Klassiska Ljuskronor (53 Bilder): Takhängande Modeller I Stilen "klassisk" Och "neoklassisk" För Ett Modernt Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Klassiska Ljuskronor (53 Bilder): Takhängande Modeller I Stilen "klassisk" Och "neoklassisk" För Ett Modernt Vardagsrum

Video: Klassiska Ljuskronor (53 Bilder): Takhängande Modeller I Stilen
Video: Dezall Lamptops - Setting pendant lamps straight 2024, Maj
Klassiska Ljuskronor (53 Bilder): Takhängande Modeller I Stilen "klassisk" Och "neoklassisk" För Ett Modernt Vardagsrum
Klassiska Ljuskronor (53 Bilder): Takhängande Modeller I Stilen "klassisk" Och "neoklassisk" För Ett Modernt Vardagsrum
Anonim

Framväxten av nya stiltrender, som återspeglar den moderna världen, leder till uppkomsten av helt nya inredningsartiklar. Detta gäller även belysningsarmaturer, medan klassiska attribut fortfarande inte går ur mode. Bland det stora utbudet av modeller finns populära klassiska ljuskronor som utmärks av intressanta designlösningar. Och de kommer inte nödvändigtvis att ligga i rum med ett stort område - eleganta klassiska modeller har skapats för små rum, som kommer att bli en verklig höjdpunkt i interiören.

Funktioner och Fördelar

Nästan varje person förknippar den klassiska stilen med konservatism, som manifesterar sig i allt, även i inredningsartiklar. Men olika val av modeller av samma ljuskrona kan bara glädjas med en genomtänkt design. Trots transformering av sådana attribut av designers, funktioner som endast är karakteristiska för klassiska produkter finns kvar:

Plafonds är gjorda i form av blommor, ljus och har rätt geometrisk form. Det finns inga särskilda friheter när du skapar en klassisk ljuskrona - formen på lampskärmarna bör vara extremt strikt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av färgpalett är begränsat till vissa nyanser. De vanligaste modellerna är vit, svart, gyllene, silver, brun, beige. Sällan, men mättade nyanser är närvarande när ett klassiskt attribut blir en ljus accent i en lägenhet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendet kännetecknas av sofistikering, elegans, lyx, därför är nyanser (mestadels) gjorda av kristall, glas, porslin

Bild
Bild
  • En sådan ljuskrona har som regel mycket vikt, vilket innebär att basen måste vara stark, bättre än metall. Kristaldetaljer bryter ljuset mycket vackert, därför lägger de lyx och magi till rummet. Vissa modeller inkluderar flerfärgad kristall: lila, grön, röd.
  • Om attributet ligger i vardagsrummet, väljs det med en multi-level design, ett stort antal lampskärmar och ytterligare dekorativa element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på designfunktionerna i de klassiska alternativen kan ett antal av deras fördelar särskiljas:

  • Sådana ljuskronor har dyra material, så rummen ser alltid spektakulära ut i taket.
  • Klassikerna kommer aldrig att gå ur modet, för de är alltid i trend.
  • Älskare av elegans och enkelhet kommer att uppskatta dessa modeller.
  • Innovativ teknik gör belysningsenheter bekväma, trots all tradition.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska ljuskronor är utformade inte bara för vardagsrummet eller sovrummet - de kommer att se inte mindre eleganta ut i köket.

Visningar

En ljuskrona är den viktigaste ljuskällan i en klassisk inredning, så det är mycket viktigt att göra rätt val när du köper ett sådant attribut. För att göra detta måste du känna till huvudtyperna av modeller, och det finns bara två av dem:

Tak . Detta alternativ passar perfekt in i ett rum i alla områden, eftersom det inte har en metallram, hängande dekorativa element. Basen i en sådan modell är platt och är säkert fastsatt i taket. Om det plötsligt vidrörs av misstag, lossnar det inte och hotar att kollapsa nedåt. Klassiska takalternativ, tack vare deras "spridande" design, höjer visuellt låga tak med fokus på deras snygga men chica utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd . Sådana attribut indelas av designers i suspensioner av enkel design och komplex. I det första fallet har modellen en stor lampskärm, som är upphängd från en kort eller lång kedja. Ett annat alternativ innebär en pålitlig ram och horn med flera nyanser vid basen. Upphängda lampor kommer att vara lämpliga i stora rum, eftersom de ger olika hängande dekorativa element. Om utrymmet är stort och taket är mycket högt kommer två eller tre identiska klassiska ljuskronor, som ska placeras på kort avstånd från varandra, att se spektakulära ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland anhängarna av klassisk inredning och inredningsartiklar är en sådan typ av ljuskrona vanlig som johannesbröd . Antalet av dessa horn kan vara annorlunda: en modell med tre armar kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett litet rum med lågt i tak och en femarmad modell för ett rymligt rum med högt i tak. De kan placeras på en solid stav eller ram i form av en kedja - allt beror på storleken och antalet lampskärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampor

I klassiska modeller av belysningsattribut används två typer av glödlampor: glödlampa och LED. Det första alternativet har varit känt länge och passar för nästan alla enheter. Det belyser rummet perfekt och har en hög färgåtergivning. Denna typ av glödlampa har dock sina nackdelar: de förbrukar mycket el och värmer upp lampskärmarna.

Bild
Bild

För säkerhets skull är det nödvändigt att ta hänsyn till lampornas dimensioner: produkterna får inte komma i kontakt med skärmarna och vara nästan hälften av deras storlek.

De mest lönsamma när det gäller ekonomiska besparingar och hållbara är LED -lampor . De är bekväma för synen och i allmänhet säkra för människors hälsa, eftersom de inte avger skadliga ämnen när rummet är upplyst. De kan avge kallvitt och mjukt gult ljus, samt användas som nattljus - allt beror på själva lampans färg och kraft.

G Halogenlampor är populära inom modern högteknologi, minimalism och mer . Sådan belysning kan fungera som ytterligare belysning, men den används inte för klassiska ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ytterligare en typ av glödlampor - självlysande . De lyser perfekt upp stora områden, samtidigt som de sparar energi betydligt, men de används inte bara i klassiska belysningsarmaturer utan även i bostadslokaler. Dessa lampor används för att belysa medicinska institutioner, utbildningsinstitutioner, kontorsbyggnader och andra offentliga byggnader.

Blanketter

Klassiska ljuskronor skapas i enlighet med vissa krav: de måste ha symmetriska former, raka tydliga linjer och harmoniska proportioner. Även om ljuskronan har den ursprungliga formen på lampskärmarna är symmetrin i alla detaljer ett måste. Tack vare dessa kriterier ger belysningsattributen rummet en respektabilitet och en känsla av lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor av modeller i stil med klassikerna har släta och sfäriska former med blommotiv applicerade på dem. Med detta i åtanke kan lampskärmarna själva ta form av en knopp eller blomma, dekoreras med smidda grenar eller löv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet nyanser placerade på en ljuskrona är också viktigt: ju fler det finns, desto elegantare ser själva attributet ut.

Material (redigera)

Klassiska modeller av belysningsattribut skapas inte av alla material: metallskärmar och trädelar är inte inneboende i klassikerna. Oftast är produktens ram gjord av brons och kan dekoreras med konstnärlig smide i form av blad, blommor, lockar eller förgyllning, och plattan är dekorerad med glas- eller kristallhängen. Klassiska ljuskronor kan tillverkas av följande material:

Glas. Lampskärmar gjorda av detta material reflekterar perfekt ljus, deformeras inte eller bleknar och bibehåller ett utsökt utseende i många år. Glasvaror är mycket ömtåliga och detta är den enda nackdelen. Vissa modeller är dock gjorda av ett speciellt material som inte går sönder när de tappas

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristall. Detta material kännetecknas av ett spektakulärt utseende. Kristallkronor hängs ofta i vardagsrummet för att skapa en festlig atmosfär och kristaldetaljer ger lyx

Bild
Bild

Textil. För sådana lampskärmar används endast vissa typer av tyg: sammet, siden, corduroy, ull, bomull. Det bör dock komma ihåg att dessa material är mottagliga för yttre påverkan, så de bör inte installeras i köket eller badrummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast. Produkter gjorda av det har ofta ursprungliga former på grund av materialets lätthet. Det klassiska alternativet är en takkrona

Bild
Bild

Metallnyanser är inte typiska för den klassiska stilen, men ramen för belysningsattributen är skapad av metall.

Varianter av stil

Klassiker förblir alltid i trend, men vissa inredningsartiklar i denna stil passar inte alltid in i moderna designlösningar. För att kombinera klassiker och modernitet skapades några varianter av stilriktning - nyklassicism och amerikanska klassiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För anhängare av klassiska kanoner och minimalism i inredningen är belysningsattribut i neoklassisk stil lämpliga. Det är baserat på moderna traditioner som observerats i rummets design, samtidigt som det bibehåller symmetrin i detaljerna och ljuskronans lyxiga utseende.

Kristallmodeller med diffus belysning kommer att se bäst ut.

Bild
Bild

Amerikanska klassiker är också en modern touch av klassisk stil. Det innebär dock en kombination av dekorativitet och komfort, elegans och funktionalitet. På grund av sin eklekticism är en sådan stilriktning universell, därför passar den lika harmoniskt in i interiören med en övervägande av både lyx och enkelhet.

Bild
Bild

Färger

Färgpaletten för klassiska ljuskronor är inte lika bred som modeller av andra stilar. Den innehåller lugnande nyanser: vit, grädde, brun, svart, grå, guld och silver. Dessa färger speglar all lyx, nåd och elegans i den klassiska stilen.

Men klassiska ljuskronor med känsliga färger är också populära: turkos, rosa, gul, etc. I form motsvarar detta attribut helt den önskade stilriktningen, och den ursprungliga nyansen gör att du kan göra den till huvud accent i rummet.

Vackra idéer för moderna interiörer

Klassiska modeller i modern inredning har enkla mönster, och deras inredning är elegant och utan mycket chic. Matta lampskärmar i ljusa färger används ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet behöver en spektakulär ljuskrona för att betona lyxen i de omgivande möblerna, väljs hängande attribut med flera nyanser och ytterligare dekorativa element (vanligtvis gjorda av kristall).

Bild
Bild

Belysningsattributen har olika variationer - allt beror på i vilket rum de ska placeras. Följande modeller är intressanta för sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana attribut är lämpliga för vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I köket ser ljuskronor i klassisk stil ut så här:

Bild
Bild
Bild
Bild

En väl vald klassisk version kommer harmoniskt att passa in i en modern inredning och ge den en atmosfär av fest och firande.

Rekommenderad: