Båge I Korridoren (34 Bilder): Lockig Design Av öppningar Mellan Vardagsrummet Och Korridoren I En Liten Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Båge I Korridoren (34 Bilder): Lockig Design Av öppningar Mellan Vardagsrummet Och Korridoren I En Liten Lägenhet

Video: Båge I Korridoren (34 Bilder): Lockig Design Av öppningar Mellan Vardagsrummet Och Korridoren I En Liten Lägenhet
Video: Att inreda på liten yta - IKEA Heminredarna 2024, April
Båge I Korridoren (34 Bilder): Lockig Design Av öppningar Mellan Vardagsrummet Och Korridoren I En Liten Lägenhet
Båge I Korridoren (34 Bilder): Lockig Design Av öppningar Mellan Vardagsrummet Och Korridoren I En Liten Lägenhet
Anonim

Utgången från korridoren till andra rum i huset eller lägenheten måste vara noga genomtänkt, annars kan det positiva intrycket försvinna även om alla andra hörn av hemmet är vackert inredda.

Vad det är?

En båge i korridoren är ett utmärkt alternativ för zonindelning utan att använda dörrar. Designproffs noterar att det kan spela en ljus (i alla bemärkelser) roll i interiören, om du använder bra efterbehandlingsmaterial.

Mestadels välvda strukturer är utformade för att "återuppliva" små korridorer i små bostäder, men de visar sig ganska bra i privata hus i ett stort område.

För att bågen i lägenheten ska hjälpa till att uppnå målet och inte skapa problem måste du tydligt formulera uppgiften. Oftast krävs det att dela utrymmet och samtidigt inte komplicera passagen från en del till en annan. Om rummet är stort fungerar bågar som ett ytterligare sätt att uttrycka idén om interiören. Då görs de mer dekorativa än funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bågar i ett klassiskt format (halvcirkelformat) monteras ofta mellan hallen och korridoren. Även de senaste modetrenderna gör dem inte mindre efterfrågade. Sådana element är yttre fasthållna och eftertryckligt solida, de kan passa in i den mest invecklade interiören. Om du behöver kombinera en entré med ett kök på kort tid finns det inget bättre än en portalkonfiguration.

Bild
Bild

Art Nouveau -bågen är ett segment av en cirkel; det finns en vinkel mellan dess båge och huvudväggen. Med det här alternativet kan du, med bibehållen svårighetsgrad av raka former, göra utseendet lite mer plastiskt. En annan fördel är att otillräckligt högt i tak inte kommer att bli ett hinder för genomförandet av din idé. Formen på ellipsen är inte slående, men samtidigt upplevs den visuellt som mycket trevlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid utgången från korridoren görs ibland trapetsformade bågar - det här är en ljus och ovanlig lösning som ser väldigt dynamisk ut. Du bör inte vara rädd för speciella svårigheter, eftersom dekorativ sömnad av hörnen på vanliga dörröppningar gör att du kan utföra arbetet snabbt och effektivt.

Om du vill skapa en mer originalinredning kan du använda en spetsig båge (konkav eller konvex). Föreningar med Mellanöstern och arabiska gamla berättelser kommer att ge en känsla av romantik och mystik. Sådana mönster bör dock inte introduceras i den vanliga europeiska interiören, eftersom det kan få ett uppriktigt löjligt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra valv i korridoren tillhör inte nödvändigtvis någon av de beskrivna typerna. Det finns också helt unika lösningar som kommer att betona din originalitet och subtilitet av estetisk uppfattning. Lägga till kolumner, kombinera två eller tre bågar istället för en, kombinera hörnen på en struktur med inbyggda garderober, en symbolisk träimitation av en båge är bara några exempel på vad de kan vara.

Anslutningen av passagen till bardisken hjälper till att öka designens praktiska egenskaper. I små rum kommer ett sådant steg att spara utrymme, frigöra en del av köket för andra ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

För att undvika allvarliga misstag när du utformar bågar måste du förstå de stilar som du bestämde dig för att använda i projektet. Utbudet av möjliga dekorationsmetoder är mycket stort och bland dem finns det de som inte kräver stora utgifter.

Tapet . Tapetsering gör att du kan skapa en mängd olika färger, samt applicera originalmönster och texturer. Bestäm omedelbart om bågen kommer att vara en integrerad del av rummet, visuellt oskiljaktigt från det, eller det kommer att visa sig vara en uttrycksfull accent. Tänk på att inga trick av tillverkare kan lösa rotproblemet med någon tapet - dess otillräckliga livslängd. Därför är det inte mycket meningsfullt att använda dem i korridoren, eftersom du med tiden fortfarande måste byta dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sten . Dekorativ konststen är uppenbarligen mer praktisk och bekvämare, den är tillräckligt stark, det är inte svårt att ta hand om den. Låg vikt, noggrant utformad form och färdiga hörnstycken gör att du inte slösar bort mycket tid på installationen. Om så önskas kan du både reproducera stilen med naturstenar och imitera tegelverk av hög kvalitet. Designen är inte begränsad av något annat än din fantasi och estetiska smak. Om du vill kan du stena både den yttre omkretsen och de inre skärningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färga . Det finns tillfällen då varken konststen eller ljus tapet hjälper till att skapa det önskade intrycket. Eller så verkar de hjälpa, men de kommer uppenbarligen att se onaturliga ut. I en sådan situation är det värt att tillgripa en universell och neutral lösning - målning. Dessutom kommer det att spara mycket pengar och tid. Förberedelse för målning kommer att kräva det minsta. Om locket är skadat eller om du inte längre gillar det tar det bara några timmar att åtgärda problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Valet av material är inte mindre viktigt, eftersom det är han som bestämmer hur utseendet på den skapade strukturen kan vara, hur funktionellt och hållbart det kommer att vara.

  • Gipsvägg . Den obestridliga fördelen med gips är dess mångsidighet, förmågan att skapa element i olika former. Dessutom är den väldigt billig och lätt att dekorera. Observera att under påverkan av vatten, starka stötar och stötar kan gipsskivor deformeras och förlora sin visuella attraktion.
  • Trä . Att sätta en lockig träbåge i vardagsrummet är ingen alls dålig idé. Trä är ganska populärt, det används som det huvudsakliga konstruktionsmaterialet eller för enskilda dekorativa element (efter kundens val). En allvarlig nackdel är den höga kostnaden för många träslag, en hög risk för repor och andra mindre defekter. De kan orsakas inte bara av hundar, katter eller barn, utan även ganska vuxna (bråttom eller spridda).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sten . Med sten kan du betona den välvda elementens traditionella natur och samtidigt ge dem ett antikt, medeltida (gotiskt) utseende. Minus - stenelement ser bra ut bara i stora rum, och om det finns lite utrymme uppfattas de mycket värre. Det är också viktigt att stenen är dyr, tillverkningen av själva bågen är lite billigare.
  • Plast . Plaststrukturer illustrerar interiörens modernitet och fräschör. Med deras hjälp är det lätt att förverkliga den mest eleganta futuristiska idén. Flexibiliteten och mångfalden av färger möjliggör exklusiv design av gångarna. Designers rekommenderar att du använder plast i små lägenheter i ungdomsstil. Av de extra tillbehören och dekorationerna är inbyggd belysning lämpligast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den negativa sidan av syntetmaterial är omöjligheten att använda dem i ett mysigt familjehem.

Och även om du i grunden vill bo ensam, glöm inte bort den låga miljövänligheten hos plast. Den allmänna slutsatsen är enkel: du behöver inte bara tänka på utseendet, utan också på säkerheten och stilistisk korrespondens för den framtida bågen till hela rummet.

Hur väljer man?

Det bör noteras att oberoende av materialet i bågen och dess konfiguration kommer öppningen att bli 10-15 cm lägre, så när du mäter, gör denna ändring av alla beräkningar. När du väljer färgschema och konstruktionstyp bör du ta hänsyn till korridoren och dess dominerande stil, rummets yta och takets höjd. Om du ignorerar minst en liten sak kan det visa sig vara helt fult och obekvämt. Så att vända sig till en professionell designer för osäkerhet om det slutliga resultatet är ganska rimligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om interiören är gjord i retrostil är det lämpligt att använda naturligt trä för att dekorera bågen, men för ultramoderna korridorer och vardagsrum, vars skapare inspirerades av techno och högteknologisk stil, är aluminiumstrukturer passar bättre.

Titta på en intressant video om hur man gör imitation av tegel på en båge

Rekommenderad: