Golvkrukor För Blommor: Att Välja Stora Blomkrukor För Hemblommor. Höga Rektangulära Krukor För Inomhusväxter I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Golvkrukor För Blommor: Att Välja Stora Blomkrukor För Hemblommor. Höga Rektangulära Krukor För Inomhusväxter I Inredningen

Video: Golvkrukor För Blommor: Att Välja Stora Blomkrukor För Hemblommor. Höga Rektangulära Krukor För Inomhusväxter I Inredningen
Video: Hur jag planterar om mina växter 2024, April
Golvkrukor För Blommor: Att Välja Stora Blomkrukor För Hemblommor. Höga Rektangulära Krukor För Inomhusväxter I Inredningen
Golvkrukor För Blommor: Att Välja Stora Blomkrukor För Hemblommor. Höga Rektangulära Krukor För Inomhusväxter I Inredningen
Anonim

Inomhusblommor är inte bara vackra, utan har också en fördelaktig effekt på människor och inomhusmikroklimatet. Samtidigt med växternas utseende i rummet uppstår frågan om deras placering. Förutom de vanliga platserna kan krukorna placeras på golvet.

Bild
Bild

Särdrag

Golvkrukor behövs av flera skäl samtidigt.

För att diversifiera interiören, ändra den, fyll den med ljusa accenter

Bild
Bild

Fyll i tomma utrymmen, hörn eller nischer

Bild
Bild

Dölj eventuella defekter

Bild
Bild

Ändra villkoren för att hålla växter. Till exempel, för att dölja dem från solens strålar, placera dem på en dragfri plats. Vissa växter är så stora att de helt enkelt inte kan läggas på en hylla eller fönsterbrädan

Bild
Bild

Platsen för en sådan komposition har sina egna krav:

  • platsen ska vara bekväm för en representant för flora (bort från värmeapparater, entrédörrar, gardiner);
  • vid vattning eller lossning finns det möjlighet att färga golvbeläggningen, därför är mattor oönskade och ett stativ eller en pall är nödvändig.

Det måste komma ihåg att krukans placering i hörnet är full av brist på ljus för växten. Och att placera en stor växt bredvid gången är traumatiskt för både människor och honom själv.

Bild
Bild

Visningar

Utomhuskrukor är uppdelade efter deras avsedda användning för hemma eller utomhus. Det är bättre om krukan är mångsidig. Detta är bekvämt om det finns möjlighet att ta växter till balkongen eller husområdet. Krukor varierar också i tillverkningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Keramik eller lergods . Naturmaterial är alltid bättre på grund av deras förmåga att reglera fukt och temperatur. Denna egenskap förklaras av förekomsten av porer i dem. Detta gäller bara för oglaserade krukor. Akta dig för slarviga slag eftersom krukorna kan gå sönder. Men produkter av keramik eller lera kan ha de mest bisarra formerna och är täckta med reliefmönster och mönster. Stora produkter är ganska viktiga, och det är ännu svårare att flytta dem med jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä används sällan för att göra krukor. För att träbehållaren inte ska försämras behövs impregneringar och beläggningar. Vanligtvis används detta alternativ som en tillfällig åtgärd för dekoration av ett evenemang eller om inredningen kräver det.

Bild
Bild

Plast - det lättaste och billigaste materialet. Pluset är massan av inredningsalternativ. Du kan göra en kruka av valfri form, storlek eller färg av plast. För blommor är detta dock inte det mest praktiska alternativet: vatten stagnerar i dem, det finns inget syreflöde till rötterna. Dräneringsmaterial, som bör läggas till jorden, kan delvis hantera detta problem. Plastbehållare kan användas om växten är fuktälskande eller om tillräckligt med uppmärksamhet kommer att ägnas åt den och vård kommer i tid. När det gäller styrka är sådana produkter olika. Tunn plast går snabbt sönder och är mindre stabil.

De tjocka väggarna skrynklas inte och är ganska hållbara.

Bild
Bild

Hur man väljer

När du väljer en kruka måste du först tänka på hur bra växten kommer att vara i den och först då utvärdera dess dekorativa värde. Och om det inte är lämpligt för en blomma, är det bättre att vägra att köpa. Alla växter säljs vanligtvis i små krukor. Efter köpet måste du välja en ny behållare för dem och transplantera. Och innan det, studera all tillgänglig information om måtten på denna representant för flora, platsen för dess rötter och villkoren för internering. Baserat på den kunskap som erhållits är det nödvändigt att välja den framtida "bostaden".

Bild
Bild

Krukans volym ska inte hämma rottillväxten . Du ska inte gå till ytterligheterna och välja det största alternativet, du bör transplantera växten när den växer.

Du måste veta i förväg hur växten kan växa under en viss period. Även om detta är en långsam process, om potten förlorar sin stabilitet och välter, kan konsekvenserna bli katastrofala. Därför bör behållarens vikt med jord vara anständig, och en bred botten uppmuntras.

Bild
Bild

Det måste finnas hål i grytan. De finns inte alltid i plastmodeller, men det är lätt att göra dem själv. För att borra i hårda material behöver du rätt verktyg. Det måste finnas tillräckligt med hål för att vattnet ska rinna ut i sumpen. Brickor kan ersättas med krukor: de samlar upp vatten och dekorerar även den mest vanliga potten.

Det är bättre om blombehållarna är lätta . Detta gör rengöringen enklare. Brickor och krukor måste tvättas och vatten dräneras då och då. Och för detta måste potten lyftas och flyttas.

Om du är i tvivel om materialet eller redan har köpt den modell du gillar, var inte avskräckt: du kan odla en blomma i vilken kruka som helst. Det viktigaste är att märka eventuella förändringar i jordens tillstånd och skjuter i tid och vidta åtgärder i tid.

Bild
Bild

Design

Krukans idealiska form för en bekväm plats för en blomma eller växt förblir rund. Höga rektangulära eller fyrkantiga blomsterbehållare är dock lättare att placera längs väggarna. Intrikat formade krukor, även om de ser original ut, är inte tillräckligt bekväma för rötter och fuktfördelning. Om du ser en bisarrt böjd behållare med vegetation är det troligtvis en planteringsplatta där en kruka med mycket mindre volym sätts i och oftare än inte är rund. Krukans färg ska inte sticka ut från interiörens färgschema . De nyanser som oftast finns i naturen kombineras bäst med själva växten. Det kan vara brunt, sand, gult, grått, grönt.

Det är att föredra att imitera naturmaterial (till exempel sten) eller en diskret liten prydnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ser ut att krukor med krukor som finns inuti har ett mycket större val . För att ha tillräckligt med fukt har de en självvattnande funktion. Vita eller svarta krukor är klassiker: de passar bra till alla, särskilt minimalistiska interiörer. Om rummet använder många glänsande eller kromade delar är metalliska modeller idealiska.

Det är på modet att bilda grupper av krukor: de kan ha samma färgschema, men i olika former, eller samma i form, men med en annan beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lågväxande växter är blomkrukor lämpliga - krukor med ben . Deras form och färg beror på tillverkningsmaterialet. Så att de inte ser för pretentiösa ut är det bättre att välja monokromatiska modeller, och en blank yta ger ljusstyrka.

Rekommenderad: