Hur Ansluter Jag Två JBL -högtalare? Hur Ansluter Man Dem Och Synkroniserar Med Varandra? Sätt Att Kombinera Med Varandra. Hur Parar Man Med Telefonen?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Två JBL -högtalare? Hur Ansluter Man Dem Och Synkroniserar Med Varandra? Sätt Att Kombinera Med Varandra. Hur Parar Man Med Telefonen?

Video: Hur Ansluter Jag Två JBL -högtalare? Hur Ansluter Man Dem Och Synkroniserar Med Varandra? Sätt Att Kombinera Med Varandra. Hur Parar Man Med Telefonen?
Video: Как подключить несколько динамиков JBL вместе 2024, April
Hur Ansluter Jag Två JBL -högtalare? Hur Ansluter Man Dem Och Synkroniserar Med Varandra? Sätt Att Kombinera Med Varandra. Hur Parar Man Med Telefonen?
Hur Ansluter Jag Två JBL -högtalare? Hur Ansluter Man Dem Och Synkroniserar Med Varandra? Sätt Att Kombinera Med Varandra. Hur Parar Man Med Telefonen?
Anonim

JBL är en världsberömd tillverkare av högkvalitativ akustik. Bland märkets mest sålda produkter finns bärbara högtalare. Dynamiken skiljer sig från analoger med tydligt ljud och uttalad bas. Alla musikälskare drömmer om en sådan pryl, oavsett ålder. Detta beror på att med en JBL -högtalare låter alla spår ljusare och mer intressant. Med dem är det roligare att titta på filmer på en PC eller surfplatta. Systemet spelar en mängd olika ljudfiler och finns i olika storlekar och utföranden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den moderna marknaden fylls ständigt på med fler och fler nya modeller, vilket kan vara svårt för en nybörjare att förstå. Till exempel när det är svårt att ansluta högtalare till prylar eller synkronisera dem med varandra. Detta görs på olika sätt, men det enklaste av dem är att använda Bluetooth.

Om du har två JBL -enheter till ditt förfogande och du vill få djupare ljud med ökad volym kan du synkronisera dem . Tillsammans kan bärbara högtalare konkurrera med riktiga professionella högtalare.

Och det kommer att dra nytta av bekvämare dimensioner. Sådana högtalare kan trots allt enkelt transporteras från plats till plats.

Bild
Bild

Anslutningen utförs enligt en enkel princip: först måste du ansluta enheterna till varandra och först då - till en smartphone eller dator. Denna uppgift kräver inga speciella färdigheter eller tekniska kunskaper.

För att ansluta två JBL -högtalare måste du först slå på dem … Samtidigt ska de automatiskt ansluta till varandra via den inbyggda Bluetooth-modulen.

Sedan kan du köra programmet på en PC eller smartphone och ansluta till någon av högtalarna - detta kommer att fördubbla volymen och kvaliteten.

Bild
Bild

Den väsentliga punkten vid parning av enheter är tillfälligheten av firmware. Om de är inkompatibla är det osannolikt att två högtalare ansluts. I det här fallet bör du söka och ladda ner en lämplig applikation på marknaden för ditt operativsystem. På många modeller uppdateras firmware automatiskt. Men ibland är det värt att kontakta en auktoriserad varumärkesservice med ett problem.

Den trådlösa anslutningsmetoden fungerar inte om vi till exempel pratar om anslutning mellan Flip 4 och Flip 3 … Den första gadgeten stöder JBL Connect och ansluter till många liknande Flip 4. Den andra ansluter bara till Charge 3, Xtreme, Pulse 2 eller liknande Flip 3 -modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur parar man med varandra?

Du kan prova ett helt enkelt sätt att ansluta högtalarna till varandra. På vissa JBL -akustikmodeller finns en knapp i form av en vinklad åtta.

Bild
Bild

Du måste hitta den på båda högtalarna och slå på den samtidigt så att de "ser" varandra.

När du lyckas ansluta till en av dem kommer ljudet från högtalarna på två enheter samtidigt.

Och du kan också synkronisera två JBL -högtalare och ansluta dem till en smartphone enligt följande:

  • slå på båda högtalarna och aktivera Bluetooth -modulen på varje;
  • om du behöver kombinera två identiska modeller, några sekunder senare synkroniseras de automatiskt med varandra (om modellerna är olika kommer nedan en beskrivning av hur du ska gå tillväga i detta fall);
  • slå på Bluetooth på din smartphone och börja söka efter enheter;
  • efter att enheten har upptäckt högtalaren måste du ansluta till den och ljudet spelas upp på båda enheterna samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

JBL -akustikanslutning via Bluetooth

På samma sätt kan du ansluta från två eller flera högtalare TM JBL. Men när det gäller olika modeller fungerar de så här:

  • du måste installera JBL Connect -programmet på din smartphone (ladda ner på marknaden);
  • anslut en av högtalarna till en smartphone;
  • slå på Bluetooth på alla andra högtalare;
  • välj "Party" -läget i applikationen och anslut dem;
  • efter det är de alla synkroniserade med varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man till telefonen?

Det är ännu enklare att göra detta. Anslutningsprocessen liknar exemplet med en dator. Högtalare köps ofta för användning med telefoner eller surfplattor, eftersom de är lätta att bära på grund av deras bärbarhet och lilla storlek.

Vart i ljudkvaliteten på sådan utrustning ligger märkbart före standardhögtalarna på vanliga smartphones och de flesta modeller av bärbara högtalare . Enkel anslutning är också en fördel, eftersom inga speciella ledningar eller nedladdning av en lämplig applikation krävs.

För att para ihop måste du återigen använda Bluetooth -modulen, som finns på nästan alla telefoner, inte ens den mest moderna och nya.

Först måste du placera båda enheterna sida vid sida.

Bild
Bild

Aktivera sedan Bluetooth på varje - den här knappen känns lätt igen med en specifik ikon . För att förstå om funktionen har aktiverats måste du trycka på knappen tills indikeringssignalen visas. Vanligtvis betyder det en blinkande röd eller grön färg. Om allt fungerade måste du söka efter enheter på din telefon. När kolumnens namn visas måste du klicka på den.

Bild
Bild

Trådanslutning

Om du vill ansluta två högtalare till en telefon kan du använda en kabelanslutning. Detta kommer att kräva:

  1. vilken telefon som helst med ett 3,5 mm -uttag för anslutning med hörlurar (högtalare);
  2. högtalare i två delar med 3,5 mm jack;
  3. ett par AUX -kablar (3,5 mm hane och hona);
  4. adapter-splitter för två AUX-kontakter (3,5 mm "hane" med "mamma").
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en titt på hur man gör en trådbunden anslutning.

Först måste du ansluta splitteradaptern till uttaget på din telefon och AUX -kablarna till uttagen på högtalarna. Anslut sedan AUX -kabelns andra ändar till splitteradaptern. Nu kan du slå på spåret. Du bör vara medveten om att högtalarna återger stereoljud, det vill säga att den ena är den vänstra kanalen, den andra är den högra . Sprid dem inte långt ifrån varandra.

Denna metod är universell och fungerar med nästan alla telefoner och akustikmodeller. Det finns ingen fördröjning eller andra ljudproblem.

Nackdelarna är behovet av att köpa en adapter, en påtaglig åtskillnad med kanaler, vilket gör det svårt att lyssna på musik i olika rum … Den trådbundna kommunikationsanslutningen gör att högtalarna inte kan placeras långt ifrån varandra.

Anslutningen fungerar inte om telefonen har en USB Type-C-kontakt och en Type-C-adapter-3,5 mm istället för AUX-kontakten

Bild
Bild
Bild
Bild

PC -anslutning

JBL -högtalare är kompakta, lättanvända och trådlösa. Numera ökar populariteten för trådlösa tillbehör bara, vilket är ganska naturligt. Oberoende av kablar och strömförsörjning gör att gadgetens ägare alltid kan förbli mobil och undvika problem i samband med lagring, skador, transport eller förlust av ledningar.

Viktiga förutsättningar för att ansluta en bärbar JBL-högtalare till en dator är dess användning under Windows OS och närvaron av ett inbyggt Bluetooth-program . De flesta moderna modeller har den här applikationen, så problem med att hitta förväntas inte. Men när Bluetooth inte hittas måste du ladda ner ytterligare drivrutiner för din PC -modell på tillverkarens officiella webbplats.

Bild
Bild

Om datorn upptäcker högtalaren via Bluetooth, men ljudet inte återges, du kan försöka ansluta JBL till din dator, gå sedan in i Bluetooth -chefen och klicka på "Egenskap" för enheten och klicka sedan på fliken "Tjänster" - och sätt en bock överallt.

Om datorn eller den bärbara datorn inte hittar högtalaren som ska anslutas måste du gå till inställningarna på den. Detta görs enligt instruktionerna. Det skiljer sig åt för olika datorer beroende på enhetsmodell. Om det behövs kan du snabbt hitta det på Internet, och det är också möjligt att ställa en fråga om problemet på tillverkarens webbplats.

Bild
Bild

Ett annat problem är ljudavbrott vid anslutning via Bluetooth. Detta kan bero på inkompatibla Bluetooth -protokoll eller inställningar på datorn som du ansluter till.

Om högtalaren har slutat ansluta till olika enheter är det klokt att kontakta tjänsten

Vi erbjuder instruktioner för att ansluta högtalaren till en persondator.

Först sätts högtalarna på och förs så nära datorn som möjligt för att göra det lättare att upprätta anslutningen. Sedan måste du öppna på Bluetooth -enheten och klicka på knappen med motsvarande ikon i kolumnen.

Sedan bör du välja alternativet "Sök" ("Lägg till enhet"). Efter det kommer en bärbar dator eller stationär dator att kunna "fånga" signalen från JBL -akustiken. I detta avseende kan namnet på den anslutna modellen läsas på skärmen.

Bild
Bild

Nästa steg är att upprätta en anslutning. För att göra detta, tryck på "Parning" -knappen.

Vid denna tidpunkt är anslutningen klar. Det återstår att kontrollera kvaliteten på enheterna och du kan lyssna på de filer du vill ha med glädje och njuta av det perfekta märkesljudet från högtalarna.

Rekommenderad: