Ljuskrona I Barnkammaren För En Pojke (41 Bilder): Välj Vackra Takmodeller För En Tonårs Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona I Barnkammaren För En Pojke (41 Bilder): Välj Vackra Takmodeller För En Tonårs Sovrum

Video: Ljuskrona I Barnkammaren För En Pojke (41 Bilder): Välj Vackra Takmodeller För En Tonårs Sovrum
Video: Vrida förlängningsarm flyttar din lampa 2024, April
Ljuskrona I Barnkammaren För En Pojke (41 Bilder): Välj Vackra Takmodeller För En Tonårs Sovrum
Ljuskrona I Barnkammaren För En Pojke (41 Bilder): Välj Vackra Takmodeller För En Tonårs Sovrum
Anonim

Design och form, som matchar interiören och attraktiviteten - allt detta är mycket viktigt när du väljer en ljuskrona till ett pojkrum. Men i första hand är alltid den elektriska apparatens huvudfunktion - belysning. Ljuskvaliteten är ett tvåfaldigt koncept: det innebär både mjukhet, brist på irritation och tillräcklighet för spädbarns vanliga aktiviteter. Både för starkt och alltför svagt ljus skadar synen och framkallar trötthet. Därför är att välja rätt ljuskrona för en plantskola en mycket viktig uppgift för föräldrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En bra ljuskrona för en pojkens förskola kan ha ett annat utseende. Armaturens stil bör inte motsäga konceptet att dekorera hela rummet. Rekommendationer:

  • klassiska interiörer kombineras optimalt med tyglampor, flamländska ljuskronor (även om gatan och "rustika" stilar också ser bra ut);
  • det är bättre att kombinera modern rumsdesign med ljuskronor i en enkel geometrisk konfiguration eller en uttalad abstraktionistisk stil; användningen av plast, glas och stål är önskvärd - ju ljusare färg desto bättre;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • färgen på lampskärmarna (lampskärmarna) och mönstret som appliceras på dem kan inte vara oförenligt med inredningen av tapeter och gardiner, mattor eller kontrast med andra element;

  • Vita toner är universella och bör väljas när ett beslut är svårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och inredning

Vitt i sig är bra, men det stimulerar inte fantasin. Därför bör vita ljuskronor kompletteras med prydnader, ritningar (bilder) i nyckeln av intresse för barnet. Ett nästan win-win-alternativ är soliga gula toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En färg kan tilltala dig och ditt barn, men fortfarande inte lämpligt för ett barn, om det påverkar nervsystemet negativt. Det är oönskat att använda toner som alltför upphetsar psyket, aktiverar det.

Även om ett rum är avsatt för spel och lektioner, och ett annat för att sova, skulle det vara svårt för vuxna att byta från det ena till det andra. Det vore mer korrekt att välja en lugn, balanserad skala och variera dess intensitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronor gynnas avsevärt och är positiva med den skickliga användningen av strålkastare eller vägglampor. I små rum är det bättre att helt överge en stor ljuskälla genom att placera LED -lampor runt omkretsen.

Fundera på om taklampan garanterar en mysig och bekväm miljö, om det kommer att förstöra stämningen. Den vackraste ljuskronan gör ibland ont, ger oenighet in i interiören om hon själv eller belysningen hon skapar inte är i harmoni med möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Låt oss titta närmare på vilken ljuskrona du ska välja för en viss stil:

Stil Land avslöjar sin potential mest effektivt bara i barnkammaren och tonåren. Där ser de karakteristiska svartvita tonerna, imitation av åldrad metall perfekt ut. För en yngre ålder är en sådan lösning inte helt lämplig, det är mycket bättre att hänga en ljuskrona som matchar interiörens färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Popkonst mer mångsidig och mindre åldersspecifik. Barn och tonåringar kommer att älska plast- och glaslampor med unika former och färger.
  • Med ljusa trådar eller gammaldags Edison-lampor som är anslutna till retrokablar kan du skapa originalbelysning för stilar loft och skandinavisk riktning .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stil högteknologisk i någon av dess sorter är perfekt för ett rum inrett i modern stil. Men de romanska lamporna (smidda och medvetet grova i sina linjer) är mer korrekta att använda i en klassisk plantskola.
  • Marin stilistik stöds av ljuskronor som liknar en rodd eller livboj. En armatur som ser ut som ett rep är oönskad eftersom underhållet är svårare. Äventyrsmotiv krävs också för täckning av icke-triviala tomter som tydligt passar in i det övergripande konceptet. Både "stjärnor" och "raketer", "planetsystem" och liknande kan återspegla kosmisk romantik - det finns många alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armillär sfärarmatur kompatibel med:

  • klassiska interiörer;

  • rum inredda i nautisk stil;
  • barnalternativ loft eller industriell.
Bild
Bild
Bild
Bild

För barn i olika åldrar

De minsta pojkarna känner sig bekväma om de ser lugna och harmoniska färger överallt. Så mycket du gillar kontraster, tröttnar de och ökar irritationen i tidig ålder, så du måste ge upp dem. En färgad kropp med en ogenomskinlig lampskärm är en optimal kombination för både mörka och ljusa timmar på dygnet.

Det rekommenderas att välja gula, ljusgröna och orange nyanser eller mönster som "stjärnhimlen". När ett barn går på dagis eller grundskola kommer det nästan säkert att njuta av en trumliknande ljuskrona.

När du väljer en lampa i sovrummet för barn från 1 till 5 år, försök att föredra romantiska teman, scener med djur. Halogenlökar med sin karakteristiska blåaktiga glöd är lämpliga för dem som redan aktivt använder en dator eller läser böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det råder ingen tvekan om att belysningsanordningar ska vara original, inte tråkiga, och färgens ljusstyrka, de fängslande formerna och användningen av originalmaterial kommer bara att föra dig närmare det önskade resultatet.

Åsikten att belysningsenheten kan plockas upp "för tillväxt" är i grunden felaktig - trots allt är det omöjligt att förutse exakt vad din baby kommer att behöva i framtiden. därför lampan måste tas som krävs nu . Vuxna barn kommer med glädje ihåg hur de lekte under ljuskronan, vilket skapade en festlig och till och med fantastisk atmosfär. Det är mycket värre om det är uttryckslöst och blekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taklampor för tonåringar med exponerade lampor är oönskade, men om du väljer att göra det, se till att lamporna är täckta. vitt matt lager . Tack vare honom är den bländande effekten utesluten och utseendet kommer inte att spridas. Oavsett barnets ålder, kom ihåg att små och vassa delar är farliga. Endast från 5-6 år kan deras närvaro ignoreras. Det är oönskat att stoppa ditt val på ljusa färger, eftersom de redan är irrelevanta för första klassarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ljuskronans storlek bör väljas strikt i proportion till rummets längd och höjd. Du bör definitivt ta hand om en exakt uppskattning av belysningsarmaturens erforderliga effekt. En kvadratmeter måste vara försedd med 20 watt ljusflöde (när det gäller glödlampor, för halogen- och energibesparande är denna siffra mindre). Vid sammanfattningen beaktas inte bara själva ljuskronan utan även lamporna och andra ljuskällor som är installerade i rummet.

LED -lampor har ett antal betydande fördelar jämfört med andra typer av belysningsenheter:

  • de är mindre sköra och mer ekonomiska än klassiska glödlampor;
  • värm inte lika mycket under drift som halogen;
  • det finns inget behov av deras komplexa förfogande.
Bild
Bild

Dimmern visar sig vara mycket användbar, även om du tror att du kan klara dig utan den. Oavsett vilken design du väljer, ta reda på om ljuset är för hårt, om det finns material som lätt antänds i lampan. De grundläggande säkerhetskraven uppfylls av ledande tillverkare, men det är uppenbarligen inte överflödigt att kontrollera deras genomförande.

Det är värt att uppmärksamma materialet för tillverkning av enheten. Plast är lätt, låter dig skapa ett originellt utseende och är billigt, men du måste behandla det med försiktighet. Speciellt billiga lampor som tillverkas av lite kända fabriker smälter ibland och släpper ut giftiga ämnen i luften. Detta är inte bra för både barn och vuxna. Ta alltid bara de ljuskronor som är gjorda av polypropen. En liten prishöjning betalas fullt ut av den ökade säkerheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju lättare det är att ta hand om lampan, desto bekvämare är den för dig. Släta ytor av plast, metall eller glas är enklaste att rengöra; varje utskjutande element, böjning eller ytterligare detalj gör det svårt att hålla ordning.

Om du letar efter en lättskött lampskärm väljer du en avtagbar textil som kan tvättas regelbundet tillsammans med din vanliga tvätt.

En ljuskrona av papper, naturligt trä, bambu och rotting är relativt lätt och miljövänligt, men man måste räkna med den låga hållfastheten hos sådana produkter, och det är ganska svårt att ta hand om dem. Glöm inte dessa punkter när du börjar köpa enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt ögonläkare ska ljuskronans glöd vara både ljust och diffust. Det frostade glaset ger ett mjukt ljus utan en enda bländning. Vi hoppas att våra rekommendationer gör det möjligt för konsumenterna att välja en pålitlig, bekväm, säker och bekväm taklampa för barnrummet.

Rekommenderad: