Ljuskronor I Stil Med "modern" (57 Foton): Takhängande Designmodeller I Ett Modernt Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Stil Med "modern" (57 Foton): Takhängande Designmodeller I Ett Modernt Vardagsrum

Video: Ljuskronor I Stil Med
Video: Muhteşem DEKORASYONLU 18.000.000 TL Değerinde LUX Ev Turu | DENİZ SALONUN İÇİNDE 2024, Maj
Ljuskronor I Stil Med "modern" (57 Foton): Takhängande Designmodeller I Ett Modernt Vardagsrum
Ljuskronor I Stil Med "modern" (57 Foton): Takhängande Designmodeller I Ett Modernt Vardagsrum
Anonim

Ljuskronan är den viktigaste källan till belysning. Oftast installeras dessa föremål i sovrum och rymliga vardagsrum. En korrekt vald ljuskrona kan vara ett harmoniskt tillskott till inredningen. Med hjälp av sådana modeller kan du också ge inredningen en eller annan stil. Idag kommer vi att prata om graciösa och graciösa lampor i den populära jugendstilen.

Särdrag

För närvarande är jugendstilen på toppen av sin popularitet. Det kännetecknas av släta och graciösa linjer. Sådana konturer kan göra interiören mer elegant och attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor gjorda i denna riktning kan lätt fungera som centrum för hela kompositionen i ett rum eller bli en spektakulär pricken över i: et på en elegant ensemble. Det främsta kännetecknet för sådana belysningsanordningar är frånvaron av viktelement och onödiga linjer. Raffinerad lakonism är inneboende i de ursprungliga modernistiska lamporna, och inte pretentiös pomp, som det kan tyckas vid första anblicken.

Som regel vänder sig extraordinära och kreativa människor, trötta på gråa och monotona miljöer, till interiörer i detta perspektiv. Om till en början endast mycket rika konsumenter hade råd med jugendensembler, då idag kan alla köpa en vacker modernistisk ljuskrona.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyckligtvis slutar moderna företag att glädja oss med ett stort sortiment av snygga armaturer i en elegant design. Du kan köpa en lämplig produkt för varje smak, färg och plånbok.

Vid första anblicken kan en Art Nouveau -ljuskrona verka ganska enkel och okomplicerad. Faktum är att denna detalj spelar en av de avgörande rollerna i interiören, eftersom den sätter den allmänna tonen för den befintliga designen och ofta är sista handen.

Ofta har modernistiska ljuskronor intressanta och invecklade former . Detta beror på att denna stil inte är inneboende i väldefinierade linjer och kantiga detaljer. Som regel utmärks belysningsarmaturer i jugendriktningen av en asymmetrisk design, gjord så noggrant som möjligt och har utsökta kurvor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos sådana spektakulära lampor är vacker prydnad . Dessa attraktiva och rika element ser harmoniska ut inte bara i taket utan också på väggarna.

Många lägenhetsägare gör zonindelning med modernistiska ljuskronor. Vissa produkter har dedikerade nyanser, med vilka du kan rikta ljusstrålarna i önskad riktning. En av de "läckra" höjdpunkterna i jugendlampor är dekoration bestående av flerfärgade glasögon . Sådana tillägg ser väldigt eleganta och färgglada ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sin intressanta och fascinerande design ser modernistiska belysningsarmaturer inte alltför pretentiösa ut. De visar inte rikedom och lyx i heminredning, men samtidigt är de den organiska färdigställandet av en vacker och elegant ensemble.

Det är värt att notera att Art Nouveau -belysningsenheter ser organiskt ut inte bara i en liknande stilistisk riktning. En sådan modell kan också användas för att dekorera futuristiska ensembler. Det kan till exempel vara en högteknologisk eller loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag finns det ett stort utbud av olika lampor på belysningsmarknaden. Alla befintliga alternativ kan dock grovt delas in i två huvudtyper:

  • tak;
  • upphängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de vanligaste är takalternativ som alla känner till. Sådana produkter fästs direkt på taket i rummet med hjälp av speciella fästelement. Normalt installeras takkronor i den centrala delen av rummet.

Oftast hittar dessa typer av ljuskronor sin plats i vardagsrum, korridorer eller i köket. Med hjälp av modernistiska takanordningar kan du tillhandahålla inte bara högkvalitativ och tillräcklig belysning i ett visst utrymme, utan också visuellt göra taket högre. En sådan populär designteknik utökar också visuellt layouten på rummet, vilket gör det mer rymligt.

En fashionabel ljuskrona i jugendstil kan väljas för taket i absolut vilken höjd som helst, eftersom den yttre designen av sådana enheter organiskt passar in i både små och stora utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängda modeller har olika utföranden. I dem är ljuskronan upphängd från starka kedjor eller andra kvarhållande element i modernistisk stil. Naturligtvis rekommenderas det att välja sådana exemplar endast om rummet är stort och det har tillräckligt högt i tak. Detta förklaras av någon hängande ljuskrona sticker ut djupt in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande konstruktioner är inte lämpliga för alla lokaler. Det rekommenderas att endast installera sådana lampor i pålitliga och förstärkta tak, eftersom de oftast har en betydande vikt.

Material (redigera)

Moderna jugendbelysningsarmaturer är gjorda av olika material. Det är på dem som produktens styrka och hållbarhet beror, liksom dess kostnad:

Vacker design och bra prestandaegenskaper kan skryta brons ljuskronor . I sådana fall syns diskreta anteckningar från klassiker och vintage. Tack vare sin lakoniska och minimalistiska bild sticker bronskronor inte ut med pompa utan är mer graciösa och förfinade.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det ser spektakulärt och snyggt ut i sådana belysningsarmaturer. glas . Detta material kan användas för att göra en produktram eller plattor med dekorativa prydnader. Om du bestämmer dig för att dekorera interiören med en glasmodell, rekommenderas det att välja alternativ av hög kvalitet gjorda av bra glas. Damm kommer inte att lägga sig på sådant material. Dessutom, i sådana armaturer, kommer lampan att avge ett rikare och trevligare ljus.
  • Lite mindre vanligt är modernistiska ljuskronor med naturliga detaljer. trä, slitstarka textilier, metall, kristall eller smidd stål .
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

En spektakulär ljuskrona i jugendstil är svår att förväxla med någon annan modell:

Traditionell design av sådana produkter består av släta och krökta hornlinjer, liksom lakoniska (vanligtvis runda) nyanser

Samtida designer ljuskronor kan också kompletteras med fyrkantiga nyanser. Det kan finnas flera av dem i en produkt. Speciellt attraktiva och fashionabla utseende med vävda eller plastiska nyanser av en fyrkantig form, där ett elegant tryck eller mönstrad ritning av en kontrasterande nyans syns

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter en mer elegant och graciös bit, bör du vara uppmärksam på taklamporna i jugendstil med sammanflätade vågliknande armar, utrustade med ljuslökar. Dessa alternativ ser väldigt dyra och intressanta ut. De kan installeras inte bara i modernistiska, utan också i klassiska och neoklassiska ensembler

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kan den ovanliga designen av en sådan ljuskrona kompletteras med mer moderna och futuristiska element. Det kan till exempel vara små runda nyanser gjorda av metall med en blank yta eller långsträckta öppna nyanser-rör

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor dekorerade med droppformade hängen på tunna kedjor har ett fantastiskt utseende. Sådana alternativ ger inte bara utmärkt belysning i rummet, utan ger också atmosfären en speciell charm och glans

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Ljuskronan ska matcha möbler och inredning, inte bara i enlighet med stilen, utan också färgen.

Art Nouveau -lampor finns i olika färger. Många heminredningsarkitekter föredrar att gå för glänsande stål eller färgat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de mest populära är klassiska svarta, bruna och vita modeller . Så vita exemplar kan tillverkas av högkvalitativt och vackert porslin och svarta eller bruna av naturligt wenge-trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer lampans färg, var uppmärksam på färgpaletten i inredningen och möblerna. Ljuskronan bör överlappa med dessa komponenter och inte komma ur den allmänna ensemblen och bli en onödig detalj.

Tillverkare

Om du vill köpa en vacker ljuskrona av hög kvalitet, bör du vända dig till populära och beprövade märken.

Huvudtillverkaren av sådana belysningsanordningar är Italien . Modernistiska lampor från italienska företag är vansinnigt populära över hela världen, eftersom de har högsta kvalitet och genomtänkt design till minsta detalj. Sådana produkter kommer att tjäna sina ägare under mycket lång tid och kommer inte att skapa några problem under drift.

Bild
Bild

Förutom högkvalitativa och populära italienska lampor, den moderna belysningsmarknaden erbjuder utmärkta produkter från:

  • Österrike (under varumärket Globo);
  • Tyskland (under varumärket MW-light);
  • Frankrike (under varumärket Jielde);
  • Spanien (under varumärket Mantra);
  • Kina (under varumärket Omnilux);
  • Ryssland.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en ljuskrona i jugendstil bör baseras på följande kriterier:

Lokal . Innan du köper en produkt bör du bestämma var du exakt vill installera den. Om du vill dekorera ett stort vardagsrum eller sovrum med högt i tak med en ljuskrona kan du välja en större hängsmodell med flera nyanser.

För en kompakt hall rekommenderas det att köpa en liten takkrona i minimalistisk och modern stil. Sådana alternativ ser attraktiva ut, men samtidigt har de inte ett stort antal dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Material . Undersök kvaliteten på materialet som objektet är tillverkat, liksom tillförlitligheten i dess design. Akta dig för alltför billiga kopior. Sådana ljuskronor kan tillverkas av syntetiska råvaror som har en negativ inverkan på människors hälsa.
  • Design . Trots mångsidigheten och flexibiliteten i stilen, glöm inte att ljuskronan måste passa in i den övergripande ensemblen. Det rekommenderas att välja produkter med lämpliga färger och former.
  • Tillverkare … En viktig roll spelas av tillverkaren, under vars märke lampan säljs. Numera kommer det inte att vara svårt att hitta all nödvändig information om ett visst märke, därför är det bättre att bekanta sig med recensionerna på produkterna från din valda tillverkare innan du köper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Originalidéer i en modern inredning

I ett elegant sovrum med ett vitt tak i flera nivåer och en karamellsträckfilm, kommer en svart modernistisk ljuskrona med svarta nyanser på rundade underlag att sticka ut effektivt. Lägg under denna belysningsarmatur en vacker mörk säng med en vävd sänggavel prydd med kontrasterande tryck och mörkbruna sängbord med svarta lampor.

Dekorera väggarna i ett sådant rum med krämfärgat gips och bilda ett accentområde bakom sängen med en grund nisch och gyllene tapeter. Komplettera ensemblen med vita gardiner med svarta tryck på fönstren, en designerspegel över sänggaveln och chokladfärgade sidenlinne.

Bild
Bild

I ett litet kök med en delikat turkosfärg kan du hänga en rundformad glaskrona på en kort kedja och placera en vit uppsättning under den (nära en vägg) och köksapparater (mittemot den andra väggen). Mellan dessa komponenter passar ett litet matbord och en mjuk turkos bänk med en vit kropp.

Bild
Bild

En mörk krökt ljuskrona med fyra grå nyanser kommer att se organisk ut i ett rum med beige väggar, ett vitt tak med nischer och ett svart golv fodrat med parkettbrädor. Placera i ett sådant rum en vit dubbelsäng med en svart filt, en fluffig vit matta, sängbord i svart glas med stora metalllampor och en svart byrå mitt emot sängen med ett mönster av naturligt trä.

Komplettera headsetet med en stor inbyggd garderob med spegeldörrar. Avrunda ensemblen med mörk choklad eller svarta fönstergardiner och vita kuddar.

Bild
Bild

En metallkrona med tunna baser och fem vita nyanser kommer att se harmonisk ut mot bakgrunden av ett mjukt kaffetak, kaffeväggar och ett ljusbrunt golv. Sätt i ett sådant rum en säng med en hög mjuk sänggavel dekorerad med möbeltappar, lakoniska vita sängbord och ett toalettbord. Dekorera en accentvägg bakom sängen och täck den med brun tapet med vita mönster och installera stora speglar på båda sidor av detta område.

Rekommenderad: