Autonoma Pannrum: Vad är Det? Fristående Gaspannrum I Flerfamiljshus Och Privata Hus, Designstandarder

Innehållsförteckning:

Video: Autonoma Pannrum: Vad är Det? Fristående Gaspannrum I Flerfamiljshus Och Privata Hus, Designstandarder

Video: Autonoma Pannrum: Vad är Det? Fristående Gaspannrum I Flerfamiljshus Och Privata Hus, Designstandarder
Video: BokaNerjas Boenden 2024, Maj
Autonoma Pannrum: Vad är Det? Fristående Gaspannrum I Flerfamiljshus Och Privata Hus, Designstandarder
Autonoma Pannrum: Vad är Det? Fristående Gaspannrum I Flerfamiljshus Och Privata Hus, Designstandarder
Anonim

En bostad kan inte ge hög komfort om det inte finns någon värme. Det mest pålitliga och lönsamma sättet för individuell uppvärmning är användningen av autonomt pannrum … Det är sådan uppvärmning som efterfrågas bland konsumenter, särskilt bland ägare till privata hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Autonom värmecentral är ett komplex med värmeutrustning, som aktivt används för uppvärmning. Det säregna med sådana strukturer är att de installeras i direkt tillgång till byggnader som behöver värmas upp.

Dessutom kan sådana komplex skryta med sin mångsidighet. Bland de främsta fördelarna med sådana strukturer är följande.

  • Mångsidighet … Ett sådant system kan fungera stabilt på både fasta och flytande eller gasformiga bränslen.
  • Snabb montering … Pannrummets produktionstid beror på designfunktionerna, men i allmänhet tar tillverkning och montering en minimal tid.
  • Fabriken klar … Modulära enheter tillverkas och monteras direkt på fabriken. Dessutom genomgår de nödvändig testning och idrifttagning där, så montering och drift kan börja omedelbart efter leverans.
  • Avancerad automatisering . Sådana komplex har avancerade reglerings- och säkerhetssystem, så att de inte behöver ständig övervakning av användaren.
  • Lönsamhet … Dessa värmecentraler behöver inte kapitalkonstruktion, användning av nätverk och kommunikation, vilket återspeglas i den slutliga kostnaden för strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hög teknisk utrustning, samt användning av vid tillverkning av avancerad utrustning och automatiseringsutrustning gör driften av pannhuset så enkelt och bekvämt som möjligt.

Alla pannrum är nödvändigtvis utrustade med ett informationssystem, som omedelbart meddelar alla nödvändiga tjänster i händelse av en nödsituation eller en farlig situation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

En av de viktigaste stadierna för att ordna värmesystemet i ett privat hus är designstadium . Det är nödvändigt att tillhandahålla alla designfunktioner i lokalerna och kommunikationer, så att det i framtiden inte blir några problem under drift. Om installationen av ett autonomt pannrum utförs i ett bostadsområde där reparationsarbete utförs, kan det dyka upp några punkter som bör ägnas stor uppmärksamhet.

Bland huvudkraven för lokalerna kan följande särskiljas

  1. Pannutrustning får inte installeras i alla rum. Enligt byggkoder är endast ett kök eller en separat bilaga lämplig för detta, där det kommer att vara möjligt att installera en ugn. Ofta används en källare som en plats för arrangemang.
  2. Värmepannan monteras bäst i ett annex i anslutning till huvudbyggnaden. Dessutom, i närvaro av kraftfulla golv, kan sådan utrustning enkelt monteras på taket.
  3. I enlighet med inhemska standarder kan pannor inte installeras i köket om deras effekt är mer än 60 kW.
  4. Takhöjden i rummet med panninstallationer får inte vara mindre än 2,5 meter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att bygga en fristående byggnad , som kommer att innehålla alla element i ett sådant system. Detta är inte bara bekvämt, utan ger också säkerhet i händelse av en nödsituation.

I det här fallet måste du ta hand om närvaron av ett litet fönster som gör att frisk luft kommer in i rummet.

Bild
Bild

Användningsområden

Många områden inom industrin idag kan inte fungera utan användning av ett autonomt pannhus . Detta låter dig inte bara spara pengar, utan gör det också möjligt att kontinuerligt värma de lokaler som krävs. Under drift kan autonoma pannrum effektivt förse industri- och bostadslokaler med värme.

Bland de viktigaste tillämpningsområdena för sådana komplex är följande:

  • företag som är involverade i produktionssektorn;
  • föremål av social betydelse;
  • Bostäder och kommunala tjänster;
  • olje- och gasanläggningar.

Det bör förstås att modernt autonoma pannrum kan skilja sig från varandra Därför bör du noggrant studera funktionerna i varje modell innan du installerar och börjar använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designstandarder

För att pannrummet ska fungera så effektivt som möjligt, stor uppmärksamhet måste ägnas åt designstandarder … Först och främst uppmärksammar vi värmeeffekten, som inte bör vara större än behovet av uppvärmning eller ventilation. Om vi talar om en offentlig eller administrativ byggnad, är det tillåtet att bygga fristående pannhus, vars kapacitet inte är mer än 3 MW. För produktionsanläggningar kan dessa vara komplex med ett ångtryck på upp till 0,07 MPa. I detta fall bör kraften inte vara mer än efterfrågan.

I färd med att ordna ett flerfamiljshus eller ett privat hus det är inte tillåtet att placera takpannor direkt på taket … Dessutom kan du inte utrusta pannrum över produktionsområden eller lager.

Fristående pannrum är också förbjudna för installation i barn- eller medicinska institutioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under designen är det bäst att föredra material och andra element som kommer att vara i harmoni med byggnadens arkitektoniska utseende så mycket som möjligt. Installationen måste utföras på ett sådant sätt att rengöring av skorstenar i framtiden inte kommer att orsaka problem och svårigheter.

Således är autonoma pannrum ett effektivt sätt att värma ett rum. På väg att välja det bästa alternativet det är värt att ta hänsyn till rummets designfunktioner, liksom användbarheten att använda en viss typ av bränsle … En sådan mobil installation kommer att vara fördelaktig ur ekonomisk synvinkel, både i ett privat och i ett flerfamiljshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Huvudfunktionen för ett autonomt pannrum är att ge värme och varmt vatten till alla bostäder eller tekniska föremål . Fördelen med ett sådant komplex är att det är klart att användas omedelbart efter installationen. För att komplexet ska kunna utföra de funktioner som tilldelats det fullt ut måste du ägna stor uppmärksamhet åt processen för dess val.

Viktigast är vilken typ av bränsle som behövs för jobbet. Idag kan sådana komplex vara gas, diesel, som används på spillolja eller eldningsolja, samt på fast bränsle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gas anses vara de mest populära och efterfrågade. Principen för värmeproduktion här bygger på det faktum att gasen brinner och producerar värme, medan alla nödvändiga rum värms upp. Den största fördelen med ett sådant system är bränslets relativa billighet och själva utrustningens effektivitet. Med korrekt installation och användning kan sådana pannrum fungera i många år.

Rörande nackdelar gasalternativ, då kan explosionsrisken noteras. Alla moderna pannor skryter dock med närvaron av olika skyddsmekanismer som förhindrar bränsleläckage. Det är på dem du måste vara mycket uppmärksam på när du väljer ett autonomt gaspannahus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den näst mest populära är diesel ett autonomt pannrum där diesel används för att värma kylvätskan. Det bör noteras att effektiviteten här också är ganska hög . Bland de främsta fördelarna med detta alternativ är det värt att notera dess låga brandrisk, vilket vanligtvis gör att folk föredrar det. Det bör dock komma ihåg att bränslet luktar extremt obehagligt, därför finns en fruktansvärd lukt ständigt närvarande i själva pannrummet.

Dessutom används i sådana komplex utrustningen kännetecknas av sin noggrannhet för bränslekvaliteten . Om du inte följer de grundläggande reglerna kommer pannan snabbt att misslyckas och du måste köpa en ny.

Kostnaden för en dieselmotor är ganska hög, vilket innebär att lönsamheten för sådan utrustning förblir tveksam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har de varit mycket populära pannor som går på spillolja. Den unika brännaren är utformad på ett sådant sätt att den bränner bränsle utan problem. Huvudfördel använder ett sådant komplex till en överkomlig kostnad, eftersom gruvdrift är flera gånger billigare än dieselbränsle. Samtidigt är verkningsgraden lika hög som för dieselinstallationer, därför kommer användaren inte att känna skillnaden i mängden värme som tas emot, men han kommer att kunna spara pengar.

Den största fördelen med sådana modeller jämfört med gasmodeller är att det inte kommer att vara nödvändigt att utveckla några projekt och få tillstånd att installera eller utrusta komplexet. Fördelen med att använda ett sådant pannrum består också av en snabb återbetalning.

Bild
Bild

För att välja det bästa alternativet måste du ta hänsyn till alla dina behov och ta hänsyn till fördelar och nackdelar med varje typ av autonomt pannrum. Baserat på de insamlade uppgifterna kan det lämpligaste alternativet väljas.

Det är också viktigt i urvalsprocessen pannrum . Det är värt att beräkna hur mycket utrymme det kommer att behöva värmas upp och sedan börja ordna ett individuellt värmesystem.

Skulle också regionen där ett sådant komplex kommer att installeras beaktas . Till exempel, om området är långt från gasledningen, är det ingen idé att installera gaspannor, men det är bättre att föredra andra alternativ.

Rekommenderad: