Ljuskrona Ratt (40 Bilder): Takmodell I Marin Stil På Ett Fartyg För Barnkammaren, Intressanta Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona Ratt (40 Bilder): Takmodell I Marin Stil På Ett Fartyg För Barnkammaren, Intressanta Idéer I Interiören

Video: Ljuskrona Ratt (40 Bilder): Takmodell I Marin Stil På Ett Fartyg För Barnkammaren, Intressanta Idéer I Interiören
Video: The best pirate I've ever seen 2024, April
Ljuskrona Ratt (40 Bilder): Takmodell I Marin Stil På Ett Fartyg För Barnkammaren, Intressanta Idéer I Interiören
Ljuskrona Ratt (40 Bilder): Takmodell I Marin Stil På Ett Fartyg För Barnkammaren, Intressanta Idéer I Interiören
Anonim

Många vill göra sitt hem originellt. Med intressanta idéer i inredningen kan du dekorera det på ett ljust och ovanligt sätt. Rattkronan kommer att ge rummet ett unikt utseende, och takmodellen i nautisk stil för barnkammaren blir inte bara en dekoration, utan också en del av spelet.

Bild
Bild

Särdrag

Kanske verkar det för någon att rattkronan bara är lämplig i ett rum inrett i nautisk stil. Men designers är redo att argumentera med detta. Enligt deras uppfattning kommer en sådan ljuskälla inte bara att vara ett dekorativt element, utan också en mycket funktionell möbel.

Rattkronorna passar perfekt in i affärskontor, finurliga vardagsrum och ganska vanliga barer. I ett hus på trä kommer en rattkrona att vara helt berättigad, tack vare dess koppling till temat frisk luft, natur, hav, resor. Du kan placera en lampa i form av en ratt i korridoren, och ovanför trappan eller längs den, liksom i alla andra rum, beroende på ägarnas önskemål och designidén. Förutom vardagsrum är rattkronan lämplig för barer och kontor, kontor och hallar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det nautiska temat kan spelas upp inte bara genom närvaron av en rattformad ljuskrona i taket i rummet, utan också genom att använda detta objekt som en väggmonterad ljuskälla och yta, till exempel för ett soffbord. Förutom originaliteten kommer en sådan inredningsdetalj att göra den mysig och attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i barnkammaren

För småbarn och äldre barn kommer "skeppshjulets" ljuskrona i barnrummet inte bara att vara en ovanlig belysningskälla, utan kommer också att skapa en atmosfär av en intressant resa, spännande äventyr och drömmar, och kommer att öppna ett verkligt gränslöst utrymme för fantasi

Tillverkare erbjuder speciella modeller av sådana lampor för barn. De är designade i lugna färger, har en säker design och allt i dem görs med hänsyn till frånvaron av en negativ inverkan på barnets hälsa.

Bild
Bild

Dessutom rekommenderar inredningsexperter att komplettera rummet med föremål, bilder och detaljer om det marina temat: en säng i form av ett fartyg, ett gardinsegel, figurer av fartyg, jordklot, kartor, etc. en vägg eller en spegel i en ram av denna form. Valet av färg på ytor för sådana rum kommer också att diktera temat för havet, och rattkronan kompletterar bilden som skapades i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form och material

Oftast har en rattkrona en rund form med tvärbalkar. I sådana modeller är nyanserna fästa på själva cirkeln eller på tvärstängerna. Imitationen av ratten uppnås på grund av den rundade formen, som symboliserar ett fartygs ratt, samt genom användning av karakteristiska handtag på sidorna av strukturen och "marina" material i ljuskronans design: nät, skal, stenar etc. Karakteristisk form som påminner om havet, fartyg och fartygslyktor kan ha nyanser och lampor valda för ljuskällans design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje ljuskrona ska vara vacker, original och funktionell . För tillverkning av ljuskronor i form av en ratt använder tillverkare oftast metall och trä. Färgerna är väldigt olika: från vitt till svart, inklusive olika nyanser av träfärg (wenge, elfenben, valnöt, ek, etc.).

Åldrande mässing är också ett populärt val för en nautisk ljuskrona.

Bild
Bild

I allmänhet är dekoratörer mycket förtjust i att artificiellt åldras sådana modeller, applicera patina eller lacker med effekten av craquelure (sprickbildning).

För att minska kostnaden för produkten använder tillverkare plast som imiterar traditionella material. Det är sant att den inte är lika hållbar som sina motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som vill inreda ett rum i nautisk stil bör ta hänsyn till att materialen för en rattformad ljuskrona ofta inte är de lättaste. Därför måste infästningen av rattkronorna vara pålitlig, eftersom strukturen är ganska tung. Fäst dem i taket med kedjor eller rep. En traditionell krok används oftast vid fästets bas, som tål mycket vikt. På grund av detta kan många modeller placeras inte bara på starka trä- eller betongtak, utan också säkert fixerade vid installation av ett sträcktak.

Bild
Bild

Varianter av belysning

Belysning med en ljuskrona i ett rum kan organiseras på flera sätt:

  • lampor upp;
  • lampor ned;
  • väggbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att rikta ljuset mot taket skapar dämpad belysning i rummet. Atmosfären av mystik och närhet är perfekt för sovrum, där ljuset riktat mot taket diffunderar, blir dämpat och en ganska skrymmande ljuskrona skapar en ytterligare mörkare effekt.

Sådan belysning är bäst lämpad för rum där människor vilar, tillbringar tid i samtal och avkoppling.

Bild
Bild

För rum där ägarna föredrar att läsa, gör små eller exakta arbeten, är det bättre att välja en ljuskrona med nedåtvända lampor. De kommer att ge ett ljusare ljus, belysningsgraden blir högre, vilket gör att du kan arbeta utan att skada ögonen på invånarna i rummet.

Nedåtgående ljus fyller rummet för maximal ljusstyrka.

Bild
Bild

Den rattformade väggkronan kommer utan tvekan att bli en ljuspunkt i det inre av rummet.

Belysning från det kommer att vara ett bra alternativ om du behöver belysa inte hela rummet som helhet, men någon del av det, till exempel väggar, rekreationsområden eller sängens huvud.

Glöm inte individuella preferenser. Om ägarna älskar starkt ljus, men vill organisera ett rekreationsområde i rummet, kan en kammaratmosfär i rummet skapas genom andra lösningar, om än genom att välja ljusa lampor som lyser nedåt.

Bild
Bild

Plafonds

Om utformningen av rattkronan är ganska enkel och du knappt kan hitta på något originellt här, kan nyanser och lampor för det väljas från ett mycket brett sortiment.

Skärmar för en ljuskrona i ratten kan ha följande form:

rund (fyllig boll eller med en skuren kant)

Bild
Bild

cylindrisk

Bild
Bild

snyggt, upprepar utseendet på skeppslanternor från tidigare århundraden

Bild
Bild

För att dekorera ljuskronan i form av en ratt och göra den mer lik källan till bilden används olika designtekniker.

Bland dem finns följande:

Användningen av ljusformade lampor, som skapar effekten av den blåsa vinden som kännetecknar havet och svajande ljus

Bild
Bild

Ansökan för att dekorera en ljuskrona med öppna lampor utan nyanser. De installeras ofta i smidesljusstakar

Denna ljuskälla ger både ljus och mjuk belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Koncentration av ljus till en punkt - istället för flera lampor används en kupolformad skärm som mjukar det infallande ljuset och löser det liksom.
  • Lampor med nyanser som tittar i taket. Oftast används denna idé vid utformningen av ljuskronor avsedda för barnrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av inbyggda taklampor på ljuskronans yta (oftast är det trämodeller)

Med det här alternativet kan du skapa ett mjukt dämpat ljus och samtidigt belysa rummet tillräckligt starkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Sådana modeller är ganska populära idag och i många butiker (inklusive onlinebutiker) finns det ljuskronor i form av en ratt. Alla varierar dock ganska mycket i pris.

Kostnaden beror på flera faktorer:

  • material av vilket lampan är gjord;
  • märke och ursprungsland (Ryssland, Italien, Polen, etc.);
  • antalet lampor och deras pris;
  • unika design;
  • antalet ytterligare dekorativa element.

Lampkronor från inhemska tillverkare, som innehåller ett minsta antal belysningselement, är de billigaste belysningsarmaturerna i denna kategori. Design med LED -lampor är dyrare, men lampor i dem är mer hållbara och säkrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med egna händer

Vissa hantverkare rekommenderar att du gör en original ljuskrona i form av en ratt med egna händer. Med vissa färdigheter i att arbeta med metall och trä, liksom i dekoration, kan du klara denna uppgift mycket framgångsrikt. Det är sant att den här modellen ofta är dyrare än den kan köpas i en butik. Men å andra sidan kommer ett handgjort ljuskrona-hjul tillverkat med egna händer omedelbart att bli en unik sak, som inte bara blir en "höjdpunkt" i rummets interiör, utan också blir dess främsta ljusa accent.

Tak- eller väggkrona-ratten är i perfekt harmoni med inslag av valfri stil och riktning. Det kommer att bli ett starkt ljus accent i rummet, vilket ger interiören fullständighet och originalitet.

Rekommenderad: