Konstgjorda Blommor För Hemmet (69 Foton): Gör-det-själv Blomsterarrangemang Från Dekorativa Buketter, Ekibaner I Golvkrukor, Stora Och Vackra Krukor På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Konstgjorda Blommor För Hemmet (69 Foton): Gör-det-själv Blomsterarrangemang Från Dekorativa Buketter, Ekibaner I Golvkrukor, Stora Och Vackra Krukor På Väggen

Video: Konstgjorda Blommor För Hemmet (69 Foton): Gör-det-själv Blomsterarrangemang Från Dekorativa Buketter, Ekibaner I Golvkrukor, Stora Och Vackra Krukor På Väggen
Video: Plantera i kruka med vårblommor 2024, Maj
Konstgjorda Blommor För Hemmet (69 Foton): Gör-det-själv Blomsterarrangemang Från Dekorativa Buketter, Ekibaner I Golvkrukor, Stora Och Vackra Krukor På Väggen
Konstgjorda Blommor För Hemmet (69 Foton): Gör-det-själv Blomsterarrangemang Från Dekorativa Buketter, Ekibaner I Golvkrukor, Stora Och Vackra Krukor På Väggen
Anonim

Konstgjorda blommor för heminredning väljs ofta helt enkelt för att diversifiera vardagsrummets dekorativa design. Bland de uppenbara fördelarna med detta inredningsalternativ är enkel skötsel, mångsidighet och en mängd tillgängliga lösningar. Till skillnad från de primitiva alternativen som finns överallt på marknaden låtsas moderna floristiska kompositioner definitivt vara graciösa och eleganta. Dessutom har det blivit modernt att göra blomsterarrangemang från dekorativa buketter med egna händer, att forma original ikebana i golvkrukor, att hänga stora och vackra krukor på väggen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är allmänt accepterat att konstgjorda blommor i inredningen alltid kan särskiljas från levande. Men vid närmare undersökning visar det sig att även professionella dekoratörer inte alltid kan en sådan uppgift. Och här är varför: för att perfekta blomsterarrangemangen som används i interiören har deras skapare lyckats uppnå fantastiska framgångar. Idag fungerar konstgjorda blommor som den bästa dekorationen för bostäder och kan mycket väl bli en symbol för hemmakomfort. Bland deras uppenbara fördelar är följande.

  • Minimal vård . Dammborttagning är tillräckligt. Även utan att mata, vattna eller regelbundet byta växter i vaser kommer huset alltid att vara vackert.
  • Inga problem med avgångar och affärsresor . Du kan glömma droppbevattningssystem eller be vänner och grannar att vattna.
  • Minimera riskerna för att utveckla allergier . Det är enkelt - det finns ingen pollen, vilket betyder att det inte finns någon negativ reaktion på det.
  • Brist på insekter . Växter i huset löper ökad risk att locka till sig skadliga parasiter, som är mycket svåra att bli av med. Dessutom kan getingar, bin och horneter attackera dem under blomningstiden.
  • Lätt att skapa estetiska kompositioner i inredningen . Även utan att förstå blomster- och färgkombinationer kan du skapa en vacker komposition.
  • Stort utbud av boendealternativ - i vaser, blomkrukor, krukor, korgar, kransar.
  • Möjligheten att placera i vilket rum som helst hemma eller utomhus, balkong, terrass.
  • Garanterad säkerhet för barn och djur .
  • Lätt att byta bostad - Transporten av blommor i marken blir ofta till ett epos på flera veckor, fylld med många svårigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns några nackdelar här. Den viktigaste är bristen på doft, men för allergiker kan ett sådant minus vara en fördel. Utbrändhet av kronblad vid kontakt med solen kan också tillskrivas nackdelarna med färska blommor. Det som definitivt är värt att nämna är närvaron av produkter av låg kvalitet på marknaden . Du kan köpa billiga produkter som kan slänga ut i en fuktig miljö, orsaka allergier eller fylla ett rum med en obehaglig kemisk doft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Annars är konstgjorda blommor nästan perfekta, för till skillnad från levande växter går deras skönhet praktiskt taget inte förlorad med tiden. Och du kan lösa luktproblemet med eteriska oljor.

Hur väljer man?

Det finns ingen enda rättsval. Dekorativa kompositioner och konstgjorda blommor är lika individuella som deras naturliga motsvarigheter. Men kvaliteten på utförandet beror direkt på produktens skala. Små blommor är mer detaljerade. Dessutom är det värt att uppmärksamma deras design i stammen - här ska allt också vara så tillförlitligt som möjligt, särskilt om de ska placeras runt huset i transparenta glaskärl.

Bild
Bild
Bild
Bild

De matta och glansiga behållarna i rent vitt är en riktig hit inom inredning. I kombination med en sådan ram kan du skapa både japansk ikebana och en bröllopskomposition eller starta inredningen i vardagsrummet. Golvvaser och blomkrukor är också på modet - de placerar imitation av blommande träd eller blommor på höga stjälkar - rosor, kallaliljor, liljor, gladioli . I sovrummet är kompositioner på fönster i låga behållare, med raka stjälkar och stora blomställningar eller mycket små, mer lämpliga.

Laboratoriekolvar av glas, uppställda med orkidéer inuti, ser intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer konstgjorda blommor för placering i interiören är det värt att överväga den allmänna stilen på rummet . Minimalism motverkas väl av färskheten hos flerfärgade tulpaner som samlats i buketter eller fristående exotiska växter. Barock och rokoko kräver pompa, men varje stil har sitt eget färgschema. Till exempel kommer den barocka variationen och färgrikedomen att på ett behagligt sätt sätta igång användningen av hallonpioner eller sprayrosor. För interiörer i rokokoandan kan du använda gula och grädde rosor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blomsterarrangemang

Ovanliga blomsterarrangemang i interiören kan enkelt skapas med dina egna händer. För detta används enkla designtekniker för att säkert fixa alla element i kompositionen. Följande lösningar anses vara de mest populära idag.

Kompositioner i krukor . Bland dem finns det mycket realistiska kopior av populära inomhusarter, liksom blommor som är vanligare att se i en rabatt. Klätteranläggningar används oftast för att dölja kommunikation eller misslyckade reparationer. I nischer, avsatser, hörn, stora golvvaser är lämpliga, där ficuses, palmer, dvärgträd med sfäriska kronor placeras. Huvudskillnaden mellan kompositionerna i krukor är övervägande av grönska. Det är nästan omöjligt att hitta blommande varianter här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Buketter i glasvaser . Vackra designerbuketter, placerade i vaser, ser alltid eleganta och högtidliga ut. Dessutom är både klassiska bordsalternativ och element på höga golv med en massiv bas lika populära. Det är vanligt att fylla breda kärl med små nejlikor eller andra blommor med frodigt lövverk och ett rikligt antal blomställningar. Höga och medelstora vaser utan onödiga dekorationer är idealiska för att arrangera tulpaner, rosor, liljor, gerberor. Likheten med naturliga blommor kommer att öka närvaron av vatten i behållaren. Behåll inte samma låt året om. Asters ser bra ut i vaser på hösten, pioner på sommaren, kamomill, tulpaner och andra tidiga blommor kan användas på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Biedermeier . Sådana buketter placeras ofta i inredningen under förberedelserna före semestern. Det är vanligt att skapa perfekt runda kompositioner av upprepande element i vita eller rosa färger. De kompletterar utrymmet i ett sovrum eller vardagsrum, dekorerar hallar för ett bröllop. En sfärisk komposition kräver bildandet av en bukett utan onödiga element - utskjutande blad och stjälkar är oacceptabla. Men vit gypsophila eller spikelets kommer att se ganska fördelaktig ut i en sådan komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panel på väggen . Väggpaneler är en trendig trend inom inredning med konstgjorda blommor. Basen med mossa, örter, blommor och frukter är fixerad i en blommig svamp. Det är möjligt att utföra ikebana på väggen i denna stil. Det kännetecknas av ett urval av betonade naturelement, ett lakoniskt färgschema som imiterar en grön matta eller en röjning i skogen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cache-pot . Vägghängare är ett ganska populärt alternativ. De används i kombination med höga takbjälkar för att skapa en mysig hemmiljö. Sådana kompositioner är lämpliga på väggar eller fönster, på en terrass och balkong. En korg eller en keramikpanna placerad i ett stativ kan användas som upphängning. Sådana lösningar är särskilt bra i kombination med Provence eller lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Det finns inga förbud mot användning av konstgjorda blommor i en modern inredning idag - du har råd med alla experiment. Dessutom finns det möjlighet att göra olika kombinationer av levande och konstgjorda växter. Men det finns vissa regler som gör det mycket snabbare och enklare att välja ett inredningsalternativ för varje rum baserat på dess egenskaper och syfte.

In i hallen det är värt att placera plantor som är så lakoniska som möjligt i sitt utseende. Om takets höjd tillåter kan du välja en liana eller krukor med bindweed. Höga, raka bambustjälkar i enkla rektangulära behållare kommer också att se bra ut på golvet, särskilt vid planering av flera plan. Men det finns en viktig detalj: det är värt att placera blommor bara i de rum där reparationer har gjorts. De kommer definitivt inte att dekorera smuts och öde, utan kommer bara att betona den allmänna försummelsen av objektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I köket buketter eller färska blommor i krukor utsätts för ökad exponering för höga temperaturer, påverkan av andra negativa faktorer. Är det konstigt att det är här de oftast ersätts av sina konstgjorda motsvarigheter. Små former är mest relevanta här - små vaser och krukor på hyllor med kryddor, kompakta krukor ovanför fönstret och en låg vas i mitten av bordet. Variationer på temat fältväxter, örter, solrosor och örter är välkomna. I lantlig stil kan du använda ljusa gummistövlar, gamla tekannor, keramik- eller träkryddburkar som behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet , särskilt om takhöjden tillåter det är det bäst att placera golvblommarrangemang. Interiören med franska fönster kommer att dekoreras med en hög vas med callaliljor eller orkidéer på båda sidor av svängdörrarna. Det är bättre att lämna amforor i vitt i antik stil, komplettera dem med frodiga rosor eller strikta gladioli. Hemkomfort i skandinavisk stil hjälper till att skapa begonier. För ett eklektiskt utrymme är det bättre att välja ett flerskiktat, förskjutet arrangemang av element - vaser, korgar, krukor och lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bibliotek är ofta en integrerad egenskap hos ett lanthus med två våningar och en trappa i den främre delen. Cypress i golvkrukor och till och med palmer kommer att vara lämpliga här, blommande äppelträd och sakura träd kommer väl att komplettera en design i bonsai-stil. Om du vill ha ljushet och fräschör kan du använda trappans räcken och räcken för att skapa en personlig "vinterträdgård" även på ett litet föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum det bästa valet anses vara konstgjorda blommor i alla nyanser av vitt - rosa -krämig, fondant, karamell, mjölkros eller tulpanblad, känsliga pioner med snäva knoppar. För ett solbelyst utrymme är det bättre att använda kristallvaser; i små rum med en övervägande artificiellt ljus ser låga keramiska vaser och blomkrukor ädlare ut. I ett rum med balkong kan du använda golvkrukor i stort format med frodiga rosbuskar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet blommor ser inte särskilt lämpliga ut i rummet i en vanlig lägenhet. I ett lanthus, med ett fönster och ett badkar i mitten av rummet, kan du använda kompositioner i en sorglös italiensk stil eller Provence -estetik. Istället för krukor kan du använda målade trälådor fyllda med en frodig massa små blommor. Kompositioner där blommor ligger på vatten i låga glasskålar är också lämpliga här - separata hyllor bör finnas för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnrum kan också dekoreras med söta blomsterarrangemang. Det är bättre att välja alternativ för krukor med ett väggfäste av en ovanlig form - i form av en glasskon eller ett kuvert. Växter med små blommor är lämpliga för dekoration-glöm-mig-inte, krysantemum, klöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande material och vård

Det moderna tillvägagångssättet för att göra konstgjorda blommor kräver användning av lämpliga material. Det kan vara:

  • silikonalternativ som är lika levande, särskilt i form av pioner eller rosor med många kronblad;
  • produkter med tygblad är ofta satin, men bomull är också lämplig;
  • blomställningar från foamiran - vid uppvärmning kan de ges vilken form som helst, materialet är lätt att färga;
  • kompositioner där pappersblad och kronblad används;
  • läderprodukter;
  • alternativ skulpterade av polymerlera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reglerna för vård av konstgjorda blommor i inredningen är ganska enkla.

De rengörs från damm med en speciell fjäderbaserad dammsugare; det kan också blåsa av med en riktad ström av kall luft från en hårtork. Släta material, såsom polymerlera, torkas av med en fuktig trasa. Sprutning utförs regelbundet med en blandning av vatten och äppelcidervinäger - detta tillvägagångssätt är möjligt för tygformuleringar . Filt- och satinblommor är tvättbara.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Ett levande exempel på en lakonisk calla liljekomposition i en cylindrisk glasvas. Konstgjorda blommor kompletterade med vatten ser så realistiska ut att du ofrivilligt vill andas in deras doft.

Bild
Bild

Delikata pioner är några av de mest populära sorterna av konstgjorda blommor. Det känsliga färgschemat gör att du på ett gynnsamt sätt kan utjämna utrymmet i vardagsrummet eller sovrummet med deras hjälp. Bordsskivans komposition ser intressant och ovanlig ut inom inredning.

Bild
Bild

Tulpaner är det perfekta valet för ett modernt hus eller lägenhet. Dessa konstgjorda blommor ser verkligen ut som levande och kan mycket väl bli en ljus accent i en helt klassisk interiör, som livar upp den minimalistiska inredningen i ett kök eller arbetsrum.

Rekommenderad: