Snygga Garderober (53 Bilder): Vackra Modeller För Kläder I Sovrummet Och Trendiga I Hallen, De Mest Ovanliga Idéerna Från 2021 I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Snygga Garderober (53 Bilder): Vackra Modeller För Kläder I Sovrummet Och Trendiga I Hallen, De Mest Ovanliga Idéerna Från 2021 I Interiören

Video: Snygga Garderober (53 Bilder): Vackra Modeller För Kläder I Sovrummet Och Trendiga I Hallen, De Mest Ovanliga Idéerna Från 2021 I Interiören
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, April
Snygga Garderober (53 Bilder): Vackra Modeller För Kläder I Sovrummet Och Trendiga I Hallen, De Mest Ovanliga Idéerna Från 2021 I Interiören
Snygga Garderober (53 Bilder): Vackra Modeller För Kläder I Sovrummet Och Trendiga I Hallen, De Mest Ovanliga Idéerna Från 2021 I Interiören
Anonim

En garderob är en oersättlig möbel i en lägenhet. Med det kan du hålla ordning på alla nödvändiga saker utan att störa rummet. Även om fler och fler föredrar små byråer, är garderober fortfarande populära på grund av deras kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Snygga garderober kan delas in i olika modeller, beroende på typ av konstruktion, samt plats och arrangemangsmetod:

  • Skåpskåp . Fristående fristående vyer som kan placeras var som helst. De har ett eget system med väggar och hyllor.
  • Inbyggda garderober . Sådana modeller är utrustade med hänsyn till rummets arkitektur, nischer och väggar läggs till grund, hyllor och dörrar är fästa vid dem.
  • Hängande skåp . Dessa produkter har inte ben, eftersom de inte har kontakt med golvet. Med hjälp av speciella fästelement hängs de på väggen. Sådana modeller är bra om det finns lite utrymme i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörn garderober . Rymliga alternativ som kan fylla ett tomt hörn.
  • Modulära garderober . Detta är en stor möbel, en "vägg" som består av en uppsättning hyllor, lådor, skåp och piedestaler. Har en kombinerad design - rak, vinklad och upphängd för mer effektiv användning av utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan klassificering gäller dörralternativ, eftersom dessa är några av de mest synliga delarna på skåp.

  • Koppar har skjutdörrar , vilket sparar utrymme och förstorar det visuellt tack vare stora speglar.
  • Det mest klassiska alternativet är svängdörrar som finns på de flesta skåp. De tar plats framför möblerna, men du kan sätta lås på dem.
  • På moderna modeller finns det sidovikning dragspel dörrar och går upp - luckor .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konventionellt kan skåp delas in i underarter, beroende på deras syfte.

Så i modeller för kläder kommer det att finnas ledigt utrymme för en bar med galgar, linnefack, fria hyllor. Och i köksskåp är speciella förvaringssystem för rätter lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Raka modeller är de mest klassiska och vanliga. De rymmer ett stort antal hyllor och stavar. Radialskåp har en slät rundad form. De kan vara konvexa och konkava, samt kombinerade, det vill säga vågiga.

Det finns produkter som installeras direkt i hörnet.

Bland dem utmärker sig följande alternativ:

  • Diagonal . En triangulär garderob där dörrarna är på den enda långsidan. Sådana modeller tar inte extra utrymme och är ergonomiska.
  • L- och U-formad . Sådana modeller upptar inte bara ett hörn, men de har också långsträckta sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort antal möbelfabriker och modeller låter dig välja en garderob av valfri storlek, bredd och höjd. I vissa fall är det möjligt att beställa nödvändiga dimensioner för framtida möbler.

Innan du fortsätter med köpet bör du mäta den avsedda installationsplatsen.

Bild
Bild

Skåpet ska ha ett djup av minst 0,3, och helst 0,6 meter på djupet, så att det blir mer stabilt. Hyllornas bredd bör inte vara mindre än 0,4 m och inte mer än 1 m, och skenorna för hängare bör inte vara mer än 0,9 m för att undvika avböjning. När du köper möbler bör du tänka på vilken typ av dörrar. För modeller med öppningsremmar krävs ett avstånd för bekvämare användning.

Bild
Bild

Material (redigera)

De mest populära skåpmaterialen är - solitt trä och träbaserade paneler , efter typ av spånskiva och MDF.

I det första fallet kan möbler vara ganska dyra, särskilt från elitraser, men det kommer att hålla länge. Dessutom genomgår träet dekorativ bearbetning, vilket gör det möjligt att köpa en unik lyxprodukt. Ett mer budgetalternativ är spisar. Kvalitetsmodeller är hållbara, säkra och mångsidiga tack vare de olika typerna av inredning.

Det finns modeller vars ramar är gjorda tillverkad av plast och metall … De första används i budgetmodeller och är särskilt populära i högteknologisk riktning. Metall återfinns ofta som ett dekorativt element, till exempel på ben, eftersom det genomgår konstnärligt smide.

Skåp är också dekorerade med fönster i glas och målat glas, läder, metallelement och eliträsarter. Ibland använder de en ovanlig inredning av pärlemor och ben.

Material kan beläggas med färg eller en speciell film för att ge en blank eller matt konsistens, samt för att imitera naturliga texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Trendiga färger och tryck

Ofta är skåp gjorda i två färger, i en kombination av "ljus fasad och mörk kropp". Det kan antingen vara nyanser av samma färg eller motsatta varandra. Denna teknik minskar visuellt storleken på stora möbler. Färgschemat kan också vara monokromt, kontrasterande eller kombinerat när tyngdpunkten ligger på ett visst element.

De mest populära färgerna är naturliga träslag eller imiterar dem. De ljusa, vanliga inkluderar körsbär och bok, och de mörka - wenge. Den mest varierande är ek, eftersom dess palett sträcker sig från bleka till rika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna interiörer finns ofta färgade skåp, till exempel rött, blått, grönt, svart. Några av de mest relevanta är vita och gråtoner. Alla färger presenteras i ett stort antal nyanser - från dämpade till ljusa.

Skåp kan dekoreras med fotopapper, film, ritningar. Blommor och geometriska mönster är särskilt populära för dem, liksom bilder av olika naturfenomen och landskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Designalternativ

Garderob - stora möbler som sticker ut i interiören. Dess design kan vara minimalistisk, smälta in i den övergripande miljön, eller omvänt, iögonfallande färger eller inredning:

  • Dörrarna till garderober är oftast dekorerade med en spegel, vilket visuellt gör rummet större. Detta är den enklaste, men också praktiska inredningen. Spegelytan kan täckas med mönster och mönster. Dörrarna kan också vara gjorda av glansigt eller frostat glas.
  • En ovanlig, men effektiv och färgstark lösning är ett målat fönster. Kostnaden för en produkt med en sådan inredning kan inte vara liten, men det kan bli interiörens främsta accent. Ett annat vackert alternativ är ett sandblästringsmönster på spegeln. Det gör designen intressant och original.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förutom glas kan fasaden eller skåpsramen dekoreras med en speciell självhäftande film och fototapet. Det finns ett stort urval av ritningar om olika ämnen - från resor till marint liv.
  • Material som läder och trä eller träfaner kan användas som uttrycksfull inredning. Skåp klädda med rotting eller bambu ser särskilt originella ut. Ofta kombineras olika naturliga texturer med varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För en inredning designad i en av de stilistiska riktningarna är det viktigt att använda autentiska möbler för att upprätthålla designens övergripande harmoni. Eftersom en garderob är en nödvändig möbel i alla hem, finns det en mängd olika modeller:

  • Samtida stilar , som modern, högteknologisk, minimalism representeras oftast av möbler med en lakonisk design. De använder naturliga och grundläggande färger, moderna material - plast, glas, blanka och spegelytor. Skåp kan ha både traditionell design och originalform.
  • Etniska stilar (Afrikansk, skandinavisk, asiatisk) kännetecknas av karaktäristiska nationella drag. Detta kan uttryckas i användningen av vissa material, till exempel rotting eller i inredningsmotiv - animalistiska och blommönster, stammönster.
  • Klassiska stilar som barock och imperium är de mest lyxiga. För skåp används elitträslag, förgyllda och silverpläterade delar, smidda element och rika färger. Olika landsmodeller kännetecknas av mer minimalistiska mönster och naturmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer modeller för olika rum

Oftast för kök använd hängande modeller av skåp och placera dem ovanför skåp och bord. De gör detta för att spara utrymme och göra matlagningen bekvämare. Golvskåp kan täcka ett designfel eller visa upp vackra tesatser. Ett öppet vinskåp är också lämpligt i ett stort rum. Köksmöbler lagrar mat, kryddor, bestick, alla slags kulinariska apparater.

Skåp i sovrummet används oftast som garderob och förvaringsutrymme för sängkläder, mindre ofta som bibliotek och öppna hyllor för souvenirprodukter, fotoramar.

Beroende på detta kan modellen för detta rum vara vilken som helst, men den bör väljas utifrån rummets dimensioner och den allmänna stilen.

Om det finns ett behov av att dölja innehållet i lådorna, bör dessa vara modeller med dörrar. De mest populära alternativen är garderober och kupéer.

Bild
Bild
Bild
Bild

I garderober i vardagsrummet allt lagras - från kläder och sängkläder till böcker, disk och en hembar. Ofta är det i detta rum som modulära strukturer väljs, där det finns stängda och inglasade lådor, öppna skåp och lådor.

Skåp i hallen nödvändigt för förvaring av stora ytterkläder och skor. För att spara utrymme kan du välja en garderob. En spegel mot golvet hjälper dig att göra ordning på dig själv innan du lämnar lägenheten.

Garderober finns i vissa lägenheter I badrum … För detta rum är smala modeller med dörrar för säker förvaring av hushållskemikalier relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De vackraste interiörerna

  1. Sovrumets lakoniska inredning, som domineras av naturliga trämaterial och färger, och kompletteras med deras grundläggande nyanser. Den hörn L-formade diskreta garderoben har kontrasterande vita dörrar som smälter harmoniskt med inredningen och textilierna i rummet.
  2. Interiör i loftstil som kombinerar tegel-, betong- och trästrukturer. Kökssatsen är lakonisk, med flera hängande hyllor och en låda, samt ett rakt lågskåp med öppningsbara dörrar. Ljust metallbord och stolar är accentmöbler.
  3. Vardagsrummet är färdigt i djupsvarta och lila nyanser, som spädar trägolvet, grå väggar och vitt tak. En mjuk matta och belysning ger mys. En inbyggd garderob med blanka dörrar för att matcha interiören är placerad mot väggen.

Rekommenderad: