Hur Bli Av Med Mugg I Inomhusblommor? Medel För Att Bekämpa Mugg I Inomhusväxternas Land. Hur Tar Man Bort Insekter Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Mugg I Inomhusblommor? Medel För Att Bekämpa Mugg I Inomhusväxternas Land. Hur Tar Man Bort Insekter Hemma?

Video: Hur Bli Av Med Mugg I Inomhusblommor? Medel För Att Bekämpa Mugg I Inomhusväxternas Land. Hur Tar Man Bort Insekter Hemma?
Video: KNOW YOUR ROOTS | How to Get Rid of Gnats Indoors | Julie Khuu 2024, Maj
Hur Bli Av Med Mugg I Inomhusblommor? Medel För Att Bekämpa Mugg I Inomhusväxternas Land. Hur Tar Man Bort Insekter Hemma?
Hur Bli Av Med Mugg I Inomhusblommor? Medel För Att Bekämpa Mugg I Inomhusväxternas Land. Hur Tar Man Bort Insekter Hemma?
Anonim

Mugg i krukväxter är ett problem som varje hemmafru som älskar husblommor har stött på i sitt liv. Idag kommer vi att prata om orsakerna till uppkomsten av sådana skadedjur, samt hur man snabbt och effektivt hanterar dem.

Bild
Bild

Orsaker till utseendet

Myrar börjar i marken hos inomhusväxter av en anledning. Låt oss överväga de främsta orsakerna till deras förekomst.

  • Insekter i dina blomkrukor kan dyka upp om om du först plockade upp jord av dålig kvalitet … Om jorden innehåller växtelement som ännu inte har ruttnat helt, blir det ett bete för oönskade skadedjur.
  • Frekvent och riklig vattning , och använd också för befuktning inte bara vatten, utan även andra vätskor (till exempel te). I det här fallet börjar plantorna ruttna och blir mer och mer attraktiva för mugg.
  • Om du transplantera blommor till en ny kruka , som är för stor i storlek, kommer plantans rötter inte att kunna absorbera allt vatten.
  • Felaktig användning av organiskt gödningsmedel kan också orsaka skadedjur i jorden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför är mugg farliga?

Även om midger är mycket små insekter i storlek, kan de göra mycket skada på dina krukväxter. Så, deras vitala aktivitet kan leda till delvis eller till och med fullständig död av blomman . Och du måste också komma ihåg att dessa insekter är bärare av olika typer av sjukdomar som inte bara är farliga för växter utan också för människor.

Om du märker att midger har dykt upp i dina inomhusväxter måste du omedelbart börja eliminera dem.

Bild
Bild

Insektsarter och deras tecken

Låt oss titta närmare på de typer av insekter som kan börja i dina inomhusblommor.

Ben

Ben - dessa är små flugor, vars färg varierar från vitt till brunt … Perioderna för deras utveckling är senvinter och tidig vår. Oftast uppstår sådana skadedjur i fuktig jord, där de lägger ägg och kan förstöra växtens rötter med hög hastighet.

Bild
Bild

Vita flugor

Storleken på små vita flugor når maximalt 3 mm. De kan visas på grund av höga inomhustemperaturer, hög luftfuktighet och tätt planterade växter . Whiteflies flyger inte bara över växter, utan suger också ut all juice från dem, så de själva är en av de mest skadliga insekterna. Vitflugor bär farliga sjukdomar, så om de uppstår måste akuta åtgärder vidtas för att förstöra dem.

Bild
Bild

Mushroom gnats

Jordmussnötter (eller sciarids) är därför svarta i färg de är ganska svåra att märka mot markens bakgrund . Muggarna själva orsakar olägenhet bara för människor, men larverna av dessa skadedjur har en negativ effekt på växten. Så, de gnager blommans rötter och därmed beröva växten alla spårämnen som är nödvändiga för dess tillväxt och utveckling.

Bild
Bild

Fruktflugor

Drosophila (eller fruktflugor) är några av de mest insekter ofarliga för husväxter . De skapar obehag för en person, men skadar inte själva växten.

Bild
Bild

Snörning

Färgen på spetsar är ljusgrön, och de har långa vingar som är genomskinliga. Av sin natur, spetsar - dessa är inte skadedjur, eftersom deras larver inte livnär sig på själva växten, utan på de farliga insekter som redan lever runt dem.

Bild
Bild

Trips

Thrips suger vitala juicer från de växter som de lever på. De kan lätt upptäckas i en kruka . Färgningen kan varieras - allt beror på den specifika insekttypen. Dessutom lämnar thrips spår av sin vistelse på blomman, nämligen: klibbiga bruna fläckar. Insekter reproducerar mycket snabbt och är bärare av svampsjukdomar.

Bild
Bild

Hur ska man hantera dem?

Du kan ta bort skadedjur från dina inomhusväxter både med folkmedicin hemma och med speciella preparat.

Folkläkemedel

Om skadedjur odlas i dina inomhusblommor kan du bli av med dem genom folkmedicin. Låt oss ta en titt på några av dem.

  • Tjära tvål lösning … Man bör genast komma ihåg att han måste ha ganska svag koncentration. Vattna krukväxterna med lösningen, varefter du kommer att kunna förstöra skadedjur.
  • Aska . Du kan behandla inomhusväxter och jorden där de växer med träaska eller tobaksaska. För att göra detta, täck det översta lagret av jorden med kompositionen. Denna metod anses vara en av de mest effektiva, eftersom muggar är mycket känsliga för alla slags lukt.
  • Vitlökstinktur . För att förbereda tinkturen, riv vitlöken och häll kokande vatten över den. Sedan måste du vänta tills vätskan svalnar och sedan filtrera bort den.
  • Kaliumpermanganat … En svag lösning av kaliumpermanganat hjälper dig att ta bort midger från ditt hem, som ska sprutas på växterna. Denna procedur rekommenderas att utföras en gång var sjunde dag.
  • Svavel . För att få svavel används tändstickor. De måste fastna, gå ner i jorden och bytas ut dagligen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda läkemedel

För att förenkla uppgiften att bli av med skadedjur kan du använda inte bara folkmedicin, utan också specialdesignade medel (till exempel pulver, ammoniak och andra).

Flera läkemedel utmärks bland de mest effektiva lösningarna

  • "Mukhoed, G".
  • Inta-Vir.
  • Fitoverm.
  • Actellik.
  • Bona Forte.

De måste köpas i specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande

Den bästa behandlingen är att förebygga olika sjukdomar hos inomhusväxter. Det är därför, för att minska risken för skadedjur hemma, skrämmer erfarna och kompetenta hemmafruar bort oönskade insekter. Det finns flera enkla och beprövade metoder för detta.

  • Vattna inte för ofta och intensivt inomhusblommor (särskilt på vintern och hösten).
  • Innan plantan transplanteras till krukans botten det rekommenderas att lägga ut det så kallade dräneringsskiktet . Det kan vara expanderad lera, småsten, flodsand eller annat material.
  • Vid transplantation glöm inte att förrensa rötterna . Denna procedur måste utföras mycket noggrant och noggrant.
  • I ditt hus på fönstren måste du installera myggnät som förhindrar inträngning av oönskade skadedjur.
  • Om du planterar om växten till en ny kruka, då skåll behållaren med kokande vatten i förväg .
  • För att mata och mata inomhusväxter, använd endast mineralformuleringar som säljs i specialaffärer. Undvik organiskt gödningsmedel.
  • Glöm inte lossa regelbundet jorden under blommorna .
  • Häll ett lager småsten eller stenflis ovanpå jorden , vilket förhindrar att skadedjur tränger in i djupet.

Rekommenderad: