Lådan För Brevlåda: Kodad Och Vanlig. Byte Av Lås Om Nyckeln Går Förlorad. Hur Låser Man Upp En Gammal Låda? Väggmonterade Och Inomhusmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Lådan För Brevlåda: Kodad Och Vanlig. Byte Av Lås Om Nyckeln Går Förlorad. Hur Låser Man Upp En Gammal Låda? Väggmonterade Och Inomhusmodeller

Video: Lådan För Brevlåda: Kodad Och Vanlig. Byte Av Lås Om Nyckeln Går Förlorad. Hur Låser Man Upp En Gammal Låda? Väggmonterade Och Inomhusmodeller
Video: I ett gammalt hus kan många nycklar vara på drift - att byta lås är inte särskilt dyrt 2024, April
Lådan För Brevlåda: Kodad Och Vanlig. Byte Av Lås Om Nyckeln Går Förlorad. Hur Låser Man Upp En Gammal Låda? Väggmonterade Och Inomhusmodeller
Lådan För Brevlåda: Kodad Och Vanlig. Byte Av Lås Om Nyckeln Går Förlorad. Hur Låser Man Upp En Gammal Låda? Väggmonterade Och Inomhusmodeller
Anonim

Det bör sägas att för närvarande faller korrespondens då och då i våra brevlådor. Dessa är främst annonser eller brev från myndigheter. Därför är behovet av en skyddsanordning för din brevlåda fortfarande kvar för att undvika att förlora några viktiga meddelanden.

Det bör noteras att många människor inte sätter ett lås på sin brevlåda. I det här fallet kan personliga brev gå vilse och inte nå dig. Därför innebär beslutet att sätta ett lås att skydda personlig information, för ofta är din brevlåda den svagaste punkten för inkräktare.

Därför kommer vi i den här artikeln att berätta hur du väljer rätt blixtlås och byter ut det vid eventuella fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

I allmänhet kommer en säkerhetsmekanism för brevlådan med en böjd eller rak bult. Vilken är bättre? En krökt tunga är bättre eftersom den är justerbar på djupet och stänger lådan säkrare. Fördelen med en enhet med en dödskruv är bara i dess lägre pris.

Från insidan av lådan kan mekanismen fixeras på flera olika sätt: med hjälp av en mutter, en hästskoklämma eller en fyrkantig platta. För en brevlåda är det faktiskt en vanlig låsmekanism, bara av mindre storlek. Om du vill förstärka det kan du göra detta genom att installera profilen på insidan av låddörren.

En av de viktigaste frågorna när du väljer en låsmekanism för din brevlåda är graden av tillförlitlighet. Det bör noteras att den klassiska interna rammekanismen under "engelska" -tangenten Är idealisk. En av fördelarna är det är enkelheten att göra en kopia vid förlust av nyckeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste sägas att lås med symmetriska nycklar är ganska praktiska. Det är inte nödvändigt att sätta in nyckeln i en viss riktning.

Det ska noteras att i mekanismer för den "engelska" tangenten är upp till 180 kombinationer möjliga, och till exempel i Palladium - upp till 240 kombinationer . Detta undviker risken att upprepa nyckeln med dig och din granne.

Enligt typ är brevlåslåsen också gångjärniga eller ovanför, elektroniska, med en ögla, med en infällbar tunga och många andra. För enheter med infällbar tunga är den pålitliga tungtjockleken i genomsnitt 2 mm.

Den enda fördelen med ett kodat blixtlås är att du inte behöver ha nycklar till det . Men det enkla valet av koden och svårigheten att öppna i mörkret uppväger det röstade pluset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en låsmekanism måste du först titta på dess storlek. Det bestäms utifrån parametrarna för dörrens inre del. Den vanligaste storleksstandarden är 16 mm. Enheter för 20, 25 och 30 mm är också vanliga. Ju större låset är, desto mer massiv bör din brevlåda vara.

En viktig parameter är också längden på tvärstången eller "tungan". I konventionella portomekanismer varierar denna längd från 43 till 50 mm. När det gäller andra parametrar är de vanligtvis standardiserade och spelar ingen stor roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Men när du väljer ett blixtlås uppstår ett antal punkter som måste bestämmas. Detta är inköpsstället, rätt storlek och bestämning av dess tillförlitlighet … Till exempel kan en sådan mekanism köpas i valfri järnaffär eller postkontor.

Ett pålitligt och hållbart lås är en garant för säkerheten för din korrespondens, därför bör du närma dig det ansvarsfullt. De flesta föredrar att installera exakt inskurna enheter, därför kommer vi att prata om dem nedan.

Det ska noteras att de flesta brevlåslås i samma kategori har ungefär samma egenskaper … Därför sker valet för det mesta endast mellan själva mekanismen. Det är nödvändigt att välja beroende på typ av fall och konfiguration av låsets "tunga", liksom närvaron eller frånvaron av den så kallade sekretessen. Trådkvalitet och utseende är också viktiga kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att gissa rätt med måtten kan du göra detta: antingen ta med dig den gamla postlåsmekanismen till affären, eller mäta alla nödvändiga parametrar och bestäm utifrån dem.

Det bör också nämnas att Om du bor i ett gammalt hyreshus i sovjetisk stil har postlådorna med största sannolikhet specialanordningar för hänglåset, såvida de inte har uppdaterats av förvaltningsbolaget.

Det måste sägas att låsanordningar också kan förkromas. Detta låter dig skydda dem från ogynnsamma yttre påverkan och ger också ett vackert utseende. Stål och koppar används som tillverkningsmaterial, och enskilda delar av postlås är av nickel.

Enligt typen av mekanism är lås cylinder eller kam och vanliga. Tvärstängerna i dem är raka eller böjda. Naturligtvis ger enheter med en cylindermekanism en högre grad av tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att lås (som blixtlås) kan också installeras på platser som elektriska och brandpaneler, metallskåp, skåpmöbler, sekreterare etc.

Låt oss lista fördelarna med sådana låsmekanismer. För det första är det multifunktionellt: de kan också användas på andra ställen. För det andra är deras pris mycket rimligt, men ändå bör du först och främst uppmärksamma kvaliteten och inte ta för billiga kinesiska alternativ. Priserna för postlås varierar från 50 till 300 rubel. Andra fördelar inkluderar hållbarhet och ett stort urval av sådana enheter.

När du väljer bör du i första hand uppmärksamma mekanismens konstruktion och material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ändrar?

Om du plötsligt tappade bort en nyckel eller till exempel att ett kombinationslås har gått sönder måste du byta blixtlåsmekanismen mot en ny. Det kommer att ta ett antal verktyg för att ta bort det gamla låset och installera ett nytt. Detta är en skruvmejsel, tång med lång näsa, en hammare, en fil, skiftnycklar och en skruvmejsel. I allmänhet beror allt på lådan och själva enheten, liksom arbetets art.

Om blixtlåset ändras till ett liknande är installationen enligt följande:

  • vi skruvar loss skruven med vilken låsbulten är fäst;
  • skruva loss muttern som håller fast enheten vid dörren;
  • vi tar ut det gamla låset och sätter ett nytt.

Om den nya mekanismen är av en annan storlek, det vill säga större än den gamla, kommer det att vara nödvändigt att expandera hålet för det med en borr för att sätta in låset i dörren.

Det ska noteras att om låset börjar fungera fel i brevlådan betyder det inte i alla fall att det behöver ändras . Orsakerna till ett sådant problem kan vara den vanliga igensättning av nyckelhålet eller förekomsten av rost.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att eliminera ovanstående fenomen utan att byta ut låset. Till exempel sparar WD-40 dig från rost.

Det bör också noteras att, om du inte har extra tid att hänga ett nytt lås är det alltid möjligt att använda tjänster från en befälhavare . Kostnaden för att ringa en reparationsspecialist är cirka 1 000 rubel, utan att räkna med slottets pris.

Det måste sägas att användningsperioden för lås, inklusive postal, i första hand beror på materialkvaliteten och låsmekanismens hållbarhet. Bra exemplar har en pålitlig skyddande beläggning. Det unika med ditt slott är också viktigt. Med andra ord, så att någon annans nyckel inte passar.

Sammanfattningsvis ska det sägas att högkvalitativt och pålitligt blixtlås kommer att tjäna dig länge . Därför är det viktigt att vara uppmärksam när du väljer hur bultmekanismen fungerar, hur låset öppnas och nyckeln vrids i den. Välj bara tillförlitliga alternativ.

Rekommenderad: