Plafonds (72 Bilder): För Takkronor Och Lampor, LED Och Med Rörelsesensor, Glasrund Och Plast

Innehållsförteckning:

Video: Plafonds (72 Bilder): För Takkronor Och Lampor, LED Och Med Rörelsesensor, Glasrund Och Plast

Video: Plafonds (72 Bilder): För Takkronor Och Lampor, LED Och Med Rörelsesensor, Glasrund Och Plast
Video: FLOWood Solar Lights 70 LED Solar Security Lights with Motion Sensor 2024, April
Plafonds (72 Bilder): För Takkronor Och Lampor, LED Och Med Rörelsesensor, Glasrund Och Plast
Plafonds (72 Bilder): För Takkronor Och Lampor, LED Och Med Rörelsesensor, Glasrund Och Plast
Anonim

Belysningsenheter är mycket viktiga och oersättliga element i alla interiörer. De sprider inte bara ljus utan kompletterar också miljön. Att byta ut en ljuskrona i ett rum kan drastiskt förändra hela ensemblen. För att atmosfären i rummet ska vara så harmonisk och attraktiv som möjligt är det nödvändigt att korrekt välja de lampskärmar som passar för stilen.

Bild
Bild

Vad?

En platta är en del av en armatur fäst vid en armatur. Tack vare en så enkel design, i vissa typer av belysningsarmaturer, ersätts den dekorativa komponenten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många olika typer av nyanser. Var och en av dem är utformad för vissa lampor och används för både inomhus och utomhus belysning. Plafonds kan användas både i en stadslägenhet och i ett hus på landet. Lyckligtvis finns det så många olika alternativ i butiker idag.

Antal glödlampor

Med antalet glödlampor installerade. För att belysa ett rum kan du använda en huvudskärm med kraftfull belysning eller flera små armaturer. För ett litet rum med en yta på 14-18 kvm. m. det är lämpligt att använda flera små nyanser. De kanske inte är särskilt ljusa, men det kommer att finnas tillräckligt med ljus i ensemblen.

Oftare är bara en glödlampa installerad i kompakta nyanser. Om armaturen är större kan 5-6 socklar placeras i den. När du använder en sådan nyans måste du följa tillverkarens rekommendationer för val och installation av vissa lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutningsgrad

Plafonds är också stängda, öppna och halvstängda. Stängda versioner sprider mjukt ljus perfekt i hela rummet. Öppna typer fokuserar strålningen endast på ett visst område. Ljuset kan riktas mot golvet, taket eller i en specifik vinkel.

Utformningen av plattor beror oftast på i vilket rum de kommer att placeras. Till exempel kommer en sluten version att ha en lugnande effekt, så det är bättre att installera det i ett sovrum.

En öppen platta med nedåtgående riktning kommer att se harmonisk ut i matsalen eller ovanför matplatsen. Om en sådan enhet är riktad uppåt kan den hängas i vardagsrummet.

En halvstängd platta kommer att se bra ut i hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För johannesbrödkronor

Plafond finns också i hängande ljuskronor. De täcker glödlamporna. Sådana element fästs inte på takets yta, utan på armaturen på belysningsanordningens horn. Det kan finnas flera plattor. Till exempel ser en stor åttarmad lampa som är fäst i taket väldigt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ingår reservplattor med flerspåriga enheter. På grund av den starka uppvärmningen har varje enskilt lock sina egna begränsningar vad gäller de installerade glödlampornas effekt. Du måste vara uppmärksam på denna nyans när du byter släckt lampa till en ny. Förutom de gamla goda glödlamporna kan andra källor användas i lampan: halogen, LED eller lysrör (lysrör).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snurra

Nyligen har moderna lampor med vridbara nyanser varit i aktiv efterfrågan. Sådana belysningsanordningar är inte bara takmonterade utan också väggmonterade eller bordsskivor. I dessa mönster är vanliga öppna nyanser närvarande, vars position kan ändras efter eget gottfinnande.

Idag är de vanligaste roterande lamporna av metall. De ser harmoniska ut i moderna interiörer. Ofta har sådana baser två, tre eller flera nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För fjärrarmaturer

Dessutom krävs plattor för många typer av fjärrarmaturer. Sådana enheter är utformade för installation på köksapparater, skåp, sänggavlar etc. Sådana modeller är utrustade med små nyanser av olika former. Oftast är de gjorda av samma material som beslagen, men det finns också mer originella alternativ med kontrasterande detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rörelsesensor

Många ägare installerar funktionella modeller med en rörelsesensor på gården. Sådana produkter är utrustade med speciella mikrovågsrörelsessensorer. De skickar och tar emot högfrekventa elektromagnetiska vågor.

Belysningsanordningar med sådana tillägg tänds i det ögonblick när någon organism som avger värme kommer in i sitt verksamhetsområde. De går ut en stund efter att objektet tagits bort från gården. Dessa saker är mycket ekonomiska och håller ditt hem säkert. Skärmarna på dessa belysningsarmaturer är gjorda av material som är resistenta mot hårda väderförhållanden och temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel

Den dubbla nyansen har en intressant design. Som regel är dess yttre sida transparent eller genomskinlig, medan den inre delen är gjord av ett tätare material, målat i en viss färg. Enkelt uttryckt representerar sådana element en struktur - en plafond i en plafond.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Skärmar kommer i olika former och storlekar. Oftast finns det klassiska runda eller halvcirkelformade alternativ. Det kan vara en volymetrisk sfär med en idealisk form, en sfär, ett halvklot, ett snyggt halvklot eller en platt rund platta. Sådana element ser lika harmoniska ut både i ett hem och i en affärsmiljö. Det viktigaste är att välja rätt modell av en lämplig stil.

Runda modeller lämplig för inomhus och belysning. De kan fästas i taket eller väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elegant design har konskugga … Oftast hänger dessa alternativ över matsalen, över biljard- eller arbetsbordet, liksom över baren. Sådana alternativ ser sofistikerade och snygga ut. Idag kan du plocka upp en konisk nyans av valfri färg och stil. De mest populära är de metalliska ytorna och de gröna eller gula versionerna.

Ofta är golvlampor utrustade med konskärmar. Mot bakgrund av sådana anordningar är det mycket bekvämt att läsa böcker eller bläddra i tidskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil är besatt av fyrkantiga nyanser … De kan vara tredimensionella eller platta. Sådana alternativ kan ofta hittas i fasta kontorsbyggnader, men det betyder inte att de inte har någon plats i en hemmiljö.

När du väljer sådana moderna modeller av plattor bör du komma ihåg att de inte är lämpliga för klassiska interiörer. Det är bättre att komplettera mer progressiva och futuristiska ensembler med sådana detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen på modet cylindriska nyanser … Dessa alternativ kan vara långa, medelstora eller korta. Cylindernyanser har ett riktigt fantastiskt utseende. Med lampor med sådana detaljer kan du skapa en romantisk och mysig atmosfär i rummet. Cylindriska nyanser är vanligare i moderna interiörer eller ensembler i en fascinerande japansk eller kinesisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är en kännare av icke-standardiserade lösningar kommer du definitivt att gilla det icke-triviala plattor i form av en blomma, ett kronblad, en klocka, en kruka, en kon, etc. Modeller där hängande små bollar av olika material spelar rollen som plattor ser intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmar bör ha den optimala storleken så att belysningsarmaturen inte verkar löjlig och passar bra in i rummets inredning och layout. Till exempel, i ett litet rum kommer en takkrona med en alltför omfattande nyans eller flera stora nyanser på olika horn att se ut som disharmonisk.

För sådana miljöer är det bättre att välja medelstora eller små föremål, annars verkar taket vara för lågt.

I rymligare rum kan du installera ljuskronor med stora eller invecklade nyanser. Under sådana förhållanden kommer de inte att tynga ner utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

I en harmonisk och vacker interiör är varje detalj viktig. Det är lika viktigt att följa en stil som är utformad i rummet. Det kommer inte att vara möjligt att komplettera en pretentiös lampskärm dekorerad med en spridning av fallande pärlor, en modern högteknologisk stil eller ett ultramodigt loft.

  • Utsökta hemlagade nyanser i en vintage -nyckel kommer att se spektakulära ut i en modernistisk inredning .
  • Om du vill komplettera interiören med lämplig belysning loftstil , då är det bättre att vända sig till trendiga belysningsarmaturer med metallskärmar. Om du planerar att dekorera interiören med en originallampa med hemlagade element, är plåtar eller aluminiummuggar lämpliga för att dekorera enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skärmar har en elegant design i retrostil … Ljusa och kontrasterande enheter är perfekta för sådana interiörer. De kan kombinera flera olika nyanser samtidigt. Ju mer elegant lampan ser ut, desto bättre. Om du är en anhängare av tystare alternativ, bör du titta närmare på de klassiska öppna nyanserna med smidda detaljer och antikt stiliserade ytor.
  • Fler nivåer har en original design i kinesisk stil … Sådana alternativ har vackra genombrutna vävar av kontrasterande nyanser på ytan och starkt utmärkta mörka trädetaljer. Väggalternativ är ofta dekorerade med miniatyrelement som är typiska för kinesisk arkitektur.
  • Nyanser i en moderiktig stil har ett intressant utseende. modern … Som regel utförs de i dämpade färger och har vanliga geometriska former. Sådana element kommer att se organiska ut i många moderna ensembler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

På grund av den ständigt växande konkurrensen på belysningsmarknaden växer utbudet av kvalitetsprodukter stadigt:

  • Om du har en liten summa pengar, bör du överväga att köpa billigt plastnyanser … Sådana objekt har abstrakta former. I sin tillverkning används värmebeständig plast som inte avger främmande lukt. Sådana råvaror deformeras inte heller under påverkan av höga temperaturer.
  • Tidlösa klassiker inkluderar glasskärmar … Sådana exemplar finns oftast och har producerats i många år. Idag representeras glasskärmar av ett otroligt rikt sortiment. Du kan välja rätt alternativ för inredningen i alla riktningar.
  • Produkterna kännetecknas av original och rik design mångfärgat glas … En sådan unik detalj kan bilda mjuk och varm belysning i rummet, vilket kommer att omsluta rummet med speciell charm och romantik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metalliska alternativ är bland de mest hållbara. Deras yta är inte transparent och detta är den enda nackdelen med sådana alternativ. Sådana detaljer kommer att se organiska ut i många interiörer, särskilt om de är moderna.
  • Idag är lätta produkter efterfrågade. aluminiumskärmar … De har en elegant och fashionabel design. Om du vill välja en ljus dekorativ nyans som skulle betona denna eller den stilistiska riktningen av rummet, då är det bättre att uppmärksamma de eleganta smidda modellerna.
  • I många ensembler ser de organiska ut papper nyanser … Sådana element kan göras själv eller köpas i någon specialaffär. De kan ha en mängd olika invecklade former. Som regel avger sådana alternativ det mjukaste och känsligaste ljuset som inte är särskilt starkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fantastiska plexus av skuggor kommer att visa sig om du vänder dig till nyanser gjort av trä … En sådan ljusenhet gör att du kan markera ett visst område i rummet med mer intensiv belysning.
  • Sprid ljus mycket försiktigt tygprodukter … Ingen annan modell kommer att ge så mycket hemkomfort och värme till ett rum som ett tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i belysningsbutiker hitta många fler olika typer av nyanser. Det kan inte bara vara glas eller metall, utan också modeller av korg, keramik, lera och polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgen på plattan ska matcha inredningen och stilen i rummet. Lyckligtvis producerar moderna tillverkare många olika alternativ som har både klassiska och iögonfallande färger:

  • De vanligaste är transparenta nyanser … De kan ha en blank eller matt finish. Sådana alternativ kan säkert kallas universella, eftersom de är installerade i en mängd olika miljöer. Även för en klassisk ensemble är det möjligt att hitta lämpliga transparenta alternativ.
  • I många interiörer kommer plattor också att se attraktiva ut. klassiska färger (svart, grå, brun, vit). De kan både överlappa och kontrastera med vägg- eller takdekorationen.
  • Dekorera rummet med en vacker färgalternativ … Idag säljer butikerna färgglada modeller för alla ensembler. Det kan till exempel vara en positiv grön, härlig apelsin eller solig gul.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Vackra och högkvalitativa plattor, vaser och fat produceras av Nikolsk Lighting Glass Plant, som är en del av företagsgruppen " Makskom " … Sortimentet av denna stora tillverkare inkluderar nyanser som används för belysning av bostadslokaler, kontor och offentliga byggnader, hotell, hotell, affärer, köpcentrum, trädgårdar, parker etc. Glasprodukter från fabriken i Nikolsk bearbetas på olika sätt: kemiskt mattade, passerade sandblästring, målad och dekorerad med dekaler, samt kompletterad med spektakulär målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handgjorda glasprodukter tillverkas av glaskonststudion Vikartglass … Varje skapad skapelse är bokstavligen unik och exklusiv. Vikartglass studio tillverkar produkter av alla storlekar och komplexitet av färgat eller frostat glas samt kristall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Originalglasskärmar erbjuds av ett annat framstående företag - Västra vingen … Produkter under detta märke produceras inte bara i klassisk utan också i original design. Du kan välja rätt pjäs för både minimalistiska och ultramoderna ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Lampor kan installeras i alla lokaler. Det kan vara både rymliga och små bostäder. Det viktigaste är att ta seriöst valet av form, färg och utseende på denna del:

  • I den smala korridoren i Chrusjtjov är ett litet exemplar idealiskt för högkvalitativ diffusion av belysning och för att spara tillgängligt utrymme.
  • Det rekommenderas inte att köpa lampor med för stora nyanser för korridoren, eftersom de visuellt kommer att "äta upp" det lediga utrymmet och göra det smalare.
  • För små rum kan du köpa små väggmonterade armaturer. Sådana element kommer inte att ta mycket ledigt utrymme och visuellt göra taket lägre.
  • För ett barnrum bör du välja en nyans av en ljusare och mer positiv färg. Det kan dekoreras med olika dekorativa element, mönster och färgglada tryck.
Bild
Bild

Det rekommenderas att köpa flera nyanser för köket. En central belysningsarmatur komplett med en lokal är en mycket bra lösning

  • Om du vill köpa en platta för ett rymligt vardagsrum med lågt i tak, bör du fylla på med flera likvärdiga alternativ eller ordna en central enhet med sekundära enheter som ligger på ett visst avstånd från varandra.
  • Om det finns ett sträcktak i rummet, är det bättre att välja armaturer med LED eller lysrör. Sådana exemplar utmärks av en liten grad av uppvärmning, vilket har en skadlig effekt på takfilmen.
  • Enheter med alla typer av glödlampor kan installeras i ett tak av betong eller gipsskiva. Detta beror på att sådana material inte är rädda för exponering för höga temperaturer.
  • När du väljer plattor enligt antalet lampor i armaturen är det nödvändigt att ta hänsyn till deras effekt totalt. Således kommer flera ljuskällor med låg effekt att producera mindre intensiv belysning, till exempel en lampa med motsvarande effekt.
  • Glöm inte inredningen. Plafondet ska harmoniskt passa in i rummets stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

  • Runda glasskärmar på svarta armaturer kommer effektivt att sticka ut mot bakgrunden av gräddeväggar och ett golv med mörkbrunt laminat. Placera mysiga vita fåtöljer och en soffa med sammetsklädsel i detta rum. Lägg en fluffig vit matta på golvet.
  • I ett ljust rum med höga fönster och mörkbrunt parkettgolv kommer en hängande lampa med runda papper eller plastskärmar att se harmonisk ut. Sätt i ett så luftigt rum en karamellsoffa med höga ben, en vit fällstol och lägg en mjuk rosa matta på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I ett lakoniskt kök med grå väggar och bruna golv är det värt att placera en vacker mörk chokladuppsättning med naturliga mönster av naturligt trä. Ovanför matplatsen i ett sådant rum kommer gångjärnsfärgade öppna nyanser att se harmoniskt ut.
  • Originalarmaturer med nyanser av svart metall kan hängas över sängen i ett trendigt sovrum i loftstil. Dekorera väggen mittemot sängen med dekorativa tegelstenar och sätt ett TV -stativ i trä där. Häng en stor svartvit målning i ett sådant rum. Placera en brun linneskåp nära sängen.
  • Heavy metal kabelskärmar, svartmålade, kan installeras i ett rum med vita väggar och ljust laminatgolv. Placera en grå soffa och mörkbruna runda bord i ett liknande rum. Lägg en mångfärgad matta i en röd och beige nyans på golvet och häng stora tavlor med baguettramar på väggarna.

Rekommenderad: