Skorstenspulver: Effektiva Sotavlägsnare För Kaminer, Sammansättning Och Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Skorstenspulver: Effektiva Sotavlägsnare För Kaminer, Sammansättning Och Tips För Val

Video: Skorstenspulver: Effektiva Sotavlägsnare För Kaminer, Sammansättning Och Tips För Val
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, April
Skorstenspulver: Effektiva Sotavlägsnare För Kaminer, Sammansättning Och Tips För Val
Skorstenspulver: Effektiva Sotavlägsnare För Kaminer, Sammansättning Och Tips För Val
Anonim

Skorstenspulver är ett av de mest prisvärda, lättanvända produkterna för att avlägsna sot och kolavlagringar i skorstenar. De har en speciell komposition som kan klyva sådana lager utan mekanisk kontakt eller mänskligt deltagande. Efter att ha granskat tipsen för att välja, med tanke på alla funktioner, kan du hitta de mest effektiva sotavlägsnarna för spisar bland de alternativ som säljs.

Bild
Bild

Särdrag

Skorstenspulver är en fint spridd typ av kemikalier som vid bränning kan reagera med värmekällor. Vissa typer av sådana blandningar kan användas i vardagen, andra är avsedda för industriugnar . Kemikalier hjälper till att minska frekvensen av mekanisk rengöring, hålla keramik- och rostfritt stålrör uppdaterat.

Bild
Bild

Det är viktigt att förstå att alla produkter i pulverform endast ger förebyggande åtgärder. Vid kraftig sot är mekanisk rengöring oumbärlig.

Dessutom, Lösa avlagringar kan täppa till skorstenen, vilket kräver drastiska åtgärder . Bland fördelarna med kemisk rengöring kan man notera mjukningen av sot inuti andra delar av ugnen, där det är ganska svårt att ta bort det på andra sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Att hitta den mest effektiva sotborttagaren för rengöring av pulverugnar kan endast göras genom att titta noga på alla produkter på marknaden. Dessa kemikalier innehåller vanligtvis ämnen som släpper ut gaser i atmosfären vid förbränning. De bryter ner kolavlagringar och avlägsnar även fleråriga fyndigheter. Det finns flera av de mest populära industriella produktionsverktygen.

Logga "skorstensfejare ". Medel i en brikett för periodisk användning vid eldning av kaminer, volymmässigt är det ungefär lika med ett hackat vedblock. Kompositionen innehåller en blandning av kolvax, fosforoxid och ammoniumsulfat. Det tar cirka 90 minuter för hela produkten att brinna ut. För 1 laddning placeras 2 briketter i ugnen.

Bild
Bild

PKH . Pulver i pappersförpackningar, tillsatt bränsle under förbränningen i ett förhållande på 200 g per 1 ton. Avsegla inte förpackningen före användning. Den kemiska kompositionen mot flammedlet kan också användas autonomt, men med obligatorisk iakttagande av försiktighetsåtgärder.

Bild
Bild

Kominicek . Pulverform för förebyggande av kolavlagringar. Den kemiska sammansättningen är endast effektiv mot avlagringar upp till 2 mm tjocka. Den tjeckiska tillverkaren levererar produkten i förpackningar som innehåller 5 dospåsar av ett kopparkloridbaserat ämne. Verktyget är utformat för 3 månaders profylax, det appliceras med jämna mellanrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa . Professionellt läkemedel med en kristallstruktur. Den är lämplig för ugnar där bränslen används som avger mycket tjära och kondens. Produkten placeras i en redan smält, välvärmd ugn. I början av säsongen används kompositionen dagligen, sedan periodiskt, i förebyggande syfte.

Bild
Bild

Pulveriserade hushållsämnen för skorstensrengöring köps inte alltid under särskilda märken . I vissa fall används naftalen för dessa ändamål. Pulvret i briketten läggs ovanpå träet. Sedan värms kaminen upp som vanligt.

Sot i skorstenen stratifierar, faller i eldstaden, brinner ut, men den starka lukten som avges samtidigt kräver noggrann ventilation.

En analog av industriella pulver är en blandning som du kan förbereda själv. Det kallas "blått" på grund av kompositionens färg. Bland dess ingredienser:

  • medium fraktionskoks - 2 delar;
  • kopparsulfat - 5 delar;
  • saltpeter - 7 delar.
Bild
Bild

Alla dessa ingredienser blandas, bränns i ugnen tillsammans med veden . Kompositionen får en blåaktig nyans på grund av närvaron av kopparsulfat bland ingredienserna. Naturligtvis är det nödvändigt att använda självberedda kemikalier med stor omsorg, genom att ventilera rummet ordentligt.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du letar efter det bästa skorstensrengöringspulvret är det viktigt att vara uppmärksam på ett antal faktorer. Om produkten används i ett bostadsområde är det viktigt att ta formuleringar som inte avger en stark obehaglig lukt. Och du måste också ta hänsyn till ett antal punkter.

  1. Föroreningsgrad . För skorstenar, rikligt täckta med kol, är pulverformiga granulära blandningar som innehåller förbränningskatalysatorer och element som bryter ned hartsartade ämnen mer lämpade. Om kontaminationen är liten är profylaktiska pulver lämpliga.
  2. Skorstens typ . Kemikalier i form av stockar eller briketter fungerar bäst på keramiska och rostfria material. En tegelsten behöver mer noggrann vård; kombinerad rengöring är oumbärlig här.
  3. Komplexiteten i applikationen . Vissa rengöringspulver innebär att de laddas i en kall ugn, andra placeras bara i en varm. Om du måste använda verktyget för en äldre eller oerfaren person, bör du välja de enklaste alternativen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även när du väljer en komposition kommer det att vara användbart att uppmärksamma mängden och volymen av blandningen i förpackningen. Det är mer ekonomiskt och mer lönsamt att köpa de alternativ som kan användas upprepade gånger, utdela dem lite efter lite.

Här är det mest ekonomiska ett kristallint granulatpulver, varav 500 g är tillräckligt för 30 applikationer. Detta är vad Hansa -märket har . En skorstensfejare eller Kominicek-stock är lämplig för kaminer som används då och då, som ett engångsmedel för att bekämpa sot och kolavlagringar.

Rekommenderad: