Kackerlackaspray: Den Bästa Luktfria Aerosolen, De Mest Effektiva Produkterna, "Clean House" Och Andra Sprayer, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Kackerlackaspray: Den Bästa Luktfria Aerosolen, De Mest Effektiva Produkterna, "Clean House" Och Andra Sprayer, Bruksanvisning

Video: Kackerlackaspray: Den Bästa Luktfria Aerosolen, De Mest Effektiva Produkterna,
Video: How to Clean a Paint Sprayer 2024, Maj
Kackerlackaspray: Den Bästa Luktfria Aerosolen, De Mest Effektiva Produkterna, "Clean House" Och Andra Sprayer, Bruksanvisning
Kackerlackaspray: Den Bästa Luktfria Aerosolen, De Mest Effektiva Produkterna, "Clean House" Och Andra Sprayer, Bruksanvisning
Anonim

Även om du upprätthåller renhet och ordning i ditt hem, har du inte föråldrade skräp, förfallna möbler och brödsmulor på borden, men ditt hem kan inte skyddas helt från kackerlackor. Dessa otäcka insekter kryper från husgolvet och kryper genom ventilerna från grannar. En av de vanligaste metoderna för att hantera dem är användning av en aerosol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den främsta fördelen med varje aerosol är dess höga verkningshastighet på insektsorganismen. De första offren efter behandlingen av lokalerna kan ses inom 2-3 timmar. Insekticida komponenter i sprayen kommer in i lungorna och matsmältningssystemet hos insekter. Från lungorna kommer toxiner in i blodomloppet och orsakar förlamning av nervsystemet, allt detta leder oundvikligen till kackerlackans död.

Användningen av en spray har obestridliga fördelar

  • Enkel användning. Beredningens form i form av en spray gör att du snabbt kan spraya de aktiva ingredienserna över ett stort område.
  • Maximal täckning. Aerosolen gör att du kan behandla sprickor i golvet eller möbler, innerväggarna i skåp och soffor, långt hörn, platser bakom golvlister och andra svåråtkomliga områden.
  • Kompositionen kan appliceras på en mängd olika ytor - plast, trä, metall och textil.
  • De flesta moderna sprayer har en neutral lukt eller innehåller en lätt, diskret doft.
  • Kompositionen efter bearbetning behöver inte tvättas av med vatten.
  • Sprayen har en nästan omedelbar effekt.
  • En trevlig bonus är det överkomliga priset på sprayer och ett brett utbud av läkemedel i butiker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan aerosol inte på något sätt kallas en idealisk lösning för att hantera Prusaks. Dess tillämpning har vissa särdrag.

  • Effekten av behandlingen kommer ganska snabbt, men den varar inte länge. Om källan till obehagliga insekter finns i källaren eller nära grannar kommer preussarna att kunna återvända utan hinder, så behandlingen måste upprepas om och om igen.
  • Sprayen har en destruktiv effekt uteslutande på vuxna, det förstör inte kopplingen av ägg och larver. Med tanke på att en hona kan lägga upp till 50 ägg åt gången, snart efter att kopplingen mognar, kommer insekter att dyka upp igen i huset och i betydande antal.
  • De aktiva komponenterna i läkemedlet avdunstar mycket snabbt, därför kan de förstöra endast en liten population av kackerlackor. Om det finns många av dem ger en sådan lösning inte önskad effekt. Det är därför aerosoler måste kombineras med andra långsiktiga medel för att döda skäggstång.
  • Komponenterna i aerosolen är farliga för människor och djur; om de inandas eller om de kommer i kontakt med huden kan förgiftning av kroppen uppstå. För att undvika hälsoproblem, vid bearbetningstidpunkten och inom 2-4 timmar efter det, är det nödvändigt att se till att alla dess invånare, inklusive husdjur, är frånvarande från huset.

Bild
Bild

Rankning av de bästa aerosolerna

Du kan köpa barbelsprayer på alla järnaffärer. Moderna preparat skiljer sig markant från sovjetiska diklorvos, de innehåller mer effektiva insekticider.

Med lukt

Numera innehåller aerosoler vanligtvis en behaglig doft, men det finns också mer uttalade dofter.

Varan

En av de vanligaste sprayerna, den användes av våra föräldrar. Det skiljer sig från alla andra aerosoler genom en skarp lukt. Detta ryska tillverkade läkemedel säljs i en dos på 440 ml - det räcker för att spraya ett rum på 50 kvm. m.

PPE (handskar, andningsskydd och skyddsglasögon) måste bäras under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bekämpa

Ett effektivt modernt läkemedel mot preussar, myror, såväl som loppor och flugor. Dess fördel gentemot alla andra insekticider är att den inte bara dödar könsmogna individer, utan också kan förstöra äggläggningen av alla de listade insekterna.

Läkemedlet produceras i Sydkorea och säljs i 500 ml volymer . Arbetskomponenterna är imiprotrin och cyfenotrin. Vid applicering måste du använda andningsskydd och se till att flyktiga komponenter inte kommer in i näsan och munnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kobra

Denna spray används mot alla krypande insekter. Ryskt läkemedel, volym 400 ml. De aktiva substanserna är tetrametrin och cyfenotrin.

När du arbetar bör du följa säkerhetsåtgärder.

Bild
Bild

Utan lukt

Nyligen har tillverkare försökt producera produkter som är luktfria mot kackerlacka.

Rent hus

Denna ryska tillverkade dikloros luktar inte alls. Det säljs i ett paket om 150 ml. När den används kan den orsaka allergiska reaktioner - andningssvårigheter, svullnad, yrsel . Därför måste du vara så försiktig som möjligt när du sprayar.

Bild
Bild

Raptor

Ett välkänt märke som erbjuder aerosoler för att bekämpa alla typer av kryp- och flygande skadedjur. Arbetskomponenter - cypermetrin, piperonylbutoxid, tetrametrin . Säljs i en dos på 350 ml.

Kräver användning av skyddsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räd

Ett effektivt botemedel mot preussar och myror. Den säljs i burkar på 350 ml. När du använder bör du skydda dig från de negativa effekterna av giftiga komponenter som utgör aerosolen.

Bild
Bild

Dr. Klaus

En kraftfull aerosolformulering utformad för att döda alla typer av insekter som kan krypa in i en persons hem. Kompositionen produceras i Tyskland, säljs i förpackningar om 500 ml. De aktiva ingredienserna är permetrin och bioallertrin . Vid ansökan krävs personlig skyddsutrustning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en spray mot Prusaks är följande parametrar för preparaten av grundläggande betydelse:

  • kostnad / volymförhållande;
  • handlingens universalitet - kompositioner som verkar inte bara mot kackerlackor utan också mot buggar, flugor, myror och andra insekter anses vara mer effektiva;
  • förekomsten av lukt - prioriteten är läkemedel som inte luktar.

Och, naturligtvis, märket. När du arbetar med giftiga ämnen är det bättre att ge företräde åt märken som har producerat produkter i mer än ett år och har visat sig bra bland användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Insekticida aerosoler från kackerlackor kan ha en annan sammansättning och varaktighet, doftas eller inte. I alla fall är bruksanvisningen densamma.

Skaka burken, ta bort locket och rikta sprutan från dig mot ytan där du planerar att spruta.

Håll ballongen i rätt vinkel vid 20 cm avstånd från ytan

Arbetet utförs vid en lufttemperatur på +10 grader eller mer. All mat, tallrikar, barnleksaker ska tas bort under behandlingstiden, akvariet och andra behållare ska vara hermetiskt förseglade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maximal uppmärksamhet bör ägnas åt koncentrationsområden för Prusaks:

  • nära baslistarna;
  • nära avloppsrör;
  • på baksidan av möbler;
  • nära handfat och toalettskålar;
  • på platser där mat lagras.

Efter bearbetning bör ventilation av rummet och våt rengöring utföras.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Prusak -sprayen innehåller bekämpningsmedel, därför måste du vara försiktig när du arbetar med den. Det vill säga att det är viktigt att följa normerna för personlig hygien, liksom säkerhetsåtgärder.

När du arbetar med aerosol ska du inte röka, tända eld eller laga mat

Om läkemedlet kommer på slemhinnorna i ögonen, näsan eller munnen måste du skölja det drabbade området snabbt i rinnande vatten.

Sök läkarvård vid försämring, allergi eller hudirritation

Efter bearbetning av rummet måste du tvätta händerna noggrant med tvål och vatten. Och du måste också tvätta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att aerosolen från Prusaks i cylindern är under betydande tryck, därför är det viktigt att följa reglerna för att arbeta med det:

  • bearbeta inte heta ytor;
  • värm inte över 40 grader;
  • spraya inte nära en flamkälla;
  • utsätt inte för mekanisk skada;
  • demontera inte cylindern efter användning;
  • Förvara inte i en sopsäck av andra med matavfall.

Det är viktigt att se till att diklorvos inte faller i händerna på små barn eller vuxna med funktionshinder.

Bild
Bild

Som med alla giftiga ämnen har aerosoler från Prusaks sina egna kontraindikationer för användning:

  • du kan inte bearbeta rummet för barn, ungdomar, ammande kvinnor och blivande mödrar;
  • det är förbjudet att använda sprayer i bostadslokaler där allergiker lever permanent, liksom personer med andningspatologier;
  • användningen av en aerosol kan framkalla en ökning av trycket hos personer som lider av högt blodtryck.

Sammanfattningsvis påminner vi om att oavsett hur effektiv en insekticid mot insekter är, kommer ingen behandling att ge ett långsiktigt resultat om förebyggande åtgärder inte vidtas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grytor och kokkärl bör vändas upp och ner under lagring. Faktum är att alla behållare som förvaras i mörka utrymmen är en idealisk häckningsplats för kackerlackor.

Insekter gillar inte lukten av naftalen, så det rekommenderas att sprida små bollar av detta läkemedel nära ventilationshålen, dörrarna och basen - i detta fall är det osannolikt att parasiterna kommer att krypa mot dig från dina grannar.

Mynta, kryddnejlika, apelsin- och citronskal ger också en bra effekt . Dessa dofter är trevliga för människor, men de verkar avskräckande mot kackerlackor.

Om det finns ett hål på väggen eller i golven, plugga den med en plastpåse, då kommer preussarna inte att kunna komma in i lägenheten.

Viktigt: vid behandling av huset med en aerosol måste alla döda insekter kasseras. Du kan inte lämna dem i lägenheten, eftersom de överlevande kackerlackorna ivrigt kommer att livnära sig på deras döda släktingar.

Rekommenderad: