maximala reaktionsavståndet och betraktningsvinkeln måste beaktas … En diodstrålkastare för belysning bör installeras på ett sådant sätt att den belyser maximalt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste du ta hänsyn till kabelns längd, vilket kommer att krävas för att ansluta elementen till varandra.

Låt oss nu gå direkt till anslutningsdiagrammet . En anslutningslåda kommer att placeras inuti armaturhuset, där fyra kretsar är sammansatta, som har följande funktioner och beteckningar:

  • den bruna fas L -kabeln måste anslutas till sensorn;
  • den så kallade arbetsnollan, som är markerad med N, delas upp från blocket i 2 rader som går till sensorn och sökljuset;
  • skyddskabeln med PE -märkning är ansluten från terminalen till huset;
  • faskabeln från sensorkontakten märkt A går genom blocket till sökljuset.
Bild
Bild

För att det ska börja fungera korrekt är det nödvändigt att förse arbets- och skyddsnollor samt fasen med en strömkabel från skärmen i rummet med kablar i lämpliga färger.

Vidare går den interna kretsen fasen och nollan från blocket till sensorerna, som är ansvariga för belysning och rörelse, förbereder sitt verkställande område, strömförsörjning och logik för användning. Enligt planen, när det finns skäl för att aktivera enheten, stängs en intern kontakt, vilket ger potentialen för fas A till enheten. På grund av detta är det aktiverat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppning utförs när rörelse i området som övervakas försvinner eller om en normal belysningsnivå inträffar, vilket gör att strålkastaren automatiskt släcker ljuset.

Skyddande noll med PE -märkning är nödvändig för att styra och stänga av eventuella strömförluster vid skador på integriteten hos isoleringen av ledningarna i belysningsanordningen. Den skyddande nollan kan försummas om byggnaden kommer att drivas enligt ett specialsystem som kallas TN-C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vill säga, för att uttrycka det så kort som möjligt, för att ansluta en färdig gatubelysning med en rörelsesensor, behöver du bara ansluta strömkablarna märkta PE, L och N till dess block.

Inställningssteg

Det bör noteras att det inte räcker att fästa en strålkastare på ytan och ansluta en rörelsesensor till den. Det är också nödvändigt att justera det korrekt och effektivt så att det gör sitt jobb så effektivt som möjligt. Följande parametrar är justerbara:

  • belysningsnivå;
  • fördröjningsläge;
  • monteringsvinkel;
  • känslighetsnivå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast finns det modeller av strålkastare med tre kontroller, som är ansvariga för att justera ovanstående kriterier, med undantag för monteringsvinkeln. Även om det ofta händer att några av tillsynsmyndigheterna saknas. Men i vissa fall kan du hitta alternativa lösningar när du ställer in en parameter.

Du bör inte försumma justeringen av dessa parametrar, för om du konfigurerar dessa egenskaper korrekt kan du spara upp till hälften av den el som förbrukas av enheten. Låt oss titta närmare på var och en av de nämnda indikatorerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsvinkel

Den första viktiga punkten när det gäller installationsvinkeln är korrekt justering av detekteringsområdet. Sensorer har vanligtvis ledade fästen, vilket gör det möjligt att ställa in önskad vinkel. Enheten ska placeras så att täckningsområdet är så stort som möjligt. Här kommer inte bara vinkelindikatorn att vara viktig, utan också höjdnivån där sensorn ska placeras.

Ofta finns alla dessa rekommendationer i instruktionerna för enheten. Deras parametrar beror på både vertikalvyindex och enhetsmodell. Dessutom kommer det att vara viktigt att ta hänsyn till rörelseriktningen och i vilket plan det förekommer. Att ta hänsyn till dessa två kriterier kommer att göra det möjligt att minimera risken för falska larm, liksom bildandet av så kallade döda zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera också att denna justering är tillgänglig för alla kategorier av rörelsesensorer. Inklusive de som redan är inbyggda i strålkastarljuset från början.

Känslighet

Känslighetsparametern, som ofta av olika modeller betecknas som Sens, är den svåraste att justera .… För att reglera det finns det ett variabelt motstånd från ett minimum till ett maximivärde. Kärnan i denna inställning ligger i omöjligheten av den sensoriska utrustningens reaktion på eventuella rörelser, förutom en persons utseende.

Det kommer att vara särskilt svårt att justera känsligheten för ägare till sina egna hem eller territorier där det finns hus- eller servicehundar. Mest troligt kommer sensorn att triggas på sådana djur på grund av djuren. Därför kommer sensorn i alla fall att tro att detta är ett objekt som det måste reagera på.

Bild
Bild

Belysning

En annan parameter som kan justeras är belysning. Vanligtvis har den beteckningen Lux eller "dag-natt ". Det måste justeras så att ljuset tänds på natten. Om denna parameter inte justeras kommer spotlighten att slås på konstant .… Det är bäst att konfigurera din enhet när det har blivit mörkt ute. Det är bättre att utgå från maxvärdet för att se när enheten fungerar.

Efter det kan du börja minska till önskat värde. Detta gör att du kan välja den lämpligaste perioden fram till början av upptäckten av olika objekt av rörelsesensorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland händer det att enheten inte har möjlighet att konfigurera denna indikator. Då blir det nödvändigt att dessutom inkludera en ljussensor i systemkretsen. Detta gör att du bara kan använda rampljuset på natten, vilket kommer att betydligt spara pengar.

Förseningsperiod

Fördröjningsperioden på enheten är vanligtvis märkt Tid på fodralet. Denna egenskap indikerar hur länge strålkastaren kommer att ge ljus från det att rörelsessensorn stängs av , det vill säga från den tid då det inte finns någon rörelse i sensorns område tills lampan släcks.

För att undvika att blinka armaturen är det bättre att helt enkelt inte ställa in något minimivärde. Och inställningen i sig varierar i intervallet från 5 sekunder till 10 minuter. En specifik indikator måste väljas utifrån personliga behov och egenskaperna hos det upplysta området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Om vi pratar om användbara rekommendationer, måste du beräkna följande indikatorer i förväg innan du köper sådana enheter som en rörelsesensor och en strålkastare:

  • beloppet som en person är villig att spendera på köp av sådana enheter;
  • bestämma platsen där dessa enheter ska installeras;
  • välj typ av sensor;
  • bestämma vilket område som ska övervakas;
  • bestäm vilka mål du vill uppnå genom att installera sådan utrustning.
Bild
Bild

Dessutom, om en person kommer att utföra installationen av hela systemet på egen hand, måste han förstå dokumentationen så detaljerat som möjligt, förstå monteringsdiagrammet och algoritmen för att ansluta alla nödvändiga komponenter till systemet.

Observera att rörelsesensorer som är anslutna till strålkastare är mycket enkla att installera och kommer att vara en utmärkt lösning för personer som inte har någon erfarenhet av detta.

Förresten, här ska man inte glömma de grundläggande säkerhetsstandarder som är förknippade med arbete med el.

Bild
Bild

I allmänhet ska det sägas att anslutning av en rörelsesensor till en strålkastare inte är något särskilt svårt. Det viktigaste är att tydligt förstå vad en person gör, varför han gör det och att ha åtminstone grundläggande kunskaper inom området elektroteknik.

Rekommenderad: