Ljuskrona I Marin Stil (34 Bilder): Välj Takmodeller För Ett Marint Tema I Ett Barnrum

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona I Marin Stil (34 Bilder): Välj Takmodeller För Ett Marint Tema I Ett Barnrum

Video: Ljuskrona I Marin Stil (34 Bilder): Välj Takmodeller För Ett Marint Tema I Ett Barnrum
Video: The LED Circle Suspension Crystal Pendant Light 3 Rings - cheerhuzz 2024, April
Ljuskrona I Marin Stil (34 Bilder): Välj Takmodeller För Ett Marint Tema I Ett Barnrum
Ljuskrona I Marin Stil (34 Bilder): Välj Takmodeller För Ett Marint Tema I Ett Barnrum
Anonim

Mycket ofta finns det interiörer i nautisk stil. Denna design har en positiv effekt på en persons välbefinnande, lugnande och avkopplande honom. Ofta är en ljuskrona ett slående element i den nautiska stilen, eftersom det är ett viktigt inredningstillbehör och fyller också rummet med ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det nautiska temat är en kombination av flera stilar, eftersom det innehåller funktioner från Medelhavet och etnisk stil, liksom land. Denna blandning ser snygg och vacker ut. För ett rum i nautisk stil används ofta naturliga texturer: olika naturmaterial, färgat glas, duk, rep, säckväv. Ofta är inredningsdetaljer dekorerade för hand. Det kan vara gjutning, smide eller lerformning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna stil använder naturliga marina toner. Vitt och blått finns ofta, liksom metallfärger, gröna, gula och beige nyanser.

Skal, ett ankare, fyrar, ett fartyg och olika havsdjur används vanligtvis som omgivning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

En ljuskrona i nautisk stil fungerar alltid som ett ljust och effektivt inslag i inredningen. Den kan tillverkas av en mängd olika material, men de bör vara en antydan om havet. Designers använder ofta denna stil när de dekorerar inredningen i vardagsrum, sovrum eller barnrum. Ljuskronor representeras av ett brett sortiment, vilket gör det möjligt att inte begränsa designerns fantasi:

Ljuskrona i ratten

Denna modell är ett mycket vanligt alternativ. Ratten används som en bas på vilken glas eller keramiska skärmar är fästa. Ofta är sådana ljuskronor dekorerade med rep, skal eller små fragment av ett nautiskt nät.

En ljuskrona i form av en ratt, tillverkad med sprakande teknik, ser väldigt imponerande och ljus ut. Det förmedlar perfekt konsistensen av halvfadad färg, som har sprickor på sina ställen. En sådan lampa påminner mycket om antikviteter. Idag använder många tillverkare denna teknik, även om många modeller är gjorda av polerat trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rosens vind

Om det är svårt att hitta en originalversion av en ljuskrona i marint tema till salu, kan du självständigt skapa en ovanlig och snygg ljuskrona som definitivt kommer att locka dina gästers uppmärksamhet.

Du bör köpa en vanlig ljuskrona, men bara med ett metallfodral. Det ska se ut som en lykta som används på fartyg. I taket måste du rita en vindros eller köpa en färdig klistermärke.

För att tillföra denna design spektakuläritet är det värt att placera kardinalpunkterna korrekt med hjälp av en kompass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med fisk och havsdjur

Takkronan, dekorerad med havsdjur, passar perfekt in i den nautiska stilen. Modellen i form av en bläckfisk ser spektakulär ut. Detta alternativ kan användas för att dekorera ett vardagsrum, sovrum, loggia, kök och naturligtvis ett barnrum.

Piratmotiv

En taklampa, dekorerad inte bara med rep, utan också med flaskor, kan passa vackert in i interiören. Det här alternativet för att inreda en lägenhet kan vara mycket effektivt, därför används det ofta för att dekorera en bar, ett kafé eller ett rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Inte varje ljuskrona med nautiska motiv kan harmoniskt kombineras med andra element i det inre av rummet. Du bör ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av belysning. När du väljer taklampor är det värt att överväga i vilket rum de kommer att installeras.

För barnkammaren

En ljuskrona tillverkad i marin stil för en plantskola representeras av ett brett utbud av modeller. Tillverkningsföretag använder ljusa färger, intressanta idéer, originaldekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barnrummet där pojken bor kan du välja rummets design i form av ett piratskepp. Ditt barn kan bli huvudpersonen i många spännande havsäventyr. En ljuskrona i form av ett litet fartyg, ratt eller ankare ser vacker och ovanlig ut. Detta alternativ kommer att bli en ljus accent i designen av hela rummet.

För en tjej bör du välja lampor som ser ljusa, magiska och romantiska ut. Modellen, dekorerad med snäckskal, sjöstjärnor eller pärlor, ser utsökt ut. Förutom ljuskronan, som fungerar som den viktigaste ljuskällan, kan du använda flera graciösa sconces i form av havets invånare.

Ljuskronor för barnkammaren ska belysa rummet väl så att barnet kan leka, rita och läsa, och detta påverkar inte hans syn negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För skåp

När du väljer en lampa för en studie bör du först och främst vara uppmärksam på enhetens funktionalitet och sedan bara på dess design. Det är värt att välja lampor i en diskret stillösning. Ett bra val för ett nautiskt tema skulle vara en modell med förfalskade detaljer som liknar ett fartygs tillbehör. Ett alternativ i form av en massiv trä ratt kommer att se vackert ut.

En skåpsenhet bör innehålla flera små lökar. Ljusformade lökar ser vackra och fashionabla ut. När du väljer färger bör du vara uppmärksam på naturliga nyanser. Ljuskronan i studien ska harmoniskt passa in i det inre av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För badrum

Ett nautiskt tema är det perfekta valet för ett badrum. Oavsett stil i andra rum, är badrummet ofta gjort i en nautisk stil. En utmärkt lösning skulle vara ljuskronor dekorerade med pärlor, skal eller rep.

För ett litet badrum är ett bra alternativ att använda flera diodlampor. Det är värt att välja lampor i turkos, blått eller blått. Detta alternativ kännetecknas av praktisk och skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet

När du inreder ett vardagsrum kan du översätta intressanta och ovanliga idéer till verklighet, eftersom det inte finns några specifika regler för detta rum när du dekorerar interiören. En bra lösning för ett rymligt vardagsrum är en stor ljuskrona av ovanlig design.

Ofta används belysningsarmaturer i form av retrolampor eller antika fartyg för att förkroppsliga den nautiska stilen. En ljuskrona i form av en fisk, bläckfisk eller annan havsdjur ser ovanlig och intressant ut. Rep, fiskarnät, rattar används ofta som dekoration. Dessa element kombineras harmoniskt med material som tyg, metall eller trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För kök

För att dekorera ett kök i nautisk stil är alternativet att dekorera för ett fartyg idealiskt. För belysning är det värt att välja metalllampor som kommer att dekoreras i antik stil.

Du kan köpa en vanlig ljuskrona, men när du väljer en färg bör du föredra blå och blå nyanser. En lampa dekorerad med rep, rep eller fiskenät ser spektakulär ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer från proffs

Det är mycket viktigt att välja en ljuskrona inte i utseende, men ur en praktisk synvinkel. Bekvämlighet bör vara i första hand, det bör inte försummas för interiörens attraktivitet. Det erforderliga antalet glödlampor ska användas, vilket skapar bekväm belysning i rummet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt arbetsområden, eftersom de kräver den ljusaste möjliga belysningen.

När du väljer en ljuskrona design är det värt att överväga det inre av rummet.

För en nautisk stil kan du använda rosa, blå, vita sandkronor. För kontrastspel är en röd lampa den perfekta lösningen. Det är värt att följa harmoni i interiören, då ger det dig komfort och bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den nautiska stilen ger ett brett utbud av tillbehör och dekorativa element, men överbelastar inte rummets design. Till exempel, om mycket dekor används i inredningen, ska ljuskronan vara lakonisk. I en interiör med möbler inredda i återhållsamma färger kan du tillåta användning av en ljus ljuskrona.

Och naturligtvis, glöm inte ditt val av glödlampor. Energieffektiva modeller är det perfekta valet. För att underlätta att använda belysning är det värt att skapa möjligheten att justera belysningen i rummet.

Rekommenderad: