Kabeldragna Dörrklockor: Ett Urval Av Elektriska Och Elektromekaniska Dörrklockor Till Lägenheten För Ytterdörren. Kopplingsschema

Innehållsförteckning:

Video: Kabeldragna Dörrklockor: Ett Urval Av Elektriska Och Elektromekaniska Dörrklockor Till Lägenheten För Ytterdörren. Kopplingsschema

Video: Kabeldragna Dörrklockor: Ett Urval Av Elektriska Och Elektromekaniska Dörrklockor Till Lägenheten För Ytterdörren. Kopplingsschema
Video: Ring Doorbell Wiring Diagram 2024, April
Kabeldragna Dörrklockor: Ett Urval Av Elektriska Och Elektromekaniska Dörrklockor Till Lägenheten För Ytterdörren. Kopplingsschema
Kabeldragna Dörrklockor: Ett Urval Av Elektriska Och Elektromekaniska Dörrklockor Till Lägenheten För Ytterdörren. Kopplingsschema
Anonim

Fram till för några decennier sedan fanns det inget betydande val av dörrklockor. Numera, när du köper den här, vid en första anblick, en vanlig enhet, är det mycket lätt att bli förvirrad i överflöd av sålda modifieringar. Vi kommer att försöka avgöra vilka prover av dörrklockor som säljs och vilken enhet som är att föredra att köpa för användning under olika förhållanden.

Särdrag

Marknaden för eltrådssamtal representeras av en enorm variation av modifieringar. Det finns enheter som drivs från ett 220 V AC nät, från batterier med en trådknapp och design med en hybrid strömförsörjning, gnistrande samtal. De kan utrustas med en omkopplare och volymkontroll, vilket gör det möjligt att lyssna och ställa in önskad ljudvolym.

Trådbundna samplingar, som trådlösa samplingar, låter dig lyssna på ett överflöd av förinställda musikaliska teman och anpassa signalen efter eget tycke.

Bild
Bild

En annan egenskap hos trådbundna dörrklockor är det det är att föredra att installera dem innan arbetet avslutas eller innan ytterdörren monteras; i händelse av en annan händelseutveckling kommer det att vara nödvändigt att återställa de skadade väggarna.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Användningskonceptet för denna enhet är så enkelt som möjligt.

En trådbunden elektrisk dörrklocka är en enhet som avger en ljudsignal när strömmen slås på.

För det För att stänga strömförsörjningskretsen måste du trycka på knappen … För att implementera ett liknande mönster i arbetet användes en fenomenal och samtidigt genial lösning, kopplingsschemat togs från anslutningsschemat för en konventionell switch.

Bild
Bild

Det är viktigt att dessa enheter har förmågan att separera komponenterna i olika zoner. Ringknappen sitter utanför, på ytterdörren, och själva enheten finns i själva lägenheten. Stängning och frånkoppling av den elektriska kretsen sker på grund av närvaron av en elektromagnet. Så här fungerar den här designen.

Som du kan se de viktigaste skillnaderna är att en knapp används istället för en strömbrytare, och en elektrisk klocka tog platsen för en belysningsarmatur . Du bör inte ha några komplikationer under anslutningsprocessen för dörrklockan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

För närvarande finns det olika modifieringar av dörrklockor.

Elektromekanisk

Funktionen hos den elektromekaniska ytterdörrklockan är följande. När en elektrisk ström matas uppstår en repetitiv vibration av slagverksanordningen, tillhandahållen av en elektromagnet, som verkar på en stålplåt som fungerar som en ljudresonator. Som ett resultat hörs ett ljud, vars kraft förblir beroende på plattans storlek.

Fördelar:

  • lång livslängd;
  • enkel installation;
  • enklaste strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Negativa egenskaper:

  • enheten fungerar inte utan närvaro av ström i elnätet;
  • det finns ingen inställning av olika melodier och ljud;
  • monoton signal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk

Anslutningen av elektroniska enheter skiljer sig i huvudsak inte från anslutningen av elektromekaniska klockor, bara deras inre struktur kännetecknas av närvaron av en elektronisk komponent. Ljudet sprider sig inte genom att slå på ljudresonatorn, utan från högtalaren. Dessa klockor är utrustade med volymkontroller och ett alternativ för att välja melodier.

Elektroniska samtal är indelade i två typer

Trådbundet

Dessa är enkla enheter som fungerar genom att trycka på en knapp som stänger en elektrisk krets. Sådana elektriska klockor installerades under sovjetiden på dörrarna till alla lägenheter utan undantag . För närvarande har trådsamtal en modifierad design. De integrerar en mängd olika melodier eller ljud från kända filmer.

Dessa klockmodifieringar är mer pålitliga och kan användas för de flesta entrédörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • solid och enkel konstruktion;
  • den trådbundna strukturen gör det möjligt för varningsanordningen att fungera stabilt på de platser där knappen är isolerad från högtalaren med ett för stort antal järn och betonghinder;
  • en mekanisk knapp installerad utomhus är mycket mer väderbeständig än en elektronisk.
Bild
Bild

Brister:

  • omöjlighet att fungera om det inte finns någon elektrisk energi;
  • haveri på grund av fel på delar av låg kvalitet;
  • installationens komplexitet (behovet av att dra ledningar, borra hål i väggen);
  • stor risk för att enheter fungerar från elnätet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Dessa enheter är praktiska för montering i småhus. Besökare som kommer är inte nära husets ytterdörr, utan nära gårdsporten, som ligger på ett avstånd från huset. Det finns ingen anledning att köra elektriska ledningar från porten till huset för att montera trådlösa klockor . När knappen trycks in levereras signalen med hjälp av elektromagnetiska vågor till modulen inuti rummet. Olika modifieringar kan fungera på olika avstånd mellan knappen och huvudmodulen, men inte mer än hundra meter. Trådlösa enheter finns i två versioner: batteridriven eller laddningsbar. De kräver inte en 220 volt hushållsförsörjning, vilket gör att de placeras där det inte finns någon elektricitet, till exempel i en jägares hus eller en skogsstuga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • de kan fungera i avsaknad av strömförsörjning, de har ett vattentätt fodral utan ledningar, som motstår penetrering av fukt;
  • Installation av trådlösa enheter är enkel och kräver inga kabeldragningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • med ett imponerande avstånd och närvaron av järn eller betonghinder mellan knappen och signalmodulen minskar dess funktionalitet;
  • frostigt väder kan orsaka fel på det trådlösa elektriska samtalet
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Den moderna elektriska dörrklockan passar perfekt in i vilken design som helst.

Det vita plastfodralet är ett traditionellt utseende som alltmer ignoreras av tillverkare idag . Eftersom de flesta potentiella köpare tenderar att köpa en sådan enhet som kommer att se snygg, kreativ ut, markera den eller den kompositionen inom inredning.

Själva kroppen, knappar och andra ytterligare komponenter kan ha olika konfiguration och färg.

Dessutom kan material för dekoration vara väldigt olika. Alla typer av styliseringar är särskilt efterfrågade: sten, mocka, naturläder, trästruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Innan du köper en elektrisk dörrklocka är det första steget att bestämma valet av installationsplats. Om det kommer att monteras inuti lägenheten behöver du inte oroa dig för mycket, eftersom någon ändring kommer att göra . För ett enskilt hem är det lämpligt att köpa en trådlös produkt. Det gör det möjligt att inte sträcka ut tråden från porten.

På gatan kommer den externa knappen att ständigt utsättas för alla slags yttre påverkan. En grundläggande förutsättning för ett sådant samtal är närvaron av en specialiserad sprutning som skyddar mot inträngande av vatten. På samma sätt måste den här enheten klara temperaturfluktuationer perfekt.

Dessutom krävs också ett visir. Det kommer att fungera som ytterligare skydd mot solens strålar, snö, regn och damm . Det viktigaste är att säkerhetskomponenterna inte hindrar ljudsignalen på något sätt. När du köper en gatuändring måste du också ta hänsyn till att enheten kan bli stulen. Specialiserade modifieringar produceras med ett metallskyddshölje.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att den trådbundna elektriska dörrklockan ska fungera länge, när du köper den, måste du följa några enkla tips. Sådana enheter bör köpas på speciella butiker. En kvalificerad försäljningskonsult hjälper dig att navigera i parametrarna för en viss modell och hitta ett lämpligt alternativ.

När du köper en enhet måste du lyssna på den . Det ringande ljudet kan vara typiskt eller i form av en melodi.

Volymen på enheten som är avsedd för installation framför ingångsdörren till ett större rum måste vara sådan att den kan höras från alla hörn i bostaden.

Designmetoden och utseendet spelar också roll . En elektrisk dörrklocka uppfyller inte bara sin nyckeluppgift, utan är också en integrerad del av interiören, därför bör den väljas i enlighet med rummets inredning.

Just nu dörrklockan är en ganska komplex enhet , som, förutom att informera ägarna om besökarnas ankomst, har många andra effektiva alternativ, i detta avseende måste dess köp behandlas noggrant och med allt ansvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kopplingsschema

För självuppfyllelse installation av en trådbunden elektrisk klocka behöver du:

  • elektrisk borr eller hammarborr;
  • indikator skruvmejsel;
  • tång;
  • skruvmejslar med en tunn sticka;
  • avbitartång.

Förutom ovanstående bör du ha:

  • det elektriska samtalet själv;
  • en knapp för att slå på den;
  • ett par tvåkärniga ledningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så här ser en kort instruktion om hur du ansluter ett samtal ut

För att göra installationen, förbered en elektrisk tråd som innehåller två kärnor med ett tvärsnitt från 0,5 till 0,7 kvm. mm. Eftersom det elektriska samtalet har låg effekt blir användningen av ledningar med ett stort tvärsnitt irrationellt.

Förutom, ta hänsyn till att materialet från vilket trådarna är gjorda kan vara koppar eller aluminium … Välj en tråd som innehåller samma kärnor som alla lägenhetsledningar.

Alla kablar som går in i kopplingsdosan ovanför ytterdörren måste kopplas bort från elförsörjningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabeldragning:

  • den ena dras från lådan till den elektriska klockan, den andra är också från lådan, bara till knappen, varje tråds bortre ändar är anslutna till knappen och klockan;
  • trådar är bundna i lådan, enligt diagrammet.

Som du kan se återger kretsen exakt den typiska kretsen för anslutning av omkopplaren. Specifikt är "0" anslutet till klockan, och fasledningen går till knappen, som är kopplad på samma sätt till dörrklockan. Med andra ord, i knappen bryts fasen, samtidigt som du trycker på knappen stänger du kretsen och klockan avger ett ljud … Om detta trådbundna elektriska samtal är anslutet till ett enkelt 220 V -uttag, ringer det tills elen kommer in.

Ibland, i en köpt enhet, upptäcker konsumenten inte två utan fyra terminaler. De flesta förstår inte exakt hur man ansluter ledningarna. Tillverkaren å sin sida bestämde att det skulle bli lättare (i verkligheten - tvärtom). I detta läge, se kopplingsschemat.

Här själva klockan betecknas som en kopplingsdosa … Den är ansluten till ledningar från knappen och två kärnor, drivna av en spänning på 220 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat schema praktiseras - när klockan matas genom en transformator . Som regel sker en liknande metod när knappen är gjord av metall. För elektrisk säkerhet drivs den med en låg spänning - 8 V, 12 V eller 24 V. För att genomföra detta schema krävs ett samtal med lågspänningskontroll (det är bättre att fråga säljaren om detta i förväg).

En transformator för ett elektrisk samtal placeras i den elektriska panelen, vars dimensioner liknar en strömbrytare . En lågspänningskabel dras från den till kopplingsdosan, varefter den ansluts till knapparna och klockans ledningar.

Rekommenderad: