Panel I Marin Stil: Panelidéer Om Ett Marint Tema, Skapa På Väggen Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Panel I Marin Stil: Panelidéer Om Ett Marint Tema, Skapa På Väggen Med Egna Händer

Video: Panel I Marin Stil: Panelidéer Om Ett Marint Tema, Skapa På Väggen Med Egna Händer
Video: Small Landscape Design Ideas (10 Secrets) 2024, Mars
Panel I Marin Stil: Panelidéer Om Ett Marint Tema, Skapa På Väggen Med Egna Händer
Panel I Marin Stil: Panelidéer Om Ett Marint Tema, Skapa På Väggen Med Egna Händer
Anonim

Någon drömmer om havet, någon har återvänt därifrån. För att bevara minnen från din semester eller för att föreställa dig dig själv på stranden vid havet kan du göra en väggmålning i nautisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En panel med ett marint tema kan göras av skal, havsstjärnor och olika naturmaterial som kommer från vila. Och du kan använda det material som finns kvar efter renoveringen, som troligen finns i varje hem.

Det kommer inte att vara svårt att skapa en sådan panel även för ett barn under ledning av en vuxen; en sådan aktivitet kan fängsla hela familjen

Panelen kan vara antingen miniatyr eller tillräckligt stor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Låt oss överväga några av idéerna om hur man gör en panel om temat "Hav"

Panelen skapas på en fotoram av valfri storlek . Dela ramens yta visuellt i flera delar och förbered tillräckligt med gipsmassa för att täcka en sådan del. För att göra detta bör gipset spädas med vatten till konsistensen av tjock gräddfil och PVA -lim ska tillsättas. Applicera den resulterande massan på en del av ramytan. Med en konstruktionsspackel eller något annat praktiskt föremål gör du en lättnad, trycker lätt ner för att ordna den förberedda inredningen: småsten, skal, pärlor etc. Gör samma sak med varje del. Den resulterande produkten kan, om så önskas, beläggas med färg från en sprayburk, sedan flera gånger med lack. Panelen kan nu hängas på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan version av produkten är en panel med sand eller små korn i bakgrunden . Om du vill skildra sand, kommer semolina eller små majsgryn att göra, om panelen skulle ha en stenstrand, kan du ta pärlkorn, bovete, linser. Basen (det kan vara plywood, kartong, fotoram) är noggrant belagt med PVA -lim. Strö generöst med sand eller korn, låt torka och skaka sedan av överflödig sand (korn).

Limma snäckskal, småstenar, sjöstjärnor och andra dekorativa element med hjälp av en het pistol, som efterliknar havet. Täck det färdiga arbetet med lack. Detta måste göras flera gånger, eftersom lacken kommer att absorberas i sanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en ovanlig decoupagepanel med dina egna händer . För att göra detta måste du välja ett decoupagekort eller servett på ett nautiskt tema, eller hitta det på Internet och skriva ut en bild, till exempel en havspiga, en sjöjungfru, ett landskap eller ett fartyg. Använd PVA -lim för att försiktigt limma ritningen på basen. Separata delar av bilden (till exempel en klänning för en jungfrun, sand på en teckning med ett landskap, en sjöjungfru svans, ett däck och segel på ett fartyg) är dekorerade med dekorativa element i marin stil (skal, pärlor, kvartssand, små stenar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelen vid uppsägning kommer att visa sig vara mycket vacker . För att göra detta måste du ta en kvadratisk bit säckväv, släta ut kanterna så att de är jämna.

Ta fyra släta kvistar så att deras längd är något längre än den fyrkantiga burlapens sida. Belägg pinnarna med lack och lim dem med en överlappning med varmt lim och bilda en kvadrat i storlek något större än säckväv. Med hjälp av en tunn garn och en stoppnål syr du säckväven med stora, men snygga stygn och vrider kvistarna. Tyget blir utsträckt på fyra pinnar.

Ta bakplåtspapper och klipp ut en oregelbundet formad figur från den så att den passar på säckväven, detta blir panelens bas. Limma pergamentfiguren på säcken.

Lägg ut det planerade mönstret på den med små stenar, skal, sjöstjärnor, pärlor och annan inredning. Täck med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Innan du börjar göra paneler bör du förbereda dig för detta. Rita en skiss över det framtida arbetet på ett blad och fundera över var och vilka föremål som kommer att finnas . Du bör också förbereda alla verktyg och material som du behöver. Skynda dig inte och låt tid för varje lager och detalj torka innan du fortsätter med nästa komponenter.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till rummets allmänna inredning . Panelen kommer att se mer harmonisk ut om den passar in i den övergripande designen. Till exempel skulle en sådan panel vara mycket lämplig i ett rum inrett i nautisk eller skandinavisk stil.

Rekommenderad: