Ljuskronor Med Tygnyanser (27 Bilder): Takhängande Modeller Med Tygnyanser Av Organza, Linne Med Fransar

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor Med Tygnyanser (27 Bilder): Takhängande Modeller Med Tygnyanser Av Organza, Linne Med Fransar

Video: Ljuskronor Med Tygnyanser (27 Bilder): Takhängande Modeller Med Tygnyanser Av Organza, Linne Med Fransar
Video: Utanpåliggande Lamputtag från Schneider Electric 2024, Maj
Ljuskronor Med Tygnyanser (27 Bilder): Takhängande Modeller Med Tygnyanser Av Organza, Linne Med Fransar
Ljuskronor Med Tygnyanser (27 Bilder): Takhängande Modeller Med Tygnyanser Av Organza, Linne Med Fransar
Anonim

Ljuskronor med tygnyanser har varit mycket populära i flera år. De utför två funktioner - de lägger till ljusa accenter i interiören och belyser rummet. Designers presenterar varje år nya modeller av belysningsarmaturer med intressanta mönster och former. Därför är moderna ljuskronor med tygnyanser lämpliga för alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En ljuskrona med textilskugga är en original möbel som har ett antal funktioner:

  • Olika typer av textilier används för tillverkning - organza, siden, linne, säckväv. Tyget spelar en roll för att välja stil och design i ett rum. Till exempel, för att skapa en mysig, rustik Provence, rekommenderar experter att ge företräde åt grova, naturliga tyger. Dyra, chica dukar är lämpliga i en utsökt klassisk inredning.
  • Lampskärmen måste ha en ram - metall, trä eller plast.
  • Tillverkare erbjuder en mängd olika former - vanliga (runda, koniska) och abstrakta (halvklot, parallellpipade) former.
  • Beroende på ljuskronans konfiguration kan den sprida ljus nedåt och reflektera strålar från taket.
  • Lampskärmar kan dekoreras med intressanta tillägg - fransade band, kristallhängen, draperier, strass, rosetter och blommor. De ser eleganta och lyxiga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till meriterna ljuskronor med tygskärmar inkluderar deras hållbarhet (de kan inte brytas), skapade av mjukt, spridande ljus, enkel underhåll, praktisk.

Nackdelar kan kallas mycket vikt (om ramen är av metall) och svårigheten att ta hand om vissa tyger.

Visningar

Designers särskiljer flera typer av klassificeringar av textil lampskärmar:

  • Efter typ av bilaga . De vanligaste hängkrokarna. De utmärks av en lång upphängning (kabel, rör, kedja), som är fäst vid en krok i taket. Detta alternativ är idealiskt för rymliga rum med högt i tak och där ljusbelysning krävs. Taket ligger på andra plats. De ser snygga ut på grund av sitt fäste på den takmonterade skenan. Taklampor är lämpliga för små rum.
  • Med antalet glödlampor . Enstaka och flerrörs utmärks.
  • Efter typ av lampor . Glödlampa, halogen, lysrör, LED - valet beror på personlig preferens och ekonomisk förmåga.
  • Enligt stilriktningen . Klassiska ljuskronor, moderna, rustika stilar - country, provence, modern - loft och högteknologi är populära här.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Ljuskronor är gjorda av två typer av material.

Ramen är tillverkad av hållbar metall, glas, plast eller trä. Metall är mer hållbart, plast är praktiskt och priset är lågt, men trä är ett brännbart material med brandsäkerhetstekniker som måste följas.

En mängd olika tyger fungerar som mjuka material.

De måste vara mycket motståndskraftiga mot långvarig exponering för lamptemperaturer. Annars försvinner tygets färg snabbt.

Tyget bör inte heller vara spontant brännbart med hög ljusgenomsläpplighet. Det mest prisvärda alternativet är chintz. Det är inte dyrt, det kommer att hålla mer än ett år.

Satin sticker ut på grund av sitt breda utbud av färger och trevlig konsistens. De täta fibrerna i tyget dämpar ljuset och skapar en intim, avkopplande atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Atlas ser dyr ut och är lämplig för inredning av vardagsrum och hallar. Den har en hög bandbredd, vilket gör att rummet alltid är ljust och ljust.

Silketäckta belysningsarmaturer ser aristokratiska och eleganta ut. Nackdelen med detta material är att det inte är hållbart.

Spetstyg ser intressant ut, mönster skapar en original stil och utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Ljuskronor med tygnyanser är mångsidiga. De är lämpliga för alla rum och lokaler. Det viktigaste är att välja rätt modell och stil.

Vardagsrummens rymlighet betonas positivt av stora lampskärmar inslagna i lätta tyg eller spetstyger. En sådan slöja låter ljus sprida sig över hela området, ger ljusstyrka och hög belysning.

I sovrum, för att skapa en mysig intim atmosfär, är det bättre att välja en liten ljuskrona med en lampskärm av täta, dyra tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg lampskärm kan matchas med vilken design som helst. För rustika stilar (Provence, country) är naturliga tyger (linne, säckväv, chintz) och lakoniska blomsterprydnader lämpliga; fransar, fransar, tyger med rika djupa, ädla nyanser bör läggas till den klassiska interiören.

Lampskärmar används också i barnrum. Ritningar appliceras på tyget - blommor, flygplan, bilar, fjärilar, sagohjältar, serier, tecknade serier, böcker.

Varje modell och form är lämplig för köket, men alla tyger tenderar att absorbera lukt och snabbt bli smutsiga. Därför måste materialet väljas vattenavvisande, lätt att rengöra.

I alla fall kommer lampskärmen att göra rummet mysigt, dekorera rummet, ändra atmosfären, lägga till charm och hjälpa dig att njuta av din hemmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Det finns en uppfattning att en textil lampskärm inte är praktisk, det är svårt att ta hand om det, en sådan belysningsenhet är föråldrad och passar inte modern inredning. Många designers avråder från att installera en lampskärm i badrummet och köket ovanför spisen. Här kommer materialet snabbt att få ett otäckt utseende på grund av hög luftfuktighet, ånga och sedimenterande fett.

Lampskärmstillverkare erbjuder ett stort utbud av tyger som är lätta att rengöra med de vanligaste metoderna.

Till exempel kan tyger rengöras med en dammsugare, torr borste eller fuktig trasa. I alla fall, innan rengöring, kopplas lampskärmen bort från det elektriska nätverket, varefter det torkas på ett naturligt sätt utan att använda värmare och torktumlare.

Våt rengöring och rengöringsprodukter undviks bäst.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Lampskärmar dämpar lampor, absorberar strålar, sprider ljus, mjukar upp det och skapar en varm atmosfär. Varje lampskärm kommer att locka ögat, fokusera på stilen i rummet, vilket ger det charm och elegans.

Bild
Bild

Lampskärmen över matbordet är alltid vacker och hemlik, det verkar förena alla hushållsmedlemmar. Interiörens sofistikerade stil betonas av den trevliga korallfärgen, mönstren och fransarna. Ljuset riktas direkt mot bordet, något nedtonat, vilket skapar en mysig och avkopplande miljö.

Bild
Bild

En liten snygg lampskärm på en plastram kommer att passa i ett sovrum och en barnkammare för en tjej. Det ser elegant och ovanligt ut. Färgschemat är lugnt, medan spetsar tillför lekfullhet och ömhet.

Bild
Bild

För ett sådant sovrum måste du välja lämplig ljuskrona - elegant, vackert, stort. En lampskärm med ett rosa tätt tyg, dekorerat med lugg och tofsar, passar perfekt in i denna inredning. Vita, beige toner kombineras harmoniskt med en nyans av dammig ros, som ger adel och stämmer in i ett lugnt, lugnande humör.

Bild
Bild

En kokettkrona med tre nyanser i ett lätt tyg trimmat med spetsar är ett bra alternativ för ett sovrum. Ljuskronan ser tyngdlös ut, som om de vita molnen lyser upp av solljus. Sådana alternativ kommer att tilltala tonårsflickor, dekorera och ge ömhet åt inredningen.

Bild
Bild

En taklampa med en tygskärm är en populär typ av ljuskrona. Den är lämplig för små rum. Denna modell ser dyr och elegant ut - den kombinerar perfekt tätt tyg, broderade blommiga applikationer och inredning i form av kristalldroppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En plantskola för en nyfödd ska vara söt, mysig och lätt. Den vita lampskärmen med fjäriltryck är i harmoni med tapeten. Tillsammans skapar de viktlöshet, verkar avslappnande och ser original ut. Korrugerat tyg och hängande bollar i olika färger bidrar till ljuskronans originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om ljuskronor med en tygskärm i följande video.

Rekommenderad: