Ferrum Skorstenar: Installation Och Val Av Skorsten För Bad, Rostfritt Stål Och Andra, Sandwich Skorstenar, Enväggiga Och Dubbelväggiga, Konsumentrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ferrum Skorstenar: Installation Och Val Av Skorsten För Bad, Rostfritt Stål Och Andra, Sandwich Skorstenar, Enväggiga Och Dubbelväggiga, Konsumentrecensioner

Video: Ferrum Skorstenar: Installation Och Val Av Skorsten För Bad, Rostfritt Stål Och Andra, Sandwich Skorstenar, Enväggiga Och Dubbelväggiga, Konsumentrecensioner
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Ferrum Skorstenar: Installation Och Val Av Skorsten För Bad, Rostfritt Stål Och Andra, Sandwich Skorstenar, Enväggiga Och Dubbelväggiga, Konsumentrecensioner
Ferrum Skorstenar: Installation Och Val Av Skorsten För Bad, Rostfritt Stål Och Andra, Sandwich Skorstenar, Enväggiga Och Dubbelväggiga, Konsumentrecensioner
Anonim

Skorstenen är en mycket viktig del av värmesystemet, som strikta krav ställs på. Den måste vara tillverkad av högkvalitativa, obrännbara material och vara helt förseglad, förhindra att bränsleförbränningsprodukter kommer in i huset . I den här artikeln kommer vi att berätta i detalj om typerna och huvuddragen i skorstenar från tillverkaren Ferrum, om nyanser av korrekt installation och bekanta dig med konsumentrecensioner.

Bild
Bild

Särdrag

Bland de inhemska märkena som bedriver produktion av skorstenar och relaterade produkter har Voronezh -företaget Ferrum etablerat sig väl. I 18 år nu har detta företag konsekvent hållit baren som ledande inom försäljning i Ryssland. Bland de otvivelaktiga fördelarna med Ferrum -produkter finns avancerade material av hög kvalitet med en relativt budgetmässig prislapp - liknande europeiska produkter kostar 2 gånger mer.

Bild
Bild

Ferrum tillverkar två huvudlinjer: Ferrum och Craft . Den första är prefabricerade delar för skorstenar i ekonomiklass, tillverkade av högkvalitativt värmebeständigt stål och stenull med en hållfasthet på 120 till 145 kg / m 3. Detta är det bästa alternativet för privat konstruktion. Den andra raden är utvecklad med innovativ teknik specifikt för användning i industriella anläggningar där det krävs särskilt motståndskraft mot hårda driftförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa den mest hållbara rörsömmen använder tillverkaren kallformningsmetoden, vilket gör det möjligt att få en pålitlig och lufttät produkt med släta innerväggar, på vilka förbränningsavfall inte fastnar. Dessutom använder Ferrum flera typer av metallsvetsning samtidigt:

  • laser;
  • överlappande svetsning;
  • svetsning i låset;
  • argon arc TIG -svetsning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta beror på de olika kraven för sömmarnas mekaniska egenskaper och gör att du kan minska kostnaden för slutprodukten utan att äventyra dess kvalitet. Och tillgången på individuella fixeringssystem gör Ferrum skorstenar ännu mer tillförlitliga. Rören värms upp snabbt och tål temperaturer upp till 850 °.

Bild
Bild

Men man ska inte glömma säkerhetsåtgärder, för det är hon som är nyckeln till skorstenens långa och framgångsrika drift. Så det är starkt avskräckt:

  • tända en eld med flytande bränsle;
  • bränna ut sot med eld;
  • släck elden i spisen med vatten;
  • bryta tätheten i strukturen.
Bild
Bild

Med förbehåll för dessa enkla regler kommer skorstenen regelbundet att tjäna dig i många decennier.

Laguppställningen

Ferrum -serien representeras av två typer av skorstenar.

Enväggig

Detta är den mest budgetartade typen av skorstenskonstruktion som används för installation av gas- och fastbränslepannor, eldstäder och bastuugnar . Enväggiga rör är gjorda av ferritiskt rostfritt stål och monterade antingen inuti en redan färdig tegelsten, eller längs husets utsida. För utomhusinstallation är det bäst att dessutom isolera röret.

Bild
Bild

Dubbelväggig

Sådana strukturer består av 2 rör och ett lager stenullsisolering mellan dem . Detta ökar skorstenens hållbarhet avsevärt på grund av skyddet mot kondens och säkerställer korrekt drift under ogynnsamma förhållanden.

Bild
Bild

För att säkerställa brandsäkerheten är ändarna på de dubbelväggiga rören fyllda med värmebeständig keramisk fiber, och för bättre tätning används silikonringar.

Smörgåsrör används för installation av absolut alla värmesystem, inklusive hus- och badkaminer, eldstäder, gaspannor och dieselgeneratorer. Typ av bränsle är inte heller viktigt. Förutom rör innehåller Ferrum -sortimentet alla andra element som är nödvändiga för att montera en skorsten:

  • kondensavlopp;
  • pannadaptrar;
  • grindar;
  • konsoler;
  • skorstenar-konvektorer;
  • revisioner;
  • stubbar;
  • monteringsplatser;
  • fästelement (klämmor, stöd, fästen, hörn).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Elementstorlekar varierar från 80 till 300 mm i Ferrum -serien och upp till 1200 mm i Craft. Det modulära systemet låter dig skapa nästan alla konfigurationer av skorstenar, vilket är en ovärderlig fördel för hus med en icke-standard design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom innehåller varukatalogen vattentankar (gångjärn för spis, värmeväxlare, fjärrkontroll, tankar på rör), takgenomföringsanordningar avsedda för installation av en struktur genom tak och väggar, värmeskyddande plattor och eldfasta fiber, samt inre skorstenar täckta med värmebeständig (upp till 200 °) matt svart emalj. Köparen kan dock välja vilken annan färg som helst genom att beställa att måla skorstenen i takets färg. Paletten med nyanser innehåller 10 positioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

För att montera och installera en skorsten behöver du ett pass - teknisk dokumentation för detta objekt, som innehåller ett diagram och detaljerade monteringsanvisningar. Skorstenen måste installeras strikt vertikalt för att säkerställa tillräckligt drag. Om detta inte är möjligt tillåter SNIP små lutande sektioner i en vinkel på högst 30 °.

  • Vi startar installationen från sidan av värmaren . Först och främst installerar vi adaptern och sektionen till huvudsteget.
  • Vi monterar konsolen och monteringsplattformen som ett stöd för strukturen . - de kommer att ta på sig all vikt.
  • Längst ner på monteringsplattformen fixar vi kontakten, upptill - en tee med en revisionsplugg, på grund av vilken skorstenens tillstånd kontrolleras och askan rengörs.
  • Därefter samlar vi hela uppsättningen delar till huvudet … Vi förstärker varje anslutning med ett termotätningsmedel. När det är helt torrt kan du kontrollera skorstenens dragnivå.
Bild
Bild

Kom ihåg att takpassagen måste matcha rördiametern exakt. Detta är det enda sättet att säkerställa tillräcklig isolering av skorstenen mot brandfarliga takmaterial.

En skorsten av sandwich-typ ska helst vara rak, men om du inte kan klara dig utan hörn och svängar är det bättre att göra 2 45 ° istället för en 90 ° -vinkel. Detta kommer att ge större strukturell hållfasthet.

En sådan skorsten kan tas ut både genom taket och genom väggen. I vilket fall som helst måste passagenheten försiktigt skyddas från brand. Det är också vettigt att installera en gnistskydd vid skorstens mynning - oavsiktlig antändning av sot från en gnista kan orsaka brand i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enväggiga skorstenar rekommenderas att installeras uteslutande i ett varmt rum och användas i kombination med tegelkanaler … Faktum är att när varm metall kommer i kontakt med kall luft, bildas kondens, vilket avsevärt minskar effektiviteten för hela värmesystemet.

Bild
Bild

Det är också vanligt att använda enväggiga strukturer i en uppsättning med ett vattenvärmesystem för små rum som ett omklädningsrum eller garage. Under sådana omständigheter är en "vattenmantel" installerad på pannan, till vilken matnings- och returledningarna är fästa. Det finns viktiga nyanser i att designa en skorsten.

  • Stålrör kan endast användas om om temperaturen på avgaserna inte är mer än 400 ° .
  • Höjden på hela skorstenen måste vara minst 5 m . Helst rekommenderas en längd på 6–7 m för bra dragkraft.
  • Om skorstenen installeras på ett plant tak bör skorstenens höjd vara minst 50 cm över ytan .
  • Vid användning av enskiktsrör utanför byggnaden måste skorstenen förses med värmeisolering .
  • Om skorstenens höjd är mer än 6 m måste den dessutom fixerad med bristningar .
  • Avståndet mellan plattor och enväggiga rör måste vara 1 m (+ värmeisolering), för dubbelväggiga - 20 cm .
  • Spalten mellan takbeläggningen och skorstenen måste vara från 15 cm .
  • Säkerhetsteknik tillåter högst 3 böjar längs hela konstruktionens längd .
  • Fästpunkter för konstruktionsdelar får i inget fall vara inne i husgolven .
  • Munnar måste vara skyddad från nederbörd takparaplyer och avböjare.
Bild
Bild

Förutom traditionella skorstenar har skorstenar av koaxial typ, som består av 2 rör inbäddade i varandra, blivit utbredda på senare tid. De rör inte inuti, utan är anslutna med en speciell bygel. Förbränningsprodukterna släpps ut genom det inre röret och luft från gatan sugs in i pannan genom det yttre röret. Koaxialkanaler är konstruerade för enheter med ett slutet förbränningssystem: gaspannor, radiatorer, konvektorer.

Deras längd är mycket kortare än vanligt och är cirka 2 m.

På grund av det faktum att syret som är nödvändigt för gasförbränning kommer från gatan, och inte från lokalerna, finns det ingen täppa och en obehaglig röklukt från spisen i en byggnad med en sådan skorsten. Värmeförlusten minskar också, och den fullständiga förbränningen av gasen i pannan säkerställer frånvaro av miljöskadliga utsläpp. Med tanke på den ökade brandsäkerheten, koaxiala skorstenar installeras ofta i privata trähus … Av nackdelarna med sådana strukturer är det möjligt att notera det högre priset och komplexiteten i installationen än traditionella produkter.

Finligheterna med att installera ett sådant skorstenssystem beror på värmeapparatens individuella egenskaper och konfigurationen av en viss byggnad. Vanligtvis monteras koaxialkanaler horisontellt, vilket leder kanalen genom väggen. Enligt SNIP -kraven bör längden på denna skorsten inte överstiga 3 m.

Bild
Bild

Med minsta brist på förtroende för dina förmågor bör du anförtro installationen av skorstenen till proffs. Förutom försäljning av utrustning och komponenter tillhandahåller Ferrum även tjänster för installation av skorstenar, spisar och eldstäder.

Granska översikt

Användarrecensioner av Ferrum -produkter är överväldigande positiva . Ägarna berömmer dessa strukturer för enkel installation, möjligheten att skapa olika konfigurationer, styrka, funktionalitet, estetiskt utseende och en rimlig prislapp. Tack vare det stora utbudet av produkter är det inte svårt för köpare att hitta önskad vara i butiken eller beställa den online via den officiella webbplatsen. Leverans av varor tar 2 veckor och utförs av flera budtjänster, beroende på köparens önskemål. Alla produkter levereras med ett kvalitetscertifikat och detaljerade monteringsanvisningar.

Köpare noterar också bekvämligheten hos skorstensdesignern som presenteras i Ferrums webbutik, tack vare vilken du enkelt och snabbt kan designa din skorsten, baserat på husets och värmarens individuella parametrar.

Rekommenderad: